Monday, July 6, 2009

APA YANG KORANG NAK DARI KOPERASI?

Alhamadulilah.. akhirnya berjaya jugak.. kita adakan mesyuarat koperasi kali yang pertama.. meriah sungguh.. ramai kekawan yang datang.. semuanya taikon-taikon tuu.. ha ha ha

Istimewanya koperasi ni KOPERASI HARTANAH SELANGOR BERHAD.. kebanyakkan kita.. mula-mula dulu.. kita kenal menerusi internet.. pastu kita ber TT.. dan sekarang nii.. dah ada koperasi lak.. alhamdulilah.. perkembangan yang amat sihat

Pada mereka.. yang telah dilantik menjadi lembaga pengarah.. aku nak ucap tahniah.. pasni korang kena kerja kuat untuk ahli ekk.. korang kena berkorban untuk ahli.. mengahlikan ekonomi koperasi.. Percayalah.. rakan-rakan lain akan menilai korang

Untuk warga koperasi lak.. jom lah kita bekerjasama.. kita rapatkan barisan.. kita rebut peluang hartanah kat luar sana

Yakinlah.. kita juga boleh berjaya macam bangsa lain.. sebab dengan pelaburan hartanah.. semua nii tak mustahil

Untuk melicinkan pentadbiran koperasi.. apa kata.. kalo bole kita listkan.. apa benda yang korang nak dari koperasi.. tujuan dia.. untuk mudahkan lembaga pengarah nak buat kerja

Untuk kekawan blog yang lain.. korang boleh gak bagi pandangan.. jangan memalu.. jangan segan..

Ok lah.. jom kita senaraikan

1. aku nak koperasi bantu memerdekakan ahli.. supaya setiap ahli ada pasif income lebih banyak dari perbelanjaan bulanan mereka


2. aku suka.. kalo bole koperasi dapat salurkan maklumat financial terkini.. loan mana terbaik.. kaedah baru nak buat loan dan lain-lain info.. maklumlaa.. ramai ahli nii buta financial (aku la tuu.. ha ha ha)


3. aku nak invest.. beli kedai sesorang.. aku tak larat.. jadi aku harap.. dengan koperasi nii.. kita dah boleh mula.. invest kat bangunan kedai lak..

4. Aku seronok sangat.. kalo bole.. ngan koperasi nii.. ahli boleh beli tanah pertanian dgn harga murah.. masing-masing ada kebun

5. Aku tak suka.. koperasi berniaga ngan ahli.. koperasi ambik untung dari ahli.. tak seronot lahh.. sebaliknya ahli adalah raja.. kalo koperasi nak untung.. koperasi boleh niaga ngan orang luar

6. Bagi ahli yang belom ada rumah untuk tinggal.. bole daftar nama ngan koperasi.. koperasi bantu mereka untuk dapatkan rumah

7. Aku nak koperasi adakan program.. ajar ahli.. pasal financial.. pengurusan duit

8. korang sambung lakkkk laaaa.. hak hak hak

ok.. bye bye

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012-3193576

81 comments:

juruukur said...

9. aku cadang.. bagus koperasi buat buku.. buat ebook kee.. cerita pasal hartanah.. mana tau bole boom buku tuu.. kayo koperasi kita

10. aku cadang.. nak koperasi terlibat ngan perniagaan francais.. macam kumon kee.. smartreader kee..

11. aku cadang koperasi niaga grill.. banyak rumah nak pakai grill..

12.

juruukur said...

12. aku cadangkan.. supaya koperasi niaga internet.. jual produk ngan melalui internet.. nak jual apa pun bole.. kita target market antarabangsa.. jual minyak wangi kee, jual kek kee.. jual peta kee.. tak kisah laa

sambung lagi kekawan

KEOWN said...

yang no 11 tue aku rasa sebab umah VM belum ada grill kan.. hehhehe

aku rasakan.. koperasi kena ada satu unit pendidikan.. antaranya leh
13. ajar atau buat penerangan tentang pemilihan hartanah yang baik...
14. ajar tentang pembelian terbaik umah lelong.

etc

juruukur said...

setuju keown.. ha ha ha

lagi kekawan.. kasi tambah..

mdizone said...

aku sokong part rumah kedai tu. Nak beli rumah kedai sorang2 macam agak susah sbb entry cost tinggi.ratus2 ribu.tp untung byk. kalau kita pakat share sorang 1% dari harga kedai tu, kalau 100 orang join dah dapat 100%. untung kita bahagi sama rata la. kalau 1 unit mungkin tak nampak banyak. tapi kalau 10? haa kan dah best tu

osman kering said...

paling syiok saya rasa buat seminar...

brainstorming.. buat 1 killer modul.

contoh la mcm
cara dan tips beli rumah lelong. atau
cara menanam pokok limau dengan cara yang paling sempoi dan santai

atau buat 2 dalam 1..

disamping dapat turun ilmu...

permulaan.. buat la utk ahli..

dapat gak tambah income koperasi.

disamping tambah networking.

tak pun boleh offer 1 to 1 course.
tapi yurannya mahai la sikit.

contoh macam bengkel OD vs ASB..
memangla ada bengkel free mcm cigu ahmad.. cigu piee.
tapi sekarang susah mau dapat dia.

kira macam tuisyen la kan.
kat sekolah belajar dah tapi nak dapat lebey kenalah gi tuisyen..bila gi tuisyen kena la bayar sikit.


tula bila dah ada modul senang...
boley jadi asset wooo.
buat sekali boley berkali kali.
tapi sudah tentu kena selalu improvise kann.

juruukur said...

15.. (osman kering) buat kursus.. ajar OD ASB.. kpd ahli koperasi free.. peserta lain kena bayar

osman kering said...

yesss butul butul...itulah maksud saya bang

bling2 said...

Apa yg boleh saya dpt jika saya menyertai KOHARTA selain dividen setiap tahun?

Apa yg saya mahukan dari KOHARTA?

beli rumah/tanah dgn harga murah?

bercuti di rumah peranginan dgn harga murah?

beli buah/benih limau kasturi dpt harga borong?

beli emas 100gram dpt pd harga borong?

beli ebook juruukur dpt diskaun 50%?

beli telur ayam kampong sepapan dpt pada harga borong?

dpt mengerjakan haji pada umur 40 tahun hasil dividen KOHARTA?

mengerjakan umrah setelah 3 tahun masuk KOHARTA dgn pakej harga murah dan selesa?

kanoha_village said...

Good Job pada orang2 kuat koperasi dan ahli-ahli yang support koperasi. Cuma satu peringatan pada koperasi supaya mencari ahli-ahli yg setia pada koperasi dan sanggup susah payah jatuh bangun koperasi. Dan tiada hasad dengki antara ahli-ahli supaya perjalanan koperasi berjalan dengan matlamatnya. Biarlaa ahli tak ramai pun tak apa...janji perjalanan mencapai matlamatnya

Sebab kerna ahli...koperasi boleh lingkup...percaya atau tidak?

Kalu sorang ahli report pd SKM koperasi buat skim piramid. SKM akan datang siasat dan jika ada pengambilan deposit dari ahli, akaun koperasi akan dibekukan

Sungguhpun koperasi mempunyai hak dan ada clause mengatakan koperasi boleh mengambil deposit..paham2laa ..ini Malaysia bro..semua boleh bikin bg jatuh punya.

Ini semua pernah terjadi..kerna sorang ahli..walau koperasi tak ramai ahli..dlm 100 org jer...bisness mmg real...siap leh bayar ahli bonus lebih dari bank rakyat lg... kerna sorang ahli inilah, sekrang...akaun dibekukan...dan sedang usaha untuk buka balik akaun koperasi. Penat bro...huhu

Itulah peringatan dariku...jgnlah terlalu ghairah...carilah yg betul2 ingin invest...

PoKLi said...

wowowowo..besarnya MATLAMAT koperasi

pokli nak tambah skit

nak suruh koperasi ada simpanan dalam EMAS 10kilo.....baru la koperasi kita KAYA.....share.....pokli akan bukak kedai milik koperasi....niagakan emas....lepas tu keuntungan bagi kepada ahli2 yang mencarum...pokli pun nak tambah share menjadi RM20K....

baru best....target pasif income tu melalui hartanah...emas..perniagaan....perhhh...insya-allah kalau semua bersatu..koperasi hartanah kita ada nilai hartanah & emas 10 juta......kaya2...ahli dapat dividen 10-20% kalah koperasi bank rakyat....ok tak fizal?

PoKLi said...

lagi tambah...ahli koperasi dapat main GAME CASHFLOW dgn sifu2 secara percuma...pokli pun ada games cash flow setelah dibeli dgn juru ukur...lepas tu pokli akan share ilmu pada ahli koperasi camna nak tambahkan ilmu FQ....OD ASB....JV RUMAH....FLIP rumah lelong....ilmu EMAS.....mcm2 ada.....seronoknya ada koperasi...niat pokli nak share.....nak kongsi ilmu...sharing is caring.....

kelang said...

aku sokong yang nombor tujuh tu... financial education... boleh le sikit2 membantu ahli kurangkan risiko pelaburan...

MattDemon said...

wa cuma mau good plan to be executed..ternyata cadangan2 saudara semua amat baik..tapi perlu diperincikan dan disusun mengikut hierarki..setrusnya..pelaksanaan.. ngan keprcayaan dan kerjsama semua ahli..insya-Allah boleh direalisasikan..

armouris said...

saya baru je jumpa blog2 pasal hartanah ni, tau2 je dah tubuh koperasi....

ada tempat lagi tak kalau saya nak join sama? tapi saya dari jb...

ojah said...

harapannye koop dapat la menyumbangsih pulangan yg kaw2.. aim mesti lagi power dari Bank Rakyat la... ambo dok reti nk bagi idea2 bernas tapi sekiranye perlu tenaga.... modal tu.. insyaallah la... hidup KOHARTA :)

Daytona P11 said...

Salam ,
- Tahniah kpd Jurukur kerna terpilih sebagai salah sorang ahli lembaga pengarah KOHARTA .Bangga banget gue kerna ada PEMUDA Kg Rinching Tengah yg terpilih sebagai org penting dlm KOHARTA (mcm ni senang la urusan register gue sebagai ahli KOHARTA jadik lebih mudah tak gituuu ...ha ha ha
- Byk pendapat , idea yg diberikan , harap2 dpt diperincikan lagi supaya KOHARTA dpt menjadi satu Koperasi yg agresif dan berdaya maju .Supaya satu hari nanti KOHARTA dpt menembusi market ASEAN dlm pembelian hartanah yg bernilai tinggi .Cth long term investment penanaman kelapa sawit di Indonesia .
Tq dan tahniah sekali lagi ..

juruukur said...

bling2 16 : beli tanah / rumah dengan harga murah

17. ahli koperasi.. kalo nak bercuti kat homestay koperasi.. bole dapat harga diskaun

18. cadangan kanoha_vilalge.. pilih ahli yang betul komited.. jangan ambik sembarangan..

19. pokli cadangkan.. koperasi invest emas.. 10 kilo.. ha ha ha.. (banyak tuu pokli)

20. koperasi bukak kedai emas.. (good idea pokli)

21. adakan kelas cashflow101.. ahli dan kekawan lain.. berpeluang main ngan sifu2

22. mattdemon.. cadangkan supaya setiap rancangan kita.. kita perincikan betul2.. jangan jadi angan2 mat jenin (aku setuju tuu)

23. ojah.. koperasi bole bagi dividen lebih baik dari bank rakyat

24. Daytona p11.. nak koperasi kita masuk gelanggang antarabangsa.. (bosar harapan ko nii.. ha ha ha)

juruukur said...

armouris.. setakad nii.. keahlian koperasi dah pun ditutup.. tapi tak pee.. ko joint jee aktiviti kami.. mana tau ada bukak ahli baru.. ko bole joint..

faiz said...

saya cadangkan koperasi beli kedai dan buat minimarket.:)

juruukur said...

25. faiz cadangkan.. koperasi beli bangunan kedai sendri.. pastu bukak minimarket..

Anonymous said...

bagus idea2 tu tp kena ingat akaun kena jaga betul2

juruukur said...

baik boss... he he he

peruzz said...

sy suke tang idea.. minimarket..
ahli yg datang beli.. eh harga murah compare harga pasaraya besar kt luor sane..dah ahli dapat harga murah.. pahtu.. hasail jualan tuh leh jadik dividen kt ahli balik.. kirenye.. korang beli barang..pahu..last2 dapat balik.. hasilnye.. besh,,
idea lain.. stesn minyak.. wooww.. mari isi minyak di stesen kite sendiri.. hehe

lagi.. mau kooperasi sediakan personal loan..kalo leh kasik rate lg murah dr bR or BA.. mmg besh laa..nanti mau kawen senang.. leh wat pl ngan koop jerk.. hehehe

sokong bro kanoha.. pilih ahli yang betul2 komited..sama2 susah.. sama2 senang.. jgn lak ade yg PHD2 tuh.. kat koperasi ni.. xperlu org pangkat2 PHD ni..
tp kalo korang ade pang DR PHD TUH takpe.. hehe.. melawak jerk.. i,m sorrii

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol online for cheap - illegal buy tramadol online usa

Anonymous said...

generic xanax what's considered overdose xanax - xanax xanax cheap pharmacy online

Anonymous said...

can you really buy xanax online xanax side effects seizures - what's considered overdose xanax

Anonymous said...

xanax online xanax and pregnancy - generic drug name xanax

Anonymous said...

xanax depression xanax and alcohol stories - xanax side effects last

Anonymous said...

generic xanax generic xanax vs brand xanax - how to order xanax online legally

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol overdose damage - tramadol and tylenol

Anonymous said...

xanax online buy xanax cheap online no prescription - buy xanax online pharmacy no prescription

Anonymous said...

xanax without prescription xanax side effects headache - .25 mg xanax high

Anonymous said...

buy tramadol online cod overnight can you high tramadol - best place buy tramadol online reviews

Anonymous said...

can you buy tramadol online legally buy tramadol online legit - tramadol 50mg seizures

Anonymous said...

xanax online order xanax online canada - generic xanax prices

Anonymous said...

generic tramadol online 100mg of tramadol side effects - tramadol 37.5 get high

Anonymous said...

generic xanax can you overdose xanax alone - xanax side effects nausea

Anonymous said...

order tramadol 100mg of tramadol side effects - us tramadol online pharmacy

Anonymous said...

buy carisoprodol what is soma carisoprodol used for - buy carisoprodol online us

Anonymous said...

xanax online 1mg clonazepam vs xanax - what is xanax taken for

Anonymous said...

generic xanax much xanax pills - legal to order xanax online

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg soma carisoprodol side effects - carisoprodol get high

Anonymous said...

xanax online buy xanax mexican pharmacy - xanax overdose pupils

Anonymous said...

generic xanax xanax xr 2mg vs xanax 2mg - xanax 2mg bars

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol erowid - mixing carisoprodol xanax

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol opiate withdrawal - buy carisoprodol online no prescription needed

Anonymous said...

buy cialis online cheap cialis usa pharmacy - cialis online lloyds pharmacy

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol online overnight shipping - tramadol medication narcotic

Anonymous said...

buy cialis online cialis lower blood pressure - buy cialis england

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 300 er - tramadol for dogs whining

Anonymous said...

buy xanax online overnight xanax drug test job - drug street names xanax

Anonymous said...

buy cialis daily buy cialis com - cialis instructions

Anonymous said...

xanax online buy xanax mc - xanax g3719

Anonymous said...

buy cialis online cialis vision side effects - cialis online for sale

Anonymous said...

cialis online buy cialis online overnight shipping - cialis generic us

Anonymous said...

buy tadalafil online cialis ed reviews - generic cialis overnight shipping

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol hydrochloride online - buy tramadol without a script

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#61458 order tramadol from the usa - tramadol hcl 200

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl 50 mg tablet uses - tramadol 50mg dosage for adults

Anonymous said...

buy tramadol online cod overnight tramadol online no prescription mastercard - possible get high tramadol

Anonymous said...

buy tramadol cheap tramadol sr tabs 100mg - tramadol hcl 200mg

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 50 mg dosage - buy tramadol online fedex delivery

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#63102 where can you buy tramadol online - can u buy tramadol over counter

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 50mg 319 - buy tramadol online with credit card

Anonymous said...

buy tramadol tramadol online cod overnight - tramadol 50mg get you high

Anonymous said...

buy tramadol legal buy tramadol online usa - buy tramadol egypt

Anonymous said...

buy ativan online ativan klonopin equivalent dosage - ativan to buy in canada

Anonymous said...

buy tramadol online no prescription cheap order tramadol echeck - ultram side effects withdrawal

Anonymous said...

lorazepam mg ativan 063 - lorazepam ativan vs xanax

Anonymous said...

buy ativan online buy wyeth ativan - ativan online no prescription

Anonymous said...

buy generic tramadol tramadol 50mg max dosage - tramadol is generic for

Anonymous said...

buy xanax bars online drug test for xanax how long - withdrawal side effects xanax xr

Anonymous said...

buy tramadol online 3 50 mg tramadol - tramadol 50 mg price per pill

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50mg hcl - tramadol 100 mg bijsluiter

Anonymous said...

buy xanax online xanax bars what do they do - xanax dosage for anxiety

Anonymous said...

buy xanax online xanax side effects constipation - xanax side effects nih

Anonymous said...

xanax cost xanax for social anxiety reviews - buy xanax online cod

Anonymous said...

http://bayshorechryslerjeep.com/#2mg xanax withdrawal effects - xanax 1 mg.pills

Anonymous said...

http://bayshorechryslerjeep.com/#3880 generic brand for xanax - buy xanax bars online no prescription

Anonymous said...

buy xanax bars online no prescription order real xanax online - xanax effects on animals

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP