Saturday, August 29, 2009

BINA RUMAH KEDAI SEBELAH SEKOLAH CINA

Hari nii aku ada banyak meeting kat area Shah Alam.. kejap kat TTDI Jaya, kejap kat Seksyen 7, pastu kat Seksyen 9 dan last sekali kat SS19 Subang Jaya..

Menariknya meeting kat SS19 nii.. kebetulan ofis klien aku nii dekat ngan sekolah Cina.. aku perhatikan kawasan nii padat betul laa.. pastu lak susah banget nak dapat parking beb..

Korang perasan tak.. trend sekarang nii.. ramai mak bapak.. hantar anak mereka ke sekolah Cina.. kononya biar anak mereka boleh berbahasa Cina.. pastu boleh berniaga ngan orang China

Akibatnya sekarang nii.. bilangan student kat sekolah Cina bertambah ngan mendadak.. kat SS19 nii jee.. student dia lebih 3500 orang.. ramai ooo

Benda yang sama gak berlaku kat pekan-pekan lain.. macam kat Puchong.. kat Kajang dan sekitar KL

Akibatnya kawasan sekolah sudah jadi kawasan tumpuan.. sebab ramai student dan ramai mak bapak

Bila dah jadi kawasan tumpuan.. macam-macam bisnes boleh buat.. boleh jual buah, jual surat khabar, jual roti, jual sayur organic, bukak pejabat POS, bukak bank , tuisyen center dan lelain..

Jadi sambil tunggu anak, mak bapak boleh laa beli barang keperluan

Bila tengok potensi nii.. sekarang nii, ramai developer, tengah carik tanah-tanah yang bersebelahan sekolah Cina.. sebab mereka nak buat rumah kedai..

So sapa-sapa ada tanah sebelah sekolah Cina.. percayalah korang adalah bakal jutawan... sebab tanah korang amat bernilai

Kalo laa.. tanah sebelah sekolah Cina bernilai sekarang nii.. rasa-rasanya kawasan masjid kita.. bernilai jugak kee?

Cuba korang renung-renungkan.. bye bye

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012-3193576

5 comments:

PG said...

Salam orang tanah.
Agak2 tanah di sebelah kubur berapa harganya.Ada juta-juta tak..hehehe

PG
pgtlr.blogspot.com
20rejab.blogspot.com

kayzen said...

elok ader dari xder kannnnnnnnnnnnnn

PoKLi said...

salam.sapa2 nak dptkan ebook rahsia emas masuk blog www.pokli.com

MattDemon said...

good point bro Hafizal..sekarang nie kawasan area masjid pun bukan main meriah la...sesambil tunggu jumaat..pegi bank dulu...:)

-tuanbri- said...

takut ada yg selamba kluarkan duit masa org lain tgh solat...hahaha..buat muka tebal je balik bila org kat masjid bagi salam abis solat.

www.tuanbri.com

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP