Wednesday, December 24, 2008

TIRU MACAM JEPUN..

Aku teringat masa study kat U dulu. Biasalah kalau bukan aktiviti buat assignment.. heh heh klau tak de tiru meniru nii.. bukan student lah. Semua benda nak ciplak.. bila lecturer bagi tugasan.. selalunya yang buat assignment ni seorang je.. yang lain tuu tunggu.. seorang jee jadi dredar.. yang lain penumpang.. bila kawan kita tuu siap jee.. kita pun pinjam.. pastu kasi upgrade. heh hehe.. hehe.. betul tak?

Keown.. student ko macam tu gak kan? heh heh.. bagi aku lah, budaya tiru meniru nii bagus. Tapi kena lah tiru macam Jepun.. tiru pastu kasi upgrade.. last-last letak Made In Japan..

Samalah dalam investment nii.. kita tiru meniru.. tiru teknik Pie2020.com, belajar macam mana dia buat investment.. pastu duplicate.. kasi upgrade.. bila dah berjaya, syer pengalaman ngan kawan-kawan. Jadi ilmu kita tadi tuu boleh berkembang

Kita bukan jee dapat duit, hasil untung pelaburan yang kita buat.. tapi gak dapat pahala.. Korang tak nak kee?? He hehe

Aku percaya kat luar sana.. ramai fren-fren kita nii power-power.. banyak pengalaman yang boleh kita syer. Ada yang tahu pasal eksport import, pasal banking, pasal financial dan macam-macam lah. so apa kata korang buat blog gak... Kasi tiru blog pie2020.com and the gang.. pastu kasi upgrade.. belasah jee.. tulis jee apa yang korang rasa nak tulis.. heh ehe.. boleh gak kami terdedah dengan benda baru. Ingat tu.. tiru jangan tak tiru..

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR

7 comments:

bling2 said...

haha... betul3... (cam ipin)

tiru gaya profesional konon2.. haha

lg satu jpoon ni sgt kedekut n berkira psl ilmu dia...

cnth mcm proton.. mmg ada kontrak 20 tahun tp dlm 20 thn tu xbyk knowledge yg proton dpt.. haha

sebaliknya.. byk drawing design proton yg kene kebas ngan diaorg.. haha

diaorg cepat bertindakk....
org kita suka tunggu dan lihat...

*mengata diri sendiri ini.. hehe

KEOWN said...

pasal assignment nie susah tak nak bagi student tiru, cuma cara yang boleh dibuat adalah dengan segala assign kena present. baru diorang ada kesungguhan masing-masing. kalau grouping, kena ada jadual kerja-iaitu siapa yang melakukan tugasan tersebut.

tiru jepun kalau masa dulu ok sebab banyak jugak belajar, tapi kini student lagie senang sebab senang nak carik online dan juga kini ajar dalam BI, so banyak student just copy paste journal dan masuk dalam assign. kalau dulu kita kena translate dan memahami isi penulisan sebelum olah mengikut cara penulisan kita kan....

Abbas said...

tiru??? hehehe perkataan peberet aku...

zerocredit said...

masa kat u dulu...aku tiru asyik kantoi je...hahahhaa

roslan said...

tiru mana yang baik... bagi aku kita kena buat reverse technology pas tu paham leh le buat kita punya sendiri... belajar ngan member member pie tuh... macam macam bidang boleh belajar..

juruukur said...

bling2.. yeke.. tak tau lak aku si jepun nii kedekut ilmu..

keown.. mcm tu teknik ko mengajar ekk.. betul2 aku setuju.. student kena banyak present... sebab student nii kalau tak pandai present susah nak carik makan..

abbas.. ko tiru buat apa tuu??

zerokredit.. ko pun bawak toyol gal exam kee..?? sama lah kita.. hah haha hah

bro roslan.. first time jumpa masa TT tuu.. ko spoting lah bro.. ha hah.. ada tanah kat area tempat ko nak jual? harga kat sana berapa ekk sekar?

Abbas said...

hehehe.. aku tiru waktu aku still bljar dulu lah... hehehe... tiru pun, salah gak waktu peksa.... hehehe... tersilap tiru orang...
hahaha

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP