Thursday, May 14, 2009

JOM UBAH AKTIVITI

Aku respectlah.. bila aku tengok. ramai klien-klien aku.. kaya-kaya beb.. tanah luas terbentang.. nilai asset juta-juta

Jadi dok sembang-sembang ngan kumpulan nii. aku pun tanyalah.. apa rahsia kejayaan mereka

Kebanyakan mereka bagi tau.. "mereka membina kemewahan secara beransur-ansur.. dan berperingkat-peringkat"

Selain tuu.. "jangan buat aktiviti yang sama setiap hari, tapi harapkan hasil yang luar biasa"

Bagi aku.. ada gak logik nasihat mereka nii.. sebab kalo cam kes aku.. 1 hari.. aku boleh jumpa 5-8 klien jee.. consult klien pasal ukur tanah.. tapi aku harapkan. nak untung 100K sehari.. semua tu tak kan mungkin bole berlaku.. Akibatnya aku dok.. kat takuk yang sama jee la.. So pasni.. aku kena ubah sikit aktiviti harian aku..

Nak nilai pencapaian kita.. senang jee.. kita tengok income yang kita dapat setiap bulan.. kalo bertambah.. tu kira kita berjaya lah tuu.. kalo sebaliknya.. paham-paham lah sendiri.. he he he

oklah.. bye

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012-3193576

12 comments:

abuya said...

uikksss...posted at 6.58 am!!!
fuhhh...ini baru dikatakan "jom ubah aktiviti" anda....he..he..

anyway hafizal aku minat dengan ayat...."membina kemewahan secara beransur-ansur dan berperingkat-peringkat"....itu yang kita kena ingatkan kawan2 kita...jgn ingat nak pakcik kayo cepat jer...

pOkLi said...

aku pun tgh nak ubah nasib ni.sapa berani nak JV beli rumah kedai di bangi sek 3.RP 510...sewa dlm 3-4k..MV 850K..Deposit 5%...loan 80%..so nak kena pakai cash 50k..

KEOWN said...

nie lah penangan maxis broadband.. lepas sembahyang subuh leh dah start keje..

KEOWN said...

pokli... JV loan leh buat ke?
kalau loan 80%... makna nya kena ada modal 100k kan?

deposit 25k.

pOkLi said...

silap downpayment 100k+++...cuma deposit je 5%...rm25k je

Wida said...

Saya pun nak ubah nasib..

Tapi.. takde modal banyak tu utk join Pokli..tahniah!! dah main kedai pulak.. bestnya..

bling2 said...

25k sorang or JV?
another 15%?

juruukur said...

kayo kayo kawan aku.. nak main kedai pulak.. he he he

pokli.. bagus semak kat bank.. boleh tak dia orang bg loan.. atas banyak nama..setahu aku tak leh

sebab sebelum nii aku dah cuba.. tak lepas..

juruukur said...

kayo kayo kawan aku.. nak main kedai pulak.. he he he

pokli.. bagus semak kat bank.. boleh tak dia orang bg loan.. atas banyak nama..setahu aku tak leh

sebab sebelum nii aku dah cuba.. tak lepas..

pOkLi said...

tadi aku dah cek kat RHB..loan 80%....boleh ramai nama....tapi....bulanan dia RM2400...sewa area tu RM1800-2000 utk ground floor......atas maybe 300-500...kira2 mcm balik modal jer...so..tak payah lah...aku malas nak masuk...sbb tu penting infomation...skrg kedai tu ada dobi duduk sana....apa mcm.....-ve cash flow...tak payah..tutup buku..cari hartanah lain

juruukur said...

pokli.. cepat mu siasat.. he he he.. betul tuu.. aku pun dah buat site visit semalam.. tapi rege sewa tuu kureng sikit laa..

so kita carik kedai lain laa..

KEOWN said...

kedai dobi atau kedai hardware?

cargass pokli....

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP