Tuesday, June 30, 2009

MESIN CETAK DUIT

Hari nii aku terima sms dari sifu Hanan.. ayat dia simple.. tapi penuh makna bro.. “tuan, dah jumpa mesin cetak duit? Hu hu hu”

Bagi aku laa.. mesin cetak duit nii.. sama ngan pasif income laa.. kita cuma susah sekali jee.. untuk set up mesin kita tuu.. pastu setiap hari kee.. setiap bulan kee.. kita collect duit jee..

Kalo bole.. idea mesin tuu.. mesti senang nak buat.. tak susah nak urus.. tak banyak songeh, tak dee luput tarikh.. yang susah-susah aku tak mau laa..

Mau tak mau.. kita mesti ada mesin cetak duit nii.. sebab yelahh tak kan kita nak harap duit gaji setiap bulan jee.. kalo laa kita kena buang kerja.. dah gelabah.. dah pening kepala..

Pastu lak.. berapa banyak sangat.. gaji kita boleh naik setiap tahun? Mungkin 5% ke 30% jee.. tuu pun dah banyak.. tuu jee kita dapat.. tapi ada kes gak.. bukan naik gaji.. majikan potong gaji lak.. kononnya ekonomi gawat.. kesiannya

Aku bukan nak untung banyak pun.. untuk 1 mesin.. kalo boleh.. dapat RM200 cukup laa.. kalo kita ada 10 mesin… dah dapat RM2000.00.. cukup laa tuu.. ok sangat lahh tuu.. kalo kita kumpul setahun dah dapat RM2000 x 12 bulan : RM24K

Bukanlah banyak pun RM24K tuu.. kalo banding ngan kekawan kerja oil n gas.. sebulan gaji mereka jee tuu.. ha ha ha

Sifu Pie cetak duit ngan rumah lelong.. beli rumah lelong.. kasi sewa..kalo ada orang nak beli.. kasi jual.. makan sewa.. makan untung jual.. selain tuu dia cetak duit ngan ebook.. buat ebook pastu jual. Lagi dia cetak duit ngan sewa playstation.. barang tak rosak tapi untung masukkkk.. banyak lagi dia adaa.. homestay laa.. dividen ASB laa.. dividen ASW laa.. emas la.. sekarang nii dividen ASD pun dah ada..

Sifu Pokli.. cetak duit ngan rumah sewa, ngan emas, ngan dividen ASB, ngan rumah mahal.. banyak lagi laa

Sifu Faris lakkk.. cetak duit ngan rumah sewa.. jadi agent hartanah.. repair rumah.. carik penyewa.. cuci rumah.. jaga rumah kekawan.. dan banyak lagii..

Sifu Hanan lak.. lagi dahsyat.. cetak duit tak ingat.. hari sabtu ahad pun tak tau cuti.. asyik cetak duit jee.. tak cukup sabtu ahad.. isnin pun jalan.. uyoooo dahsyat betoi laaa

Akuu.. aku lom ada lagi laa.. kalo ada pun ciput jee.. ha ha ha.. malu nak cerita.. ha ha ha

Apa lagi ekk.. selain yang sifu-sifu nii buat.. apa lagi benda simple.. yang boleh kita cetak duit ekk?


Aku suka benda yang sewa-sewa.. apa benda yang bole kita sewakan ekk?

1. tanam limau kasturi.. tanam sekali jee.. pastu setiap hari petik buah.. kasi jual
2. bela ayam kampung.. telor bole jual.. anak ayam boleh jual.. mesin penetas boleh jual.. consultant ayam pun bole
3. tanam pokok ubi banyak-banyak.. setiap hari.. jual pucuk ubi..
4. tanam pokok kari.. hari-hari jual daun kari
5. (korang kasi sambung lagi)

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012-3193576

19 comments:

PoKLi said...

alhamdulillah....artikel yang amat mengujakan......teruja baca..:D

sebenarnya kita boleh tentukan mesin cetak duit yang macam mana kita nak...semua tu bergantung pada PASSION....kalau kita minat kepada sesuatu benda...jadikan benda tu sebagai mesin cetak duit kita...lagi cepat.....mungkin minima mesin cetak duit kita RM500 sehari.....cucuk jer dapat RM500...perrhhh sedapppnya....paling busuk pon RM50 sehari....set target dan ambil peluang...sama seperti kita main games Cash Flow......so apa lagi....ambil tindakan sekarang.....(Boss bila kita nak TT....nak ambil game cash Flow tu....Order dah lama tapi tak ambil2..sorry la agak bz..:P)

sourplum said...

abg sy tanam pisang celah2 pokok nangka die
dlu die keje kejap. tp berhenti
skg ni buat pertanian sepenuh masa

die ajak sy join sekali
tp modal la xde
huhu

ojah said...

stakat ni ASB je ler ngan umah lelong sebijik.. tgk berbijik-bijik-bijik umah lelong sifu2 wah semangat sudah naiiiikkkkkk!!!!!

ayam kampung best jugak eh??? ayah den ternak kambing boer.. pasni agak labur kat dia soh buat bisnes makanan kambing ngan baja taik kambing la kut?? ok dok??

faiz said...

Lembu 30 ekor. harap raya puasa & raya haji ni dapat jual. nak beli rumah murah pula.

juruukur said...

pokli.. tul tuu.. setiap hari collect duit jee

sourplum.. apa lagi.. kasi inbest laa.. ha ha ha.. pelan-pelan kayuh broo

ojah.. main kambing best gak.. asalkan bole cetak duit..

faiz.. ni tokeh lembu nii.. ha ha ha..

mdizone said...

Sonok betul tengok sifu2 banyak mesin cetak duit. Ada yang besar, ada yang kecik. Memang kalau tanak keje pon dah boleh goyang kaki.

Aku lak masih stick dengna rumah sewa dan dividen asb je.Masih belum berkembang. Rezeki nak tambah rumah sewa belum ada lagi. Maybe nak try tgk option lain yang ada. CPO ngan emas macam menarik ;)

juruukur said...

5. servis ambik gambar
6. makeup pengantin / artis
7. ajar orang berenang
8. buat hantaran kawin
9. pa sistem /
10. bersih rumah, cuci rumah
11. bersih ladang, kebun, sungai
12. buat kek coklat
13. ajar tanam taugeh
14. buat kek nenas
15. ajar main gitar
16. data entry
17. menaip kertas kerja
18. ajar tuisyen
19. ajar budak2 mengaji Al Quran
20. repair kereta
21. repair computer
22. freelance despatch
23. cat rumah
24. jahit manik
25. buat blog
26. insurans
27. ajak kekawan melancong (buat trip)
28. buat cup cakes
29. (korang sambung)

juruukur said...

mdizone.. main emas pun syok gak.. beli sekilo lagi best.. hak hak hak

juruukur said...

ooo.. aku dah tahu.. cara nak buat mesin cetak duit.. senang jee.. he he he.. dah jumpa dah.. hak hak hak

PoKLi said...

ahaks.jual beli emas pun untung..simpan dan biar harga naik pun untung..rempit emas dr 1kg jd 3kg pun untung.pendek kata kita nak cara senang or mudah.kalau pokli jual emas 1 kg sehari dpt komisen 2k+++...untung emas buat bayar duit od..kurangkan installment rumah lelong.bestnya kalau FQ kita ada dan blaja dgn sifu.pokli pun nak tambah 3 bijik landed rumah lg.

PoKLi said...

dah ada byk mesin duit akan bukak lepas ni.pakai duit bank je buat mesin duit.kan best.nanti pokli kongsi lg dlm blog.sharing is caring

PoKLi said...

30.ajar org jd jutawan
31.kongi untung komisen(rumah+ema)
32.jual emas masa harga mahal
33.beli rumah 30-40% dr MV dan jual(FLIP)
34.jual idea/bisness plan/sistem franchais
35.beli tanah...pecah lot ..jual harga lot banglo
36.buat od byr cash rumah kita duduk
37.mcm macam adaaaa.....ikut suka hati kita lerrrr..Passion

kayzen said...

wow teruja aku baca pasal mesin duit ni.. hmm aku punyer mesin duit kecik jer.. nak kene tambah lagi ni.. mungkin upah toyol la plak... hahahha

actrometst said...

Selamat cetak duitlah kawan2 yang bakal jutawan. Jangan cetak duit palsu dahh..lahh...

zerocredit said...

Pisang berangan masyuk wooo...

plan nak tanam pisang lepas nie...

juruukur said...

pokli.. uyooo... banyaknya cadangan.. bagus-bagus..

kayzen.. pakai e-toyol laa.. hak hak hak.. tak yah bagi makan.. hak hak.. setiap hari.. orang beli baju baby jee.. masyukkkk

actrometst.. he he he.. kami nii angan2 jee

zerocredit.. luu ni.. memang pakar pertanian laa bro.. teruskan usaha zerocredit..

MattDemon said...

kalau boleh mesin cetak duit wa tak banyak maintenance...tak selalu breakdown...leh disburse duit je secara konstan...nilai kecil takpe..tapi constant...hehe...

MattDemon said...
This comment has been removed by the author.
juruukur said...

mattdemon.. ya betul..

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP