Tuesday, May 5, 2009

JOM KUMPUL INFO - TANAH UNTUK DILELONG

Aku nak ajak semua kawan-kawan blog.. jom kita kumpul info.. tanah untuk dilelong, bole? Kalo kita kerjasama.. Insyaallah.. benda nii jadi mudah.. pastu pulak.. faedah dia.. pulang kat kita balik

Tak rugi kita syer.. sebab “Allah tak akan mengubah nasib sesuatu kaum itu.. melainkan kaum itu sendiri mengubah nasib mereka” he he he.. cam ustaz lah pulak juruukur nii.. he he he

Aku akui.. kat dalam internet.. ada info nii.. tapi banyak yang mereka terlepas pandang.. banyak tempat yang menarik-menarik.. mereka tak iklan.. aku tak tahu lah kenapa..

Bagi aku lah.. info cam nii.. penting untuk kita.. kalo kita nak melangkah setapak ke depan.. sebab kita dah tau main rumah lelong.. kita dah expert dah.. jadi pasni.. kita kena main tanah lah pulak.. he he he.. ada berani?

Yelah.. main tanah nii modal agak mahal sikit.. kalo nak buat loan pun.. kalo tanah pertanian.. bank boleh bagi dalam 60-70% jee.. selebih tuu.. kita kena pakai duit sendiri. Kalo lot bungalow lak.. boleh loan 80% jee..

Mungkin hari nii.. kita BELUM mampu lagi.. sebab rumah-rumah kita tuu.. kita belum jual lagi.. masih hutang lagi.. tapi mungkin lepas 5-10 tahun akan datang.. bila kita jual rumah kita.. atau refinance.. masa tuu kita dah ada modal.. kita dah boleh start dah main tanah.. tul tak?

Apa perlu kita buat.. antara kita nii.. ada yang baca surat kabar.. samada METRO, BERITA HARIAN, NST dan macam-macam lagi, sambil korang baca surat kabar tuu.. carik sekali info tanah untuk dilelong.. pastu korang war-warkan dalam blog nii..

Ok.. ni contoh info yang aku jumpa..




INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012-3193576

14 comments:

juruukur said...

1. Property Type : GM9966 LOT 6758 GM 9967 LOT6759
2. Address : Kampung Perempat, Batu 9 1/2 Kapar.
3. District : Kapar Klang
4. State : Selangor
5. Property Area : 0.4978 hektar & 0.1834 hektar
6. Bumiputra : Unknown
7. Reserve Price : RM 607,500
8. Auction Date : 15-05-2009
9. Assignee Bank : OCBC Bank Berhad
10. Auctioneer : Proharta Auctioneer
11. Auctioneer : Contact 03-4025-4014

juruukur said...

1. Property Type : HSM12292 PT 15152
2. Address : Kampung Perempat
3. District : Klang
4. State : Selangor
5. Property Area : 0.9731 hektar @2.402 ekar
6. Bumiputra : Unknown
7. Reserve Price : RM 400,000
8. Auction Date : 19-06-2009
9. Assignee Bank : cimb Bank Berhad
10. Auctioneer : ag Auctioneer (Kamal)
11. Auctioneer : Contact 012-3051688

sourplum said...

mnyak mhl woo

KEOWN said...

nie untuk orang kaya supaya lebih kaya lagie.....

kita tahap bawahan nie mampu tengok dan pasang azam aje dulu.

juruukur said...

sourplum & keown.. setuju tuu.. agak mahal sikit.. tapi kalo kita kongsi2 boleh kot

bling2 said...

woww...

yg proharta auctioner tu aku kenal...
kenal rapat...
leh dpt RP.. haha

juruukur said...

bling2.. ha ha ha.. 600k tuu.. ha ha

KEOWN said...

bling2.. 600k tue kalau dapat RP pun menggagau nak carik JV.. hahahhahahhahha

bling2 said...

iyelah.. skali 600k daa...

xpe.. nextaim klo ade auction under proharta yg korang nk masuk sound aku...

sebelum auction date aku leh suh dia call off utk korang...

haha...

juruukur said...

bling2.. cantik.. tu yang best tuu

pOkLi said...

apalagas....cargas JV utk projek tanah pulak..aku mmg minat nih....600K kalau 10 org baru rm60K seorg...jual 1.2mill....peh....dapat profit 60K seorg....best jgk tuh....tapi kena survey lokasi la...ni andaian jer....berap MV tanah tu Zal

juruukur said...

pokli.. aku tak tau.. ada sapa berminat kee?

Anonymous said...

When someone writes an piece оf writing he/she maintainѕ the thought
of a user in his/her mind that how a usеr cаn know it.
Therefore that's why this paragraph is perfect. Thanks!

Look at my blog post; Http://www.2applyforcash.com/
Feel free to visit my page : Payday Loans Online

Anonymous said...

You will fill out a simple helps make up lawsuit better understanding of how the loan process will
work. Online Payday Loan

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP