Wednesday, April 14, 2010

PANDANGAN KORANG, INSPIRASI KAMI

Aku rasa.. dah lama aku menulis blog nii.. borak-borak pasal tanah tanih nii.. cerita tuu laa.. cerita nii laa.. dan kadang-kadang tuu.. mengarut pun ada gak.. he he he

Cuma pesan aku.. mana-mana yang baik tuu.. korang ambik laa.. mana yang buruk tuu.. korang tinggalkan laa.. Yang baik tuu dari Allah.. yang buruk tuu.. dari kelemahan diri aku sendiri..

Jadi kan.. untuk perbaiki kelemahan yang ada.. aku seronok sangat.. kalo bole.. korang bagi laa pandangan.. atau pendapat korang.. mengenai blog buruk nii..

Apa orang kata.. mana yang kurang.. kita kasi tambah.. mana yang terlebih tuu.. kita kasi kurang sikit.. hehehe.. kasi balance laa

So.. jangan malu.. jangan segan.. kerna pandangan korang.. inspirasi kami.. he he he

Jadi jom luahkan pendapat korang.. jom.. jom..

Ok laa.. bye bye

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL AHLAN

19 comments:

Matjoe said...

entry mcm nk tutup blog jer...

i did find your blog is useful. if i have any issue regard to tanah, i know you're the fisrt person i turn to

my latest entry:
Mula Melabur Dlm Hartanah

Anonymous said...

Blog ni banyak memberi impak positif terhadap aku. teruskan.

juruukur said...

ehhh.. tak tutup laa.. nak dengar pendapat kekawann

tuanbri said...

mat joe, ini blog cari makan la...

mana boleh tutup...

rejeki manyak mashuuk sini..

juruukur said...

tuanbri.. tak laa.. kalo ada rejeki pun.. ciput-ciput jee.. he he he

~tuah.rimbun~ said...

tuan juru ukr, blog ni bagus..
aku selalu baca curi2 dlm meeting guna hp, tu sbb jarang komen...

aku kalau ada tanah, mesti pilih ko sebagai penasihat, lebih2 lagi kat selangor...
cuma fulusnya aje yg belom sampai...

ini kira amal jariah ko kasi ilmu kat kami semua yg masih muda @ ikan @ ikan bilis dlm pelaburan hartanah ni...

teruskan usaha mu...

juruukur said...

ishk ishk.. tuah rimbun.. apa laa sangat benda nii..

semang said...

Teh tarik dgn nasi goreng tambah satu!!!


:)

byk blog....byk rencahnya... tq 4 sharing......

PG said...

Salam Tuan..
Blog enta ni ana mesti baca hari2..hehe..very good blog :)

abdullah said...

Salam tuan,
blog ni byk memberi inspirasi dan motivasi kepada kami utk melabur dlm bidang hatanah ni..
saya tiap2 hari mesti jenguk kat sini..
teruskn usaha tuan untuk memberi maklumat dan berkongsi pengalaman di sni..
hanya Tuhan dpt membalas nya..

kerapusenangin said...

salam juruukur, ko punya blog aku lawat setiap kali ada update terbaru dari ko... thanks bro for the great infor and sharing.

ingat soalan pakcik kayo kat ko hari tu.. hafizal, dah banyak ke pelaburan akhirat yang ko dah buat...?
boleh la ko jawab, banyak tu tak de la pakcik, tapi ada sikit aku tulis dalam blog aku, cerita tanah dengan niat nak bagi kesedaran kat bangsa seagama aku tentang pentingnya membeli, menyimpan, menjaga dan sebagainya tanah di bumi malaysia ni... aku nampak apa yang kebanyakan orang melayu di luar sana tak nampak dengan tanah-tanah di bumi malaysia ni...
aku tak naklah nasib kita jadi macam umat islam palestin dan lain2 negara... ditindas di tanah air sendiri... semoga blog aku dapat memberi sumbangan yang tak seberapa untuk bekalan akhirat...

aku confirm pakcik tu akan terkelu lidahnya bila ko cakap macam ni...

dear juruukur, continue what you are doing now and you are doing great, sharing infor tentang tanah yang tak ramai blogger buat... blog tentang rumah banyak orng buat tapi tanah tak ramai.

salam dari aku orang penang yang sedih dgn nasib melayu di sini... banyak sebabnya... tapi yang penting melayu kena ubah mentaliti terutama yang muda2 macam kita.. harus ada ilmu kewangan, pelaburan hartanah dan lain2...

ojah said...

ya betuiii.. blog ni banyak membuka minda.. harap diteruskan.. kalu kurang comment certain entry tu.. ramai yg tgh membaca dan mencerna ;)

ikhwankia said...

Sdra/i ingat tak, blog ini pernah menyampaikan pesanan hartawan Hj O yg bunyinye cam ni (1)"walaupun kita ada pasif income yang hebat, harta jutaan ringgit.. tapi.. kalo kita tak mampu.. bawak anak kita pergi masjid.. solat jemaah.. kita adalah orang yang gagal”. (2)"kita tak hebat.. tak cukup integriti... kalo kita tak mampu sembahyang subuh berjemaah kat masjid” (3)"sehebat mana kita membaca.. walau beribu buku kita baca.. dari penulis2 yang hebat.. tapi.. kalo kita tak mampu luangkan masa.. 30 minit setiap hari.. untuk baca Al-Quran.. kita adalah orang gagal”. -{Bagi aku orang kaya yang macam tu kite nak jadi. Aku harap Fizal paparkan banyak lagi kisah2 orang yg berjaya dan hebat macam Hj O tu supaya kite dapat tauladani & supaya kembalikan maruah agama & bangsa yg semakin tergadai hari ini. InsyaAllah

Tuah said...

aku suka baca blog ko fizal,tp komen mmg jaranglah..bab rumah pun x lepas lg,apetah tanah..teruskan usaha menulis.

wakata said...

ala hafizal malu2 lak..ko punya blog mmg best la bro..teruskan...

kerapusenangin said...

teruskan menulis hafizal... cadangan dari aku.. ko kan jumpa ramai orang.. dan dalam ramai2 tu mesti ada yang orang2 macam Haji O..

disamping ko bagi infor pasal tanah dan investment, kau selitkan jugak cerita2 macam Haji O.. itu pun di kira dakwah..

satu pantun untuk semua pembaca blog juruukur

hafizal nama glamournya juruukur
otai pelaburan dah juga hartanah
kita semua akan masuk kubur
ke dalam tanah jua kita akhirnya

Anonymous said...

Salam Hafizal aka juru ukur.

saya ni silent reader blog saudara dr mula2 lagi ( sbb saya dari forum BJ )..byk info yg sgt berguna untuk rujukan saya dan kwn2silent reader yg lain .
terpangil utk menulis sbb cam Hafizal nk tutup jer blog nih...jgn arrr....PLEASE..ngeee

selit kan cerita cam Hj O dll tu...perhhhh.....memang kena tang batang hidung .TERIMA KASIH sbb bg byk info

Akhmal ( Bt Mertajam Pulau Pinang )

bling2 said...

bro,
sy akan cadangkan kat utusan malaysia bg satu ruangan untuk bro menulis pasal tanah dan org melayu..
amacam? ade bran? hehe

ps:/ psl tnh aku tu kn hold dl la bro.. nak kumpul duit jap.. hehe

handout said...

terimakasih sudah berbagi
semoga sukses selalu..
kunjungi saya di..
BLOG SAYA
lirik juga..
BLOG SAYA

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP