Wednesday, December 17, 2008

MACAM MANA NAK BUAT KALAU AKU DAH BELI LOT BUNGALOW TAPI …

Jangan lah susah hati.. bagi mereka yang dah terbeli lot bungalow separa siap nii.... aku paham, mungkin korang beli masa tu sebab lokasi best, pastu harga murah kan.. biasalah tuu.. kalau aku dapat peluang macam nii.. aku pun ambik gak.. heheh ehhe

Tapi masalah sekarang ni.. apa yang korang hadapi ..

1. mungkin dah 4 tahun korang beli tapi sampai sekarang ni geran tak dapat lagi..
2. pastu korang tak tau pulak status permohonan sekarang ni kat mana
3. nak rujuk kat sapa?

Apa yang boleh aku bantu, ni cuma cadangan aku jee laa.. korang dapatkan status terkini dari ketua yang menguruskan tanah korang tuu.. kalau mereka tu kata.. permohonan korang dah hantar pejabat tanah, majlis perbandaran.. korang dapatkan surat pengesahan dari ketua tuu.. sebab dalam surat tuu ada nombor rujukan fail pejabat berkaitan.. dari nombor fail tuu nanti kita boleh semak apa status permohonan kita.

Pastu aku akan explain kat korang flow macam mana proses permohonan nak buat lot bungalow nii.. consultation.. free of cajjj.. Yang penting, bila korang dah tau macam mana flow permohonan tukar syarat tanah dan pecah sempadan nii. Dari awal sampai akhir. Nanti korang dah boleh jadi developer.. Mana tau.. lepas nii korang boleh jadi land developer lak.. jual lot bungalow.. heh hehhe. Macam MK Land, talam.. heh hehe… Ada berani kee ?

Korang ada masalah tanah?.. jom bincang kat sini

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR

59 comments:

bling2 said...

haha.
yg land developer ni kami ada bincang duluk

tnh kat dengkil-putrajaya
2.2 ekar
convert n pecah lot
dpt dlm 16-18 lot banglo 5000kp
sekaki persegi leh g rm 12-15
harga org tu nak rm300k (ni pakcik aku. mak aku ada kaveat dlm ini lot)

pastu bebaru ni aku dpt offer lg lot sebelah ni plak owner yg lain
2.2 ekar gak tp dia bukak rm370k

ni tnh pertaniah ada sawit lebih 20 tahun. dh xde hasil...

tp camne nak dpt rm 300k tu bagai. huhu

juruukur said...

bling2.. JV tak leh kee ngan tuan tanah tuu.. ?

bling2 said...

dia mau cash.. sudah tua... haha

mau kongsi sama anak2

ni org tua klo kita bg cadangan byk sgt pon dia boring jugak. haha

juruukur said...

bling2.. heh hehe.. dia mau jual lah tu.. lokasi prime ke? bagus gak kalau boleh kita tengok site

mercly said...

macam pernah dengar jerr masalah ni..

juruukur said...

mercly.. hhe hehe.. ramai ada masalah tanah macam nii..heh hehe

ada apa-apa yang boleh aku bantu?

mercly said...

nanti aku follow up kat majlis dulu..nak cari no. file kalau ada. apa2 aku tanya kau balik. tq bro.

juruukur said...

mercly.. ok

Anonymous said...

kalo lot banglo dah ada geran mukim camna? cuma tukar nama je kan?

adakah dgn adanya geran ni..akan menaikkan harga tanah tu?

tanah lot 4000 kaki sesuai ke nak buat banglo?

juruukur said...

kalau lot bungalow, dah ada geran mukim.. jadi kalau ko beli.. tinggal buat pindah milik jee lah

ye.. selalunya.. bila dah ada geran.. nilai tanah akan naik.. tapi lot bungalow tu.. mesti lengkap dengan plan infra and kerja tanah

sesuai.. sebab lot bungalow.. saiz minima 50x80.. tapi ada yang lebih luas.. ada yang 10k kp, ada yang 5000kp.. yang paling penting.. sebelum kita beli.. ko semak berapa lebar lot tuu..

Anonymous said...

buy tramadol free shipping discount coupons for tramadol - tramadol typical dosage

Anonymous said...

buy tramadol online no prescription buy tramadol forum - safe order tramadol online

Anonymous said...

xanax online xanax 2 mg how long - pictures generic xanax pills

Anonymous said...

buy tramadol online no prescription tramadol dosage for fibromyalgia - tramadol 50 mg 4 times a day

Anonymous said...

xanax online xanax effects long - alprazolam de 0 5 mg

Anonymous said...

buy tramadol online buy cheap tramadol online cod - buy tramadol now

Anonymous said...

xanax online xanax street price australia - xanax and alcohol teenagers

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hydrochloride dosage - tramadol withdrawal after short term use

Anonymous said...

xanax 0.5mg does xanax show up swab drug test - xanax bars cheap

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol pharmacology - carisoprodol prodrug

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol no prescription cheap - discount tramadol online

Anonymous said...

xanax online cheap generic xanax online - xanax overdose amount

Anonymous said...

buy xanax overdose of xanax - safe place buy xanax online

Anonymous said...

xanax online took 2mg xanax - buy xanax online no prescription overnight

Anonymous said...

xanax online xanax kratom - generic xanax 0.25

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol online apotheke - neurontin and tramadol high

Anonymous said...

cialis online price of cialis at boots - buy cialis 20mg

Anonymous said...

buy cialis online cialis online senza ricetta - buy cialis without rx

Anonymous said...

buy tramadol online online pharmacy tramadol cheap - tramadol withdrawal high blood pressure

Anonymous said...

cialis online cialis online reviews - cialis medication

Anonymous said...

xanax online xanax 2mg bars generic - xanax online cheap

Anonymous said...

cialis online cialis natural substitute - cialis online acquisto

Anonymous said...

xanax online xanax side effects muscle twitching - 2mg xanax street value

Anonymous said...

xanax medication other pills look like xanax - buy xanax no prescription overnight

Anonymous said...

buy cialis online in usa cialis online miglior sito - buy cialis online pharmacy

Anonymous said...

cheap cialis online can you buy cialis over the counter in usa - generic cialis for sale

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol 50 mg for migraine - can you buy tramadol in the usa

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#62431 buy tramadol online australia no prescription - tramadol with alcohol high

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#30807 buy tramadol online dogs - ultram tramadol 50 mg side effects

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#51602 tramadol withdrawal vertigo - tramadol repeat order

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol buy tramadol using mastercard - tramadol 50 mg online pharmacy

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol can buy tramadol online legally - tramadol online no prescription cod

Anonymous said...

tramadol online if you overdose tramadol - tramadol for dogs maximum dosage

Anonymous said...

buy tramadol online with mastercard tramadol for dogs after surgery - tramadol hcl 50 mg tablets used

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol dosage nhs - where to buy tramadol in usa

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 50mg para que serve - tramadol to buy in usa

Anonymous said...

buy tramadol cheap buy tramadol online no prescription usa - buy tramadol 627

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#62431 side effects of tramadol 50mg capsules - tramadol 50mg seizures

Anonymous said...

buy ativan online ativan addiction detox - ativan and alcohol interaction

Anonymous said...

tramadol online tramadol 50 mg beer - tramadol hcl 50 mg espanol

Anonymous said...

buying xanax xanax generic price - xanax generic for

Anonymous said...

buy xanax online xanax withdrawal wikipedia - 2mg xanax high dose

Anonymous said...

buy tramadol no rx tramadol high snort - tramadol no prescription overnight shipping

Anonymous said...

buy tramadol cheap online tramadol online tennessee - ordertramadolonline.org

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol online florida - can i buy tramadol in usa

Anonymous said...

buy xanax online buy xanax diazepam - generic xanax price walmart

Anonymous said...

buy xanax online xanax bars double stack - xanax street price nyc

Anonymous said...

buy xanax order xanax pakistan - xanax for mri anxiety

Anonymous said...

online xanax no prescription duration of xanax withdrawal - xanax pills street price

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP