Friday, January 1, 2010

YA ALLAH.. JADIKAN 2010 LEBIH BAIK DARI 2009


Dikesempatan nii.. aku nak ucapkan SELAMAT TAHUN BARU kat kekawan semua.. moga-moga tahun 2010 lebih baik berbanding tahun-tahun sebelum nii

Aku rasa kejap jee.. pejam celik.. pejam celik.. dah setahun… dah habis 2009.. masuk lak tahun 2010.. ayooo dah tua aku dah.. he he he

Aku percaya.. untuk tahun 2010 nii.. kita semua.. dah pun ada azam masing-masing. Ada yang nak kawin, ada yang nak beli kreta, beli rumah, beli tanah, buat bisnes dan lelain. Bagus-bagus.. azam yang bagus tuu

Bagi aku laa.. sapa lagi nak angkat martabat agama.. kalo tak diri kita sendiri.. tul tak?

Apa pun.. untuk capai impian tahun 2010 nii.. kita kena rancang bebaik.. pastu displin.. ikut rancangan tadi.. pastu bertindak satu persatu. Insyallah baru kita boleh berjaya.. Yakinlah.. percayalah.. kita jugak boleh berjaya macam orang lain

Matlamat aku 2010.. aku sedaya upaya.. nak banyakkan lagi pasif income aku.. tapi aku nak guna teknik lain sikit.. berbanding cara sebelum nii.

Maksud aku.. kali nii.. aku nak pakai teknik CASHFLOW101.. aku akan masukkan semua asset, semua liability, diri aku sendiri dalam form game nii.. pastu setiap hari.. aku layan game CF101. layan solo pun tak kisah.. he he he..

Pastu aku akan listkan.. teknik atau cara aku keluar RAT RACE tadi.. dari situ.. baru aku carik ilham.. pastu bertindak.. untuk carik peluang pasif income.. Insyaallah

Aku tak tahu.. samada teknik nii berkesan atau tak. Tapi setakad hari nii.. ianya amat serasi ngan aku.. Alhamdulilah sesangat

Aku percaya.. lain orang.. lain cara.. Jadi apa kata.. korang kongsikan teknik korang lak kat sini.. jom kongsi kongsi

Bye bye.. Selamat Tahun Baru

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL AHLAN

16 comments:

mdizone said...

hafizal, nanti nak main cf101 ajak aku sekali ye. aku pon nak belajar cemana nak kuar dari rat race dengan cara yang paling sesuai utk diri aku. Perjalanan aku jauh lagi ni :D

juruukur said...

insyallah bole.. next week kita main ekk

kayzen said...

one happy family...

MattDemon said...

Heppi New Year Zal...semoga lebih berjaya tahun ini....:)

zerocredit said...

happy new year

jeguk said...

Epi New Year...Semoga Segalanya Dipermudahkan di Tahun 2010..

mailmat said...

salam tuan,

selamat tahun baru, moga terus kekal sihat, bahagia sekeluarga dan dapat terus menjana pasif income sepanjang tahun 2010 ni!

engkubujal2211 said...

Selamat tahun baru

sy slow2 follow anda dr belakang
tp very slow....

rohaniah noor said...

selamat tahun baru...
azam baru..
harapan baru..
usaha lama yg digandakan.

ojah said...

happy new year.. tak pernah plak main cashflow 101 tu... sampai boleh kuar rat race tu menarik betui...

bling2 said...

slmt thn br sume...

firdaus said...

selamat tahun baru...mmg brsmgt n bmotivasi bc blog bro ni..cayalah..mmg bg momentum aura pd diri saya..sgt2 bkesan post abg. saya br ja beli rmh 200k even br keja 9bln..plan nk bt kdiaman la...tp bila bc blog bro ni..mcm kena ubah jd invest plk.
la ni jth cinta ngan tanah..huhu.cayalah bro.

apa2 pn smpena tahun baru ni..mai kita plan duit kita hr2 ngan elok..ni share free tool utk mnfaat umat islam..insyaallah.

firdaus said...

lupa la..ni tool tu...
http://www.ziddu.com/download/8052012/budget_calculator.xls.html

juruukur said...

firdaus.. tima kasih

Anonymous said...

blaja jer main cashflow101 tu..
tapi tak nak ikut nasihat kat buku richdad poor dad tu..?

ADA berani ke nak jadikan kat bangsal kereta sebagai rumah..??

Shaiful said...

kalau baca rich dad poor dad & main cf101 baru tau bangsal kereta tu boleh buat apa.

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP