Thursday, November 6, 2008

JOM BERI KOMEN..

Aku nak mintak tolong dari korang ni boleh??

1. Tolong bagi komen pasal blog aku nii. Apa yang patut aku tokok tambah?

2. Sebenarnya skop ukur nii agak besar. Terlalu banyak info pasal tanah yang boleh aku syer ngan korang. Bukan setakad ukur sempadan jee. Ada banyak lagi. Jadi sekarang nii.. info tanah macam mana yang korang nak dari aku?

Sila lah.. sila.. sila.. heheh

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR

16 comments:

Diver said...

Ha..ha..
rasanya bab ni, kawan nak mohon jasa baik juruukur tambah tajuk tentang pecah lot dan pendaftaran semula penama untuk setiap lot tanah...

juga tentang, tanah yang diambil sebahagiannya oleh gomen..apa kesan dan tatacara yang perlu dilakukan untuk 'memperhidupkan' semula sesuatu tanah itu...untuk disandarkan ke Bank Agro atau mana2 institusi kewangan..

mungkin ada yang member yang lain pernah menghadapi masalah sebegini ??

bling2 said...

aku cadangkan ko masukkan widget converter dlm blog ni..

sqf ke sqm berapa?
ekar ke hektar berapa?

klo org dlm bidang tnh ni mmg la paham tp org yg diluar bidang?

lg satu, flow chart. klo dpt guna flow chart utk satu2 proses tanah tu mudah dfahami.

jd, xdelah kami ni tertanya-tanya bende yg same byk kali..

nk tanye org pej tnh, ade yg kami blk yg kene maki hamun. keh3

juz cadangan.tq

juruukur said...

Diver.. bab pecah lot, nanti aku cerita.. dari A to Z sampai dapat geran asing-asing

Tanah yang terlibat dengan pengambilan.. ok nanti aku bagi tau gak..

juruukur said...

Bling2.. aku setuju cadangan ko tuu.. masukkan converter

Lepas ni aku akan gabungkan flow chart, bila cerita pasal proses tanah

faris said...

juru ukur akan upgrade lagi blog ni nanti.. nak tarik lagi ramai reader..

pie2020 said...

hebat lah jurukurr ...woww ...... ingatt tanah..ingatt jurukurr ...

juruukur said...

faris.. heheh.. apa komen koo?? ok tak cam nii??

juruukur said...

Sifu Pie.. tq sifu.. heheh..

Diver said...

TQ
atas perhatian Juruukur...

juruukur said...

diver.. heheheh

faris said...

ok tuan.. recent comments dah siap dibaiki.. macam ni pun cantik.. cuma kena nak tukar2 kaler.. bagi colorful..

juruukur said...

faris.. tima kasih banyak2. aku setuju cadangan ko tu.. tapi aku .. malu lah.. sebenarnya.. heheh..aku pun tak tau nak buat sebenarnya.. mintak tolong boleh??. Cantik bagi ko. cantik lah bagi aku.. heheh.. hodoh bagi koo.. hodohlah bagi aku.. heheeh

Azman Ali said...

juruukur cadangan di tutup...hahaha..

juruukur said...

heheh..heheh

Azman Ali said...

sbg org muda..byk aku x tau pasal tanah di fizal.. x pnah amek tau pon.. so mmg bagus laa blog mcm ni..atleast aku tau laa sket..tp aku sendrik x tau ape yg aku nk tau dr ko..heheh...

juruukur said...

tak pee man.. pengalaman aku.. mula mula orang nii main property auction dulu.. pastu naik sikit main beli tanah.. passtu lak.. beli tanah, jual lot bungalow, jadi developer.. heheh.. Aku yakin.. kita pun boleh gak.. heheheh

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP