Tuesday, December 9, 2008

KAT MANA BOLEH BELI GAME CASHFLOW 101?

Aku cadang nak beli game Cashflow101. Game ni diasaskan Robert T.Kiyosaki. Tujuan aku beli lebih kepada hobi. Untuk memenuhi minat yang mendalam. Selain tuu, boleh gak nanti main ngan korang

Yelah.. kita semua. Masing-masing ada hobi. Ada suka memancing, main moto, main kereta. Tapi setakad nii.. dalam kesempatan nii.. hobi aku suka main benda nii.

Istimewanya Cashflow101 nii.. selain kita main, sebenarnya kita jugak banyak belajar. Belajar macam mana nak dapatkan pasif income, belajar akaun, ketahan mental, berniaga, komunikasi, tawar menawar and macam-macam lagi lah

Walaupun sebelum ni, aku pernah main kat BicaraJutawan. Tapi kalau ada sendiri lagi lah bestkan

Bagi sesapa yang dah ada game nii.. yang nak jual murah-murah.. bagi tau lah aku ekk. Boleh aku beli.. Tapi jangan jual mahal sangat. Patut-patut lah. Ni bukan untuk aku.. Tapi lebih kepada geng-geng pembaca blog nii

Mana lah tau.. mungkin kawan-kawan korang yang ada game nii.. dia nak jual.. inform gak lah kat aku

Mungkin.. sebelum nii korang ronda-ronda.. pernah terjumpa Cashflow101 ni kat Bukit Bintang ke.. kat 1 Utama kee.. tolong bagi tau ekk. Aku nak beli dengan kadar segera

Untuk sapa yang nak gi oversea, yang dok oversea.. terutama “orang Taipei”.. Mungkin boleh dapat kat sana.. macam mana kalau aku nak beli? Boleh aku transfer duit? Aku no hal punya. Nanti ko post balik Malaysia

Sapa-sapa lak yang nak sedekah benda nii.. lagi lah aku alu-alukan.. heh hehe

Aku lebih suka beli, bayar, pastu bawak balik. Terus boleh terus main. Tapi katakan lah tak dapat gak.. Last option yang aku ada. Aku boleh beli melalui internet. Kat richdad.com

Mohon bantuan geng

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR

28 comments:

faris said...

ye aku setuju.. kalau ada.. aku pun nak satu jugak.. boleh main sama2.. sambil TT kat umah kawan2.. atau kat umah aku.. boleh layan game ni.. kalau ramai sangat.. yang lain boleh layan monopoly.. game of life.. heheh.. aku pun kaki kumpul board game gak..

juruukur said...

Faris .. ko tahu kat mana boleh beli..??

jeguk said...

teringin sangat nak main game nie...dulu masa aku agak buta pasal financial planing x silapaku geng BJ penah buat sekali kat hotel sri malaysia JB...tapi aku x join...emm..tp kalau korang perasan sekarang ada game yg menyerupai game nie ( tolong verify kalau lebih kurang sama...sebab aku xpenah main cashflow101 nie)versi malaysia...CATUR BISTARI...aku tgk kat KFC klu x silap harga dia RM89.90...nie product JCORP..
check this
http://www.caturbistari.com.my/

jeguk said...

bleh bli kat KFC...CATUR BISTARI nie...

juruukur said...

jegukk.. aku baru je beli game nii.. best gak main.. tapi kalau bandingkan ngan cashflow101.. jauh beza..

komen aku..

1. apa yang kita belajar masa main game nii.. susah nak apply dalam hidup kita. sebab jenis pniagaan dia tuu.. kedai dobi, runcit, alat tulis dll, jenis-jenis saham lak.. tak menarik. Berbanding Cashflow, senang nak implement
2. CB langsung tak ada feel main game ni, rasa macam biasa jee, lain main cashflow, memang kita jadi diri sebenarnya
3. main game cashflow, kita akan ditelanjangkan, kita boleh tengok, samada geng2 kita macam mana
4. matlamat cashflow, pasif income lebih tinggi dari perbelanjaan.. tapi catur bestari.. matlamat dia lain sikit lah.. pemenang dikira sapa banyak duit atau sapa banyak sedekah
5. CB tak de mentor, tapi Cashflow ada robert
6. CB tak dee buku.. cashflow ada banyak buku, menerangkan konsep investment
7. setakad nii.. game yang paling best.. senang nak paham pasal financial, cashflow101, monopoly

Diver said...

Kawan nak main lagih..
lama dah Pakdi tak buat..
nak beli..unruk organisasa atau kumpulan memang berbaloi..
kalau yang lelong,..takut yang rosak atau berkurang kadnya..

tapi,..plan dapatkan nya,..
sedang diusahakan...

kalau ada,..dan nak main,..ajak kawan sekali yer,...

juruukur said...

Diver.. tu yang suka tuu.. jom kita ramai-ramai main game cashflow.. heh hehe

Kayzen said...

wah best ni kalau bleh main. aku pernah main sekali, masa tu ikut kawan aku. buta betul aku pasal kewangan.. syok main cashflow101. byk pengajaran.

jgn lupakan aku kalau ader nak main lagi wokeh!

juruukur said...

Wokey kayzen.. boleh.. no problem

Wida said...

Fizal, jangan lupa ajak aku ye.. Ingatkan kalau beli kat lelong atau ebay ok.. tp Diver kata takut hilang kad pulak..

juruukur said...

ok wida...

bling2 said...

dulu aku pernah post kat porem pmc tp hack..
nnt aku cari blk info katne nk beli dlm m'sia ni.

juruukur said...

Tq.. bling2..

Azwan Mahmud @ samuraijack said...

Salam,

saya wan, saya ada memiliki CashFlow101 game, jika nak pinjam, saya boleh paskan, dan kalau free, bila2 saya boleh join in....

kalau u all nak yang online, CF101 dan CF202 saya ada gak... bukan ori lah yer....

boleh contact saya kat 0133360458 jika berminat...

juruukur said...

azwan mahmud.. dulu ko beli cashflow tuu kat mana? Jual lah kat aku..

jeguk said...

salam...
baru balik drp main CF101..syok..
3jam main still dalam rat race..
Fizal...aku tanya org yg organise...bleh beli kat popular book store..rege dalam rm360..kalau beli melalui dia bleh dapat rm330-rm340...
sblm balik...aku jumpa dia punya moderator,sembang2kejap..pastu dia cakap kalau nak bli secn hand (diorang punya yang lama2)bleh discuss...rege dlm 2rat++...ko nak x?or ko nak bli yg baru kat Popular Book store..?..

Diver said...

Lohh..
nape tak ajk kawan juga...
teringin nak asah bakat terendam niih..

Jika kualiti ok lagik...
kawan nak beli juga..
dah lihat kualitinya?..

juruukur said...

Jeguk.. ko main kat mana tuu?.. TQ bagi infoo... nanti aku beli kat popular..
tima kaish banyak-banyak.. ekkk.. heh hehe

juruukur said...

diver.. ko nak beli gak...?? heheh hehe... nanti kita lawan ekk.. heh hehe

Diver said...

Tak yah la lawan..
kawan nabeli satu,...Fizal pun beli satu..
dah jadi dua..
nanti, kawan nak main bersama member lain (offline group)..jika tak cukup boleh pinjam..
Fizal nak main ramai,..pinjam kawan punya..
share sebegini, kan bagus...

Anonymous said...

bagus tuan.. aku setuju tuu.. heh heheh..

MET said...

ooo bagus2.ade kat popular ka.tak perasan plak..kang nengok lagi..ke certain2 tempat je..

den pun nak wat koleksi jugek ni..leh main ngan member2.bg terbukak sket minda dan sebagai langkah awal nak hadapi dunia luar ni..hu.

azwan..hang org mana..kot dekat leh la jeguk2..hu

juruukur said...

Met.. aku dah semak kat popular KL.. mereka tak jual lahhh..

wakata said...

bro..bila nak wat game ni..aku by next yr dah ada kat kl..

juruukur said...

wakata.. dalam tempoh terdekat nii.. insyalah.. tengah tunggu info dari jeguk..

mAsHimArO said...

assalamualaikum....
sory kcau korg punyer chat ni...
sy cuma nk tmbh ilmu jew...dh la sy ni sal dri dak engineer...nk bertnding esok tpi msih xtau tntg financial ni...kmi ni dh la xthu nk main sham dlm caturbistari ni..aduh tnt gler...agak mncabar gak la...kmi nk thu sapew yg thu main sham jew...susah sgt la..kmi xfhm lgsg...mncbar gler game ni...blh la thn nk pcah otak kmi mentelaah game ni...ada yg blh tlg x???
permainan ni mmg mncabar kmi dak engneeer...huhuhu...mcm nk pcah otk..aduh,,.

juruukur said...

tak lah susah sangat main game caturbistari tuu.. cuma korang kena main banyak kali.. main ngan mereka yang bisnes.. insyaallah, pastu boleh jumpa jalan keluar

Hada Arkanda said...

Bagi yang ingin belajar cashflow bisa ikuti panduan lengkapnya di:
GaMe Cashflow Quadrat
Review GaMe Cashflow
Panduan Main GaMe Cashflow 202

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP