Saturday, February 27, 2010

NAK MINTAK TOLONG KORANG BOLE?

Aku nak mintak tolong kat korang bole? Korang pernah tak.. pergi lepak ke..? bercuti kee? Kat resort air panas.. maksud aku tuu.. selalunya kita bercuti lepak kat tepi pantai.. atau tepi sungai.. atau kat tanah tinggi kan

Tapi kali nii.. korang bercuti kat tepi kolam air panas.. sambil korang bercuti.. korang mandi air panas.. ada tak resort cam nii ekkk?

Aku minat sangat nak pergi tempat cam nii laa.. tapi kat Malaysia nii.. kat mana ada yee? Korang bole tolong aku tak?

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL AHLAN

18 comments:

palie said...

ada la tuantanah....
kat kedah ada..perak pun ada...
nnti aku try check exact location

KEOWN said...

bun .. hujung bulan depan.. geng livina akan ke Sg Klah hot spring.. nak ikut?

yang aku pernah pergi kat bentong.. best gak... ada satu tempat boleh masak telur..

KEOWN said...

http://www.tourism.gov.my/en/destinations/item.asp?item=sungaiklah

dan

Directions :

Fast route – Exit KL on Karak (Kuantan) highway, set trip meter at toll. Proceed thru Genting tunnel at 17.1km, 2nd toll at 41.6km to Bentong exit 42.2km, turn off left for Bentong, cross river and turn left at T Junction signed “Kolam Air Panas”.

juruukur said...

tq tq..

keown.. cam ner nak ikut.. aku naik keta malaysia.. he he he

zerocredit said...

kat perak ada...

kalau tak silap aku kat sungkai.

kalau kat kedah nie...emmm kat baling rasanya (tak pasti)

Ahmad Khuzari said...

Bun....kalau nak jln jauh skit....mai la ke sabah. package mmg menarik.
Lokasi : Ranau, Sabah.
Apa yg besh???
- satu tempat yang ada kolam air panas siap ada air terjun. Leh hiking lagi....naik jambatan atas pokok.
- X jauh ngan kaki gunung kinabalu bun. Nama tempat tu kundasang.

2bz4money said...

Kalu nak paling dekat, Dusun Tua ni.. Nak mandi bole, rendam kaki pun bole..x payah nak tidur resort, tidur kat rumah je..

ojah said...

saya p kat sungkai hot spring.. best jugakkkk..... ade chalet dekat.. pastu g pagi2 book salah satu hut diorang untuk sefamili... boleh berspa sambil makan telur rebus hehehhehheheh ;)

http://facesofmalaysia.blogspot.com/2009/07/perak-sungkai-hot-spring-park.html

Anonymous said...

salam, i think Sungai klah Hot Springs in Sungkai, Perak is the best choice. Ada byk jenis kolam air panas-yg besar, yg kecil berbumbung n ala2 saliran. But, if you prefer the small one, better you come early. In case if your children not interested with this hot water, later you can bring to the big pool of cool water with octopus slide. It's cheaper to buy tickets/pass for these hot and cool water pools together. In fact it's for unlimited entrance.

I think the lost of world of tambun, ipoh also has hot water pool but of course you have to stay in the hotel in Ipoh town :).

topeq said...

yang ni pun bleh try tengok.. :D

http://www.plantationresorts.com.my/HotSprings/index_ap.shtml

Anonymous said...

air panas dekat kg gadek, alor gajah ada..dekat je..tiap2 kolam ada berbeza suhu..nak best g ari malam mandi ari panas mmg syiok

treec00l said...

vote for sungai klah hot spring.

pasal kat situ ade air panas & air sejuk dari gunung.

mmg best.

saye sudah pegi.

puas ati, tp masok kene bayar per kepala.

bling2 said...

baling dah g
selayang dah g
batang kali dah g
setapak dah g (hehe)

lepas ni nk try sg klah plak r.
sungkai hot spring dgn sg klah tu tmpt yg same kah?

Anonymous said...

ranau, sabah.. hot spring..

juruukur said...

tq tq.. ahad baru niii.. aku gi air panas kat dusun tua (hulu langat).. belah petang lak.. kat kolam air panas hulu tamu (batang kali..)

best best.. he he he

ismail said...

ada satu lagi kat perak... jalan ke cameron Highland.Nama tempatnya Lubuk Timah.sungai Sindu yang cetek had peha aje dan berbatu waterfall.Resort tak ada cuma ada kolam buatan konkrit air panas.Hanya 4 km dari simpang pulai(simpang ipoh ke cameron highland)Lepas taliah high tension(TNB) belok kiri masuk 1/2 km.

Anonymous said...

gali tanah belakang rumah,, bubuh air panas suam2 kuku.. pas pi lerr mandi..

Nor Azam said...

bro.kalau nak proper pi sg klah,perak.sewa umah 3 bilik+dapur+ruang tamu= rm 1k ..siap ade jacuzzi dlm umah..syiok jugak

kalau nak budget tappi best, kat baling,best siap ade ala2 swimming pool air panas natural.tempat lain mana adaaaa.pepagi kul 7 berendam..dgn kabus pagi..perghhh nikmattt

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP