Thursday, April 22, 2010

LAGI KAYA.. LAGI BERIMAN

Aku baru habis meeting ngan En J nii.. best laa borak ngan En J.. banyak betoi pengalaman dia.. dari orang susah.. dia naik pelan-pelan.. dia invest dalam hartanah.. dan sekarang nii.. alhamdulilah dah berjaya dah.. tahap multi millionaire sudah.. he he he

Yang paling aku seronok.. selain borak pasal tanah.. borak pasal financial.. ada banyak benda.. dia pesan kat aku..

Pesan En J.. “Fizal.. sesibuk mana kita kerja.. sehebat mana kita meeting.. discuss big project.. tapi bila sampai waktu sembahyang.. bagus kita stop dulu.. pergi sembahyang jemaah.. sebab kat masjid tuu.. jauh lebih berkat dari deal tadi ”

Usaha jee.. tak cukup Zal.. kita bole usaha.. siang malam kejar job.. tapi.. yang tentukan rezeki kita.. sapa? Jadi sebab tuu.. kita kena banyak doa Zal.. jangan jemu doa

“Ya Allah.. dengan modal yang aku ada.. dengan ilmu yang aku ada.. sesungguhnya.. aku sungguh-sungguh nak jadi pelabur hartanah yang berjaya Ya Allah.. kalo pelaburan ni bagus untuk aku.. berpotensi besar untuk aku.. maka Kau mudahkan usaha aku.. tapi kalo sebaliknya.. maka.. Kau berikan aku petunjuk dan hidayah Mu Ya Allah”

Aku tersentuh beb… bila ada orang kaya.. yang sedia syer doa dia.. ngan kita semua.. dah laa kaya.. beriman lak lagi

Tima kasih banyak-banyak En J.. atas pesanan En J tuu.. saya doa sangat.. supaya En J jauh lebih berjaya.. Insyaallah

Ok laa.. bye bye

INGAT TANAH, INGAT JURUKUR, HAFIZAL AHLAN

3 comments:

~tuah.rimbun~ said...

bagus betul brother tu..
respect aku kat dia..

aku nk followlah mcm dia,
amasuk waktu terus solat
jiwa lebih tenang & tenteram..

juruukur said...

tul tuu tuah rimbun..

Anonymous said...

satu nasihat yg 'simple' tp menyentuh jiwa...

-tinta-

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP