Thursday, April 30, 2009

TANAH UNTUK DI LELONG PADA 20/5/2009

BUTIR-BUTIR HAKMILIK

NO HAKMILIK : HSM 9830
NO LOT : PT 8961
TEMPAT : KAMPUNG NAKHODA
MUKIM/ DAERAH/ NEGERI : BATU / GOMBAK/ SELANGOR
CUKAI TAHUNAN : RM115.00
KELUASAN TANAH : 4,000 KP
PEGANGAN : 99 TAHUN LUPUT PADA 14/7/2084
PEMILIK BERDAFTAR : MOHAMED ALI BIN ABIDIN
KATEGORI KEGUNAAN TANAH : BANGUNAN
SYARAT NYATA TANAH : BANGUNAN KEDIAMAN

SEKATAN KEPENTINGAN : TANAH INI TIDAK BOLEH DIPAJAK, DIGADAI
MELAINKAN DENGAN KEBENARAN PIHAK BERKUASA NEGERI

ENDOSAN : ADA KAVEAT PERSENDIRIAN OLEH ILIAS BIN ABIDIN

BEBANAN : DICAGARKAN KEPADA EON BANK BERHAD

LOKASI TANAH : HARTANAH TERSEBUT ADALAH SEBUAH RUMAH
DUA TINGKAT YANG BERALAMAT DI NO 8961 LORONG NAKHODA 10, KAMPUNG
NAKHODA, 68100 SELAYANG, SELANGOR

HARGA REZAB : RM279,500
BANK : EON BANK BERHAD

NAMA PELELONG : ANBUCHELVAM A/L MANIMUTHU (M. ANBUCHELVAM ENTERPRISE)

NO TELEFON : 03-3250 8423 / 019 9182 309
TEMPAT LELONG : MAHKAMAH TINGGI SHAH ALAM, HARI RABU, 20/5/09 JAM 930 PAGI

KOMEN JURUUKUR : Pada pandangan aku.. tanah nii kureng sikit lah.. sebab ada kaveat persendirian oleh ILIAS ABIDIN. Pengalaman aku.. tanah yang ada kaveat persendirian nii.. susah sikit nak diuruskan.. kena ambik masa lama.. takut-takut .. kita tak cukup masa 120 hari yang diperuntukan .. sia-sia jee duit deposit kita

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012-3193576

7 comments:

sourplum said...

ape mksd kaveat persendirian tuh?

zerocredit said...

bro...

1. mcm mana kita nak check semua maklumat berkaitan tanah atau hartanah tersebut? terutama kaveat.

2. berapa servis charge utk buat penilaian ke atas hartanah kita? bagaimana kos tersebut di kira? bergantung keluasan, jenis kayu hutan dan tanah tersebut?

pOkLi said...

hafizal kan dah bagi no tepon....sure dia buat semua servis itu..aku pon nak minta tolong hafizal ukur tanah....hehehe....ada lagi mana2 tanah yg untung beli......

zerocredit said...

tanah aku kat kedah...jauh sgt ..rasanya tak nak dtg kot..hihihi

juruukur said...

sourplum.. kaveat tu.. halangan yang dibuat oleh pihak lain.. ke atas tanah tadi.. supaya tanah tuu tak leh diurusniaga.. tanpa dapat kebenaran dari pihak pengkaveat

pusing2 laa ayat aku nii.. he he he.. ayooo

zerokredit.. ko leh buat carian kat pejabat tanah.. ko bawak geran tanah tuu.. atau POS tanah lelong tuu.. bagi tau kat pejabat tanah.. ko nak buat carian.. bagi tau no geran apa.. no lot apa... sekali ngan mukim tanah tuu..

pastu ko leh dapat carian tuu.. dalam carian tuu.. ko leh tau semua info pasal tanah tuu..

tanah2 atau hartanah yang ada kaveat nii.. kalo boleh.. jangan beli oo.. susah nak urus..

bab nilai tanah nii.. ko boleh rujuk ngan sabahat aku nii.. sharizal 012-3719972

pokli.. tu yang tengah carik nii.. main tanah nii.. nak kena pakai modal besar.. bab tuu yang pening tuu

sourplum said...

tape2. aku phm da.
thanks for the explaination =)

sourplum said...

tape2. aku phm da.
thanks for the explaination =)

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP