Friday, August 28, 2009

EMAS MAGNET DUIT

Semalam aku ada meeting ngan Mr David kat The Mall KL. David nii asalnya, dia kontraktor dan jugak housing developer. Dan dia banyak buat projek kat area Pahang

Sekarang nii.. bisnes dia sudah berkembang.. dah ada bisnes interior design, bisnes pasir dan macam-macam lagi… wowowowo sudah maju sudah.. kaya sudahhh

Jadi semalam.. aku berkesempatan laa.. borak panjang ngan dia.. bincang macam-macam.. dan aku tanya laa.. apa rahsia kejayaan dia.. sampaikan dia boleh berkembang tahap cam nii

Dia bagi tau.. dia rasa agak selesa.. projek dia semakin bertambah.. dia perasan sangat. bila dia letakkan emas kat dalam dompet duit dia..

Kononya dia percaya.. emas adalah magnet duit.. semua benda yang dia buat.. mudah turn jadi wang.. hebat laa

Bukan tuu jee.. dan sekarang nii.. habis satu badan, dia pakai emas.. ngan rantai, gelang, cincin.. semua nya emas..

Kadang-kadang tuu.. aku pelik laa mereka nii.. macam-macam petua ada.. ada yang letak katak dalam rumah, ada yang bela ikan, ada lak yang tanam pokok, letak frame gambar dalam opis, .. semata-mata nak dapat tuah jadi kaya

Kalo laa mereka tuu ada petua masing-masing.. untuk jadi kaya.. jadi petua korang apa lak?

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012-3193576

12 comments:

rohaniah noor said...

letak emas dlm wallet ok..
jgn pulak lelaki muslim pakai emas.
nak tarik duit pun kena ingat hukum hakam

mdizone said...

betul2. takut nanti jatuh hukum khurafat. kita orang islam mesti percaya rezeki datang dari allah.

KEOWN said...

petua yang paling baik amalkan ayat 1000 dinar.. dan amalan2 dalam Quran..

Anonymous said...

Salam orang tanah :)
Itu semua hanya petua-petua.Yang kita kuatiri akan jatuh khurafat atau keyakinan selain dari Allah.Allah mempunya sifat Rahman dan Rahim.Sifat Rahman utk semua mahluknya tidak kira agama mereka.Sifat Rahimnya utk org Islam.Seperti yang dijanjikan Rasulullah.Ingat janji Rasulullah adalah 100% benar,bukan petua.Amalkan Solat berjemaah dan solat dhuha.InsyaAllah dapat menarik Rahmat Allah dan rezki Allah maha luas.Rezki tak semestinya kekayaan harta dan wang.Tetapi rezki ini maybe kesihatan kita yang sihat.Kesihatan dan perangai anak2 kita yang baik.Wallahualam.

PG
pgtlr.blogspot.com
20rejab.blogspot.com

silentreader said...

ada org india tanam emas dlm rumah

PoKLi said...

ah haa....ni tokey emas nak share ilmu

mmg betul saya dah pergi Kursus Rahsia Tarikh Lahir Dr Azizan Osman...pada awal bulan Ogos di Mines......Dr ajar suruh simpan emas dalam poket....kalau paling elok beli emas dinar...atau jongkong 20g yg Pokli dan agen2 jual.......


sbb pokli pun mmg ada simpan Emas Dinar Kelate dalam wallet.....emas ni sapa2 pernah jumpa pokli.....emas ni dia laminate.....comel2....

PGTLR said...

Untung gak duk di Kelantan ni sebab dinar kelantan sentiasa ada stok.Jum beli dinar kelantan :).Cantik dan menarik :)

PG
HUSM Kubang Kerian
pgtlr.blogspot.com
20rejab.blogspot.com

PG said...

Lagi satu perkara yang dapat menarik rezki kita ialah `sedekah`.Lagi banyak kita bersedekah lagi banyak kita dapat rezki.`the more you give,the more you get`..Theory ini memang terbalik dari theory biasa kewangan dunia.Tapi itulah hakikatnya :)

PoKLi said...

betul.sbb tu la hafizal makin kaya sbb byk sedekah ilmu.sharing is caring

juruukur said...

hu hu hu.. pokli tokeh emas.. ingat emas.. ingat pokli.. he he he

shaiful said...

Emmm, point to ponder !
1)Org lelaki pakai emas hukumnya haram, taruk dlm wallet kira pakai la kan.
2)Kalau yakin giler emas tu tarik duit mmg khurafat la.
3)Kaedah metafizik (Dr. Azizan Osman) pula bagitau emas sbg unsur yg neutralkan unsur2 negatif pada seseorg. Kalau dah neutral tu mudah la skit rezeki masuk.

So, ada tak cara supaya boleh 'pakai' emas tp x jadi haram, khurafat & boleh tambah unsur positif/kaya pada diri ?

pie2020 said...

hehehe ... fizall ..ko pun nak tarikk duit pakai emas kee ... heheh .. percaya kee tu benda benda tak betull ....

nak tarik duitt ... senang jee ... kenaa ada usahaa... kalau dukk goyang kakii jee .... ko letakk 1 kiloo emas kat badann pun tak guna ....
heheh ..

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP