Tuesday, February 16, 2010

CUTI-CUTI MALAYSIA

Best gak gi cuti-cuti Malaysia nii ekk.. sempena cuti Gong Xi Fai Chai nii.. aku gi ronda-ronda belah Pantai Timur

Anak-anak aku paling seronot… dalam perjalanan tuu.. dia orang menyanyi laa.. pastu bergaduh laa.. kejap menangis.. pastu ada yang terberak laa… he he he.. macam-macam daaa.. .. telatah anak-anak aku.. he he he

Kita orang konvoi 2 kereta.. 8 orang semuanya.. selain family aku.. ikut sekali cuti kali nii.. mak pak mertua aku and family makcik aku

Ni laa waktu nak eratkan silaturahim.. kalo tak… sebelum nii.. asyik kerja kerja kerja.. duit duit duit.. he he he.. tapi kan.. aku perhatikan.. anak-anak aku.. Si Naufal ngan Si Aisy.. cuti kali nii.. banyak benda baru dia orang belajar.. sebab dia orang asyik tanya jee.. jenuh gak.. abah ngan mama dia nak jawab.. he he he

Tempat pertama kita orang lepak.. kat Terengganu.. kita orang lepak semalam kat Anjung Pantai Seberang Resort.. pastu semalam lepak kat Homestay area Seberang Takir

Uyooo.. best makan kat Ganu.. udang, sotong, ikan bakar, kopok lekor.. semua ada.. best best.. kita orang makan tak ingat dunia.. he he he

Puas ronda Ganu.. kita orang gi Kota Bahru lak.. cadang-cadang nak lepak 2 malam kat sini.. he he he.. selain tuu.. bole gak jumpa ngan budak-budak opis KB kita orang.. nak kena bagi motivasi sikit.. ngan budak-budak tuu.. suruh rajin-rajin carik kerja.. he he he

Kat KB.. anak aku Si Naufal.. terperanjat beruk tengok aktiviti ekonomi kat sini.. “abah orang kat sini rajin laa.. pandai niaga.. banyak kreta besar.. banyak rumah besar”

“Abah perasan tak kat pasar tadi.. mana gerai yang bising.. ramai orang berkumpul.. beli barang dia orang.. mana yang tak bising.. tak dee orang bah.. ”

Dan hari nii.. kita orang nak ronda KB lagi.. he he he.. sebelum betolak ke destinasi selanjutnya..

Ok laa.. bye bye semua

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL AHLAN

8 comments:

ojah said...

slamat datang ke pantai timur.. happy holiday :)

actrometst said...

..sambil bercuti tu..survey2lah tanah kat 'Ganu...kite melabor pakat kat 'Ganu la pulok..

MattDemon said...

wow...happy holiday Zal...sesambil tue bro leh tinjau sendiri market homestay kat Ganu...

kalu balik KL ikut jalan pantai jangan lupa singgah Pantai Kelulut...tak nyesal punya...:)

mdizone said...

jangan lupa nasi ulam dengan sup gearbox! santapan wajib kalau ke kelantan :D

KEOWN said...

mungkin selisih kita.. aku ke Kt sabtu.... ahad balik kuantan.. isnin dah di KL... ada kawan dari JB nak datang.. rabu akan ada site visit new alignment jalan.... nanti update kawasan potensi untuk beli tanah

KEOWN said...

mungkin selisih kita.. aku ke Kt sabtu.... ahad balik kuantan.. isnin dah di KL... ada kawan dari JB nak datang.. rabu akan ada site visit new alignment jalan.... nanti update kawasan potensi untuk beli tanah

Pokli.com said...

laaa
apsal tak call
saya pun ada di Kota bharu & terengganu....
kongsi raya
hehehehe
:)
best wooo balik trg ini

juruukur said...

tima kasih semua.. he he he

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP