Sunday, February 22, 2009

MINDA KITA ADALAH ENJIN PALING BERKUASA

Aku baru jee lepas main game CASHFLOW101.. bersama aku hari nii saudara Bird.. apa yang istimewanya, main kali nii.. tak sampai pun 40 minit.. kami dah boleh keluar dari ratrace.. main dalam keadaan cukup cepat, efisyen dan menguntungkan. Tima kasih Bird sebab kongsi teknik investment

Aku heran betul lah.. setiap kali main game nii.. macam-macam benda boleh belajar. Sebab lain orang lain teknik.. macam tuu lah ngan Bird nii.. dia gunakan pendekatan OPM.. Other People Money

Berbalik cerita pasal minda nii.. aku nampak sangat sekarang.. untuk jadi orang kaya, kita tak perlu pun tahap pelajaran yang tinggi, Cuma kita kena faham konsep kemewahan yang sebenar. Pastu kita mesti ada kawan-kawan yang baik. Lagi cun kalo ada funder. Mesti tahu apa yang nak kita carik atau invest.. Pastu carik peluang tu setiap hari.

Kalo jumpa peluang menarik.. dapatkan info pasal peluang tadi tuu.. bawak berbincang ngan kawan-kawan.. kalo untung.. kasi invest.. kalo rugi.. kita tinggalkan.. pastu usaha lagi

Pasal modal pulak.. kalo lah tak dee duit.. dah terdesak sangat, pakai lah personal loan.. yang penting.. pastikan kita boleh ambik peluang tersebut. Kalo ada offer bagus.. kasi jual.. Duit untung, boleh simpan dalam ASB.. pastu buat OD.. invest semula. Cam tu lah seterusnya

Oklah.. cargas cargas kan minda anda

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012 3193576

9 comments:

Matt Azuri said...

Bro, cerita sket..camner bird applykan OPM lam game nih..bagi contoh2...camner korang leh keluar lam 40 minit..quite impress la..

juruukur said...

matt.. dapat peluang baik jee.. kasi invest.. kalo boleh invest secara seorang.. beli seorang.. kalau tak.. beli syer-syer

kalo tak dee duit sangat.. pakai personal loan.. yang penting.. kalo dapat good deal.. jangan kasi lepas

pastu.. kalo dapat tawaran menarik.. kasi jual.. duit kasi simpan dalam ASB.. kasi Od semula.. alaa mcm pie buat tuu.. tapi kami simulasikan dalam game

abuya said...

perghh...power lah korang nie. (tapi aku x penah main lagi 101 nie pun). satu hari nanti,

Matt Azuri said...

oraite..tapi masa main kat melaka..aku baru mengenal..pastu masa main kat Bachok, Kelantan..aku bernasib baik sbb saham la..banyak gain capital melalui jual-beli saham..pastu terus fokus kpd big deal..

beli condo, landed house..then ader peluang jual ngan untung..terus jual..

juruukur said...

abuya.. boleh jee..

matt.. setuju setuju.. cuma aku masukkan elemen OD ASB jee.. kasi cepat sikit utk dapat pasif income

KEOWN said...

betul tue.. OD ASB memang cara terbaik... cuma kalau dengan real life.. kita kena berhati hati dengan BLR dan dividen ASB...

kalau ada cash dalam ASB ok.. kalau ASB daripada cagaran/pinjaman bank etc.. kena berhati-hati di dalam real life./.

juruukur said...

keown.. setuju setuju..

kayzen said...

wow.. bila la plak ada kesempatan nak main lagi yer..

juruukur said...

kayzen.. boleh jee.. ko set jee masa.. bila n tempat mana.. ajak kawan-kawan ko sekali.. kita main CF... lagi ramai.. lagi syok.. macam2 teknik kita boleh belajar

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP