Monday, May 4, 2009

AKTIVITI JURUUKUR SEMPENA HARI BURUH

He he he.. best nya korang.. cuti-cuti leh bawak family.. bole pegi jalan-jalan.. aku lak asyik buat site visit jee.. he he..

Apa pun.. aku enjoy sebenarnya.. bole jumpa orang-orang kampung.. selesaikan masalah dia orang.. selain tuu.. macam-macam benda.. boleh kita belajar dari mereka ni

Aku tak tahu.. mungkin kebetulan kot.. cuti kali nii.. aku jumpa ramai orang kampung yang kaya-kaya.. baru aku sedar beb.. sebenarnya ramai orang kampung yang banyak tanah.. tanah berekar-ekar.. uyooo kayo tahap gaban beb..

Cuma kebanyakan mereka nii.. mereka beli tanah 20 tahun dulu.. masa tuu harga tanah murah lagi.. sekitar RM500, 5 ekar.. ada yang RM300, 4 ekar.. murahkan masa tuu.. tapi sekarang nii tak dapat lagi dah.. paling murah pun.. area Bangi nii dalam RM180K sekar.. korang kira lah kalo 5 ekar.. dekat-dekat sejuta beb

Cuti baru nii gak.. aku ada gi VISTA MELINIUM.. saja jee tengok kawasan tuu.. cantik gak.. kebersihan memang superb.. landskap pun lawa gak.. siap ada kolam ikan lagi.. pastu security agak ketat

Al kisah ceritanya.. minggu lepas.. aku ada masuk auction.. beli umah area sini.. dapat rege rezab.. RM80K.. sedangkan market value RM160K.. mahal gak kan.. pastu area nii boleh sewa dalam RM700 – 800 sebulan..

Alangkah bagusnya kalo la aku ada cash.. aku cashkan jee umah nii.. pastu aku OD kan balik umah nii.. senang-senang jee aku boleh dapat duit extra RM60K.. he he he kayo kayo.. sapa nak bagi kan.. he he he (angan-angan)

Oklah.. korang layan laa.. gambar-gambar kat bawah nii…





















INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012-3193576

15 comments:

abuya said...

VM kat area kajang ke fizal??.....
wowww... RP half the market price jer!!!...
hebat sekali....

juruukur said...

abuya.. area puchong..

pOkLi said...

inilah ceritanya seorang yg menolong orang lain.....Allah balas dalam bentuk nikmat yg menarik....alkisah...juru ukur pergi tolong membasuh rumah saya di Vista Millenium.(satu level di atas rumah saya jer)..hehehe.lepas tu....tgk kawasan menarik...so apa lagi...cargas...bila fizal kata nak masuk....semua org respek kat sifu..bagi laluan....alhamdulilah..menang dgn RP...fizal..bile free nak main CF...:)...?...ajak kawan kita kat kajang dkt giant tu sekali

sourplum said...

smbil bsuh2 umh tu bule survey2 market
btul x
ehe..

KEOWN said...

ie lah namanya sambil menyelam minum air... hehehhehe

bling2 said...

tersedak o menyelam sambil minum air...

leh kembung.. haha

juruukur said...

bling2.. he he..

peruzz said...

wa pun macam berkenan vm ni.. masa dl2 lelong mahal.. skrg da murah sgt lak.. modal lak takder...
pasni kalo ade modal balik.. mau try sini la..hope2 taim tuh sifu2 seme dah kenyang la.. hehehe..

KEOWN said...

peruzz.. tak ada modal.. leh kasi JV... yang penting semua dapat/kongsi peluang....

peruzz said...

tertunggu2 jgk org ajak jv ni..hehe

ayip said...

peruzz..awak juai mahai...
mcm mana mau jv..

tp awak lebey suka jv dengan emas kot...:D

abuya said...

jurukur...kasi alert ler kalu
ada VM nak lelong dan RP dia
lbeh kurang harga tuan punya....
aku masih lg tercari2 1st rumah lelong untuk diriku ini...hu..hu..

juruukur said...

abuya.. bole.. no problemm

pie2020 said...

cam pernah ku lihat nie rumah ... hahah .. sapa yg pecah masuk yerkk ...
rumah nie mmgg bestt ... okay sgt harga tu ..

juruukur said...

pie2020.. hehe.. tima kasih bos

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP