Thursday, August 27, 2009

PECAH BAHAGIAN TANAH

Suka aku war-warkan kat kekawan semua.. sekarang nii tanah yang kurang sekar dah boleh pecah geran

Sebab semalam aku dah semak kat pejabat tanah Gombak, Hulu Langat, Sepang, Kuala Langat dan lelain.. mereka dah benarkan permohonan cam nii dibuat

Jadi sapa-sapa yang ada masalah tanah pusaka.. satu geran tapi banyak pemilik.. korang dah boleh pecahkan geran korang tuu.. supaya masing-masing boleh dapat geran individu

So bagi mereka yang ada masalah tanah cam nii.. bole laa hello aku.. Insyaallah aku sedia membantu

Oklaaa.. bye bye

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012-3193576

218 comments:

1 – 200 of 218   Newer›   Newest»
jamal said...

assalamualaikum,
boleh tuan terangkan secara ringkas prosidur pecah bahagian tanah dan apa2 bayaran yang perlu dibuat. terima kasih

juruukur said...

jamal.. masalah tanah Jamal macam mana tu?

Anonymous said...

Thanks Hafizal

KEOWN said...

yahoooooooooo.... dah bolej yek... oklah tue.. next action..... goooooo

ojah said...

tanah kat kelate boleh jugak ke?? fee brp agaknye kalu nak semua langsai?

juruukur said...

keown.. pasni kita bole beli tanah yang satu geran.. yang banyak nama ooo.. harga bole diskaun kow kow tuu..

pastu kita kasi pecah geran.. best tuu keown

ojah.. kat kelantan pun boleh

Anonymous said...

Juruukur,berapa lama proses sehingga dapat geran individu

Diver said...

TQ Hafizal..
berita baik yang dah lama ditunggu..
nanti kawan call U..

juruukur said...

proses pecah geran, selalunya ambik masa 6 bulan untuk lulus.. tapi jangan laa korang bimbang.. semua tuu juruukur yang uruskan.. korang tau dapat geran jee..

pastu korang nak jual tanah tuu bole, nak chageee kat bank bole.. nak tukar syarat bole.. semua bole... hu hu hu

diver.. tanah uncle tuu.. uncle dah boleh urus.. duit tuu.. he he he

diver said...

Hafizal..
kita jumpa malam ni boleh ?..
nak ajak Pie sekali ..
cuma agak lewat malam,..
ok ker?

kerana,..orang tua2 kata,..
kalau ada baby kat rumah...
bapa perlu di samping sentiasa..
temankan ibunya..

kalau jadik malam ni..
kawan set ajer,,
.atau esok petang?..

Nor said...

Salam....saya ada tanah di Melaka. Dlm geran saya ada 3 nama. Adakah benar untuk memecah geran, memerlukan persetujuan daripada kedua2 pemilik lain?? Dan saya merupakan pemilik terbesar iaitu 3/5 bahagian.Untuk makluman tuan, Kedua2 penama itu bukanlah anggota keluarga saya. Salah seorang daripada mereka sudah meninggal dunia. Manakala seorang lagi pemilik tidak mahu bekerjasama kerana nama yg tertera pada geran adalah tidak sama dengan IC. Apakah prosidur untuk pecah geran tanah ini dan berapa bayarannya??

juruukur said...

nor.. ni panjang cerita sikit nii.. he he he..

kalo la ada tuan tanah.. yang dah meninggal.. ada lak tuan tanah yang tak nak kerjasama.. kita boleh mohon pecah geran gak

caranya.. kita bole mohon perintah mahkamah.. biar pihak mahkamah buat keputusan

bila dapat perintah mahkamah tuu.. proses pecah geran tuu.. boleh diteruskan.. sonang joo nii.. he he he

MFB said...

Salam,

My dad ada inherit tanah dari datuk saya. Tanah tu berselerak and dulu-dulu org beli tanah main hulur duit & salam je.

So, skang nih problem nyer, salah satu tanah tu tak tukar pon nama kat geran. Still nama owner lama.

And owner lama ni die dah balik tanah jawa before 70's lagi. Last dgr berita, dah meninggal.

So, camne nak tukar nama kat geran ??

Dulu pernah la my dad cuba cari anak2 Wak ni, tak jumpa.

Ada idea camne nak wat?

juruukur said...

mfb.. 1. masa beli tuu ada s&p tak?

2. kalo tak dee.. ko kena carik pewaris tanah nii.. bincang2 bebaik.. suruh dia orang ambik pusaka.. uruskan hal2 pusaka

bila dah selesai.. baru buat pindah milik.. dari nama pewaris tadi.. kepada nama ko

3. selain tuu.. cuba semak.. carian & cukai tanah.. sapa nama tuan tanah sebelum nii.. pihak pewaris ada bayar cukai tak? kalo tak dee info.. ko boleh mohon tanah nii kat pejabat tanah.. ngan syarat.. ko kena usaha laa dulu.. tanam ngan pokok2 buah.. ada pondok.. baru senang nak dapat

4. bagus gak ko bincang ngan pihak pejabat tanah.. dapatkan nasihat mereka..

MFB said...

juruukur,

Trima kasih for your reply.

1. Masa beli tuh tahun 60 an kot, atuk yg beli.. mmg takde s&p.. bagi duit, salam, setel.

2. Tanah ni family atuk mmg dah buat rumah sejak die beli dulu. Cuma memang geran tak pernah tukar nama.

3. My dad dah carik pewaris Wak tu.. tapi tak tau pon sapa waris die. Wak tuh lepas jual tanah dah balik Tanah Jawa. Masa tu tahun 70-an.

4. Pejabat Tanah pon cakap kena carik waris.. but tak tau pun sapa waris die nih. Kat Indon ada la kot??

5. Maybe kena ask legal opinion from a lawyer kot?

juruukur said...

MFB.. betoi betoi.. cuba refer ngan lawyer

emaswarisan said...

Salam Juruukur,

mohon bantuan pasal pecah geran...jauh, tanah kat Langkawi.Ada sebidang tanah dulu2 luas lebihkurang 5-6 ekar.Geran tak tau kat mana tp salinannya ada la.Pemilik ramai,ada 6-7 penama.Ada yang hidup,mungkin ada kut yang dah meninggal.Ada yg dah buat rumah kat lot tepi jalan.Ada yg buat rumah sewa kat lot yg ke-2 dsb.So skrg nak pecah geran.
(a)Ada link anda kat Langkawi.
(b)Apa yg perlu disediakan utk permulaan
(c)Brp kos kalau nak pecahkan keluar 1 ekar aje.Katakan lot ke-2 shj nak pecah geran asing.Lain penama tak tanya lagi lah.Dia org sah mahu tp kos tak nak kongsi.
(d) Brp lama proses.

sila email saya kat blog yg tertera.TQ...Jazakallah.

juruukur said...

sebab tanah tu kat Langkawi.. aku cadangkan.. bagus lantik juruukur kat sana.. sebab mereka nii tahu selok belok.. permohonan tanah kat sana

untuk permulaan.. ko bagi salinan geran jee kat juruukur.. mintak dia bagi quotation

tentang kos tuu.. bagus ko rujuk ngan juruukur tadi.. jangan la bimbang.. tak mahal pun.. berbanding ngan nilai tanah yang ko dapat nanti

aku tak de pengalaman uruskan tanah kat langkawi.. tapi kalo kat Selangor nii.. dalam 6-9 bulan gak

azman_sa said...

Salam Juruukur,

mohon bantuan pasal pecah geran.... Tanah tu ada 4 nama dan takda ada pertalian keluarga sebab owner asal jual pada kengkawan dia termasuk ayah saya. So skrg nak pecah geran.

>Apa yg perlu disediakan utk permulaan
>Brp kos kalau nak pecahkan. Lain penama tak tanya lagi lah.Dia org sah mahu tp kos tak nak kongsi/kalau kes tak nak mcm mana.
>Brp lama proses.

Boleh email saya as_namza@yahoo.com.

juruukur said...

azman _sa.. bole kee email @ fax salinan geran kat kami..

nanti kami semak.. pastu kami bagi quotation pada azman

email kami : usaha2u@gmail.com
fax : o3 5631 1930
up : HAFIZAL AHLAN

Anonymous said...

salam en hafizal

saya shahri nak tnya harap dpt membantu yer

penerangan:
1)saya baru beli tanah 1.5ekar dari keluasan sebenar dlm geran 3ekar.

2)geran 3ekar tersebut hanya ada 1 nama sahaja.

3)lokasi Muar Johor

4)pakcik yg jual tanah 1.5 ekar kata tanah ni jenis geran putih(antarabangsa) sy pun tak paham apa maksudnya.

5)persoalan sy ialah bolehkah utk bahagian saya seluas 1.5 ekar dimasukkan kepada 2 nama iaitu utk saya & isteri (yg mana dlm 1 geran ada 3 nama spt contoh 1 nama 1.5 ekar, 1nama sy 0.75ekar dan 1nama isteri 0.75ekar... total luas = 3ekar)

6)atau pun dipecah geran 3 ekar tersebut spt:
1.5 ekar = 1 nama
1.5 ekar = 2 nama (sy & isteri)

7)sy ada bertanya pd pakcik yg jual tanah katanya kalau nk tambah nama, pecah geran atau apa saja kos utk uruskan tanah ini kos adalah ditanggung oleh sy sbg pembeli...adakah ini normal bg sy sbg pembeli utk keluar segala kos termasuk pecah geran/bhgn.

8) apakah senarai semak untuk proses pecah geran

ini saja yg sy nk tnya harap en hafizal dpt membantu sy ok salam

Anonymous said...

salam juruukur

sy ajan ada tanah 1 ekar dimana keluasan keseluruhan tanah ialah 2 ekar spt dlm geran (pemilik sy 1ekar dan sipulan 1ekar)

sy nk pecah geran tetapi sipulan tidak mahu tanggung kos tersebut malah sipulan kata jika sy hendak pecah geran segala kos perlu ditanggung oleh sy...katanya klu pergi ke Pej tanah pun diorg akan syorkan kos ditanggung pihak yg nk pecah tanah adakah benar kata sipulan itu???

bagaimanakah caranya supaya kos yg sy tanggung hanya melibatkan utk pecah geran dibhgn sy shj???

azlan said...

salam....
Saya maklumkan bahawa, di selangor memang membenarkan tanah yang kurang dari satu ekar untuk dipecah bahagian...tetapi keluasan yang hendak dipecahkan itu, hendaklah tidak kurang dari 10ribu 800 kaki persegi...oleh itu, segala perrmohonan yang keluasannya kurang seperti yang dinyatakan tidak akan dipertimbangkan..selain itu, peraturan adalah berlainan mengikut negeri...yang dinyatakan adalah tertakluk di selangor tidak dinegeri lain..

Anonymous said...

Salam..nak tanye prosedur pecah bahagian..ayh sy de sebidang tanah luas lebih kurang 1 ekar lebih..dia de bg tahu dia nak bg anak2 seluas 10000 persegi utk 4 org anak..boleh ke x pecah bhagn dibuat..bgmane prosedur..perlu ke jurukur berlesen.

Sri said...

Salam Encik Hafizal.

Terima kasih di atas khidmat nasihat tuan.

Thanks for the insights and advice :-)

Anonymous said...

ambien order online no prescription is it safe to buy ambien online - ambien side effects throwing up

Anonymous said...

diazepam 5mg diazepam 10 mg myl - buy diazepam no prescription canada

Anonymous said...

buy xanax no prescription xanax generic images - much does 2mg xanax cost

Anonymous said...

ativan anxiety lorazepam 1mg purepac - uses drug ativan

Anonymous said...

buy zolpidem online ambien side effects eyes - ambien zolpidem interaction

Anonymous said...

order valium buy valium - ketamine valium dosage dogs

Anonymous said...

buy diazepam online picture of diazepam 10mg - diazepam 3927

Anonymous said...

xanax buy what color is generic xanax - high dosage of xanax

Anonymous said...

is lorazepam stronger than diazepam want buy diazepam online - diazepam in dogs dosage

Anonymous said...

xanax sale extended release xanax side effects - buy xanax online in uk

Anonymous said...

xanax cost generic form of xanax - buy xanax online europe

Anonymous said...

diazepam 10mg diazepam generic al shafa - buy diazepam online forum

Anonymous said...

buy ativan online lorazepam 1 mg erowid - lorazepam ativan vs xanax

Anonymous said...

ativan online 2mg ativan high - ativan dosage body weight

Anonymous said...

buy diazepam safe place buy diazepam - buy diazepam 5mg tablets

Anonymous said...

online xanax xanax withdrawal muscle tension - xanax interactions

Anonymous said...

lorazepam no prescription can you buy ativan online - are ativan and xanax the same

Anonymous said...

order xanax buy xanax online uk - xanax bars mixed with weed

Anonymous said...

buy soma online medication named soma - soma drug huxley

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg buy tickets soma san diego - buy somatropin growth hormone

Anonymous said...

buy soma online soma side effects 350mg - buy soma overnight

Anonymous said...

soma online carisoprodol dosage erowid - carisoprodol picture

Anonymous said...

cheap ambien ambien not helping sleep - much does generic ambien cost

Anonymous said...

buy valium overnight delivery cheap valium for sale - valium drug test employment

Anonymous said...

buy valium online 5mg valium and beer - valium 5mg diazepam

Anonymous said...

buy valium online buy valium online no prescription in australia - buy valium uk online

Anonymous said...

Ηі there, I discovereԁ your websіte by the use οf Google while looking
for a cοmparable matter, your website got heгe up, it appеars tο be
like grеat. I've bookmarked it in my google bookmarks.
Hello there, just changed into aware of your blog thru Google, and found that it is truly informative. I am gonna be careful for brussels. I'll
apрreciate fоr those who ρroсeеd this in future.
Numerous peoрle will be benefіted out οf your wrіting.
Cheers!

Мy page Online Payday Loans No Credit Check
Visit my weblog : payday loans online

Anonymous said...

Blogger: MINDA HARTAWAN - Post a Comment ativan online pharmacy - order ativan online no prescription http://www.ativanonlineoffer.com/#order-ativan-online-no-prescription

Anonymous said...

Blogger: MINDA HARTAWAN - Post a Comment carisoprodol online no prescription - carisoprodol 350 mg http://www.emprendiendoideas.com/#carisoprodol-350-mg

Anonymous said...

Blogger: MINDA HARTAWAN - Post a Comment acomplia 20mg pills - rimonabant online http://www.a6soft.com/#rimonabant-online

Anonymous said...

Blogger: MINDA HARTAWAN - Post a Comment buy prednisolone online - buy cheap prednisone http://www.ourdailybreadmarket.net/#buy-cheap-prednisone

Anonymous said...

Blogger: MINDA HARTAWAN - Post a Comment meridia diet pills online - buy reductil online http://www.meridiaordernow.com/#buy-reductil-online

Anonymous said...

Blogger: MINDA HARTAWAN - Post a Comment prednisone online pharmacy - prednisone pills http://www.ourdailybreadmarket.net/#prednisone-pills

Anonymous said...

Blogger: MINDA HARTAWAN - Post a Comment buy rimonabant online - acomplia 20mg pills http://www.a6soft.com/#acomplia-20mg-pills

Anonymous said...

Hi, MoxoredapeTox propecia cost - propecia price http://www.bigdocpoker.com/#where-to-buy-finasteride-online

Anonymous said...

Hi, MoxoredapeTox order propecia - buy propecia without prescription http://www.wheretobuymedsonline.com/propecia/

Anonymous said...

Hi, MoxoredapeTox propecia online no prescription - buy finasteride no prescription http://www.bigdocpoker.com/#order-propecia-online-no-prescription

Anonymous said...

Hi, MoxoredapeTox accutane without rx - buy roaccutane http://www.josoclasolucio.com/#accutane-online

Anonymous said...

Hi, MoxoredapeTox meridia diet pills - buy sibutramine http://www.amaryllisgarden.com/#buy-sibutramine

Anonymous said...

Hi, MoxoredapeTox generic accutane online - buy generic accutane http://www.josoclasolucio.com/#order-accutane

Anonymous said...

Hello, propecia without prescription - buy finasteride online no prescription http://www.bigdocpoker.com/#generic-finasteride-no-prescription

Anonymous said...

Hello, finasteride online no prescription - finasteride without rx http://www.wheretobuymedsonline.com/propecia/

Anonymous said...

Hello, order lasix online no prescription - cheap lasix online http://www.jacksbackyarddallas.com/#cheap-lasix-online

Anonymous said...

Hello, buy meridia online - buy sibutramine online http://www.amaryllisgarden.com/#buy-sibutramine-online

Anonymous said...

Yeast Infection Medicines For Men generic rimonabant - where can i buy acomplia online http://www.buydiscountedisotretinoin.net/#where-can-i-buy-acomplia-online

Anonymous said...

New Medications For Bladder Control buy rimonabant online no prescription - acomplia diet pills http://www.buydiscountedisotretinoin.net/#acomplia-diet-pills

Anonymous said...

Hello, furosemide no prescription - lasix price http://www.jacksbackyarddallas.com/#lasix-price

Anonymous said...

Hello, generic sibutramine - cheap sibutramine http://www.amaryllisgarden.com/#cheap-sibutramine

Anonymous said...

Hello, lasix pills - generic lasix no prescription http://www.jacksbackyarddallas.com/#generic-lasix-no-prescription

Anonymous said...

Panam Sports Medicine In Winnipeg where can i buy acomplia online - buy generic acomplia http://www.buydiscountedisotretinoin.net/#buy-generic-acomplia

Anonymous said...

Hello, finasteride 5mg - finasteride for sale http://www.wheretobuymedsonline.com/propecia/

Anonymous said...

What Opiates Are Prescription Medications generic acomplia - buy rimonabant http://www.buydiscountedisotretinoin.net/#buy-rimonabant

Anonymous said...

Hello, lipitor pills - lipitor for sale online http://www.costoflipitoronline.net/#lipitor-for-sale-online

Anonymous said...

Hello, buy atorvastatin - lipitor 20 mg http://www.costoflipitoronline.net/#lipitor-20-mg

Anonymous said...

Hello, cheap lipitor online - generic lipitor without prescription http://www.costoflipitoronline.net/#generic-lipitor-without-prescription

Anonymous said...

Hello, generic cytotec - buy cytotec online http://www.cytotecforlessonline.net/#buy-cytotec-online

Anonymous said...

advitleva buy generic premarin - cheap premarin http://www.premarindiscount.com/

Anonymous said...

advitleva finasteride online pharmacy - cost of propecia http://www.bestpricefinasteride.com/

Anonymous said...

advitleva premarin without prescription - buy premarin http://www.premarindiscount.com/

Anonymous said...

Hello, order cytotec - cytotec medication http://www.cytotecforlessonline.net/#cytotec-medication

Anonymous said...

Hello, cytotec price - generic cytotec http://www.cytotecforlessonline.net/#generic-cytotec

Anonymous said...

Hello, generic cytotec no prescription - cytotec 200 mg http://www.cytotecforlessonline.net/#cytotec-200-mg

Anonymous said...

Hello, cost of cytotec - order cytotec http://www.cytotecforlessonline.net/#order-cytotec

Anonymous said...

Hello, cheap cytotec - cytotec 200mg http://www.cytotecforlessonline.net/#cytotec-200mg

Anonymous said...

advitleva buy premarin online - buy cheap premarin http://www.premarindiscount.com/

Anonymous said...

advitleva propecia online no prescription - buy finasteride no prescription http://www.bestpricefinasteride.com/

Anonymous said...

Oral Chelation Medicine purchase topamax online - discount topamax http://www.topamaxdiscount.com/

Anonymous said...

Dxm Pills For Sale buy topamax - buy topamax online http://www.topamaxforless.com/

Anonymous said...

Ecstasy Tablets topamax online - buy topamax no prescription http://www.topamaxforless.com/

Anonymous said...

Ov Drug Dosage topiramate online - topiramate no prescription http://www.topamaxforless.com/

Anonymous said...

Algee Tablets For Ponds topiramate weight loss - topamax no prescription http://www.topamaxbetterprice.com/

Anonymous said...

Drug Snorting Implements For Sale order topamax - buy topamax without prescription http://www.topamaxbetterprice.com/

Anonymous said...

dalsCleax buy fluconazole 150mg - diflucan online pharmacy http://www.diflucanonlineprice.com/#diflucan-online-pharmacy

Anonymous said...

Medication Actone topamax without rx - topamax weight loss http://www.topamaxdiscount.com/

Anonymous said...

dalsCleax acomplia for sale - acomplia without prescription http://www.acompliadietpillcheap.com/#acomplia-without-prescription

Anonymous said...

Top Food Drug Employe Arristed order topamax online no prescription - cheap topamax no prescription http://www.topamaxforless.com/

Anonymous said...

dalsCleax furosemide no prescription - lasix price http://www.lasixonlinesale.com/#lasix-price

Anonymous said...

dalsCleax order furosemide online no prescription - buy furosemide no prescription http://www.lasixonlinesale.com/#buy-furosemide-no-prescription

Anonymous said...

dalsCleax buy acomplia online no prescription - acomplia for sale http://www.acompliadietpillcheap.com/#acomplia-for-sale

Anonymous said...

dalsCleax order cymbalta online no prescription - generic for cymbalta http://www.cymbaltadiscountprice.com/#generic-for-cymbalta

Anonymous said...

dalsCleax valium price - cheap diazepam http://www.diazepamgenericonline.com/#cheap-diazepam

Anonymous said...

Drug Sources Natural provigil online - buy provigil http://www.bearmania.net/, [url=http://www.bearmania.net/]buy provigil online [/url]

Anonymous said...

Medicines Used For Colonoscopy Anestesia provigil for sale online - provigil sale http://www.bearmania.net/, [url=http://www.bearmania.net/]provigil medication [/url]

Anonymous said...

New Medications In New Mexico buy cheap effexor - effexor 75 http://www.autismawarenessjewellery.com/ - [url=http://www.autismawarenessjewellery.com/]effexor xr no prescription [/url]

Anonymous said...

Immunotherapy Medication List buy effexor no prescription - venlafaxine online no prescription http://www.forrealbeachresort.com/ - [url=http://www.forrealbeachresort.com/]cheap effexor xr [/url]

Anonymous said...

Arthritis Drug Lake Hamilton Florida effexor without prescription - order effexor online no prescription http://www.autismawarenessjewellery.com/ - [url=http://www.autismawarenessjewellery.com/]order effexor online [/url]

Anonymous said...

Drug Safe valtrex pills online - valacyclovir no prescription http://www.cogccc.org/, [url=http://www.cogccc.org/]generic valtrex [/url]

Anonymous said...

Are Adipex Tablets Time Released meridia diet pills online - buy reductil online http://www.meridiaonlineorder.net/#buy-reductil-online , [url=http://www.meridiaonlineorder.net/#reductil-price ]reductil price [/url]

Anonymous said...

Drug Inf Ors Mint Offenders buy reductil online - reductil price http://www.meridiaonlineorder.net/#reductil-price , [url=http://www.meridiaonlineorder.net/#buy-generic-sibutramine ]buy generic sibutramine [/url]

Anonymous said...

Drug Interactions Pepcid Complete meridia diet pills - buy sibutramine http://www.meridiaonlineorder.net/#buy-sibutramine , [url=http://www.meridiaonlineorder.net/#sibutramine-price ]sibutramine price [/url]

Anonymous said...

New Lymp Cancer Drugs generic meridia - buy sibutramine no prescription http://www.meridiaonlineorder.net/#buy-sibutramine-no-prescription , [url=http://www.meridiaonlineorder.net/#generic-sibutramine ]generic sibutramine [/url]

Anonymous said...

University Of Missouri Vetineary Medicine meridia price - meridia pills http://www.meridiaonlineorder.net/#meridia-pills , [url=http://www.meridiaonlineorder.net/#buy-meridia-online-no-prescription ]buy meridia online no prescription [/url]

Anonymous said...

Do Drugs For Adhd Work buy generic sibutramine - purchase meridia http://www.meridiaonlineorder.net/#purchase-meridia , [url=http://www.meridiaonlineorder.net/#buy-meridia-no-prescription ]buy meridia no prescription [/url]

Anonymous said...

Friends, buy fluoxetine online - cheap prozac no prescription http://www.prozaccheaponline.net/#cheap-prozac-no-prescription , [url=http://www.prozaccheaponline.net/#fluoxetine-no-prescription ]fluoxetine no prescription [/url]

Anonymous said...

Friends, prozac online - buy prozac http://www.prozaccheaponline.net/#buy-prozac , [url=http://www.prozaccheaponline.net/#prozac-cost ]prozac cost [/url]

Anonymous said...

Friends, order prozac - prozac online no prescription http://www.prozaccheaponline.net/#prozac-online-no-prescription , [url=http://www.prozaccheaponline.net/#fluoxetine-online ]fluoxetine online [/url]

Anonymous said...

Friends, order prozac online - buy fluoxetine http://www.prozaccheaponline.net/#buy-fluoxetine , [url=http://www.prozaccheaponline.net/#cheap-prozac ]cheap prozac [/url]

Anonymous said...

Friends, order prozac - prozac online no prescription http://www.prozaccheaponline.net/#prozac-online-no-prescription , [url=http://www.prozaccheaponline.net/#fluoxetine-online ]fluoxetine online [/url]

Anonymous said...

Friends, prozac online - buy prozac http://www.prozaccheaponline.net/#buy-prozac , [url=http://www.prozaccheaponline.net/#prozac-cost ]prozac cost [/url]

Anonymous said...

Friends, generic prozac - fluoxetine without prescription http://www.prozaccheaponline.net/#fluoxetine-without-prescription , [url=http://www.prozaccheaponline.net/#prozac-medication ]prozac medication [/url]

Anonymous said...

Friends, prozac online - buy prozac http://www.prozaccheaponline.net/#buy-prozac , [url=http://www.prozaccheaponline.net/#prozac-cost ]prozac cost [/url]

Anonymous said...

2, stendra no prescription - stendra online http://www.stendraonlinecost.com/#stendra-online , [url=http://www.stendraonlinecost.com/#stendra-price ]stendra price [/url]

Anonymous said...

2, ambien no prescription - zolpidem online http://www.opensourcewcms.com/#zolpidem-online , [url=http://www.opensourcewcms.com/#buy-cheap-generic-ambien-online ]buy cheap generic ambien online [/url]

Anonymous said...

2, cheap ambien online - order zolpidem http://www.opensourcewcms.com/#order-zolpidem , [url=http://www.opensourcewcms.com/#buy-ambien-online-without-prescription ]buy ambien online without prescription [/url]

Anonymous said...

2, buy generic propecia - generic propecia online no prescription http://www.wheretobuymedsonline.com/propecia/], [url=http://www.wheretobuymedsonline.com/propecia/]buy propecia online without prescription [/url]

Anonymous said...

t, levitra for sale online - levitra cost http://www.levitrapillsforsale.net/#levitra-cost , [url=http://www.levitrapillsforsale.net/#cheap-levitra ]cheap levitra [/url]

Anonymous said...

t, order levitra online no prescription - purchase levitra online http://www.levitrapillsforsale.net/#purchase-levitra-online , [url=http://www.levitrapillsforsale.net/#buy-cheap-levitra ]buy cheap levitra [/url]

Anonymous said...

t, generic levitra no prescription - order levitra online no prescription http://www.levitrapillsforsale.net/#order-levitra-online-no-prescription , [url=http://www.levitrapillsforsale.net/#purchase-levitra-online ]purchase levitra online [/url]

Anonymous said...

t, buy vardenafil - levitra 10mg http://www.levitrapillsforsale.net/#levitra-10mg , [url=http://www.levitrapillsforsale.net/#cheap-levitra-pills ]cheap levitra pills [/url]

Anonymous said...

t, order levitra online no prescription - purchase levitra online http://www.levitrapillsforsale.net/#purchase-levitra-online , [url=http://www.levitrapillsforsale.net/#buy-cheap-levitra ]buy cheap levitra [/url]

Anonymous said...

t, buy vardenafil - levitra 10mg http://www.levitrapillsforsale.net/#levitra-10mg , [url=http://www.levitrapillsforsale.net/#cheap-levitra-pills ]cheap levitra pills [/url]

Anonymous said...

t, levitra online - buy vardenafil online http://www.levitrapillsforsale.net/#buy-vardenafil-online , [url=http://www.levitrapillsforsale.net/#buy-vardenafil ]buy vardenafil [/url]

Anonymous said...

t, generic vardenafil online - vardenafil best price http://www.levitrapillsforsale.net/#vardenafil-best-price , [url=http://www.levitrapillsforsale.net/#generic-levitra-vardenafil ]generic levitra vardenafil [/url]

Anonymous said...

tfv buy zoloft online without prescription - order zoloft http://www.zoloftonlinesales.net/#zoloft-cost, [url=http://www.zoloftonlinesales.net/#zoloft-cost]zoloft for sale [/url]

Anonymous said...

tfv lipitor without prescription - cheap atorvastatin http://www.lipitordiscountonline.net/#generic-lipitor, [url=http://www.lipitordiscountonline.net/#generic-lipitor]lipitor no prescription [/url]

Anonymous said...

tfv buy zoloft without rx - zoloft 50mg http://www.zoloftonlinesales.net/#cheap-zoloft, [url=http://www.zoloftonlinesales.net/#cheap-zoloft]generic zoloft cost [/url]

Anonymous said...

tfv cytotec without rx - misoprostol online http://www.cytoteconlinecheap.net/#cytotec-price, [url=http://www.cytoteconlinecheap.net/#cytotec-price]cytotec cost [/url]

Anonymous said...

tni plavix no prescription - plavix online http://www.plavixbuynow.net/#plavix-drug, [url=http://www.plavixbuynow.net/#plavix-drug]cheap plavix online [/url]

Anonymous said...

tni cytotec online - buy cytotec no prescription http://www.cytoteconlinecheap.net/#generic-cytotec, [url=http://www.cytoteconlinecheap.net/#generic-cytotec]buy misoprostol online [/url]

Anonymous said...

tni buy lamisil - terbinafine without prescription http://www.lamisilonlinerx.net/#terbinafine-price, [url=http://www.lamisilonlinerx.net/#terbinafine-price]buy terbinafine no prescription [/url]

Anonymous said...

rvb order celebrex online - buy celebrex celecoxib 200mg http://www.celebrexonlinecheap.net/#celebrex-for-sale-online , [url=http://www.celebrexonlinecheap.net/#cheap-celebrex ]order celebrex [/url]

Anonymous said...

rvb celebrex cost - celebrex 200mg http://www.painreliefpharmonline.net/celebrex.html, [url=http://www.painreliefpharmonline.net/celebrex.html]generic celebrex no prescription [/url]

Anonymous said...

rvb buy clomiphene online - price of clomid http://www.clomidonlinesales.net/#price-of-clomid , [url=http://www.clomidonlinesales.net/#cheap-clomid-for-sale ]cheap clomid for sale [/url]

Anonymous said...

losneyfgd klonopin for sale - order klonopin online http://www.klonopinonlinediscount.com/#order-klonopin-online , [url=http://www.klonopinonlinediscount.com/#klonopin-no-prescription ]klonopin no prescription [/url]

Anonymous said...

3. buy ativan online no prescription - lorazepam online no prescription http://www.wheretobuymedsonline.com/#lorazepam-online-no-prescription , [url=http://www.wheretobuymedsonline.com/#ativan-online-pharmacy ]ativan online pharmacy [/url]

Anonymous said...

6, provigil no prescription - buy modafinil without prescription http://www.provigilonlinediscount.com/#provigil-online-order, [url=http://www.provigilonlinediscount.com/#provigil-without-prescription]provigil without prescription[/url]

Anonymous said...

ooo!!! Topamax Online - cheap topiramate http://www.cheaptopamaxorder.net/#topamax-for-sale, [url=http://www.cheaptopamaxorder.net/#topamax-for-sale]Topamax Online[/url]

Anonymous said...

ooo!!! Topamax Cost - topiramate migraine http://www.topamaxbestonline.net/#topamax-online, [url=http://www.topamaxbestonline.net/#topamax-online]Topamax Online[/url]

Anonymous said...

ooo!!! Topamax Online - topiramate price http://www.cheaptopamaxorder.net/#buy-topiramate, [url=http://www.cheaptopamaxorder.net/#buy-topiramate]Topamax No Prescription[/url]

Anonymous said...

ooo!!! Topamax Online - purchase topamax no prescription http://www.topamaxbestonline.net/#topamax-online, [url=http://www.topamaxbestonline.net/#topamax-online]Buy Topamax[/url]

Anonymous said...

ooo!!! Topamax Online - generic topamax cost http://www.cheaptopamaxorder.net/#cheap-topamax, [url=http://www.cheaptopamaxorder.net/#cheap-topamax]Cheap Topamax[/url]

Anonymous said...

ooo!!! Topamax For Sale - cheap topamax http://www.cheaptopamaxorder.net/#cheap-topamax, [url=http://www.cheaptopamaxorder.net/#cheap-topamax]Topamax For Sale[/url]

Anonymous said...

ooo!!! Topamax Online - topiramate migraine http://www.cheaptopamaxorder.net/#topamax-online, [url=http://www.cheaptopamaxorder.net/#topamax-online]Topamax No Prescription[/url]

Anonymous said...

ooo!!! Topamax No Prescription - topamax cost http://www.cheaptopamaxorder.net/#topamax-online, [url=http://www.cheaptopamaxorder.net/#topamax-online]Topamax Online[/url]

Anonymous said...

ooo!!! Buy Topamax - buy topiramate online http://www.topamaxbestonline.net/#buy-topamax, [url=http://www.topamaxbestonline.net/#buy-topamax]Order Topamax[/url]

Anonymous said...

2013 zyban smoking - zyban stop smoking http://www.wellbutrinforsaleonline.net/, [url=http://www.wellbutrinforsaleonline.net/]zyban medication [/url]

Anonymous said...

2013 Cheap Imitrex - cheap imitrex online http://www.cheapimitrexbuy.net/#imitrex-price, [url=http://www.cheapimitrexbuy.net/#cheap-imitrex]Imitrex No Prescription[/url]

Anonymous said...

2013 discount prednisone - generic prednisone http://www.prednisoneonlinerx.net/index.html, [url=http://www.prednisoneonlinerx.net/index.html]generic prednisone online [/url]

Anonymous said...

2, lasix without rx - order lasix online http://www.lasixordernow.net/, [url=http://www.lasixordernow.net/]order lasix no prescription [/url]

Anonymous said...

2, generic meridia - meridia online http://www.meridiaforyourdiet.net/#sibutramine-diet-pills, [url=http://www.meridiaforyourdiet.net/#sibutramine-diet-pills]generic meridia[/url]

Anonymous said...

2, purchase lasix - lasix pills online http://www.lasixordernow.net/, [url=http://www.lasixordernow.net/]cheap furosemide [/url]

Anonymous said...

g, cheap accutane no prescription - buy isotretinoin online no prescription http://www.freeyogablog.com/#buy-isotretinoin-online-no-prescription , [url=http://www.freeyogablog.com/#isotretinoin-for-sale ]isotretinoin for sale [/url]

Anonymous said...

g, cheap imitrex - buy sumatriptan online no prescription http://itrafficgeneration.com/#buy-sumatriptan-online-no-prescription , [url=http://itrafficgeneration.com/#buy-imitrex-no-prescription ]buy imitrex no prescription [/url]

Anonymous said...

g, provigil medication - cheap modafinil http://www.thegooddoctormovie.com/#cheap-modafinil , [url=http://www.thegooddoctormovie.com/#purchase-provigil ]purchase provigil [/url]

Anonymous said...

g, Chemistry Project - http://www.onlinewritinghelp101.com/chemistry.html#chemistry-project, [url=http://www.onlinewritinghelp101.com/chemistry.html#chemistry-project]Chemistry Online[/url]

Anonymous said...

g, buy isotretinoin online - cheap accutane http://www.freeyogablog.com/#cheap-accutane , [url=http://www.freeyogablog.com/#accutane-no-prescription ]accutane no prescription [/url]

Anonymous said...

g, generic imitrex no prescription - imitrex no prescription http://itrafficgeneration.com/#imitrex-no-prescription , [url=http://itrafficgeneration.com/#imitrex-cost ]imitrex cost [/url]

Anonymous said...

ny, generic plavix cost - purchase plavix http://www.plavixonlineorder.com/#purchase-plavix , [url=http://www.plavixonlineorder.com/#buy-plavix-online-no-prescription ]buy plavix online no prescription [/url]

Anonymous said...

ny, Biology Online - http://www.onlinewritinghelp101.com/biology.html#biology-online, [url=http://www.onlinewritinghelp101.com/biology.html#biology-project]Biology Online[/url]

Anonymous said...

ny, Chemistry Project - http://www.onlinewritinghelp101.com/chemistry.html#chemistry-project, [url=http://www.onlinewritinghelp101.com/chemistry.html#chemistry-online]Chemistry Project[/url]

Anonymous said...

c, order klonopin online - klonopin online pharmacy http://www.klonopindiscountsale.net/, [url=http://www.klonopindiscountsale.net/]generic klonopin online[/url]

Anonymous said...

Hi, finasteride sale - purchase finasteride online http://www.mygenonline.com/, [url=http://www.mygenonline.com/]propecia sale [/url]

Anonymous said...

Hi, imitrex online pharmacy - order imitrex online http://www.degordoagalan.com/#cheap-sumatriptan, [url=http://www.degordoagalan.com/#cheap-sumatriptan]cheap imitrex online [/url]

Anonymous said...

4, order provigil no prescription - order modafinil http://www.provigilonlineoffer.net/, [url=http://www.provigilonlineoffer.net/]generic provigil cost [/url]

Anonymous said...

4, buy provigil without prescription - modafinil online pharmacy http://www.provigilonlineoffer.net/, [url=http://www.provigilonlineoffer.net/]modafinil no prescription [/url]

Anonymous said...

4, strattera cost - generic strattera http://www.stratterafastonline.net/, [url=http://www.stratterafastonline.net/]strattera price [/url]

Anonymous said...

4, provigil cost - modafinil online http://www.provigilonlineoffer.net/, [url=http://www.provigilonlineoffer.net/]provigil price [/url]

Anonymous said...

4, generic strattera - strattera without prescription http://www.stratterabenefits.net/#strattera-sale, [url=http://www.stratterabenefits.net/#order-strattera]buy strattera[/url]

Anonymous said...

4, order strattera - strattera for sale online http://www.stratterabenefits.net/#buy-strattera, [url=http://www.stratterabenefits.net/#strattera-sale]generic strattera[/url]

Anonymous said...

4, buy modafinil no prescription - cost of provigil http://www.provigilonlineoffer.net/, [url=http://www.provigilonlineoffer.net/]order modafinil online [/url]

Anonymous said...

4, order strattera online no prescription - cheap strattera no prescription http://www.stratterafastonline.net/, [url=http://www.stratterafastonline.net/]cheap atomoxetine [/url]

Anonymous said...

1, [url=http://www.maxaltonlinehelp.net/] Maxalt Online [/url] - Discount Rizatriptan - cheap maxalt online http://www.maxaltonlinehelp.net/.

Anonymous said...

1, order effexor online - venlafaxine without prescription http://www.effexorbenefits.net/, [url=http://www.effexorbenefits.net/]cost of venlafaxine [/url]

Anonymous said...

1, [url=http://www.maxaltonlinehelp.net/] Maxalt Online [/url] - Cheap Maxalt - buy maxalt no prescription http://www.maxaltonlinehelp.net/.

Anonymous said...

3, [url=http://www.lunestabenefits.net/] Lunesta For Sale [/url] - Generic Lunesta - order eszopiclone http://www.lunestabenefits.net/.

Anonymous said...

3, [url=http://www.lunestabenefits.net/] Order Eszopiclone [/url] - Cheap Lunesta - generic lunesta http://www.lunestabenefits.net/.

Anonymous said...

2, [url=http://www.zolofthelpsleep.net/]Zoloft Price[/url] - Zoloft Price - zoloft no prescription medication http://www.zolofthelpsleep.net/.

Anonymous said...

2, [url=http://www.doesprozacwork.net/]Generic Fluoxetine[/url] - Prozac Sale - fluoxetine online no prescription http://www.doesprozacwork.net/.

Anonymous said...

2, [url=http://www.doesprozacwork.net/]Fluoxetine Online[/url] - Prozac Sale - prozac online pharmacy http://www.doesprozacwork.net/.

Anonymous said...

2, [url=http://www.nexiumonlinefaq.net/]Generic Nexium[/url] - Generic Nexium - generic nexium http://www.nexiumonlinefaq.net/.

Anonymous said...

aaa!!! purchase nolvadex - nolvadex online no prescription http://www.onlinepharmdeals.com/nolvadex/, [url=http://www.onlinepharmdeals.com/nolvadex/]buy generic nolvadex [/url]

Anonymous said...

A huge dick in my pussy,a warm wet tounge up our
arse and cum and also pussy juice all over me.
Fuck, ozzy

Feel free to visit my website: hcg injections
My web page :: hcg injections

Anonymous said...

accutane for sale - isotretinoin without prescription http://www.isotretinoinonsale.net/, [url=http://www.isotretinoinonsale.net/]accutane for sale[/url]

Anonymous said...

isotretinoin price - isotretinoin online http://www.isotretinoinonsale.net/, [url=http://www.isotretinoinonsale.net/]cheap accutane[/url]

Anonymous said...

acomplia for sale - acomplia online http://www.acompliadietbenefits.net/, [url=http://www.acompliadietbenefits.net/]purchase acomplia[/url]

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 218   Newer› Newest»

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP