Monday, May 4, 2009

JOM KONGSIKAN APA MASALAH KORANG?

Hari nii.. aku nak syer sikit.. pasal masalah-masalah yang selalu aku dengar.. terutama dari klien-klien aku..

Pengalaman aku lah.. selalunya aku jumpa klien dalam 15 minit jee.. borak-borak bincang-bincang pasal kerja ukur..

Selain masalah tanah yang dia orang tanya.. ada macam-macam benda lain yang turut bermain dalam fikiran mereka nii..

Antara nya :

1. Macam mana saya nak melabur Zal.. sedangkan aku tak dee modal nii?
2. Aku cuma ada RM10K jee.. apa yang ko cadangkan kat aku.. pelaburan yang terbaik?
3. Mana yang terbaik.. nak melabur kat haratanah kee.. kat mutual fund kee.. kat CPO kee.. atau kat BSKL?
4. Boleh kee aku melabur kat hartanah.. atau kat saham kee.. tanpa modal Zal?
5. Bukan kee.. duit buat duit Zal?
6. Melabur tuuu bukan risiko kee Zal… ko tak takut kee?
7. Cam mana nak dapat return besar Zal..? tapi risiko rendah jee
8. Boleh tak aku melabur ngan ko Zal?

He he he.. cam macam.. apa lak masalah korang.. jom kongsikan kat sini.. biar boleh kita luahkan.. he he he

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012-3193576

12 comments:

ayip said...

sy punya masalah...besau jgk zal...

pasai pelaburan...

dok menghitung hari mau kawen...adusss....

Wida said...

Ayip.. itu bukan masalah.. tu cobaannnn... pelaburan jangka panjang tuuuu...

juruukur said...

ayipp.. he he.. tu masalah gak tuu.... penyakit tu yippp.. he he

wida.. ayip sudah.. wida bila lagi nii? he he he

mdizone said...

aku pon ada masalah jugak ni. solution dah dikenalpasti just tak berani nak amik jer.

masalah aku ialah aku dah menyampah dengan keje harian aku. tade minat dah. aku lebih minat buat investment. takde nafsu dah nak belajar ilmu2 teknikal. tapi bos asyik soh itu ini. tapi setakat ni aku kena bertahan sbb aku plan nak kasi kuat dulu financial baru aku blah. busuk2 pon passive income bole cover 50pc monthly expenses.

tu la aku jeles tgk orang yang dapat income wat benda yang die minat. bila la aku nak sampai kat situ ek.hmmm

sourplum said...

aku nye soklan spt soklan ke-2 tuh
cmne ek?

pOkLi said...

senang jer....nak kongsi pengalaman

kalau anda ada 10K apa nak buat?

1) simpan dlm ASB..duduk diam2 dpt 7-8%

2) Simpan ASB..buat OD....boleh guna 9k utk investment lain lagi.

3) Beli rumah cash Rm10K...ada ker?..ada...rumah lelong...kat area mana....bukit tarak untung wooo...ataupun..rawang.....ataupun beli tanah pertanian.....cari yg rm5k seekar...dapat dah 2 ekar...

4) Beli Kereta......membazir

5) Beli Emas..wowowowo
setahu aku emas naik harga...setiap tahun return dia 25-30%..tak percaya tanya mak korang...masa dia beli emas dulu berapa RM?.....contohnya masa thn 2000....

6) CPO...hehehhe kena tanya sifu Putra/fizal.....okla tu 10K....boleh dah dpt RM500 sehari....wooooooo...bestnya bunyi...kalau rugi......?tanggung sendiri

pOkLi said...

fizal...aku pun ada masalah jgk skrg.....

1) sejak beli rumah lelong..takde satu lagi yg dah complete....maknanya dah tukar nama....kira belajar tak khatam lagi...so risau jgk kalau ada apa2 benda baru yg aku tak tahu....

2) Aku skrg dah jadi agen jual Emas Public Gold...tapi tak tahu camna nak pasarkan?nak jual kat sapa...?ada duit ke diaorg nak beli?...ok ke Emas nih?

ayip said...

pokli...yg komen pasai 1-6 tu..apa nak dibuat kalau ada 10K...

saya mau tambah sket...
7)wat OD ASB...pastu beli superbike...untung wooo....

ayip said...

wida...awak pong lum kawen lagik..saya ingatkan dah sudah dah..

kena cepat2 woo....sy nie dok menghitung ari nie...idup pun dah tak keruan dah nie...makan pun tak lalu..mandi pun dah tak basah...!!!ahakssss...

sourplum said...

bile tarikh nye ayip?
tape la ko
da stabil la kewangan

Mohammad Syahman bin Abu Hasan said...

Salam tumpang lalu :-)

bling2 said...

masalah aku ialah aku ada masalah...

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP