Thursday, July 30, 2009

BENDA APA AKU NAK JUAL NI?

Untuk hari nii.. aku nak syer ngan korang pasal memilih produk, benda apa yang paling sesuai ngan kita

Bagi aku laa.. nak pilih produk atau perkhidmatan untuk dijual nii.. tak ubah macam nak carik bini.. hu hu hu. Produk atau perkhidmatan tuu mesti ngam ngan kita. Pendek kata.. kita makan ke, tido ke, buat apa benda pun.. asyik teringat benda tuu jee..

Aku percaya.. setiap orang mesti ada minat masing-masing.. macam

Sifu Pokli minat ngan emas
Sifu Faris lebih kat uruskan rumah lelong
Sifu Pie lebih kat pelaburan hartanah

Mereka nii.. bukan sekadar minat jee.. tapi mereka happy, pastu mereka seronot syer pengalaman mereka, dan paling best, dia orang nii mampu turn minat tadi jadi duit.. hebatkan

Tercabar beb.. bila dengar cerita sifu-sifu kita.. mereka boleh untung puluh ribu ringgit setahun.. hanya buat benda yang mereka suka

Rasa-rasanya lepas nii.. kita nak jual benda apa lak ekk?

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012-3193576

8 comments:

zerocredit said...

tu la...nak pilih produk tu susah..

nak berniaga semua org boleh...tapi nak berniaga apa tu yg tak semua orang nampak..

aku pon masih tercari cari...

ada idea ke bro...share la...

kayzen said...

nnt siap buku ko, aku booking nak beli satu, ko sain autograf siap2 yerk...


hehehehhe

juruukur said...

Zerokredit.. aku setuju tuu.. selalunya kita penin kepala.. benda apa yang bole kita jual kan..

Ada orang berjaya sebab jual produk.. macam jual emas, jual makanan, jual ubat, jual sayur.. benda-benda yang boleh dipegang, dirasa, dihidu,

Ada pulak berjaya sebab jual perkhidmatan.. macam insuran, amanah saham, jadi konsultan, jadi lawyer, benda-benda yang tak boleh dirasa, tak boleh dipegang.. tapi mereka mampu jual gak

Aku tak de petua.. tak dee tips pun.. Cuma aku nampak.. kita kena focus, pastu beransur-ansur kembangkan perniagaan tadi

Bila dpt untung sikit.. beli asset.. invest untuk dapatkan pasif income..

Selain tuu tanam laa pokok2 yang boleh collect hasil setiap hari.. macam pokok limau, daun kari, pucuk ubi, pokok belimbing besi.. kita tanam sekali, susah sekali.. pastu collect hasil jee

Target kita.. pastikan pasif income kita, lebih banyak dari perbelanjaan.. boleh kee cam tuu?

Kayzenn.. he he he.. ayat power tuu.. hu hu hu

blogresipi said...

Salam,

Juruukur tentulah kena jual Game Cash Flow..Produk tu dah sinohim dengan saudara.

Ingat Cashflow Game Ingat Juruukur

juruukur said...

blogresepi.. aku tak jual game tuu.. aku tak dpt untung pun.. aku dapat dr kawan harga tuu.. aku bekal kat kekawan blog pun harga tuu gak

aku rasa,, kalo ingat tanah, ingat juruukur.. lagi ok kot.. hu hu hu

cdanhash said...

PokLi terlibat dengan hartanah, terlibat juga dengan emas, minat Pokli boleh jadi duit...

aku pun minat dengan emas, tapi bukan saudagar macam Pokli, aku simpan dan berharap harga akan naik, aku tak minat buat sale, sbb tu aku invest je... (jangan bagi tau orang lain .. modal tak cukup..)

time harga jatuh, aku pajak kat ar-rahnu, hasil pajakan 65% aku gunakan untuk tambah investment emas aku...

bila investment aku bertambah2 nanti, aku minta tolong juruukur datang ukur emas aku...eeh.. bolehke macam tu...

juruukur said...

bole.. jadi jurutimbang lak aku ekkk.. hu hu hu

Diver said...

ooo..
Hafizal sedang nulis buku ker..
boleh beli nih..

Hafizal ,..kawan nak jual idea sahaja..boleh ker..
atau jual cakap2 kita..
satu lagi..kebanyakan kita jual masa memasing..cuma nilai jer tak serupa walaupun sama volumenya..

tapi ada juga benda yang kawan tak jual..kawan beri percuma jer..
http://www.my-a1.com/
cuma terhad kepada tingkatan 1 hingga 3..

lainnya...biarlah rahsia..
he.he..

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP