Monday, February 1, 2010

HARAP TUAN TANAH SETUJU

Aku baru jee sampai opis nii.. sebab belah pagi.. aku ada meeting ngan klien.. jadi habis meeting.. aku pun gerak.. gi carik info tanah yang aku nak beli nii..

Al kisah ceritanya.. baru-baru nii.. aku ada jatuh hati ngan satu tanah nii.. kedudukan tanah nii memang best.. tepi jalan besar.. laluan sibuk.. harga lak murah.. pendek kata.. memenuhi piawaian tanah yang aku nak laa

Jadi tadi aku pun semak laa tanah tuu.. MasyaAllah.. bila aku semak.. aku dapati tanah tuu.. 1 geran ada 41 nama.. ayoo ramainya.. kebanyakkan mereka semuanya dah berumur.. dah tua tua semua

Pastu aku semak zooning tanah tuu lagi.. zooning tanah tuu lak.. zon bangunan kediaman.. dan tanah tuu.. adalah tanah rezab melayu.. hakmilik selama-lamanya

Dari segi topografi tanah tuu lak.. tanah tuu agak rendah sikit.. tapi memang cun.. pastu dekat sangat.. ngan hiway yang bakal nak buat

Lepas semua info aku dah dapat.. last sekali.. kita orang pun adakan diskusi sikit.. ngan mereka yang Pakar dan lagi Mengetahui..

Hasilnya.. mereka nasihat aku.. supaya offer tuan tanah ngan harga RM150K, dan semua urusan pecah geran akan aku ursukan.. free of chargeee..

Aku tak tahu.. samada offer aku nii murah atau sebaliknya.. tapi yang pasti rezeki tuu datang dari Allah.. harap-harap deal nii boleh on.. Insyaallah

Ok laa.. bye bye..

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL AHLAN

12 comments:

ojah said...

time ni la peribahasa 'Kalau tidak dipecahkan ruyung, mana dapat sagunya' ...

hehehe manyak keja tu.. tapi mesti banyak profit tu .... hehhehehe .... :)

palie said...

yang jv gak ke fizal..??

juruukur said...

ojah.. sikit sikit jee.. tanah nii kritikal nii.. kalo nak uruskan

palie.. yang nii.. belom bole buat keputusan lagi.. kalo tuan tanah setuju.. bole laa

al_husni said...

insyaallah datuk..mudah2an dipermudah urusan...hebat kwn aku yg satu ni..

2bz4money said...

41 nama..woww. Bukan senang nak settle tu..pulak dgn org2 lama..smoga berjaya fizal..

lan said...

kalau kena cara nyer... yg sukar boleh jadi mudah...

juruukur said...

setakad hari nii.. aku pernah jumpa.. satu tanah.. ada 74 nama.. lagi laa ramai..

ayooo.. rugi laa.. kalo tak uruskan tanah tuu..

KEOWN said...

so.... apa keputusannya....

sifoo tanah dah advise 150k ke?mmmm

juruukur said...

keown.. yap.. kasi offer dulu laa.. kita tengok dan lihat

ada tanah lain keown?

MY said...

Berapa luas tanah tu? Berapa harga yg jurunilai hartanah letak?

juruukur said...

kecik jee.. 1.5 ekar.. nilai dalam 500K sekar

MY said...

Pergh!! byk beza tu...
500k-150k = 350k

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP