Friday, August 14, 2009

TAHNIAH DATIN LATIPAH

Untuk hari nii.. aku nak syer ngan korang.. pasal kejayaan klien aku sorang nii.. nama dia Datin Latipah

Dulu dia ada beli tanah kat area Sungai Tangkas, Bangi.. tak luas pun.. Cuma sekar jee.. tuu pun dia beli pada tahun 1997.. waktu tuu tak dee lagi GMI, tak dee pembangunan pun area tuu.. gersang jee..

Tapi laa nii.. jangan main-main area tuu.. banyak projek perumahan nak on.. ada GMI, ada MFI, Taman U.. nak buat apartment.. nak buat gated community.. banyak lagi laaa

Istimewa tanah datin nii.. dia beli tanah freehold.. pegangan selama-lamanya pulak tuu.. maksudnya tanah nii sapa-sapa pun boleh beli..

Jadi atas pembangunan kawasan sekeliling.. datin pun ambik langkah bijak.. mengupgrade tanah dia.. untuk jadikan lot bungalow

Dan alhamdulilah.. 2 minggu lepas.. permohonan datin dah pun diluluskan oleh pihak pejabat tanah Bangi.. Tahniah datin

Jom kita kira.. berapa untung datin

MODAL
Beli tanah : RM100K
Bayaran ukur : RM2.5K
Bayaran kepada perancang Bandar : RM18K
Bayaran premium tambahan : RM79K
Bayaran hakmilik : RM600
Bayaran kepada Akauntan Negara : RM60
Bayaran caruman Infra : RM35K
Bayaran ukur kpd LJT : RM8.5K
JUMLAH : RM243,660

NILAI TANAH
Luas 1 lot 5000kp @ RM18kp : RM90K
Kalo 6 lot : RM540K

UNTUNG
Nilai tanah – modal
RM540,000 – RM243,660 : RM296,340

Wowowow.. banyaknya datin untung.. RM296K tuu bro..

Bukan tuu jee.. salah satu lot tuu nanti.. datin cadang nak wakaf untuk buat surau

Ayoo.. syoknya jadi orang kaya ekk.. duit dapat.. pahala pun mereka dapat..

Oklaa.. bye bye

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012-3193576

10 comments:

ylukeman said...

saham dunia dapat...saham akhirat pun dapat...itulah jutawan dunia & akhirat :)

http://ylukeman.blogspot.com/

cdanhash said...

Kayo Datin Latifah...
Tahniah Hafizal krn 2.5K...

pie2020 said...

fizal l... sila carii datin utk tambah cawangann .. hehehe

syada said...

saya nak carik dato' tp xnak datuk ada cucu..ahaha..

shaiful said...

Tahniah kpd Datin Latifah, sebab duduk diam2 kluar modal skit & pastu untung ratus ribu.

Kpd perunding2 yg terlibat dgn projek Datin Latifah ni, teruskan usaha murni anda dlm membangunkan hartanah bumiputera. Aku tabik spring la kat korang pasal sanggup bersusah payah menjadikan projek ini dan projek bumiputera lain berjaya.

Sedikit sebanyak aku bangga kerana bumiputera sekarang dah nampak camne nak buat dgn property & aku harap satu hari nanti boleh bersaing dgn bangsa asing.

roslan said...

selamat menyambut bulan Ramadhan

Hadi said...

dier tak jual ke banglo lot tuh?

juruukur said...

dia tak jual.. untuk anak-anak jee

Anonymous said...

Hi there! I'm at work surfing around your blog from my new iphone 4! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Keep up the outstanding work!

My weblog - www.paydayloanst3.com
Check out my web-site Online Payday Loan

Anonymous said...

Actually when someone doesn't know after that its up to other visitors that they will help, so here it takes place.

Also visit my website ... Click Here

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP