Sunday, February 1, 2009

BIJAK HADAPI CABARAN DAN TERUS MAJU

Baru-baru ni, blog aku telah dikejutkan, ada pihak meluahkan pendapat pasal pie2020.com. Kononnya, Pie tak kisah pasal halal haram untuk mewah

Pada pandangan aku lah.. kita nii bertuah sangat, sebab Pie sanggup syer sikit ilmu yang dia ada ngan kita. Dia bukan mintak fees pun, semuanya free of chargeeee.. aku nampak sangat, dia ikhlas syer pengalaman yang dia ada. Sepatutnya kita berterima kasih, dan bukan buat sebaliknya

Akibat usaha Pie2020, sekarang ni, ramai kawan-kawan kita, dah pun sedar pasal financial. Apa yang berlaku, cuma Pie gabungkan ASB, OD dan hartanah, untuk dapatkan pasif income. Mungkin ada pihak tak setuju cara ASB, OD.. korang boleh gunakan kaedah lain. Tapi lagi bagus, kalo boleh, korang syer teknik korang tu ngan kami. Jadi kita boleh belajar macam-macam teknik, lagi banyak teknik, lagi bagus. Selain tuu.. kita boleh bertukar-tukar pendapat, pandangan.

Bukan tuu jee.. malah sekarang nii.. kalau korang nak tahu rahsia financial.. Apa tuu kaya? Apa tu mewah? Kami pun boleh syer, sikit pengalaman yang kami ada. Sebab kami dah ada tool. Teknik kami mudah, sambil main, sambil belajar.

Fokus kami jelas, Insyaallah.. dalam tempoh 5-10 tahun akan datang, akan lahir ramai orang kaya muslim menerusi blog kami. Cuma sekarang nii.. kita mesti bersatu, tolong menolong, kerjasama dan sepakat.

Selain tuu.. kita mesti kenal siapa pesaing kita. Bukan muslim seagama ngan kita. Tapi bangsa asing diluar sana. Yang selama nii.. mengaut keuntungan, kekayaan negara

Dalam kita menempoh cabaran. Kita mesti kuat. Sentiasa positif dan terus mekar. tak kisah lah cabaran apa yang datang. Mekar dan terus mekar

Kita mesti faham, tahu apa yang kita carik.. dan sungguh-sungguh usaha

Kita juga mesti sabar, sebab ramai orang kaya, ambik masa belasa tahun untuk mewah, ada sampai puluhan tahun. Mereka maju setapak demi setapak. Mereka rasa jatuh bangun dalam bisnes, dan baru lah mereka berjaya. Jadi.. gandakan usaha kita


INGAT TANAH. INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012-3193576

2 comments:

abuya said...

fuhhh.....smangat aku dh datang dengar jurukur nyer motivasi...aku sokong apa ko cakap.harapan aku bangsa kita akan maju setanding dan lebih hebat lg dari bangsa lain.
jangan takut dgn tuntutan diorang yg bukan2 skg nie. apa yang hak kita dibumi tercinta tempat tumpah darah kita nie, kita kena dan mesti pertahankan dengan bersunguh dan bermatian.
tapi bangsa kita nie bila tgk D.U.I.T lbh sikit dicampur dgn R.A.S.U.A.H...kena jek sikit, bagi kuasa dan kedudukan sikit, hbs semua tergadai. drp hakmilik pajak tanah 99thn boleh ke diconvert ke h.milik pajak 999thn!!!!. habis cucu cicit kiter nak duduk kat ner??. takkan selamanya nak duduk umah flat dgn apt jer??...bangang nyer MB P#@!k. (oppsss....) tuan tanah jgn marah yer....biar saya sorang jer marah.

juruukur said...

abuya.. juruukur tak marah.. tu pendapat peribadi..

apa pun.. kalo ada masalah tanah.. yang nak kita syer sama-sama.. boleh syer ngan juruukur ekk

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP