Thursday, December 31, 2009

PENIPU TAK KE MANA

Hari ni.. aku nak syer ngan korang.. cerita pasal orang menipu nii.. benda nii berlaku semalam.. partner aku kena tipu..

Sekarang nii.. macam-macam cara.. dia orang nii menipu. Langsung tak ingat dosa pahala.. mereka belasah jee.. yang penting duit.. duit.. duit..

Al kisah ceritanya cam nii.. semalam aku terima panggilan dari sorang pompuan Cina.. kononya dia dari Singapore.. Pastu dia bagi tau.. dia nak ukur tanah kat Johor.. ada yang 300 ekar, 1800 ekar dan macam-macam lagi laa

Jadi disebabkan dia nii orang Cina.. aku mintak partner aku kasi urus.. So mereka nii pun.. berjumpa laa kat IOI Mall Puchong jam 5 petang

Bila jumpa tuu.. Si Minah Singapore nii.. tak nak bincang kat kedai.. kat Mc D pun tak nak.. kononya bising.. tak selesa.. dia nak bincang kat dalam kereta..

Partner aku pun.. bawak laa dia masuk dalam kereta.. mula-mula tuu borak pasal projek.. last-last mintak duit RM200. Hampeh betoi.. mau tak mau.. kena laa bagi.. kalo tak bagi nanti.. takut minah nii menjerit.. kata dia kena rogol kee.. kena samun kee.. lagi laa susah

Lepas bagi RM200 tuu.. terus dia blahhhh.. buat muka tak bersalah jee.. hampehhh betoi

Bagi korang yang terima panggilan cam nii.. hati-hati yeekk.. jangan jadi mangsa minah nii..

Ok laa.. hati hati yeekk

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL AHLAN

13 comments:

~tuah.rimbun~ said...

ernmm, kes ko ni teringatkan aku pasal ejen insuran sapu duit client...
sampai buat laporan polis..
yg peliknya dua2 ni sahabat, dan 2-2 ni perempuan..
enmm, dunia sekrg ni mcm2 ada...

ojah said...

ishhh itu macam pun ader... patut snap gambo itu amoiii... war2kan...

2bz4money@gmail.com said...

byk dah citer putar alam cam ni..sampai satu peringkat, dah sign agreement depan loyar pun kena tipu jugak..so, berhati2. mulakan dgn bismillah bila berurusan..

Matjoe said...

interesting. setakat 2 ratus, duit juruukur apa sangat lerr

kayzen said...

bab kata juruukur.. hidup umpama jongang-jongket.. bila kene tekan kat bawah, mesti ada yang dok kat atas..

mdizone said...

pelik tul setakat rm200 pun nak tipu sampai kena buat appointment. manusia2....

KEOWN said...

rasanya dia dah aim lama kot....

takkanlah rm200 pun nak menipu....

ke lim ada apa2kan minah tue hehehhehehhehe

sourplum said...

aik. tb2 je mnx 200..
haih
mcm2 la

juruukur said...

nii kira.. salah satu teknik buat duit nii..

call kawann.. ajak dia borak dalam kreta.. pastu paww duit.. he he he

hampeh punya minah..

RP said...

pergh... ini cara pun ada...

bahaya betul dunia zaman sekarang ni...

yg x berdosa menjadi mangsa... huhu...

juruukur said...

sekarang nii.. semua duit.. halal haram.. mereka main balun jee

Diver said...

Ishh..korang nii..
tak pasan ker..
sebenarnya,..amoi ni aim Fizal..
sebab dia tahu 'cerita diri' c Fizal niih..
so,..dia cari jalan dan create jalan ceriata yang 'lurus' untuk jumpa dan pekena Fizal..

tetapi sahabat kita ni,..masih terpelihara..
jika tidak,..mungkin masuk paper c Fizal esok arinya..
amacam..

Syukran!!

juruukur said...

he he he.. tak dee la diver.. aku nii kucing kurap jee.. kais pagi.. makan pagi..

kalo nak duit banyak.. carik tokeh restoran kee.. tokeh emas kee.. semua tuu bisnes.. main juta-juta.. he he he

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP