Monday, June 15, 2009

MAKLUMAT APA YANG KORANG INGINKAN?

2 minggu lepas, aku dijemput oleh En Daud untuk minum petang bersama. Masa tuu kami minum kat Pinggiran Putra (Putrajaya). Untuk makluman korang.. En Daud nii adalah Timbalan Pengarah Pengembangan, Perundingan, Pelaburan & Industri Asas Tani kat Putrajaya

Baru aku tahu.. orang besar pun suka gak bab tanah tanih nii ekk.. ha ha ha.. Sambil minum tuu, kami pun borak-borak laa. Terutama yang melibatkan investment dan bisnes. Banyak idea baru yang En Daud cadangkan kat aku.. lebih-lebih lagi.. idea nak perbaiki blog aku nii.. supaya lebih berinformasi.. Tima kasih banyak-banyak En Daud

Dia puji usaha group kita geng. Sebab kita sama-sama syer maklumat. Dan setiap hari, kita upgrade pengetahuan kita, pasal pelaburan hartanah.. betul kee cam tuu?

En Daud cadangkan kat aku.. supaya aku ceritakan pengalaman klien aku, masukkan elemen kos, harga jual dan untung dalam investment tanah. Supaya kekawan nampak lebih jelas lagi

Aku percaya, korang yang layari blog nii.. mesti nak dapatkan info yang berharga pasal tanah, bole korang syer, maklumat apa yang korang inginkan? Untuk bantu aku, mengupgrade lagi info blog nii

Tanpa korang, siapa laa aku.. he he he

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012-3193576

12 comments:

zerocredit said...

salam.

pasal tanah nie...aku pon refer blog bro juga.

banyak juga aku dapat info dari sini.

bro, any idea untuk memajukan tanah yg berbukit?

KEOWN said...

kirim salam ngan en daud....
Bun, Kalau boleh mintak gak pandangan dan nasihat dia pasal pelaburan dalam bidang pertanian... maybe in big scale... macam mana boleh dia bantu..

juruukur said...

keown.. aku dah mintak nasihat, dan aku dah mohon pun ngan pihak terbabit

setakad nii, perkembangan amat positif. insyaalah projek ayam n limau aku.. akan dapat bantuan

juruukur said...

zerocredit.. rasa2 apa boleh buat atas tanah tuu? ada kemudahan letrik? air? jalan tar? tipon?

dodi said...

Fizal,
ya, Posting yang bagi info2 macam kiraan kos, untung/rugi selepas siap projek investment tanah sangat jelas untuk difahami.

keep it up!

bling2 said...

malu la nak komen...
ramai org2 beso bace nnt.. haha
dah la komen aku mcm komen budak2.. haha

nway, bg aku aku suke belajar drpd pengalaman org lain. sebab tu kene berkawan dgn org2 mcm bro fizal ni. haha

MattDemon said...

Zal..

Bagi aku info shared pasal upgrade, downgrade tanah tue mamang cukup berguna dah..thanks for that.

Sebagai tambahan, aku raser ko boleh update pasal skim2 bantuan yg ko leh dapat nanti...bukannya website kementerian tak membantu..tapi follower blog ko pun ramai gak..lagipun kisah benar ttng camner ko dapatkan dan utilise skim2 tersebut akan mencargasskan geng2 kita utk sama2 mengikuti jejak langkah kejayaan ko..:)

Salam

faiz said...

Salam,

Posting-posting saudara juruukur memang dah berinformasi dan membuka mata.

Saya pun tak tahu nak cadang apa lagi sebab rasanya blog ni dah lengkap.

Cuma nak tanya sikit mahal ke kalau tanah sawah seekar orang nak jual RM150k?

Terima kasih.

juruukur said...

faiz.. kat mana tuu?

faiz said...

Tuan Juruukur,

Dekat Permatang Pauh Pulau Pinang.

juruukur said...

faiz kena check kat majlis perbandaran, semak zooning, kalo faiz beli tanah tuu.. bole upgrade buat apa?

pastu, semak ngan jurunilai @ bank, berapa nilai tanah tuu

kalo berbaloi, boleh beli..

Western Venom said...

Sy hnya nk kongsi pndgn sy ttg kes Faiz yg bertanya ttg hrga 1 ekar bendang = RM150k mahal @ tidak.. Bg sy jika dibeli pd thn 2009, hrga tu mmg mahal. Ttpi klau dibeli pd thn ini (2014), hrga itu mmg berbaloi. Kenapa sy ckp mcm tu? Sbb dgn hrga rm150k tu, sy dh berjaya beli 1 plot bendang yg luasnya 3.3ekar pd thn 2011 yg lalu. Lokasinya di Utara Perak. Bukan di tepi jln besar, sedikit pedalaman krn hnya ada tnh merah utk msuk ke tnh tsbt.
p/s: Maaf yer encik Juruukur sbb mencelah dlm komen blog en. Lgpun sy adlh pembaca yg baru dlm blog encik ini. Terima kasih krn sudi berkongsi maklumat2 berkaitan tnh & pertanian dlm blog en. Salam perkenalan dr sy.

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP