Friday, April 16, 2010

KAYA.. JATUH.. BANKRUP.. NAIK BALIK

Hari nii.. jadual aku agak padat sikit.. dari pagi sampai laa ke petang.. asyik jumpa orang jee.. bincang tanah tuu laa.. bincang tanah nii laa

Tapi kan.. hari nii.. aku seronok sangat.. sebab bole borak panjang ngan abang J.. sebab dia nii banyak pengalaman beb.. dia pernah rasa berjaya, gagal, pastu muflis.. dan sekarang nii.. dia tengah naik balik… Alhamdulilah bang

Dulunya abang J nii.. pemaju bumiputra yang besar.. projek ratus-ratus ekar.. tapi masa gawat.. tahun 1997.. company dia bungkus bro.. dia jatuh bankrupt.. masa dia jatuh tuu.. baru dia kenal.. sapa kawan.. sapa lawan

Pastu.. dia banyak habiskan masa.. ngan tengok iklan.. asal ada tanah untuk dijual jee.. mesti dia buat site visit.. merata dia pergi.. katanya.. lebih 700 tanah.. dia tengok waktu tuu.. sambil tengok.. sambil kumpul kad agent

Strategi abang J.. dia nak belajar ngan agen-agen nii.. macam nak buat marketing.. macam mana nak jual tanah.. lokasi mana orang suka..

Lepas tuu.. dia lak jadi agent.. he he he.. dia carik sapa-sapa nak jual tanah.. pastu dia tolong jualkan.. dapat laa sikit komisen.. hasil komisen yang dapat tuu.. dia kumpul-kumpul.. sekarang nii.. dia nak jadi developer balik..

Aku tengok.. banyak gak projek dia sekarang.. ada projek kat Gombak.. kat Hulu Langat.. kat Klang.. kat Pinggir Putrajaya.. banyak-banyak.. semua main juta-juta.. he he he

Apa pun.. tahniah bang.. sebab syer pengalaman ngan saya

Kalo laa.. abang J.. pernah berjaya.. pernah kaya raya.. pastu jatuh.. bankrupt lagi.. pastu bole naik balik.. korang rasa.. korang ada semangat kuat macam tuu tak?

Ok.. bye bye

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL AHLAN

2 comments:

~tuah.rimbun~ said...

the journey was really priceless...
mahal tu beb, dan aku pun x sure boleh hadapi ke tak..

abdullah said...

kena ada semangat yg kental tu..

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP