Friday, May 29, 2009

APA YANG BOLEH AKU USAHAKAN ATAS TANAH NI?

Aku percaya.. korang semua nii mesti ada tanah… kalo tak dee pun.. mesti tengah usaha.. nak beli tanah.. tul tak? he he he..

Aku dengar cerita.. ada geng kita dah start beli tanah dah.. bagus-bagus.. ada yang nak beli ladang sawit.. nak beli kebun getah.. ni kira perkembangan yang sihat nii.. good investment..

Kalo kita invest kat rumah lelong.. perkara yang paling mustahak.. yang mesti kita ambik kira.. adalah lokasi, lokasi lokasi. Kalo salah pilih lokasi.... akibatnya rumah kita tak leh di sewa.. jadi untuk bayar ansuran bank.. terpaksa lah pakai duit gaji.. kalo tak.. nama kita kena black list

Tapi lain ngan tanah.. invest tanah nii.. tak kisah.. kat mana pun bole.. kita boleh beli.. yang paling mustahak.. projek yang kita nak usahakan atas tanah tadi..

Kalo korang suka bela ikan mungkin korang bagus invest kat tanah berpaya atau lombong.. nanti boleh buat kolam ikan.. kalo nak buat projek balak pulak.. mungkin kena carik tanah berbukit, kalo nak buat projek perumahan.. kena lah carik tanah tepi jalan. So RAHSIA untuk invest tanah ni.. mesti berdasarkan projek yang kita nak buat

Bagi korang yang ada tanah pusaka kat kampung, yang tak usahakan lagi.. apa kata kalo kita start sekarang.. kita mulakan ngan projek yang mudah-mudah jee.. pilih projek yang pakai modal tak besar.. cam bela ayam kampung kee.. tanam limau kasturi kee, tanam nenas, tanam pisang.. bab sapa nak jaga kebun kita tuu.. kita boleh mintak tolong family uruskan. Suruhlah adik kat kampung tolong jagakan. Pastu bagi mereka upah. Mesti mereka suka punya..

Katakan hasil projek tuu.. kita boleh dapat extra income RM700 sebulan. Sikit jee kan.. tak banyakkan.. tapi walaupun sikit.. tu dah kira pasif income tuu.. tak yah buat kerja tapi dapat RM700.. kira oklah tuu

Selain tuu.. kita ada pilihan.. samada nak terus collect RM700 tuu.. atau kita boleh gandakan duit tadi supaya jadi RM100K. Adakah korang nak tahu.. rahsia dia macam mana?

Senang jee.. kasi refinance rumah-rumah sewa yang kita ada. Duit refinance 100K yang kita terima tuu.. letak dalam ASB.. pastu duit 700 tuu bayar installment bank

Kalo nak lebih lagi.. tiru cam klien aku buat.. beli tanah pastu upgrade buat kilang.. he he he

Apa pun.. korang layan gambar kat bawah nii





INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012-3193576

7 comments:

MattDemon said...

kagum betul ngan pemikiran cha ya nun alif...memang berani. Di kala kita baru nak bina rumah..diorang dah cadang nak bina kilang. Satu pengjaran kat kita..

MattDemon said...
This comment has been removed by the author.
K.AIDA said...

HHHMMM... KALO ADA TANAH MAU BUAT ITU KILANG.. APA KILANG MAU BUAT MATT DEMONNN....FIKIR.. FIKIR... HHMMMM....

ADA MEMBE WA SORANG CITER TRY WAT PEMBELAAN LEMBU KAMPONG SECARA KECIL2 LAN.. BAGI SEDARA JAGA TUK RAYA AJI PUNYA SUPPLY... TIAP2 BULAN LEMBU ILANG SEKOR2... NAK MINTAK GANTI KANG PUTUS SEDARA LAK.. AISEH....

juruukur said...

mattdenom..kalo mereka bole.. kita bole gak... tul tak?

k.aida.. kalo susu lembu hilang, bole tahan lagi.. tapi kalo lembu hilang.. isk isk.. pening tuu..

sourplum said...

bela sendiri la.
xyh da bising lembu hilang.
kt tmpt sy ade jgk kes lmbu hilang ni
biasa la tu
kt mana2
ade je sesetengah org kita
mik jln mudah nk cari duit
tp xberkat la cmtuh
xbaek xbaek

juruukur said...

sourplum.. tul tuu..

aiNNia said...

erm....utk buat kilang kena pilih btul2 tempatnye kan....silap2 hr bulan dekat ngan zon perumahan / perumahan tak dapat approval plak nnti...ape pn,mmg menarik huhuhu

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP