Wednesday, February 18, 2009

MACAM MANA PROSIDUR BELI TANAH?

Untuk kawan-kawan kat luar sana.. yang sapa-sapa berminat nak beli tanah.. nii ada sikit tips yang boleh aku syer

Kebelakangan nii.. aku terima banyak email dari kawan-kawan blog.. bertanyakan pasal cara-cara macam mana nak beli tanah.. sebab ada kes, kawan kita kena tipu ngan penjual, ada yang dah bayar semua.. tapi penjual tak nak buat pindah milik.. ada pulak kawan yang beli tanah, tapi luas tak sama ngan dalam geran.. dan macam-macam lagi lah

Aku cadangkan.. sapa-sapa yang nak beli tanah.. korang pastikan, korang mesti dapatkan salinan geran dari penjual. Pastu korang buat carian kat pejabat tanah. Bukan susah pun.. bawak jee salinan geran tanah tuu.. pastu gi pejabat tanah, kat mana tanah korang nak beli tuu berada.. pastu buat carian.. senang jee

Kalo tak sempat pun.. mintak tolong lawyer korang buatkan.. sebab info kat carian tuu penting sangat.. semua cerita pasal tanah yang kita nak beli tuu.. kita boleh semak

Katakan.. bila korang dah semak carian tuu.. korang setuju nak beli.. aku syorkan sangat.. bagus korang lantik lawyer korang sendiri.. untuk bantu urusan jual beli tanah tuu.. tak pee lah kena bayar sikit.. bukan mahal pun.. lawyer pun nak hidup gak kan.. tapi sekurang-kurangnya.. korang selamat dalam urusan ni

Lagi bagus.. kalo lawyer korang tuu.. panel bank tertentu.. macam CIMB bank kee.. AGRO bank kee.. senang korang nak buat loan nanti

Pastu bagus korang lantik juruukur pulak.. suruh juruukur nii.. semak info tanah tadi kat JABATAN UKUR.. sebab banyak kes bagi hakmilik sementara.. luas tanah tak sama ngan dalam geran.. pastu.. suruh juruukur tentukan sempadan tanah dan ukur topografi tanah berkenaan. Bila siap jee kerja ukur.. korang buat site visit.. kasi semak betul-betul sempadan.. pastu semak topografi.. baru kita nampak.. kat mana sungai, kat mana jalan, kawasan bukit dan lain-lain

Bila korang dah puas hati.. baru korang suruh lawyer buat S&P.. kasi sign itu S&P.. tapi pastikan perjanjian tuu baik untuk dua-dua pihak.. janganlah tipu-tipu.. tak baik..

Proses berikutnya.. korang ikut jee nasihat lawyer.. sampai lah urusan pindah milik selesai.. senang jee.. tak susah pun..

So.. kalo korang ada masalah tanah.. jom syer kat sini

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012-3193576

131 comments:

kumin_gonewiththewind said...

Salam...

Nak share ckit pengalaman beli tanah. apa yang aku buat simple jer...mcm yg ko bgtau suh amik copy geran dan wat carian...since aku xder kat msia..aku guna lawyer jer..kebetulan aku pernah jual rumah aku dulu..so aku guna lawyer yg sama...lgpun pun track record dan network diorg bagus .3 kali aku berurusan dgn diorg..mmg x mengecewakan..pada kawan2 yg nk beli tanah....especially yg 1st time..dptkan khidmat lawyer..smbil2 tu pun bole blaja ckit2 dr diorg..

Matt Azuri Zukainain said...

Thanks guys...info berguna..sbb aku sekarang dalam proses beli tanah...

Fizal..cerita plak cara2 nak wat loan tanah...kalu aku beli tanah kat KT...apply bank kat Kl okies kan?..ader evalatuor juga ke untuk MV?..cam beli rumah

juruukur said...

kumin.. tima kasih.. sebab syer pengalaman ngan kawan-kawan..

matt.. nak buat loan tanah.. sama macam loan rumah.. still kena lantik jurunilai gak

kakct said...

ooooo...baru aku paham, camna flow utk beli tanah, selama ni dok tertanya2 camna la dorg nih blh beli tanah sana sini..tanya org pun tak de yg jwb..mgk sbb tanya salah org kot... thanks all

Tapi MOF utk loan tanah ni camna rr? hehehe...byk soal la plk

juruukur said...

kakct.. kawan-kawan yang kerja gomen.. nak buat loan beli tanah.. macam mana? aku tak de pengalaman

jom kongsikan pengalaman korang..

kakct said...

Tu la pasal tak de pengalaman.. klu beli umah ada housing loan, klu beli kete ada hire purchase loan, klu beli tanah ni loan apa agaknya yer??

sapa yg ada tanah bertimbun tu blh rr syer info kat sini camna korg beli tanah yg bertimbun2 tu..hehehe

kayzen said...

terima kasih atas info yg di beri.. ia sgt membantu..

Diver said...

Hafizal..
dapat fax tu..?
ni kes nak buat ikut prosedur wajar..
sebagaimana yang diterangkan Hafizal..

harap menjadi..
mohon..

kumin_gonewiththewind said...

uba check link berikut..
http://www.bicarajutawan.com/forum/showthread.php?t=847

GreenLava said...

Salam...
Semalam saya ambik geran tanah yang baru dibeli dari pejabat lawyer. Tengok-tengok Hakmilik Sementara. Setahu saya hakmilik sementara ni maknanya ukuran tanah tu belum difinalize lagi, betul ke? Habis tu bila ditukar ke hakmilik kekal nanti ada kena apa-apa bayaran ke?
Terimakasih
Ps. saya ni selalu jugak datang kat blog ni, cuma silent reader je.

juruukur said...

greenlava.. betul tuu.. kalo tanah tuu masih lagi dibawah hakmilik sementara, selalunya ukuran halus belum buat lagi atas tanah, no lot tak de, tanda sempadan belum ditanam, pelan akui belum diluluskan oleh pengarah ukur

pengalaman aku.. selalunya.. tuan tanah tak yah buat bayarn ukur untuk dapatkan final title.. sebab proses tu ditanggung oleh developer..

greenlava.. selalu lah berkunjung kat blog aku nii.. boleh kita syer info

Rozita said...

Asm,

Saya baru2 je google info untuk proses beli tanah di Kuala Terengganu

S&P agreement dah saya sign dengan pemilik (yang dilantik sebagai pentadbir sebab sekatan kepentingannya - tanah byk pewaris). Saya dah byr 10% dari harga yang dipersetujui.

Bayaran selebihnya akan dibyr cash dalam masa 45 (ada dlm S&P).

Soalannya, ada rakan2 yang kata kena evaluate tanah dulu sebelum boleh tukar hak milik di pejabat tanah. Saya x sure dan x dapat call pej. tanah T'ganu. Tanah tersebut dah ada no lot, keluasan, pelan, no lembaran piawai dan no fail.

Lagi satu kalau perlu evaluate, bagaimana processnya

Anonymous said...

Kalau camtu cuba tya dengan penilai tanah. Di Terengganu saya pernah guna khidmat Rahim & co 09-622 7508.

Anonymous said...

Kalau camtu cuba tya dengan penilai tanah. Di Terengganu saya pernah guna khidmat Rahim & co 09-622 7508.

"kumin_gonewiththewind"

Rozita said...

TQ kumin. Finally dapat call pej. tanah Tganu untuk bertanya tentang process. Tapi ada kemusykilan pasal dia kata lepas sign borang 14a kena stamping di LHDN lepas tu LHDN akan buat taksiran. Betul ke? Taksiran cukai ke, evaluation tanah? Kat negeri2 lain camana?

pejaz said...

Salam,

Bagus blog ni.. terima kasih atas perkongsian ilmu. Semoga membawa berkat.

Saya ada satu soalan. Saya tengah nak beli tanah. Tanah tu geran HSM. Tapi dah ada batu tanda masa saya gi tengok (tapi saya tak ukur la pulak compare dgn geran).

Kalau dah ada batu, kenapa masih HSM? Ataupun mungkin tanah tu dalam proses utk dapat GM?

Pening...

Anonymous said...

Salam..berkenaan dgn pembelian lot banglo di bukit damar belakang picc..saya nak beli tanah tu dlm 5k kps..apa prospek pembangunan kat situ.boleh kongsi x?

Hairul said...

Salam ,
Berhajat nak beli tanah di area Melaka Tengah.. ada Lawyer yang bagus untuk direkemenkan ...

hayati said...

salam bro.

saya berminat nak beli tanah tp xde cash money.

ingt nak buat loan bank tp mmg susah kot sbb tanah area kundang selangor.
lagi pulak bank payout 50% jer dr market value.

tp syg xbeli sbb saya ngn husbnd mmg minat nak duduk tanah sendiri.

bro boleh bg cadangan kat saya tak mcm mner nk cri loan.

lagi satu kalau check value tanah berapa fees dia yer/

tolong bro..thanks.

Anonymous said...

asmkm..
saya nk tanya, kalau nak beli tanah tapi ( broker) cakap dah ada lawyer yg dilantik, adakah lebih baik lawyer yg kita lantik sendiri?

eza idayu said...

salam bro...
saya ada tanah untuk dijual...
tetapi saya tidak tahu cara yang betul untuk menjualnya...
saya tidak tahu cara nak nak letak harga...
saya tidak tahu membezakan antara buyer yang serius atau pun main2...
boleh tolong bagi nasihat x...
thanks...jasamu dihargai...

amhami_a said...

eza idayu, tanah kat mana tuh?

Anonymous said...

Ezza tanah kat mana

Anonymous said...

salam,
blh mintak contact x kalau2 ada kenal mana2 pej guaman yg ok..sy kerja di sabah,nak beli tanah di seremban,pakai loan kerajaan,kena bt s&p kan?harga tanah dlm 80k..
thanks

Anonymous said...

sy br plan nak beli tanah di kuala pilah. Tanah tu sekali tapak dan rumah...masalahnye, bagaimana sy nak tau harga yg berbaloi ngan market, dan ade tak contact peguam yg dipercayai dan juru ukur....sgt memerlukan.....

alim said...

sy plan nak beli tanah kat pilah, ada x sape2 leh rekemen mana2 lawyer yg ok kat sini? TQ

alim said...

sy plan nak beli tanah kat pilah, ada x sape2 leh rekemen mana2 lawyer yg ok kat sini? ye la baru 1st time nak beli, takut kena tipu. TQ

Anonymous said...

Salam Bro,

Nak mintak nasihat - jualan tanah pecah lot, tanah rezab melayu yang masih lagi berstatus pertanian. Ada satu company ni dapat surat kuasa dari pemilik tanah untuk buat urusan jualan.

Boleh percaya ke dengan comp mcm ni? Tq bro

Anonymous said...

As Salam Nak minta nasihat- saya telah di jadikan proksi bagi urusan jual beli tanah rezab melayu antara 2 orang individu penjual adalah melayu dan pembeli bukan melayu,(dlm geran nama saya)kedua-dua mereka ada buat usaha sama dalam perniagaan,tapi skrng ada masaalah saya bercadang nak serahkan semula tanah tersebut pada pemilik asal kerana org tu dlm kesusahan,dan saya pernah tandatangan surat perjanjian yang di beri oleh peguam yang di lantik org bukan melayu,yang mana saya tidak paham apa yang di tulis kerana semuanya berbahasa English,dengan apa cara saya boleh serahkan tanah tersebut pada pemilik asal, dalam masa yang sama saya dapat menyelesai masaalah keluarga beliau sekian terima kasih.

Ejen Hartanah wong azhar said...

Perkhidmatan Peguam - Wed 4/Apr/12 5:25pm
Saya ada seorang kawan peguam yang boleh menguruskan untuk jual beli tanah/rumah bagi selangor/kl/negeri sembilan/pahang/Johor. Khidmat nasihat percuma dan boleh tanya apa sahaja pasal jual beli rumah tanah dan apa juga berkaitan undang-undang. Saya telah banyak kali berurusan dengan beliau.Boleh bertolak ansur dan amanah. Boleh hubungi beliau : En Ahmad call/sms [012-3059036]

Anonymous said...

salam..sy nak bertanya..sy ade nak beli tanah kat k.terengganu dgn seorang broker ni....nak tanya mcm khidmat peguam kita kena sediakan ke???lagi satu sy dah bayar duit pendahuluan utk booking tanah nie dan selebihnya bila loan sy dah approve dan ada tandatangan surat perjanjian dgn broker dan pemilik tanah...jadi lepas nie sy kena cari peguam ke untuk proses seterusnya or mcm mane..nie first time sy nak beli tanah...

nizam said...

salam alaik. nak tanya, ada masalah tak kalau kita beli tanah yg belum pecah geran dan tanah tu status pertanian tetapi kita beli untuk buat rumah dan kawasannya di kg contohnya meru

jack said...

Saya nak beli tanah lot.kena gune peguam ke atau tak perlu?

Count Dracula said...

Assalam & Salam Sejahtera.

Saya nk share skit berkenaan lot banglo di bkt damar area picc.kt situ sume lot banglo.Infra lengkap akan disediakan oleh MP Sepang.Kelulusan dr kem. berkenaan telah diterima.Peruntukan sebnayk 2 juta tuk infra berkenaan.

Lot banglo di bawah Bukit Damar Properties dihandle sepenuhnya oleh lawyer panel Bukit Dmar Aziz Derashid & Co.

Nizam Hassan
0173120403

zaidi tba said...

salam..sy nak bertanya..sy ade nak beli tanah kat k.terengganu dgn seorang broker ni....nak tanya mcm khidmat peguam kita kena sediakan ke???lagi satu sy dah bayar duit pendahuluan utk booking tanah nie dan selebihnya bila loan sy dah approve dan ada tandatangan surat perjanjian dgn broker dan pemilik tanah...jadi lepas nie sy kena cari peguam ke untuk proses seterusnya or mcm mane..nie first time sy nak beli tanah...

tandatangan surat perjanjian dengan broker dan pemilik? sign borang 14a ke? atau smp?

Anonymous said...

Salam mohon nak share info tuan tulis ni blog saya http://kedahland4sale.blogspot.com. terima kasih

Anonymous said...

must look at this [URL=http://jacket-dresses.net/]moncler down jackets[/URL] , for special offer RdjRnSVA [URL=http://jacket-dresses.net/ ] http://jacket-dresses.net/ [/URL]

Anonymous said...

kalau nak jual tanah camne lak tu?

Anonymous said...

check this link, gBrgDNRN [URL=http://www.replica-handbags2013.com/]replica bags[/URL] online sSDxOVVQ [URL=http://www.replica-handbags2013.com/ ] http://www.replica-handbags2013.com/ [/URL]

Anonymous said...

I am sure you will love QdGSNgCK [URL=http://www.louis--vuitton--online--shop.org/]lv online shop[/URL] with confident rdQFfuBH [URL=http://www.louis--vuitton--online--shop.org/ ] http://www.louis--vuitton--online--shop.org/ [/URL]

Anonymous said...

buy plBeUTkT [URL=http://www.uggs-outlet2013.com/]uggs outlet sale[/URL] at my estore fSTahDEC [URL=http://www.uggs-outlet2013.com/ ] http://www.uggs-outlet2013.com/ [/URL]

asmie said...

As salam..nak tanya, adakah sama prosedur beli tanah dgn beli rumah jika guna loan gov? maksudnya, cari lawyer, sign snp, nilai harta dsbg...tq.

rosidi roslan said...

salam…saya ader jual tanah lot bumiputera 1550 per segi..leh deal harga…nie no saya 014-9681484..shidie..area melaka...batu berendam...

azzi nazida said...

salam, saya ni baru terbaca jer pasal ada loan untuk beli tanah ni, kalo macam saya yang kurang cash dan bekerja si sektor swasta, layak ke nak buat loan ni? hari2 saya bukak muday.my tgk orang jual tanah, teringin ada tanah sendiri (kalo bleh nak lot pertanian sebab banyak benda dalam kepala nak buat). biasanya berapa kos peguam, juruukur, jurunilai dll untuk satu proses pembelian ni?

fathullah fatt said...

Saya ada tanah untuk dijual di melati kl.tepi jalan mrr2 .bertentang dengan shell ..tanah sesuai untuk pmbangunan rumah atau ape2 je.tepi jln.harga pun tak mahal mana.klu nk di banding kn..sebab tepi jln utama.dan kawasan setapak kl..klu nk detail lg lanjut sila msg saya 24jam.tanah direct owner.pgangan bebas. Berbaloi.. msg fattanah 0193003434

Sya Rez said...

SY BERMINAT NAK BELI TANAH KAT AREA PUNCAK ALAM, HARGA TANAH DALAM RM35,500 TAPI DALAM TANGAN BARU ADEW 40% CASH X TERMASOK DUIT KWSP
BOLEW X TLG X PLAIN MCM MANA NAK BUAT LOAN TANAH,DEKAT BANK MANA YG BOLEW BUAT LOAN TANAH N APE YG PELU SY BUAT MCM MANA NAK CR JURU UKUR N LAWYER HARAP BOLEH TOLONG BANTU ORG YG BUNTUKAN PERTOLONGAN HUHUHUHU

Anonymous said...

Salam semua...sy turut nak syer ttg ni.. Baru2 ni..fmly sy ad buat pembelian tanah..jujur sy katakan sy mmg tak tahu tentang pembelian tanah ni kerana semua di uruskan oleh abg sy... Beli dr ats tngan kawan kemudian nye dpt gran photostat. Kami tidak melantik lwyer.atau juru ukur, sebelom pergi sign tukar halmilik tu..kami telah serahkan separuh harga dr nilai sbenar tanah tu berbentuk cash...bru sign dokumen di pejabat tanah...tp sy msih garu2 akan proses ini...

are said...

Salam. Macam mana nak tau nilai semasa tanah. Nak check kat mana. Just nak tau harga semasa 1 kaki persegi tanah.

enda ohbulan said...

G bank pertanian @agrobank...ada loan pembiayaan beli tanah

enda ohbulan said...

Elok...g bank pertanian @agrobank. .untuk pembiayaan beli tanah. ..tq

enda ohbulan said...

G check dgn valuer@ syrikt penilaian...coth js valuer..henry butcher...ipc island...n etc..

enda ohbulan said...

Sesiapa berminat nk wat loan beli tanah...ctc sy.... email nhaslinda@agrobank.com.my

enda ohbulan said...

G bank pertanian @agrobank...ada loan pembiayaan beli tanah

Nizam Hassan said...

Mana dia punya agreement?s&p sign dulu..mn blh byr gitu je..

tawaran dari pihak dari pihak pencadang kpd pihak penerima.

pencadang-kwn abg awk
penerima cadangan-yg membeli tanah

S&P- surat perjanjian antara kedua-dua belah pihak yg mana bila berlaku apa-apa jua perlanggaran kontrak, lawyer/pihak mahkamah akan refer balik pada s&p tersebut.

Dlm kes ni..telah wujud satu kontrak yg sah di sisi undang-undang ttp x statut.

umniah said...

APA YG PERLU KITA TAHU KETIKA BUAT PENCARIAN DI PJBT TANAH?

Ronnie finance said...

Keamanan, rahmat dan nikmat Tuhan kepada kamu, Adakah anda memerlukan bantuan kewangan dalam apa jua bentuk? Pinjaman peribadi? Pinjaman Perniagaan? Pinjaman gadai janji? Kewangan dan projek pertanian? Kemudian email kami sekarang untuk mendapatkan kelulusan cepat, dengan kadar faedah yang rendah @ 3% .: ronniefinance@hotmail.com

Ronnie finance said...

Keamanan, rahmat dan nikmat Tuhan kepada kamu, Adakah anda memerlukan bantuan kewangan dalam apa jua bentuk? Pinjaman peribadi? Pinjaman Perniagaan? Pinjaman gadai janji? Kewangan dan projek pertanian? Kemudian email kami sekarang untuk mendapatkan kelulusan cepat, dengan kadar faedah yang rendah @ 3% .: ronniefinance@hotmail.com

Mrs Jennifer said...

Kami disetujui pemerintah dan pemberi pinjaman kredit bersertifikat Perusahaan kami tidak menawarkan pinjaman mulai dari pribadi untuk pinjaman industri untuk orang yang tertarik atau perusahaan yang mencari bantuan keuangan pada tingkat bunga dinegosiasikan 2% kesempatan untuk membersihkan dept Anda., Mulai atau meningkatkan bisnis Anda dengan pinjaman dari pinjaman perusahaan kami diberikan di Pounds (£), dollar ($) dan Euro. Jadi mengajukan pinjaman sekarang orang yang tertarik harus menghubungi kami untuk informasi lebih lanjut. Mengisi informasi data peminjam. Hubungi kami sekarang melalui: jenniferdawsonloanfirm20@gmail.com
(2) Negara:
(3) Alamat:
(4) Kota:
(5) Sex:
(6) Status Pernikahan:
(7) Bekerja:
(8) Nomor Ponsel:
(9) Penghasilan Bulanan:
(10) Jumlah Pinjaman Dibutuhkan:
(11) Jangka waktu pinjaman:
(12) Tujuan Pinjaman:

Terima kasih atas pengertian Anda karena kami berharap untuk mendengar dari Anda segera.

E-Mail: jenniferdawsonloanfirm20@gmail.com

Anonymous said...

Tanah untuk dijual:

1. 300 ekar,geran CL, tanaman k/sawit.Lokasi Kudat, Sabah.
2. 57 ekar, geran CL, sesuai utk buat resort. lokasi Tips Of Borneo,
Kudat,Sabah.
3. 180 ekar, geran CL, tanaman k/sawit, Lokasi Kudat, Sabah
3. 30 ekar, geran CL, tanaman k/sawit, Lokasi Kudat, Sabah

Siapa berminat, hubungi saya...joerezh69@hotmail.com, 010-5864209...Joe

Morgan Debra said...

Hello,
Ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa Puan, BRENDA HARAPAN pemberi pinjaman pinjaman peribadi mempunyai membuka peluang kewangan untuk semua orang yang memerlukan apa-apa bantuan kewangan. Kami memberi pinjaman pada kadar 2% kadar faedah kepada individu, syarikat dan syarikat-syarikat di bawah syarat-syarat yang jelas dan mudah difahami dan keadaan Dari
$ 20.000 untuk $ 7000000 USD, Euro Dan Pounds Sahaja. Saya memberi Pinjaman Perniagaan,
Pinjaman Peribadi, Pinjaman Pelajar, Pinjaman Kereta Dan Pinjaman Untuk Bayar Off Bil. hubungi kami hari ini melalui e-mel di: (brendahope816@gmail.com)

moanmend said...


LOAN APPROVAL IN 60MINS APPLY NOW !!






Hello, Adakah anda memerlukan pinjaman dari syarikat yang paling dipercayai dan boleh dipercayai
dalam dunia? jika ya maka hubungi kami sekarang untuk kami menawarkan pinjaman kepada semua
kategori pencari sama ada syarikat atau untuk kegunaan kakitangan. kami menawarkan
pinjaman pada kadar faedah 3%, Hubungi kami melalui e-mel:
qmank011@gmail.com

(1) Nama Penuh
(2) Alamat Penuh
(3) Negara
(4) Umur
(5) Pekerjaan
(6) Beritahu nombor telefon
(7) Seks:
(8) Jumlah Pinjaman yang diperlukan:
(9) Tempoh Pinjaman

Email kami di: qmank011@gmail.com

moanmend said...



WE OFFER LOAN FINANCIAL SERVICE APPLY NOW






Adakah anda memerlukan pinjaman segera kami menawarkan pinjaman di seluruh dunia untuk yang memerlukan pinjaman peluang perniagaan yang anda mempunyai yang cari adalah di sini lagi. e-mel kami di: mrwilliam751@gmail.com
BORANG PERMOHONAN PINJAMAN
1) Nama Penuh:
2) Jantina:
3) Jumlah Pinjaman Diperlukan :.
4) Tempoh Pinjaman:
5) Negara:
6) Alamat Rumah:
7) Nombor Telefon:
8) Pendapatan Bulanan:
9) Pekerjaan:
) Yang anda lakukan di sini tentang kami.

Selamat sejahtera.


Amanda Richardson said...

Amanda Firma Pinjaman, Sebagai sebahagian daripada berterusan promosi Krismas dan Tahun Baru, Kami sedang Menawarkan pinjaman peribadi, Perdagangan dan peribadi kepada bakal pemohon memerlukan pinjaman segera pada kadar faedah 2%.
Mengapa tunggu, adakah anda memerlukan wang dengan segera? Kami mempunyai wang untuk pinjaman anda.
Perkhidmatan pinjaman kewangan kami 100% dijamin.
Mohonlah sekarang dan menyertai beribu-ribu pelanggan yang berpuas hati.
E-mel: amandarichardson686@gmail.com atau amandaloans@qualityservice.com

Mohd Hisham said...

Aduh.. dah jd iklan lak..

Mohd Hisham said...

Aduh.. dah jd iklan lak..

Hafifi Borhan El Said said...

Salam sy ada survey status tanah pertanian di Melaka, tapi saya berfikir mahu membuat rumah kelak, perlukah saya tukar status? boleh sy dptkan khidmat nasihat sbg seorang sahabat x? Pertama kali membeli... ni no wassup sy... 0136238879

Glory Chilly said...

Halo,
Apakah Anda secara finansial turun? mendapatkan pinjaman sekarang dan bisnis Anda menghidupkan kembali, Kami adalah pemberi pinjaman dapat diandalkan dan kami memulai program pinjaman ini untuk memberantas kemiskinan dan menciptakan kesempatan bagi yang kurang istimewa untuk memungkinkan mereka membangun sendiri dan menghidupkan kembali bisnis mereka. Untuk informasi lebih lanjut, Anda dapat menghubungi kami melalui email: (gloryloanfirm@gmail.com). mengisi formulir Informasi Debitur berikut:

Nama lengkap: _______________
Negara: __________________
Sex: ______________________
Umur: ______________________
Jumlah Pinjaman Dibutuhkan: _______
Durasi Pinjaman: ____________
Tujuan pinjaman: _____________
Nomor ponsel: ________

silahkan mengajukan permohonan perusahaan yang sah.

Mary Robert said...

Adakah anda memerlukan pinjaman segera?
* Pemindahan Sangat cepat dan segera ke akaun bank anda
* Pembayaran bermula lapan bulan selepas anda mendapat wang dalam anda
akaun bank
* Kadar faedah yang rendah 2%
* Pembayaran jangka panjang (1-30 tahun) Tempoh
* Syarat-syarat pinjaman yang fleksibel dan bayaran bulanan
*. Berapa lama masa yang diambil untuk membiayai? Selepas memfailkan permohonan kredit,
Anda boleh menjangkakan bahawa sambutan awal kurang daripada 24 jam dan
pembiayaan dalam 72-96 jam selepas menerima maklumat yang kita perlukan
dari awak.
Hubungi sah dan berlesen rasmi syarikat pinjaman
bahawa bantuan kewangan kepada negara-negara lain.
Untuk maklumat lanjut dan borang permohonan pinjaman melalui Hubungi sekarang
email: maryrobert422@gmail.com

Kiyai kanjeng dimas taat pribadi said...

SAYA MAS JOKO WIDODO DI SURABAYA.
DEMI ALLAH INI CERITA YANG BENAR BENAR TERJADI(ASLI)BUKAN REKAYASA!!!
HANYA DENGAN MENPROMOSIKAN WETSITE KIYAI KANJENG DIMAS DI INTERNET SAYA BARU MERASA LEGAH KARNA BERKAT BANTUAN BELIU HUTANG PIUTAN SAYA YANG RATUSAN JUTA SUDAH LUNAS SEMUA PADAHAL DULUHNYA SAYA SUDAH KE TIPU 5 KALI OLEH DUKUN YANG TIDAK BERTANGUNG JAWAB HUTANG SAYA DI MANA MANA KARNA HARUS MENBAYAR MAHAR YANG TIADA HENTINGNYA YANG INILAH YANG ITULAH'TAPI AKU TIDAK PUTUS ASA DALAM HATI KECILKU TIDAK MUNKIN SEMUA DUKUN DI INTERNET PALSU AHIRNYA KU TEMUKAN NOMOR KIYAI KANJENG DI INTERNET AKU MENDAFTAR JADI SANTRI DENGAN MENBAYAR SHAKAT YANG DI MINTA ALHASIL CUMA DENGAN WAKTU 2 HARI SAJA AKU SUDAH MENDAPATKAN APA YANG KU HARAPKAN SERIUS INI KISAH NYATA DARI SAYA.....

…TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA AKI KANJENG…

**** BELIAU MELAYANI SEPERTI: ***
1.PESUGIHAN INSTANT 10 MILYAR
2.UANG KEMBALI PECAHAN 100rb DAN 50rb
3.JUAL TUYUL MEMEK / JUAL MUSUH
4.ANGKA TOGEL GHOIB.DLL..

…=>AKI KANJENG<=…
>>>085-320-279-333<<<






SAYA MAS JOKO WIDODO DI SURABAYA.
DEMI ALLAH INI CERITA YANG BENAR BENAR TERJADI(ASLI)BUKAN REKAYASA!!!
HANYA DENGAN MENPROMOSIKAN WETSITE KIYAI KANJENG DIMAS DI INTERNET SAYA BARU MERASA LEGAH KARNA BERKAT BANTUAN BELIU HUTANG PIUTAN SAYA YANG RATUSAN JUTA SUDAH LUNAS SEMUA PADAHAL DULUHNYA SAYA SUDAH KE TIPU 5 KALI OLEH DUKUN YANG TIDAK BERTANGUNG JAWAB HUTANG SAYA DI MANA MANA KARNA HARUS MENBAYAR MAHAR YANG TIADA HENTINGNYA YANG INILAH YANG ITULAH'TAPI AKU TIDAK PUTUS ASA DALAM HATI KECILKU TIDAK MUNKIN SEMUA DUKUN DI INTERNET PALSU AHIRNYA KU TEMUKAN NOMOR KIYAI KANJENG DI INTERNET AKU MENDAFTAR JADI SANTRI DENGAN MENBAYAR SHAKAT YANG DI MINTA ALHASIL CUMA DENGAN WAKTU 2 HARI SAJA AKU SUDAH MENDAPATKAN APA YANG KU HARAPKAN SERIUS INI KISAH NYATA DARI SAYA.....

…TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA AKI KANJENG…

**** BELIAU MELAYANI SEPERTI: ***
1.PESUGIHAN INSTANT 10 MILYAR
2.UANG KEMBALI PECAHAN 100rb DAN 50rb
3.JUAL TUYUL MEMEK / JUAL MUSUH
4.ANGKA TOGEL GHOIB.DLL..

…=>AKI KANJENG<=…
>>>085-320-279-333<<<

Funds King said...

PINJAMAN FAST AND AFFORDABLE AT 3% KADAR FAEDAH MOHON SEKARANG




Adakah anda memerlukan pinjaman segera kami menawarkan pinjaman di seluruh dunia untuk yang memerlukan pinjaman peluang perniagaan yang anda mempunyai yang cari adalah di sini lagi. e-mel kami di: homefund01@gmail.com
BORANG PERMOHONAN PINJAMAN
1) Nama Penuh:
2) Jenis Kelamin:
3) Jumlah Pinjaman Diperlukan :.
4) Tempoh Pinjaman:
5) Negara:
6) Alamat Rumah:
7) Nombor Telefon:
8) Pendapatan Bulanan:
9) Pekerjaan:
) Yang adakah anda di sini tentang kami.

Selamat sejahtera.

Funds King said...

DAPATKAN PINJAMAN ANDA DALAM AKAUN BANK ANDA DALAM 24 JAM MOHON SEKARANG






Hello, Adakah anda memerlukan pinjaman dari syarikat yang paling dipercayai dan boleh dipercayai
di dunia? jika ya maka hubungi kami sekarang untuk kami menawarkan pinjaman kepada semua
kategori pencari sama ada syarikat atau untuk kegunaan kakitangan. kami menawarkan
pinjaman pada kadar faedah 3%, Hubungi kami melalui e-mel:
fardshah00@gmail.com

(1) Nama Penuh
(2) Alamat Penuh
(3) Negara
(4) Umur
(5) Pekerjaan
(6) Beritahu nombor telefon
(7) Seks:
(8) Jumlah Pinjaman yang diperlukan:
(9) Tempoh Pinjaman

Email kami di: fardshah00@gmail.com

Noraini Mj said...

Hi semua, saya nak bertanya bagaimanakah cara paling cepat dan selamat untuk saya menjual tanah lot saya? sebab saya tidak mampu untuk membayar premium yg diminta oleh Jabatan Tanah untuk melanjutkan tempoh pajakan tanah say tu.Sekarang saya memegang deraf geran sahaja. Bolehkah tanah saya jual sekarang? Tolonglah berikan info... boleh emailkan info anda di mahanidanisha@gmail.com

Noraini Mj said...

Hi semua, saya nak bertanya bagaimanakah cara paling cepat dan selamat untuk saya menjual tanah lot saya? sebab saya tidak mampu untuk membayar premium yg diminta oleh Jabatan Tanah untuk melanjutkan tempoh pajakan tanah say tu.Sekarang saya memegang deraf geran sahaja. Bolehkah tanah saya jual sekarang? Tolonglah berikan info... boleh emailkan info anda di mahanidanisha@gmail.com

Bambang Purwanto said...

Hello semua orang nama saya Bambang Purwanto, saya di sini untuk membantu semua orang yang memerlukan pinjaman. Adakah anda dalam hutang, adakah anda memerlukan pinjaman untuk membayar hutang anda atau adakah anda memerlukan pinjaman untuk memulakan perniagaan, di mana anda ditipu oleh Leander pinjaman dan anda merasakan bahawa tidak ada harapan untuk anda sekali lagi, saudara-saudara lelaki saya dan beradik, masih terdapat hati yang memelihara kamu semua di sini, sila hubungi kami sekarang di e-mel kami, bambang.loanfirm@gmail.com,,,,,, rakyat kita, rakan-rakan dan keluarga mempunyai Surfer banyak hanya untuk mendapatkan pinjaman tetapi tidak berjaya, kini adalah peluang anda yang besar dan peluang untuk membuat perubahan dalam hidup anda dan kehidupan keluarga anda hari ini, kita akan dapat mewujudkan dan kami di sini hari ini untuk membantu semua orang yang memerlukan pinjaman benar, jadi jangan takut lagi, Allah telah membawa kita semua peluang untuk menjalani kehidupan yang baik, jadi saudara-saudara, rakan-rakan dan saudara, berasa bebas dan hubungi kami hari ini di e-mel kami.
(Bambang.loanfirm@gmail.com) Allah memberkati kita semua.

Nurliana Novi said...

Halo,
Saya Nurliana Novi saya ingin berbagi karya Allah yang baik dalam hidup saya kepada orang-orang saya yang mencari pinjaman di Asia dan bagian lain dari kata, karena ekonomi buruk di beberapa negara.
 Saat ini saya tinggal di jakarta di Indonesia. Saya seorang Janda dengan empat anak dan aku terjebak dalam situasi keuangan pada bulan Juli 2016 dan saya perlu untuk membiayai dan membayar tagihan saya
Saya adalah korban dari penipuan pemberi pinjaman 4-kredit, saya kehilangan begitu banyak uang karena saya mencari pinjaman dari perusahaan mereka. Aku hampir mati dalam proses karena saya ditangkap oleh orang-orang dari utang saya sendiri, sebelum saya dibebaskan dari penjara dan bahwa teman-teman saya menjelaskan situasi saya dan kemudian memperkenalkan saya ke sebuah perusahaan pinjaman yang ELINA JOHNSON PINJAMAN PERUSAHAAN reliabl.
Bagi orang-orang yang mencari pinjaman? Jadi Anda harus sangat berhati-hati karena banyak perusahaan pinjaman penipuan internet di sini, tapi mereka masih sangat nyata di perusahaan pinjaman palsu.
 Saya mendapat pinjaman saya dari ELINA JOHNSON PINJAMAN PERUSAHAAN Rp500.000.000 sangat mudah dalam waktu 24 jam yang saya diterapkan, jadi saya memutuskan untuk berbagi pekerjaan yang baik dari Allah melalui ELINA JOHNSON PINJAMAN FIRM dalam kehidupan keluarga saya. Saya meminta nasihat Anda jika Anda membutuhkan pinjaman Anda, silakan hubungi ELINA JOHNSON PINJAMAN PERUSAHAAN. menghubungi mereka melalui email:. (elinajohnson22@gmail.com)
Anda juga dapat menghubungi saya melalui email saya di (nurliananovi96@gmail.com) jika Anda merasa sulit atau ingin prosedur untuk memperoleh pinjaman.

shila johari said...

Hai enda ohbulan , kalau agro bank ni pembayaran balik interest berapa % ye

Illuminati Brother said...

TESTIMONI CARA I GOT PINJAMAN MY DARIPADA INI SYARIKAT HEBAT, I'M A MUM SINGLE (franklinsloans37@gmail.com)

  Am Puan Carol Webb dari Orlando Florida-USA. Saya amat memerlukan pinjaman untuk perniagaan saya kerana perniagaan saya telah berjalan ke bawah dan saya mendapati sukar untuk mendapatkan pinjaman dari bank-bank / syarikat kewangan lain kerana skor kredit saya. Saya terdesak untuk mencuba hampir setiap wang membuat peluang di internet dan Finding Nathan Dylan dan khidmatnya yang diberikan adalah nafas udara segar dalam hidup saya. Akhir sekali saya bertemu dengan pemberi pinjaman yang tulen dan perkhidmatan yang boleh dipercayai dan saya perlu mengatakan Nathan Dylan tidak mengecewakan saya! Perkhidmatan beliau yang diberikan kepada saya adalah amat indah dan kini masa depan akhirnya kelihatan cerah bagi saya dan perniagaan saya kerana saya adalah membolehkan untuk mendapatkan jumlah pinjaman ($ 500,000.00). Jika anda perlu menghubungi mana-mana firma untuk mendapatkan apa-apa jumlah pinjaman yang anda perlukan hari ini, dengan kadar faedah rendah sebanyak 2% dan jadual pembayaran balik yang lebih baik, sila hubungi Nathan Dylan Perkhidmatan (NDS) melalui e-mel (franklinsloans37@gmail.com) anda juga boleh memanggilnya melalui nombor telefon beliau: +14344804300 {sini ada syarikat tapak http://franklinloan.at.ua} untuk menyelesaikan apa-apa masalah kewangan anda mungkin akan melalui sekarang.

Illuminati Brother said...

TESTIMONI CARA I GOT PINJAMAN MY DARIPADA INI SYARIKAT HEBAT, I'M A MUM SINGLE (franklinsloans37@gmail.com)

  Am Puan Carol Webb dari Orlando Florida-USA. Saya amat memerlukan pinjaman untuk perniagaan saya kerana perniagaan saya telah berjalan ke bawah dan saya mendapati sukar untuk mendapatkan pinjaman dari bank-bank / syarikat kewangan lain kerana skor kredit saya. Saya terdesak untuk mencuba hampir setiap wang membuat peluang di internet dan Finding Nathan Dylan dan khidmatnya yang diberikan adalah nafas udara segar dalam hidup saya. Akhir sekali saya bertemu dengan pemberi pinjaman yang tulen dan perkhidmatan yang boleh dipercayai dan saya perlu mengatakan Nathan Dylan tidak mengecewakan saya! Perkhidmatan beliau yang diberikan kepada saya adalah amat indah dan kini masa depan akhirnya kelihatan cerah bagi saya dan perniagaan saya kerana saya adalah membolehkan untuk mendapatkan jumlah pinjaman ($ 500,000.00). Jika anda perlu menghubungi mana-mana firma untuk mendapatkan apa-apa jumlah pinjaman yang anda perlukan hari ini, dengan kadar faedah rendah sebanyak 2% dan jadual pembayaran balik yang lebih baik, sila hubungi Nathan Dylan Perkhidmatan (NDS) melalui e-mel (franklinsloans37@gmail.com) anda juga boleh memanggilnya melalui nombor telefon beliau: +14344804300 {sini ada syarikat tapak http://franklinloan.at.ua} untuk menyelesaikan apa-apa masalah kewangan anda mungkin akan melalui sekarang.

Emiliana wilson said...

A TAHUN PINJAMAN TAWARAN BARU UNTUK SEMUA WARGANEGARA MALAYSIA !!!
ingin semua pelanggan kami yang dihormati sambutan yaer baru yang bahagia, dan mengalu-alukan anda semua untuk syarikat pinjaman pinjaman global kami. Adakah perniagaan anda memerlukan pembiayaan? Adakah anda memerlukan wang untuk membeli peralatan, skala strategi pemasaran anda, atau mengambil pekerja-pekerja baru? Tidak kira apa keperluan anda, ada satu perkara yang anda perlu ingat: mencari pinjaman perniagaan adalah lebih mudah hari ini dalam tahun ini 2017 berbanding sebelum ini. kita adalah organisasi pinjaman global, syarikat-syarikat pinjaman yang paling pesat yang memberi apa-apa jenis pinjaman kepada individu yang layak, syarikat swasta dan orang ramai pada kadar faedah sebanyak 2% tanpa cagaran. hubungi kami hari ini untuk permintaan pinjaman anda melalui e-mel: emilianawilson111@gmail.com

PINJAMAN Perkhidmatan yang disediakan termasuk:
================================
* Commercial Lending.
* Pinjaman Peribadi.
* Perniagaan Kredit.
* Pinjaman Pelaburan.
* Pembangunan Pinjaman.
* Pinjaman Perolehan.
* Pembinaan Pinjaman.
* Pinjaman Perniagaan Dan lain-lain lagi:

BORANG PINJAMAN:
=================
PERMOHONAN DATA
1) Nama Penuh:
2) Negara:
3) Alamat:
4) Negara:
5) Seks:
6) Status perkahwinan:
7) Kerja:
8) Nombor Telefon:
9) Kedudukan Semasa di tempat kerja:
10) Pendapatan bulanan:
11) Jumlah pinjaman yang diperlukan:
12) Tempoh Pinjaman:
13) Tujuan pinjaman:
14) Agama:
15) Adakah anda memohon sebelum:
16) Tarikh lahir:
terima kasih.
Puan Emiliana wilson, Ketua Pegawai Eksekutif,
email: emilianawilson111@gmail.com

IRENE GIRON FERNANDEZ said...

Hello Semua orang
syarikat IRENE FERNANDEZ Pinjaman kembali di sini dan kini memberi pinjaman untuk semua jenis aktiviti pada tahun 2017 dan pinjaman ini untuk memulakan tahun baru. Anda memerlukan pinjaman segera untuk membersihkan hutang anda atau anda memerlukan pinjaman modal untuk meningkatkan perniagaan anda? Adakah anda pernah ditolak oleh bank dan agensi kewangan yang lain? Anda memerlukan penyatuan atau gadai janji pinjaman?
Kami berada di sini untuk memberi semua masalah kewangan anda, kami meminjam wang kepada orang yang memerlukan bantuan kewangan, yang mempunyai kredit yang buruk atau memerlukan wang untuk membayar bil-bil, dan untuk melabur dalam perniagaan pada kadar faedah yang rendah sebanyak 2%. julat pinjaman kami dari 20,000 Ringgit 50, 000,000.00, Ringgit juga kita meminjam dalam dolar, Rupiah dan mana-mana mata wang lain pilihan anda.

Hubungi kami hari ini melalui e-mel; (irenegironfernandez@gmail.com) untuk memohon.

Rose Anna Moore said...

Hello,
Ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa Puan Roseanna Moore, pemberi pinjaman pinjaman peribadi mempunyai membuka peluang kewangan untuk semua orang yang memerlukan apa-apa bantuan kewangan. Kami memberi pinjaman pada kadar 2% kadar faedah kepada individu, syarikat dan syarikat-syarikat di bawah terma dan syarat yang jelas dan mudah difahami. hubungi kami hari ini melalui e-mel di: (roseannamoore70@gmail.com)

Augustine Junio said...

Hello, Adakah anda seorang lelaki perniagaan atau perempuan? Adakah anda dalam mana-mana
tekanan saya membiayai atau memerlukan dana untuk memulakan anda sendiri
perniagaan? Adakah anda memerlukan pinjaman untuk menyelesaikan hutang anda atau membayar
bil-bil anda? Adakah anda mempunyai skor kredit yang rendah dan mempunyai
kesukaran mendapatkan pinjaman daripada bank-bank tempatan dan lain-lain
institusi kewangan? Saya ingin memaklumkan kepada anda bahawa tawaran pinjaman
pada kadar faedah yang rendah 2%, jika anda berminat untuk mendapatkan
pinjaman daripada kami, sila hubungi kami melalui e-mel: (AUGSTINEJUNIO@GMAIL.COM)

merit hope said...

(Faithlovechrityloanfirm@gmail.com)
                
Hello saya sedang Bishop Great David pemberi pinjaman pinjaman sah dan boleh dipercayai untuk pinjaman
dalam terma dan syarat yang jelas dan mudah difahami pada kadar faedah 2%. daripada
USD $ 12,000 kepada $ 8000000, euro dan pound sahaja. Saya memberi pinjaman perniagaan,
pinjaman peribadi, pinjaman pelajar, pinjaman kereta dan pinjaman untuk membayar bil-bil. jika awak
perlu loana yang
   yang anda perlu lakukan adalah untuk anda untuk menghubungi saya secara langsung
In: (faithlovechrityloanfirm@gmail.com)
Tuhan merahmati kamu.
Yang ikhlas,
Puan: merit Hope
E-mel: (faithlovechrityloanfirm@gmail.com)

Nota: Semua jawapan hendaklah dihantar kepada :( faithlovechrityloanfirm@gmail.com)

fred mantin said...

Adakah anda seorang lelaki perniagaan atau perempuan? Anda memerlukan wang untuk memulakan perniagaan anda sendiri? Adakah anda memerlukan pinjaman untuk menyelesaikan hutang anda atau membayar bil-bil anda atau memulakan perniagaan yang bagus? Adakah anda memerlukan wang untuk projek anda? Kami menawarkan pinjaman bercagar bagi apa-apa amaun dan di mana sahaja di dunia (individu, syarikat, hartanah dan orang undang-undang) dalam kadar kami sebanyak 2% yang sangat baik. Dalam menjawab permohonan dan menghantar lebih banyak maklumat ke alamat e-mel berikut: (fredmantin@gmail.com)

fred mantin said...

Adakah anda seorang lelaki perniagaan atau perempuan? Anda memerlukan wang untuk memulakan perniagaan anda sendiri? Adakah anda memerlukan pinjaman untuk menyelesaikan hutang anda atau membayar bil-bil anda atau memulakan perniagaan yang bagus? Adakah anda memerlukan wang untuk projek anda? Kami menawarkan pinjaman bercagar bagi apa-apa amaun dan di mana sahaja di dunia (individu, syarikat, hartanah dan orang undang-undang) dalam kadar kami sebanyak 2% yang sangat baik. Dalam menjawab permohonan dan menghantar lebih banyak maklumat ke alamat e-mel berikut: (fredmantin@gmail.com)

fred mantin said...

Adakah anda seorang lelaki perniagaan atau perempuan? Anda memerlukan wang untuk memulakan perniagaan anda sendiri? Adakah anda memerlukan pinjaman untuk menyelesaikan hutang anda atau membayar bil-bil anda atau memulakan perniagaan yang bagus? Adakah anda memerlukan wang untuk projek anda? Kami menawarkan pinjaman bercagar bagi apa-apa amaun dan di mana sahaja di dunia (individu, syarikat, hartanah dan orang undang-undang) dalam kadar kami sebanyak 2% yang sangat baik. Dalam menjawab permohonan dan menghantar lebih banyak maklumat ke alamat e-mel berikut: (fredmantin@gmail.com)

Glory Chilly said...

Hello,
Ia adalah tahun baru lagi, adakah anda dari segi kewangan ke bawah? adalah perniagaan anda menangis untuk kebangkitan semula kewangan, telah anda mendapatkan pinjaman di bank dan tangan pemberi pinjaman yang salah dan anda di mana menolak? mencari tiada lagi, Kami adalah pemberi pinjaman yang boleh dipercayai dan kami memulakan program pinjaman ini untuk membasmi kemiskinan dan mewujudkan peluang untuk keistimewaan yang kurang untuk membolehkan mereka menubuhkan sendiri dan memulihkan perniagaan mereka. untuk maklumat lanjut, anda boleh menghubungi kami melalui e-mel: gloryloanfirm@gmail.com dan mengisi borang di bawah.

DATA PEMINJAM'S:
1) Nama Penuh: ......... 2) Negara: ...... 3) Alamat: ......... 4) Jenis Kelamin: ..................
5) Status Perkahwinan: ... ..... 6) Pekerjaan: .......... Number 7) Telefon: ........................... 8) Pada masa ini kedudukan di tempat kerja: .... ............ 9) Monthlyincome ...... ...................
10) Pinjaman Tempoh: ............... 11) Tujuan Pinjaman: ............... 12) Agama: ............
13) Tarikh lahir: ........................

sila memohon syarikat yang sah, kejayaan anda adalah matlamat kami.

MR LUIS CARLOS said...

ADAKAH ANDA MEMERLUKAN PINJAMAN A JIKA YA MEMOHON SEKARANG.
LUIS CARLOS KEWANGAN Syarikat adalah terhad kepada modal saham. Kami menawarkan pinjaman dan perkhidmatan kewangan semua jenis. pinjaman kami pilihan dari perniagaan untuk pinjaman peribadi atau keadaan jangka panjang atau pendek dengan interestrates menggalakkan (2%). proses pinjaman kami adalah sangat cepat dan boleh dipercayai dengan jaminan. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai perkhidmatan kami, lawati kami di e-mel kami; ( luiscarlosfinance@outlook.com ) sila maklumkan kepada kami jumlah pinjaman yang anda perlukan dan mahu tempoh pinjaman. Kami berharap untuk mendengar daripada anda. Anda boleh menghantar mesej kepada alamat e-mel di bawah. luiscarlosfinance@outlook.com

NOTA: semua e-mel hendaklah menjadi alukan: luiscarlosfinance@outlook.com

Mr Luis Carlos

MR LUIS CARLOS said...

ADAKAH ANDA MEMERLUKAN PINJAMAN A JIKA YA MEMOHON SEKARANG.
LUIS CARLOS KEWANGAN Syarikat adalah terhad kepada modal saham. Kami menawarkan pinjaman dan perkhidmatan kewangan semua jenis. pinjaman kami pilihan dari perniagaan untuk pinjaman peribadi atau keadaan jangka panjang atau pendek dengan interestrates menggalakkan (2%). proses pinjaman kami adalah sangat cepat dan boleh dipercayai dengan jaminan. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai perkhidmatan kami, lawati kami di e-mel kami; ( luiscarlosfinance@outlook.com ) sila maklumkan kepada kami jumlah pinjaman yang anda perlukan dan mahu tempoh pinjaman. Kami berharap untuk mendengar daripada anda. Anda boleh menghantar mesej kepada alamat e-mel di bawah. luiscarlosfinance@outlook.com

NOTA: semua e-mel hendaklah menjadi alukan: luiscarlosfinance@outlook.com

Mr Luis Carlos

yusi retnowati said...

Halo, nama saya Yusi Retnowati dari Indonesia, silahkan saya sarankan semua orang di sini harus sangat berhati-hati, karena ada begitu banyak lender pinjaman palsu di internet, tetapi mereka masih yang asli di perusahaan pinjaman palsu. Saya telah scammed oleh 8 lender pinjaman yang berbeda, saya kehilangan begitu banyak uang karena saya mencari pinjaman dari perusahaan mereka. Aku hampir mati dalam proses karena saya ditangkap oleh orang-orang saya karena utang.

Saya hampir menyerah sampai saya mencari nasihat dari seorang teman yang memperkenalkan saya ke pemberi pinjaman kredit asli dan perusahaan yang sangat handal yang Karen Mark Keuangan Perusahaan Pinjaman yang saya dapatkan pinjaman saya sebesar 500 juta rupiah indonesia (Lima ratus juta indonesian rupiah) di kurang dari 24 jam tanpa tekanan atau stres yang pada tingkat bunga rendah dari 2%. Saya sangat terkejut ketika saya memeriksa rekening bank saya dan menemukan jumlah pinjaman yang saya minta ditransfer ke rekening bank saya tanpa penundaan atau kekecewaan, jadi saya berjanji bahwa saya akan berbagi kabar baik sehingga orang bisa mendapatkan pinjaman mudah tanpa stres dari Ibu Karen Mark.

Saya ingin Anda percaya Ibu Karen Mark sepenuh hati karena dia telah benar-benar membantu dalam hidup saya. Anda sangat beruntung memiliki kesempatan untuk membaca kesaksian ini hari ini. Jadi, jika Anda membutuhkan pinjaman apapun, silahkan hubungi perusahaan melalui email: (karenmarkfinancialloancompany@gmail.com)
Anda juga dapat menghubungi saya melalui email saya, jika Anda menemukan kesulitan untuk mengajukan pinjaman dari perusahaan. (Yusiretnowati010@gmail.com). Tuhan membantu Anda dan sangat berhati-hati

CARO WHITE said...

TESTIMONI mendapatkan pinjaman DARI KREDIT PERKHIDMATAN BERHEMAH DAN RAHSIA, ANDA TOO BOLEH MENJADI bagian dalam IT!

Hello Setiap Satu, saya Puan Caro White dengan nama, warganegara Amerika Syarikat. Saya segera mahu menggunakan medium ini untuk menyiarkan kesaksian bagaimana Tuhan membawa saya kepada pemberi pinjaman dan pinjaman sebenar Legit yang telah mengubah hidup saya dari rumput untuk tangguh, dari tahap keadaan yg kepada perempuan yang berjaya yang kini boleh berbangga dengan kaya, hidup bahagia kaya dan sihat tanpa tekanan atau masalah kewangan. Hari ini saya kini dianggap sebagai seorang wanita yang mulia. Selepas berbulan-bulan cuba untuk mendapatkan pinjaman di internet, ia tidak berjaya dan saya telah jatuh di tangan penipuan, yang scammed saya wang sebanyak $ 2000. Dan apabila ini berlaku, saya begitu keliru dan terdesak dan berdoa kepada Allah untuk mencari saya yang sebenar, legit dan tulen pinjaman pemberi pinjaman dalam talian yang tidak akan menambah kepada sakit saya. Jadi saya memutuskan untuk memanggil kawan saya yang baru-baru ini mendapat pinjaman dalam talian, kami membincangkan tentang isu ini dan untuk kesimpulan kami, dia memberitahu saya tentang seorang lelaki yang bernama Encik Deacon Francis Johnson yang merupakan Ketua Pegawai Eksekutif FRANCIS JOHNSON corporative PINJAMAN SYARIKAT WORLDWIDE. Jadi saya memohon pinjaman untuk jumlah ($ 506,000.00), dengan kadar faedah serendah 3% setiap tahun, dan aku telah memberi mereka perbadanan maksimum saya dan mematuhi arahan yang diberikan kepada saya oleh Institusi, dan tidak lama lagi, pinjaman saya diluluskan dengan mudah tanpa sebarang tekanan atau kelewatan, dan semua persiapan yang telah dibuat berkenaan dengan pemindahan kredit dan dalam masa kurang daripada dua (2) hari dari pinjaman yang didepositkan ke dalam Akaun Bank saya. umat-Ku dekat dan yang jauh, adakah ini bukan bukti besar? Ini kini membuat saya untuk mempercayai bahawa di mana ada yang tidak baik masih ada yang baik dan jujur. Jadi saya ingin menasihatkan anda yang sana yang mahu mendapatkan yang sebenar dan pinjaman yang tulen, untuk memudahkan menghubungi FRANCIS JOHNSON corporative PINJAMAN SYARIKAT melalui alamat e-mel berikut: (Corporativeloancompany@gmail.com), saya sentiasa berdoa kepada Allah di Syurga mengucapkan selamat kepadanya untuk perkara-perkara baik yang telah dilakukan dalam hidup saya. Sekali lagi, berhati-hati ketika mencari pemberi pinjaman pinjaman dalam talian banyak adalah penipuan! Satu perkara yang saya selalu memberitahu orang adalah bahawa memohon pinjaman di institusi ini, anda mesti mempunyai percaya mutlak dan Trust Worthy.

Terima kasih dan Tuhan memberkati

ditandatangani
Puan Caro White

Mrs Bertha said...

Apakah Anda memerlukan pinjaman yang mendesak dan kredibel? Jika Anda tidak stabil secara finansial dan memerlukan peningkatan dalam aspek keuangan kehidupan Anda, maka hubungi kami hari ini untuk mendapatkan pinjaman gratis yang cepat, efektif dan bebas stres karena kami menawarkan pembiayaan kepada orang-orang yang berpikiran serius, perusahaan dengan tingkat bunga 2% yang tak terkalahkan. Dan perusahaan menjamin transfer uang yang aman. Jika Anda memerlukan pembiayaan, cukup email melalui: patriiciaberthaloancompany1@gmail.com atau kunjungi situs resmi kami melalui: http://berthaloancompany.com dan Anda akan senang melakukannya.

ENTER YOUR LOAN APPLICATION DETAIL DI BAWAH INI:
BORROWER'S DATAS
 1) Nama Lengkap: ......................................................
 2) Negara: .........................................................
 3) alamat negara: .........................................................
 4) Negara Bagian: ............................................................
 5) Jenis Kelamin: ...............................................................
 6) Status Perkawinan: .............................................
 7) Pekerjaan: ...................................................
 8) Nomor telepon / telepon: ................................................
 9) posisi di tempat kerja: ...................................................
 10) Pendapatan bulanan: .............................................
 11) Jumlah Pinjaman yang Dibutuhkan: .................................
 12) Jangka waktu pinjaman / durasi: ................................................
 13) Tujuan Pinjaman: ..........................................
 14) Agama: ......................................................
 15) Sudah pernah anda melamar: ...................................................
 16) Mata uang pilihan: ...................................................

 Salam hangat,
Nyonya Patricia Bertha

cindy moore said...

Hello,
Ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa Puan Cindy moore, pemberi pinjaman pinjaman peribadi mempunyai ope n satu peluang kewangan untuk semua orang yang memerlukan apa-apa bantuan kewangan. Kita g ive pinjaman pada kadar 2% kadar faedah kepada individu, firma dan compani es u n de r Clea a r yang d terma dan syarat difahami . hubungi kami hari ini melalui e-mai l di: (Cindymoore8182 @ gmail com.)

Jamie Freeman said...

PINJAMAN UNTUK SEMUA !! Adakah anda di sini mencari sumber tulen pinjaman? Pernahkah anda mencari pinjaman dan masih tidak tahu bagaimana untuk mendapatkan satu? Jangan lagi risau kerana bantuan anda akhirnya di sini, kami menawarkan pinjaman untuk semua pada hanya 2%. Hubungi kami sekarang di Freemanloanfinance@gmail.com dan mendapat masalah pinjaman anda diselesaikan hari ini. Perkhidmatan kami adalah 100% boleh dipercayai kerana ini adalah syarikat yang sah yang anda boleh percayai untuk menyelesaikan semua masalah kewangan anda, kedua-dua bekerja dan menganggur adalah dialu-alukan.

terima kasih
www.freemanfinance.webs.com
Email: Freemanloanfinance@gmail.com atau Freemanloans@hotmail.com.

Esther Alvarado said...

Hello,
Ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa Mrs.ESTHER ALVARADO, pemberi pinjaman swasta telah membuka peluang kewangan untuk semua orang yang memerlukan apa-apa tawaran kewangan help.We semua jenis pinjaman dengan cepat dan mudah, pinjaman peribadi, pinjaman kereta, pinjaman rumah, pinjaman pelajar, pinjaman komersial, pinjaman pelaburan, penyatuan hutang dan banyak lagi, Adakah anda telah ditolak oleh bank-bank dan agensi kewangan yang lain? Cuma perlu, kerana kita berada di sini untuk semua masalah.Kami kewangan anda memberi pinjaman pada kadar faedah 2% kepada individu, syarikat dan syarikat-syarikat dengan cara yang jelas dan mudah difahami, terma dan syarat, Tiada pemeriksaan kredit diperlukan, 100% guaranteed.Contact kami hari ini dan anda akan gembira untuk melakukannya kerana kita berada di sini untuk membuat semua masalah sejarah kewangan anda.
Hantar e-mel kepada: (estheralvaradoloanfirm@gmail.com) untuk memohon.

zion peter said...

Ini adalah sebuah kuil yang besar Illuminati
adalah anda mencari, kekayaan, kuasa dan kemasyhuran,
adakah anda seorang lelaki perniagaan atau perempuan, adalah
anda seorang paderi atau ahli politik atau pensyarah,
adakah anda seorang pelajar atau graduan, yang begitu
pun anda berada di seluruh dos dunia
tidak penting kepada kami, apa yang penting banyak untuk
kami adalah untuk melihat anda bahagia dan kaya, kami
memberi peluang anda di sini untuk menjadi apa yang
yang pernah jadi anda mahu menjadi dalam kehidupan, menyertai
Illuminati rahsia saudara hood dan mendapat
semua yang anda perlukan dalam hidup, kami menawarkan setiap perkara
anda perlukan dalam hidup, jika anda benar-benar bersedia
untuk membuat dalam kehidupan adalah lebih baik anda menyertai kami
sekarang! E-mel ... zionilluminati666@gmail.com

Visa Click said...

Hubungi kami untuk mendapatkan pinjaman cepat anda hari ini. Kami menawarkan platform aplikasi dalam talian dan kami memberi pada harga diskaun 3% dengan pelan pembayaran balik jangka panjang

Untuk menghubungi kami, Salin e-mel ini di bawah !!!
Email: standardchartteredloaninstitut@gmail.com
Anda juga boleh menghubungi pengurus pada Email: qdoga999@gmail.com

Anonymous said...

Saya ada apply tanah lot pertanian 2 ekar, belum dapat geran..dapat dr pemaju kampung, ni tanah kelompok kg..1 lot 2ekar, apply geran hak milik kekal.apply kt pejabat tanah bulan 11 tahun lepas..sapa yg berminat nk beli dari saya, kite tukar nama kt borg permohonon dan saya beli pelan lagi sekali.sesuai buat kebun durian. Harga 13k jer..minat, wassap saya 01133044381..kite pergi tgk tanah anytime..pahang. dekat raub

Cabot Financial Services said...
This comment has been removed by the author.
Widya Okta said...

Aku Widya Okta, saya ingin bersaksi pekerjaan yang baik dari Allah dalam hidup saya kepada orang-orang saya yang mencari untuk pinjaman di Asia dan bagian lain dari kata, karena ekonomi yang buruk di beberapa negara. Apakah mereka orang yang mencari pinjaman di antara kamu? Maka Anda harus sangat berhati-hati karena banyak perusahaan pinjaman penipuan di sini di internet, tetapi mereka masih asli sekali di perusahaan pinjaman palsu. Saya telah menjadi korban dari suatu 6-kredit pemberi pinjaman penipuan, saya kehilangan begitu banyak uang karena saya mencari pinjaman dari perusahaan mereka. Aku hampir mati dalam proses karena saya ditangkap oleh orang-orang dari utang saya sendiri, sebelum aku rilis dari penjara dan teman yang saya saya menjelaskan situasi saya kemudian memperkenalkan saya ke perusahaan pinjaman dapat diandalkan yang SANDRAOVIALOANFIRM. Saya mendapat pinjaman saya Rp900,000,000 dari SANDRAOVIALOANFIRM sangat mudah dalam 24 jam yang saya diterapkan, Jadi saya memutuskan untuk berbagi pekerjaan yang baik dari Allah melalui SANDRAOVIALOANFIRM dalam kehidupan keluarga saya. Saya meminta nasihat Anda jika Anda membutuhkan pinjaman Anda lebih baik kontak SANDRAOVIALOANFIRM. menghubungi mereka melalui email:. (Sandraovialoanfirm@gmail.com)
Anda juga dapat menghubungi saya melalui email saya di (widyaokta750@gmail.com) jika Anda merasa sulit atau ingin prosedur untuk memperoleh pinjaman.

Cabot Financial Services said...

​​​​​​Halo, CABOT FINANCIAL SERVICES, perusahaan yang terdaftar dan disetujui apakah Anda berhutang? Anda butuh dorongan finansial? Atau apakah Anda ingin mensponsori bisnis yang ada? Kami di sini untuk memberikan bantuan keuangan itu kepada Anda karena kami memberikan pinjaman kepada individu yang memiliki reputasi baik baik lokal maupun internasional untuk semua orang yang membutuhkan pinjaman, dan dapat melunasi pinjaman tersebut, karena dunia secara bertahap berubah menjadi desa global, kami memberikan pinjaman melalui Transfer antar-intra-elektronik dan juga pemberian kupon dari bank. Jadi untuk mendapatkan pinjaman dari perusahaan kami,​​ Anda dapat menghubungi kami melalui e-mail: {cabotfinancialservice@gmail.com} atau melalui #BBM {D88A5C5F}

Cabot Financial Services said...

​​​​​​Halo, CABOT FINANCIAL SERVICES, perusahaan yang terdaftar dan disetujui apakah Anda berhutang? Anda butuh dorongan finansial? Atau apakah Anda ingin mensponsori bisnis yang ada? Kami di sini untuk memberikan bantuan keuangan itu kepada Anda karena kami memberikan pinjaman kepada individu yang memiliki reputasi baik baik lokal maupun internasional untuk semua orang yang membutuhkan pinjaman, dan dapat melunasi pinjaman tersebut, karena dunia secara bertahap berubah menjadi desa global, kami memberikan pinjaman melalui Transfer antar-intra-elektronik dan juga pemberian kupon dari bank. Jadi untuk mendapatkan pinjaman dari perusahaan kami,​​ Anda dapat menghubungi kami melalui e-mail: {cabotfinancialservice@gmail.com} atau melalui #BBM {D88A5C5F}

Maureen Kurt said...

Halo,
Aku Mrs. Maureen Kurt, kreditor pinjaman swasta, apakah Anda secara finansial sedang jatuh? Mencari pinjaman untuk menumbuhkan bisnis Anda, melunasi tagihan dan hutang Anda, pernahkah Anda ditolak oleh bank dan lembaga keuangan lainnya? Saya memberikan pinjaman kepada lokal dan internasional untuk semua pihak yang membutuhkan pinjaman dan dapat membayar kembali dengan tingkat bunga rendah sebesar 2%. Saya terdaftar dan disetujui oleh Kerajaan Inggris untuk mengendalikan institusi keuangan di seluruh dunia. Saya memberikan pinjaman melalui transfer rekening atau cek bank dan tidak memerlukan banyak dokumen.
Anda dapat menghubungi kami via Email: (maureenkurtfinancialservice@gmail.com). Datanglah kepada kita dan kita akan memperbaiki hidupmu.

Sulis Susanti said...

Halo, nama saya Sulis Susanti dari Indonesia, saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengingatkan semua pencari pinjaman sangat berhati-hati karena banyak perusahaan pinjaman penipuan di sini di internet, tetapi mereka masih yang asli di perusahaan pinjaman palsu.
Beberapa bulan yang lalu saya tegang finansial dan putus asa, aku jatuh korban penipuan oleh beberapa perusahaan pinjaman online, karena saya perlu sebuah perusahaan pinjaman yang jujur.

Aku hampir menyerah, tidak sampai saya mencari nasihat dari seorang teman yang kemudian mengarahkan saya untuk pemberi pinjaman pinjaman yang sangat handal JOY WILSON LOAN FIRM, yang meminjamkan pinjaman tanpa jaminan dari 750 juta rupiah dalam waktu kurang dari 24 jam tanpa tekanan atau stres pada tingkat bunga rendah dari 2%. Saya sangat terkejut ketika saya memeriksa rekening bank saya dan menemukan bahwa jumlah pinjaman yang saya diterapkan langsung ditransfer ke rekening bank saya tanpa penundaan atau kekecewaan, karena saya berjanji bahwa saya akan berbagi kabar baik sehingga orang bisa mendapatkan pinjaman dengan mudah tanpa stres.

Saya ingin Anda yakin dan percaya diri bahwa ini adalah asli karena saya memiliki semua bukti pengolahan pinjaman ini termasuk kartu id, dokumen perjanjian pinjaman dan semua kertas kerja. Saya percaya Ibu Joy Wilson sepenuh hati karena dia telah benar-benar membantu dalam hidup saya. Anda sangat beruntung memiliki kesempatan untuk membaca kesaksian ini hari ini. Jadi, jika Anda membutuhkan pinjaman apapun, silahkan hubungi perusahaan melalui email: (joywilsonloanfirm@gmail.com)
Anda juga dapat menghubungi saya melalui email saya di (sulissusanti971@gmail.com) jika Anda merasa sulit atau ingin prosedur untuk memperoleh pinjaman

MR LARRY ELLISON said...

ANDA PERLU PINJAMAN

Adakah anda seorang lelaki atau wanita perniagaan? Adakah anda memerlukan dana untuk memulakan perniagaan anda sendiri? Adakah anda memerlukan pinjaman untuk menyelesaikan hutang anda atau membayar bil anda atau memulakan perniagaan yang bagus? Adakah anda memerlukan dana untuk membiayai projek anda? E-mel: (larryellisonfinance@gmail.com) Kami menawarkan perkhidmatan pinjaman terjamin dari mana-mana jumlah dan ke mana-mana bahagian dunia untuk (Individu, Syarikat, Broker barang dan Badan Korporat) pada kadar faedah hebat kami 2%. Untuk permohonan dan maklumat lanjut hantar balasan ke alamat E-mel berikut: larryellisonfinance@gmail.com

Michelle douglas said...

Adakah anda mencari dana untuk melunaskan kredit dan hutang? Adakah anda mendapati diri anda dalam sedikit masalah dengan bil yang tidak dibayar dan tidak tahu cara ke mana atau ke mana hendak pergi? Bagaimana dengan mencari firma Konsolidasi Hutang yang boleh dipercayai yang boleh membantu anda mengurangkan ansuran bulanan supaya anda mempunyai pilihan bayaran balik yang berpatutan serta ruang untuk bernafas ketika sampai akhir bulan dan bil perlu dibayar?

** Adakah anda dipaksa secara kewangan?
** Adakah anda mencari dana untuk membayar kredit dan hutang?
** Adakah anda mencari pembiayaan untuk menubuhkan perniagaan anda sendiri?
** Adakah anda memerlukan pinjaman peribadi atau perniagaan untuk pelbagai tujuan?
** Adakah anda mencari pinjaman untuk melaksanakan projek besar?

Kami menawarkan jenis pinjaman berikut

* Pinjaman Penyatuan Hutang * Pinjaman Perniagaan * Pinjaman Peribadi * Pinjaman Rumah * Kewangan Kereta * Pinjaman Komersil * Pinjaman Pelaburan * Penyatuan Hutang * Perancangan Perniagaan * Kewangan Pembangunan Komersial * Harta Tanah Gadai Janji * Pinjaman Kredit Buruk * Pinjaman komersial * Pinjaman modal kerja * Pinjaman pembinaan * Pinjaman kereta, * Pinjaman Hotel * Pinjaman pelajar

Kami memberi pinjaman dengan kadar faedah yang rendah sebanyak 2% dan tempoh pinjaman 1 hingga 30 tahun untuk membayar balik pinjaman (selamat dan tidak bercagar). Jangan simpan masalah kewangan anda kepada diri sendiri agar anda tidak menjadi tuan hutang atau tekanan kewangan, sebab itu anda harus menghubungi kami dengan cepat untuk menyelesaikan masalah kewangan anda. Ia akan menjadi sukacita yang hebat kepada kami apabila anda stabil secara kewangan.

E-mel: michelledouglas899@gmail.com

Esther Alvarado said...

Halo,
Ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa Mrs.ESTHER ADAM, pemberi pinjaman swasta telah membuka peluang kewangan untuk semua orang yang memerlukan apa-apa bantuan kewangan, Kami menawarkan semua jenis pinjaman dengan cepat dan mudah, pinjaman peribadi, pinjaman kereta, pinjaman rumah, Pinjaman pelajar, pinjaman komersil, pinjaman pelaburan, penyatuan hutang dan banyak lagi.Adakah anda ditolak oleh bank dan agensi kewangan lain? Lihatlah lagi, kerana kita berada di sini untuk semua masalah kewangan anda, Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 2% kepada individu, Syarikat dan syarikat dalam cara yang jelas dan mudah difahami, terma dan syarat, Tiada cek kredit diperlukan, dijamin 100%. Hubungi kami hari ini dan anda akan senang melakukannya kerana kami berada di sini untuk menyelesaikan semua masalah kewangan anda.
Hantarkan e-mel kepada kami: (estheradamloanfirm@gmail.com) untuk memohon.

KATHLEEN FOSTER LOAN FIRM said...

Halo,
Adakah anda memerlukan bantuan kewangan segera untuk tujuan peribadi atau keperluan perniagaan anda?
Berikut adalah berita baik untuk anda. Syarikat besar ini KATHLEEN FOSTER LOAN FIRM menawarkan pinjaman kepada individu dan firma korporat pada kadar peratusan tahunan terendah 2%.
Hubungi mereka hari ini untuk mendapatkan: -
* Pinjaman Wang Keras
* Pinjaman Perniagaan
* Pinjaman Penyatuan Hutang
*Pinjaman peribadi
* Pinjaman Pengembangan Perniagaan
*Pinjaman pelajar
* Pinjaman Pembangunan Pertanian
... Dan Banyak lagi

E-mel: kathleenfosterloanfirm@gmail.com
Anda juga boleh menghubungi HEADQUARTERS mereka melalui:
KathleenfosterloanfirmUS@gmail.com

Nama pemiutang: Puan Kathleen

Lady Mia said...

KABAR BAIK!!!

Nama saya Aris Mia, saya ingin menggunakan media ini untuk mengingatkan semua pencari pinjaman sangat berhati-hati, karena ada penipuan di mana-mana, mereka akan mengirim dokumen perjanjian palsu untuk Anda dan mereka akan mengatakan tidak ada pembayaran dimuka, tetapi mereka adalah orang-orang iseng, karena mereka kemudian akan meminta untuk pembayaran biaya lisensi dan biaya transfer, sehingga hati-hati dari mereka penipuan Perusahaan Pinjaman.

Beberapa bulan yang lalu saya tegang finansial dan putus asa, saya telah tertipu oleh beberapa pemberi pinjaman online. Saya hampir kehilangan harapan sampai Tuhan digunakan teman saya yang merujuk saya ke pemberi pinjaman sangat handal disebut Ibu Cynthia, yang meminjamkan pinjaman tanpa jaminan dari Rp800,000,000 (800 juta) dalam waktu kurang dari 24 jam tanpa tekanan atau stres dan tingkat bunga hanya 2%.

Saya sangat terkejut ketika saya memeriksa saldo rekening bank saya dan menemukan bahwa jumlah yang saya diterapkan, telah dikirim langsung ke rekening bank saya tanpa penundaan.

Karena saya berjanji bahwa saya akan membagikan kabar baik, sehingga orang bisa mendapatkan pinjaman mudah tanpa stres. Jadi, jika Anda membutuhkan pinjaman apapun, silahkan menghubungi dia melalui email nyata: cynthiajohnsonloancompany@gmail.com dan oleh kasih karunia Allah ia tidak akan pernah mengecewakan Anda dalam mendapatkan pinjaman jika Anda menuruti perintahnya.

Anda juga dapat menghubungi saya di email saya: ladymia383@gmail.com dan Sety yang memperkenalkan dan bercerita tentang Ibu Cynthia, dia juga mendapat pinjaman baru dari Ibu Cynthia, Anda juga dapat menghubungi dia melalui email-nya: arissetymin@gmail.com sekarang, semua akan saya lakukan adalah mencoba untuk memenuhi pembayaran pinjaman saya bahwa saya kirim langsung ke rekening mereka bulanan.

Sebuah kata yang cukup untuk bijaksana.

MR LARRY ELLISON said...

ANDA PERLU PINJAMAN

Adakah anda seorang lelaki atau wanita perniagaan? Adakah anda memerlukan dana untuk memulakan perniagaan anda sendiri? Adakah anda memerlukan pinjaman untuk menyelesaikan hutang anda atau membayar bil anda atau memulakan perniagaan yang bagus? Adakah anda memerlukan dana untuk membiayai projek anda? E-mel: ( Larryellisonfinance@gmail.com ) Kami menawarkan perkhidmatan pinjaman terjamin dari mana-mana jumlah dan ke mana-mana bahagian dunia untuk (Individu, Syarikat, Broker barang dan Badan Korporat) pada kadar faedah hebat kami 2%. Untuk permohonan dan maklumat lanjut hantar balasan ke alamat E-mel berikut: Larryellisonfinance@gmail.com

Dewi Masruroh said...

Mencari pinjaman adalah salah satu solusinya bila membutuhkan dana yang cukup besar dan terkadang tiba-tiba. Misalnya untuk keperluan bisnis atau bisnis, biaya sekolah anak, biaya rumah sakit dan lain sebagainya. Tidak masalah mencari pinjaman untuk menutupi kekurangan dana, masalahnya adalah kemana mendapatkan pinjaman yang aman. Jangan salah dalam memilih tempat meminjam uang. Pilih tempat yang aman untuk meminjam uang agar tidak terjebak jumlah pinjaman yang bisa membuat hutang Anda meningkat. Mana tempat yang aman untuk mendapatkan pinjaman dana ini? Berikut adalah tempat yang bagus untuk mendapatkan pinjaman: Cahya Kirana Perusahaan kredit Email: cahya.creditfirm@gmail.com .... dan Anda juga bisa menghubungi saya juga di email saya untuk informasi lebih lanjut di dewim090@gmail.com ,,,, Firma ini dikonfirmasi positif, dan mereka membantu saya sedemikian rupa sehingga saya tidak akan pernah bisa membayar kembali, tapi untuk membuat iklan ini untuk mereka, merasa bebas dan menghubungi Chya Kirana Perusahaan kredit hari ini dan bebas dari semua hutang Anda.

Dewi Masruroh said...

Mencari pinjaman adalah salah satu solusinya bila membutuhkan dana yang cukup besar dan terkadang tiba-tiba. Misalnya untuk keperluan bisnis atau bisnis, biaya sekolah anak, biaya rumah sakit dan lain sebagainya. Tidak masalah mencari pinjaman untuk menutupi kekurangan dana, masalahnya adalah kemana mendapatkan pinjaman yang aman. Jangan salah dalam memilih tempat meminjam uang. Pilih tempat yang aman untuk meminjam uang agar tidak terjebak jumlah pinjaman yang bisa membuat hutang Anda meningkat. Mana tempat yang aman untuk mendapatkan pinjaman dana ini? Berikut adalah tempat yang bagus untuk mendapatkan pinjaman: Cahya Kirana Perusahaan kredit Email: cahya.creditfirm@gmail.com .... dan Anda juga bisa menghubungi saya juga di email saya untuk informasi lebih lanjut di dewim090@gmail.com ,,,, Firma ini dikonfirmasi positif, dan mereka membantu saya sedemikian rupa sehingga saya tidak akan pernah bisa membayar kembali, tapi untuk membuat iklan ini untuk mereka, merasa bebas dan menghubungi Chya Kirana Perusahaan kredit hari ini dan bebas dari semua hutang Anda.

Maric Best said...

Selamat siang,

Kami adalah Pemberi Pinjaman yang Sah dan Terkirim. Kami meminjamkan dana kepada individu yang membutuhkan bantuan keuangan, kami memberikan pinjaman kepada orang-orang yang memiliki kredit buruk atau membutuhkan uang untuk membayar tagihan, untuk berinvestasi pada bisnis. Sudahkah anda mencari pinjaman? Anda tidak perlu khawatir, karena Anda berada di tempat yang tepat, saya menawarkan pinjaman dengan bunga rendah 2% jadi jika Anda membutuhkan pinjaman, saya ingin Anda menghubungi saya melalui email ini. Alamat: mobilfunding1999@gmail.com

APLIKASI INFORMASI LOAN YANG DIPERLUKAN:

1) Nama Lengkap: ............
2) Jenis Kelamin: .................
3) Umur: ........................
4) Negara: .................
5) Nomor Telepon: ........
6) Pekerjaan: ..............
7) Pendapatan bulanan: ......
8) Jumlah Pinjaman yang Dibutuhkan: .....
9) Durasi Pinjaman: ...............
10) Tujuan Pinjaman: ...........
 
Terima kasih

Anonymous said...

haha..ni la melayu..

ramond george said...

"Cara terpantas untuk diluluskan apabila bank mengatakan Tidak ..... kami boleh mendapatkan anda dibiayai.

Sebuah firma pinjaman yang bereputasi dan diluluskan sanggup memberi pinjaman kepada individu sama ada untuk tujuan peribadi atau perniagaan. Pinjaman sah selalu menjadi kebimbangan utama orang, dan jaminan kewangan adalah sesuatu yang pelanggan selalu berseteru ketika mencari pinjaman.we menawarkan pemberian pinjaman yang lebih baik yang boleh dipercayai untuk pelanggan. Kami menyediakan dana, dari $ 10,000 hingga $ 5,000,000.

Perkhidmatan kami termasuk:
* Pinjaman Pelabur
* Penyatuan hutang
* Gadai janji kedua
* Pinjaman perniagaan
* Pinjaman Peribadi
Jaminan 100%, semua yang anda perlu lakukan adalah menghubungi kami melalui email kami = (ramondgeorgeloanfirm@gmail.com)

Rossa Stanley said...

Adakah anda memerlukan pinjaman untuk sebenar? Adakah anda pernah ditolak oleh mana-mana pertubuhan kewangan, bank dan perusahaan kewangan lain? Jika ya, bimbang lagi kerana syarikat pinjaman @ ROSSA STANLEY, kami adalah syarikat kewangan berpengalaman yang menyediakan pinjaman korporat, kepada badan korporat dan orang awam pada kadar faedah sebanyak 2%. Kami mempunyai akses kepada kumpulan tunai untuk memberi kepada syarikat dan mereka yang mempunyai rancangan untuk memulakan perniagaan tidak kira betapa kecil.Kami yakin bahawa kebajikan dan keselesaan anda adalah keutamaan kami yang optimum, mengapa kami berada di sini untuk menjaga pemprosesan pinjaman anda . Berhubung dengan perkhidmatan pelanggan kami

  E-mel: Rossastanleyloancompany@gmail.com
  Viber: +15186756750
  Instagram: Rossamikefavor
  Twitter: Rossastanlyloan

  Untuk tindak balas yang cepat dan pantas ....
 
Sila isi borang permohonan di bawah:

                                                   DATA PEMOHON:

1. Nama
2. negara
3. Alamat
4. Jantina
5. Kerja
6. Jawatan di tempat kerja
7. Pendapatan bulanan
8. Jumlah pinjaman yang diperlukan
9. Tempoh pinjaman
10. Agama
11. Pernahkah anda memohon sebelum dan ditolak? Jika ya
12. jika anda telah ditolak berikan alasan .............................. .......... ..
     ............................. ..................... ..........
     ............................. ..................... ..........
     ............................. ..................... ..........
     ............................. ..................... ..........
 
 
 
                                     Kami berada di sini untuk keperluan kewangan anda

Rossa Stanley said...

Adakah anda memerlukan pinjaman untuk sebenar? Adakah anda pernah ditolak oleh mana-mana pertubuhan kewangan, bank dan perusahaan kewangan lain? Jika ya, bimbang lagi kerana syarikat pinjaman @ ROSSA STANLEY, kami adalah syarikat kewangan berpengalaman yang menyediakan pinjaman korporat, kepada badan korporat dan orang awam pada kadar faedah sebanyak 2%. Kami mempunyai akses kepada kumpulan tunai untuk memberi kepada syarikat dan mereka yang mempunyai rancangan untuk memulakan perniagaan tidak kira betapa kecil.Kami yakin bahawa kebajikan dan keselesaan anda adalah keutamaan kami yang optimum, mengapa kami berada di sini untuk menjaga pemprosesan pinjaman anda . Berhubung dengan perkhidmatan pelanggan kami

  E-mel: Rossastanleyloancompany@gmail.com
  Viber: +15186756750
  Instagram: Rossamikefavor
  Twitter: Rossastanlyloan

  Untuk tindak balas yang cepat dan pantas ....
 
Sila isi borang permohonan di bawah:

                                                   DATA PEMOHON:

1. Nama
2. negara
3. Alamat
4. Jantina
5. Kerja
6. Jawatan di tempat kerja
7. Pendapatan bulanan
8. Jumlah pinjaman yang diperlukan
9. Tempoh pinjaman
10. Agama
11. Pernahkah anda memohon sebelum dan ditolak? Jika ya
12. jika anda telah ditolak berikan alasan .............................. .......... ..
     ............................. ..................... ..........
     ............................. ..................... ..........
     ............................. ..................... ..........
     ............................. ..................... ..........
 
 
 
                                     Kami berada di sini untuk keperluan kewangan anda

Esther Alvarado said...

Halo,
Ini adalah untuk memberitahu orang ramai bahawa Puan ESTER ALVARADO, pemberi pinjaman swasta telah membuka peluang kewangan untuk semua orang yang memerlukan apa-apa bantuan kewangan, Kami menawarkan semua jenis pinjaman untuk melihat dengan cepat dan mudah, pinjaman peribadi, kereta, pinjaman, rumah, pinjaman, pinjaman pelajar, pinjaman komersial, pinjaman pelaburan, penyatuan hutang dan sebagainya, Adakah anda telah ditolak oleh bank dan agensi kewangan lain? Lihatlah lagi, kerana kita berada di sini untuk semua masalah kewangan anda, Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 2% kadar kepada individu, syarikat dan syarikat dengan cara yang jelas dan mudah difahami, terma dan syarat, Tiada cek kredit diperlukan, 100% dijamin, Hubungi kami hari ini dan anda akan senang melakukannya kerana kami berada di sini untuk membuat semua masalah sejarah kewangan anda .
Hantarkan e-mel kepada kami: (estheralvaradoloanfirm@gmail.com) untuk memohon.

Rika Anderson said...



RIKA ANDERSON LOAN COMPANY

Keamanan sentiasa bersama anda. Adakah anda sedang mencari pinjaman? Atau adakah anda pernah dinafikan pinjaman oleh bank atau institusi kewangan untuk satu atau lebih sebab? Syarikat Pinjaman RIKA ANDERSON adalah penyelesaian terbaik untuk kebebasan kewangan anda dan menjadikan 2017 anda berjaya dengan melawat PERKHIDMATAN PINJAMAN RIKA ANDERSON di mana anda boleh mendapatkan pinjaman untuk memulakan perniagaan impian anda tanpa tekanan dari {Minimum $ 5,000.00 hingga $ 20,000,000.00 maksimum} dan dapatkan pinjaman yang diluluskan Dalam tempoh 24 jam dengan syarat anda adalah tulen. Kami menawarkan semua jenis pinjaman dalam mata wang yang berbeza. Kami menyediakan pinjaman peribadi dan pinjaman kereta dari $ 1,500 hingga $ 25,000 † 10 JUTA PELANGGAN, Kami telah memperluaskan lebih daripada $ 120 bilion pinjaman kepada lebih dari 10 Juta pelanggan dan pelanggan kami menggunakan pinjaman kami untuk penyatuan hutang, bil isi rumah, pembaikan rumah, kereta pembelian, dan pembelian utama yang lain. Anda berada di tempat yang betul untuk penyelesaian pinjaman anda di sini! Kami menawarkan terma pinjaman dan pembayaran (1-10 tahun) untuk pembayaran balik. Jika ragu-ragu, sila hubungi Puan Aisyah Abdullah melalui aisyahabdula@gmail.com, salah seorang pelanggan baru-baru ini, dia akan memberitahu anda bagaimana kami meminjamkannya (5,000,000 RM) dalam masa kurang dari 48 jam. Kami menyediakan pinjaman kepada syarikat dan individu dengan kadar faedah tahunan yang rendah dan mampu dimiliki 1-3%. . Sila hubungi kami melalui talian perkhidmatan pelanggan kami, atau sila isi borang di bawah dan marilah kami membantu anda.
Emai: rikaandersonloancompany@gmail.com
Viber: +12676524965
Twitter: rikadiananderso
Instagram: rikaandersonloancompany

DATA PEMOHON:
1) Nama Penuh:
2) Negara:
3) Alamat:
4) Jantina:
5) Status Perkahwinan:
6) Bekerja:
7) Jawatan di tempat kerja:
8) Pendapatan Bulanan:
9) Nombor Telefon:
10) Jumlah Pinjaman Diperlukan:
11) Tempoh Pinjaman:
12) Pinjaman Faedah:
13) Agama:
14) Pernahkah anda memohon sebelum ini;
15) tarikh lahir;
16) jika anda enggan memberikan alasan ........................................ ..
Melihat ke hadapan untuk bertemu dengan anda ... Terima kasih.

Mother Rika
Email address: rikaandersonloancompany@gmail.com

Lady Jane said...

Halo Semua, nama saya Jane alice seorang wanita dari Indonesia, dan saya bekerja dengan kompensasi Asia yang bersatu, dengan cepat saya ingin menggunakan media ini untuk mengingatkan semua orang Indonesia yang mencari pinjaman Internet agar berhati-hati agar tidak jatuh ke tangan penipu dan fraudstars banyak kreditur kredit palsu ada di sini di internet dan ada juga yang asli dan nyata,

Saya ingin membagikan testimonial tentang bagaimana Tuhan menuntun saya kepada pemberi pinjaman sebenarnya dan dana pinjaman Real telah mengubah hidup saya dari rumput menjadi Grace, setelah saya tertipu oleh beberapa kreditor kredit di internet, saya kehilangan banyak uang untuk membayar pendaftaran. biaya. . , Biaya garansi, dan setelah pembayaran saya masih belum mendapat pinjaman saya.

Setelah berbulan-bulan berusaha mendapatkan pinjaman di internet dan jumlah uang yang dihabiskan tanpa mendapat pinjaman dari perusahaan mereka, maka saya menjadi sangat putus asa untuk mendapatkan pinjaman dari kreditor kredit genue online yang tidak akan meningkatkan rasa sakit saya jadi saya memutuskan untuk Hubungi teman saya yang mendapatkan pinjaman onlinenya sendiri, kami mendiskusikan kesimpulan kami mengenai masalah ini dan dia bercerita tentang seorang pria bernama Mr. Dangote yang adalah CEO Dangote Loan Company.

Jadi saya mengajukan pinjaman sebesar (Rp400.000.000) dengan tingkat bunga 2% rendah, tidak peduli berapa usiaku, karena saya mengatakan kepadanya apa yang saya inginkan adalah membangun bisnis saya dan pinjaman saya mudah disetujui. Tidak ada tekanan dan semua persiapan yang dilakukan dengan transfer kredit dan dalam waktu kurang dari 24 jam setelah mendapatkan sertifikat yang diminta dikembalikan, maka uang pinjaman saya disimpan ke rekening bank saya dan mimpiku menjadi kenyataan. Jadi saya ingin saran semua orang segera melamar kepada Mr. Dangote Loan Company Via email (dangotegrouploandepartment@gmail.com) dan Anda juga bisa bertanya kepada Rhoda (ladyrhodaeny@gmail.com) dan Mr. jude (judeelnino@gmail.com) dan Juga Pak Nikky (nicksonchristian342@gmail.com) untuk pertanyaan lebih lanjut

Anda juga bisa menghubungi saya melalui email di ladyjanealice@gmail.com

Dr Robert West said...

Salam!
Saya adalah Dr Robert West, pemberi pinjaman pinjaman swasta dan pengarah urusan firma pilihan Westrade, sebuah firma berdaftar dan firma kewangan yang diiktiraf dengan laman web rasmi syarikat yang diluluskan di mana kami menawarkan pinjaman peluang masa untuk individu dan organisasi korporat di seluruh dunia. kami adalah organisasi pinjaman pinjaman kewangan yang terkenal di dunia dengan pensijilan perkhidmatan kewangan, berdaftar dan diiktiraf di seluruh dunia, di firma kewangan Opsyen Westrade, kami menyediakan pinjaman kepada mana-mana jenis kepada individu dan badan korporat di mana-mana bahagian dunia dengan mekanisme pemberian pinjaman sistem dalam talian kami di minat yang sangat berpatutan 2% hubungi kami hari ini. Saya ingin menggunakan medium ini untuk memaklumkan kepada kami bahawa kami memberikan bantuan yang boleh dipercayai dan benefisiari dan bersedia menawarkan pinjaman kepada anda.
hubungi kami hari ini melalui E-mel: robertwestradefinancefirm@gmail.com
semua yang kami perlukan ialah maklumat anda dalam format di bawah
 
BUTIRAN PEMOHON
1) Nama Penuh:
2) Negara:
3) Alamat:
4) Jantina:
5) Status Perkahwinan:
6) Pekerjaan:
7) Nombor Telefon:
8) Kedudukan semasa di tempat kerja:
9) Pendapatan bulanan:
10) Jumlah Pinjaman yang Dibutuhkan:
11) Tempoh Pinjaman:
12) Tujuan Pinjaman:
13) Agama:
14) Pernahkah anda memohon sebelum:
15) Nama Facebook:
16) Nombor Whatsapp:
17) Nama Pengguna Instagram:
18) Adakah anda bercakap Bahasa Inggeris:
19) Tarikh lahir:

Apabila anda memohon dengan kami, anda memohon dengan syarikat yang dipercayai yang mengambil berat tentang keperluan kewangan anda. Kami akan menjaga anda melalui keseluruhan proses
Kami akan sentiasa melakukan yang terbaik untuk menentukan apa yang anda selesaikan untuk membayar balik dengan mengambil kira keadaan kewangan Peribadi semasa anda dan kemudian menetapkan jumlah pinjaman anda dengan sewajarnya. hubungi saya melalui
E-mel: robertwestradefinancefirm@gmail.com

Salam
Dr Robert West

Angga Annisa said...

Ini luar biasa saat saya mengira semua telah selesai dengan saya Ibu Iskandar datang untuk menyelamatkan saya. Saya sangat berhutang sejauh orang-orang yang saya pinjam uang dari geng melawan saya dan kemudian membuat saya ditangkap sebagai akibat dari hutang saya. ditahan selama berbulan-bulan maka masa rahmat diberikan kepada saya saat saya dipulangkan dan dibebaskan untuk pergi dan mencari uang untuk membayar semua hutang yang saya terima sehingga saya diberitahu bahwa ada beberapa kreditur sah online sehingga saya harus mencari Karena melalui blog saya berualang kali tertipu tapi ketika saya menemukan Ibu Iskandar CEO ISKANDAR LESTARI LOAN FIRM, Tuhan mengarahkan saya ke iklannya melalui blog karena daya tarik saya terhadapnya adalah benar-benar mukjizat mungkin karena Tuhan telah melihat bahwa saya memiliki banyak menderita karena itulah dia mengarahkan saya kepadanya. Jadi saya menerapkannya dengan antusias setelah beberapa jam pinjaman saya disetujui oleh Dewan dan dalam dua hari saya dikreditkan dengana jumlah pasti yang saya berikaan untuk semua ini tanpa jaminan tambahan Kredit Tanpa Agunan (KTA) sama seperti saya berbicara dengan Anda sekarang saya telah dapat menghapus semua hutang saya dan sekarang saya memiliki supermarket sendiri, saya tidak memerlukan bantuan orang lain sebelum saya memberi makan atau mengambil keuangan apa pun keputusan saya tidak punya urusan dengan Polisi lagi saya sekarang adalah wanita merdeka. Anda ingin mengalami kemandirian finansial seperti saya silahkan hubungi Ibu melalui BBM-nya: {D8980E0B} atau melalui email perusahaan: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com) Anda tidak dapat memperdebatkan fakta bahwa di dunia kesulitan ini Anda memerlukan seseorang untuk membantu Anda mengatasi gejolak keuangan dalam hidup Anda dengan satu atau lain cara, jadi saya memberi Anda mandat untuk mencoba dan menghubungi Ibu Iskandar di alamat di atas sehingga bisa mengatasi kemerosotan keuangan dalam hidup Anda. Anda bisa menghubungi saya melalui email berikut: (anggaannisa1979@gmail.com)) selalu bersikap positif dengan Ibu Iskandar dia akan melihat Anda melalui semua tantangan finansial Anda dan kemudian memberi Anda sebuah tampilan baru finansial.

Nadira Muhammad said...

BERITA BAIK

Adakah anda berminat untuk mendapatkan pinjaman untuk bermula?
Saya pengarah Nadira Muhammad Loans Limited,
Perkhidmatan pinjaman Nadira Muhammad adalah lesen kredit pelaburan undang-undang, kami menawarkan
Pinjaman kepada Individu dan perniagaan dan menyediakan
Perkhidmatan dan pelaburan yang boleh dipercayai untuk tahap pelanggan / calon
Dengan kadar faedah yang berpatutan sebanyak 2%, dengan jumlah minimum pinjaman dari
(3000 $ / € / Rp) untuk jumlah pinjaman maksimum ($ 700 miliar $ / € / Rp) dengan
Tempoh 1 tahun hingga 25 tahun. Hubungi kami dengan syarikat
E-mail di: Nadiramuhammadloancompany@gmail.com

Misi syarikat ini adalah untuk menyediakan individu dan syarikat
Pertubuhan diri sendiri
Memenuhi keperluan mereka, berharap dan membantu meningkatkan jiwa kita
Dan komuniti mereka. Perlu pinjaman prom? Sekitar
48 jam perkhidmatan penuh untuk pelanggan kami.

Mira Binti Muhammed said...

saya ingin kembali semua kemuliaan kepada Allah SWT atas apa yang dia gunakan Ibu Rossa lakukan dalam hidup saya, nama saya adalah Mira Binti muhammad dari klang di malaysia, saya seorang janda dengan 2 anak, suami saya mati dalam kemalangan kereta dan sejak itu kehidupan menjadi sangat kasar bagi saya dan keluarganya dan saya telah cuba untuk mendapatkan pinjaman dari bank-bank di sini di malaysia dan saya dinafikan dan ditolak kerana saya tidak mempunyai cagaran dan tidak boleh mendapatkan pinjaman dari bank dan saya sangat sedih
pada hari ini yang setia ketika saya melalui internet, saya melihat kesaksian Annisa berkarya tentang bagaimana dia mendapat pinjaman dari Ibu Rossa dan saya menghubunginya untuk bertanya tentang ibu Rossa dan betapa benarnya pinjaman dari ibu Rossa dan dia memberitahu saya memang benar dan saya menghubungi Ibu Rossa dan memohon pinjaman dan pinjaman saya diproses dan diluluskan dan dalam masa 24 jam saya mendapat amaran wang pinjaman saya dalam akaun saya dan ketika saya menyemak akaun saya pinjaman saya utuh dan saya sangat gembira dan saya telah bersumpah bahawa mana-mana syarikat yang meminjamkan pinjaman saya akan memberi keterangan mengenai syarikat itu, jadi saya ingin menggunakan ini medium untuk memberi nasihat kepada semua orang yang memerlukan pinjaman untuk menghubungi ibu Rossa melalui e-mel: rossastanleyloancompany@gmail.com dan anda boleh juga menghubungi saya melalui e-mel saya: mirabintimuhammed@gmail.com untuk maklumat dan juga kawan saya Annisa Barkarya melalui e-melnya: annisaberkarya@gmail.com

Mrs.Juliet Quin said...

My name is.Mrs.Juliet Quin. I live in Canada and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $ 73,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $ 73,000.00 Canada Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs.Juliet Quin that refer you to him. Contact Dr Purva Pius via email: reply to email {urgentloan22@gmail.com}

Esther Alvarado said...

Pinjaman untuk semua jenis tujuan
Kami menawarkan jumlah minimum sebanyak EUR 5,000 hingga EUR 20 juta
Dengan kadar faedah yang rendah sebanyak 2%
Pinjaman
Tempoh: sehingga 25 tahun bergantung kepada jumlah pinjaman yang anda perlukan.
Pelanggan mesti
Menjadi lebih tua daripada 18 tahun
Transaksi ini Adalah 100% Selamat Untuk Semua Pelanggan
Untuk maklumat bonus lagi hubungi kami melalui e-mel:
(estheradamloanfirm@gmail.com)

Mrs.Juliet Quin said...

We offer a wide range of financial services which includes: Business Planning, Commercial and Development Finance, Properties and Mortgages,Debt Consolidation Loans, Business Loans, Private loans,car loans, hotel loans, student loans, personal loans Home Refinancing Loans with low interest rate at 3% per annul for individuals, companies and corporate bodies. Get the best for your family and own your dream home as well with our General Loan scheme. Interested applicants should Contact us via email: {urgentloan22@gmail.com}

MRS SHARON SIM said...

We offer a wide range of financial services which includes: Business Planning, Commercial and Development Finance, Properties and Mortgages,Debt Consolidation Loans, Business Loans, Private loans,car loans, hotel loans, student loans, personal loans Home Refinancing Loans with low interest rate at 3% per annul for individuals, companies and corporate bodies. Get the best for your family and own your dream home as well with our General Loan scheme. Interested applicants should Contact us via email: {urgentloan22@gmail.com}

Anonymous said...

DO YOU NEED FINANCIAL HELP? 5000$ to 100,000,000.00$
No credit check
Repaid over 1 year to maximum of 25 years at a low interest rate of 3%.
Approval in 15-30 minutes
Open 7 days a week from 24/7
Service available nationwide
E-MAIL - urgentloan22@gmail.com

MRS SHARON SIM said...

We offer a wide range of financial services which includes: Business Planning, Commercial and Development Finance, Properties and Mortgages,Debt Consolidation Loans, Business Loans, Private loans,car loans, hotel loans, student loans, personal loans Home Refinancing Loans with low interest rate at 3% per annul for individuals, companies and corporate bodies. Get the best for your family and own your dream home as well with our General Loan scheme. Interested applicants should Contact us via email: (urgentloan22@gmail.com)

Dr Purva Pius said...

Hello Everybody,
My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of S$250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of S$250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius,via email:urgentloan22@gmail.com Thank you

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP