Thursday, August 13, 2009

TUKAR GUNA BANGUNAN


Semalam aku ngan Sifu Shaiful ada meeting kat Port Dickson…

Dalam perjalanan ke PD tuu.. banyak laa benda yang kita orang borakkan.. salah satu benda.. yang aku rasa.. bagus aku syer ngan korang.. adalah pasal tukar guna bangunan

Korang perasan tak.. sekarang nii ada banyak rumah.. yang mengadap jalan besar.. selalunya rumah cam nii susah nak jual.. sebab bising ngan bunyi kenderaan.. pastu lak banyak habok.. tak baik untung tinggal.. market value lak tak naik-naik.. kalo nak jual pun, harga dia memang murah banget..

Tuu dulu.. tapi sekarang nii.. hartanah cam nii sudah berharga beb.. sebab kita boleh mohon.. untuk tukar guna bangunan nii.. dari bangunan kediaman ke show room.. buat tempat use car.. jadikan opis kee.. tadika.. kedai jahit dan lain-lain laa

Bila kita urgrade hartanah tadi.. kita boleh sewa mahal.. trend macam nii.. banyak kat area Bangsar, kat Damansara dan PJ..

Dulu rumah bangalow tapi sekarang nii dah jadi showroom kreta.. kayo laa sapa-sapa ada tanah kat Bangsar

Nak mohon lak.. tak dee susah sangat.. kita boleh rujuk ngan pihak PBT.. macam DBKL kee.. Majlis Perbandaran kee.. nanti mereka akan bantu.. Insyallah

Jadi apa tunggu lagi.. korang kasi invest laaa.. hu hu hu

Oklaa.. bye bye

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012-3193576

4 comments:

ojah said...

hehe.. jgn mare kat trg pun sama trend gak.. area p gong badak.. wuhooo... :)

juruukur said...

ojah.. kat ganu pun ada gak..
kat mana ada lagi.. kasi syer2 info..

pasni kita bole invest property cam nii lak..

juruukur said...

ayoo.. kaya nya korang.. sungguh ku tak sangka

setakad petang nnii.. dah ada 3 gang kita.. nak mohon tukar guna bangunan

bling2 said...

pantang up topik yg leh buat duit. haha

cargas... bagus2 betul la

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP