Thursday, January 7, 2010

PARTI RINGGIT MALAYSIA

Sejak satu dua hari nii.. aku asyik jumpa orang politik jee.. ni laa ragam orang niaga.. klien macam-macam.. best gak borak ngan orang politik nii.. kejap borak pasal enjin jet.. kejap cerita pasal mahkamah.. pastu kutuk parti tu.. kutuk parti nii

Bila borak ngan kumpulan nii.. aku agak jem sikit la.. kayu sikit.. he he he.. sebab aku selalu borak pasal tanah.. pasal bisnes.. tiba-tiba borak pasal politik.. jem aku.. jemm he he he

Apa pun.. aku nak ucapkan tahniah laa.. kat kekawan yang joint politik nii.. moga-moga usaha korang.. bole bela nasib kami

Aku politik-politik nii.. tak pandai laa.. nak cerita politik lagi laa zero.. tapi aku sokong parti PRM.. PARTI RINGGIT MALAYSIA.. he he he.. korang nak politik.. siang malam pagi petang.. korang politik laa.. tapi fees aku.. korang mesti bayar aaa.. he he he

Bagi sapa-sapa yang boleh berpolitik.. yang bijak politik.. bagus korang joint politik.. perbetulkan laa.. mana-mana yang tak betul tuu.. tapi bagi mereka yang tak pandai tuu… aku rasa.. bagus kita carik duit.. lagi best.. he he he

Ok laa.. bye bye

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL AHLAN

13 comments:

2bz4money said...

Masuk politik utk dapatkan kuasa dan projek..Jgn jadi mangsa permainan politik..Cam Sykt Sani, kena blacklist setahun disebabkan jadi black goat isu kemalangan jalanraya.

mizal said...

kalau Obama boleh jadi Presiden Amerika Syarikat berkulit hitam yang pertama ,takkan sedara tak boleh kot jadi menteri kot ,tuah ayam nampak kat kaki ,tuah kita ni, sendiri cari la

Anonymous said...

inilah kalau menjadi hamba kepada wang. Ramai yang buat keje bukan kerana Agama, Keluarga, bangsa dan negara..

Anonymous said...

tentang sani tue aku rasa pengurusan sani xpress tue jauh lagi bagus dari kompeni lain. Tapi apakan daya.. mainan politik dan dunia

keown

juruukur said...

aku no komen.. bab bas nii.. korang lagi pakar dari aku.. he he he

bagi aku laa.. kita bukan hamba wang.. tapi sekarang nii.. wang sudah jadi hamba kita.. he he he

mizal.. bagi laa orang lain.. aku buat bisnes kecik2 sudah laa.. kasi pagi makan pagi.. cukup laa

KEOWN said...

wang menjadi hamba kita bila dah ada pasif income... tapi bagi kes tertentu... wang sebagai target utama....

mdizone said...

juruukur, aku nak register jadi ahli parti ringgit malaysia boleh? nanti pass borang kat aku ek. aku isi. Aku cadang aktiviti mingguan parti ni ialah main cashflow 101 haha

juruukur said...

mdizone.. tak yah pakai borang2.. ko jadi presiden jee terus.. he he he

bling2 said...

bro fizal
quotation telah diterima
tu rm100 xleh kasi diskaun ka...
susah la mau tulis cek.. hehe

byr full baru start kerja kah?

juruukur said...

bling2.. he he he.. site tuan hj bling2 agak susah.. hutan lagi.. pastu nak carik batu leceh tuu.. tapi tuan hj bling2 punya pasal.. bole laa kasi diskaun.. asal bole cover cost budak2 aku.. cukup laa

tak yah bayar dlu.. bling2 kasi sign jee surat lantikan tuu dulu.. pastu kasi fax@emal kat kami

dah siap kerja.. baru tuan hj bayar.. bole gitu?

bling2 said...

woww!!!
itu sudah bagus. spesel betul ni. hehe
terima kasih tuan. jasamu dikenang

aku rase better bro suh budak2 tu bawak sampan psl mungkin batu lama tu duk dlm air. tu kawasan sungai selangor.. haha
siap tahu dlm hutan tu.. tgk kat google maps ka? haha

kalau dah terhakis tnh tu mmg aku nk saman kerajaan selangor... haha.. jab saliran dia

esok pg jugak saya fax...
siap ade drawing jln kuar masuk x dlm pelan tu nnt? lebeh plak aku ni.. hehe
nnt aku nk check gak pancang tu.. huhu...

juruukur said...

dah fax.. bagi tau aku.. aku boleh terus bukak fail.. utk tuan hj bling2

Anonymous said...

salam semua...best la baca pengalaman korang bt bisnes macam2, mane dpt modal byk2 tu?

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP