Saturday, January 30, 2010

RONDA-RONDA TENGOK TANAH

Aku baru jee sampai opis nii.. baru balik ronda-ronda tengok tanah.. ngan saudara Syafiq..

Kesian aku.. orang lain.. hari Sabtu cam nii.. bercuti ngan keluarga.. gi ronda-ronda ngan anak-anak.. aku lak.. tak habis-habis ngan tanah tanih aku.. he he he

Belah pagi.. aku tengok tanah kat Hulu Langat.. wwowo… tempat nii.. memang cun gila.. tepi jalan besar.. luas dia cuma 1.5 ekar.. pastu kereta memang banyak lalu lalang.. trafik lak memang cun habis.. tempat nii.. kalo buat restoran ke, stor barang, tempat hardware ke.. memang bole meletup

Penat site visit.. kita orang gi pekena ikan pari bakar lak.. kat Sg Lui.. best tempat nii.. nyaman jee.. lanskap memang cun.. tak salah aku.. nama kedai tuu.. The Café@Lui.. Syafiq ngan aku.. makan punya laa banyak.. he he he

Pas tengok tanah kat Hulu Langat.. kita orang gerak gi Sg Buluh lak.. tengok tanah area sana.. boleh tahan laa area nii.. banyak rumah besar-besar.. harga lak ok lagi.. tak laa mahal sangat.. kalo aku ada banyak modal.. nak gak invest kat area nii

Apa pun.. hari Isnin depan nii.. banyak homework.. yang kena aku buat.. nak finalized semua info.. pasal tanah tanah yang aku tengok tadi..

Kalo laa.. ada peluang untuk kita syer-syer sesame.. invest sesame.. korang berminat kee.. invest kat tanah nii? Kalo korang minat.. sila bagi nama ngan no handphone.. nanti kita orang akan hubungi

Kalo laa.. bangsa lain bole beli tanah yang juta-juta.. ingat kita apa.. kita pun boleh gak..

Ok.. bye bye

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL AHLAN

43 comments:

KEOWN said...

dah ada koordinat ke?
nanti balik KL bolehlah plot.....

juruukur said...

keown.. dah.. bila ko balik kl?.. hari Isnin nak kena jumpa koo nii.. pastu baru bole buat keputusan..

ni laa untungnya.. bila ada kekawan yang pakar maklumat tanah.. he he he

KEOWN said...

aku balik ahad... petang dah ada.... bun.. kalau ada koordinat ko email sekarang kat aku... maybe aku leh buat di komp adik aku...

juruukur said...

jap.. cp plan.. tak dee lak.. jap jap.. aku carik jap

KEOWN said...

jap aku email kat ko... dah boleh edit

KEOWN said...

dah selamat email kat
"Juruukur Usaha" , "hafizal ahlan"

juruukur said...

ok keown.. nanti aku semak..

jeguk said...

fizal...agak2 min modal diperlukan berape??

juruukur said...

jeguk.. sorang 50K..

2bz4money said...

Saya berminat..tolong emel gambo2 tu..rosdi 0192203930

juruukur said...

syukur sangat.. setakad malam nii.. mereka yang dah hubungi aku.. yang sedia untuk invest kat tanah.. mencecah RM1.8juta.. Insyaallah..

aku rasa.. jumlah nii dah cukup baik.. alhamdulilah sangat..

palie said...

fizal..kalo xcukup min modal camna..?
xda peluang ka??

juruukur said...

palie.. nanti aku rujuk ngan pelabur lain.. apa pendapat dia orang

Pokli.com said...

wowo...mcm menarik je juru ukur punya offer....
nanti poklipergi rempit emas di ar rahnu...pakai duit ar rahnu kena caj 0.7%sebulan...invest dlm TANAH ini..agak2 berapa pulangan dan tempoh?

berminat nak tambah pasif income byk2...

ingat emas ingat pokli

juruukur said...

pokli.. return tak laa banyak.. bole laa sikit sikit.. he he he

ojah said...

perghh best tu.. sayang duit kena tie nak try amik balik tanah mak.. kalu idak boleh join :(

sedihnye... JV ngan juruukur ni mesti kaw kaw best huhuhuhu

juruukur said...

ojah.. tak dee laa.. sikit-sikit jee.. he he he

ojah said...

sikit2 jek pastu diikuti dgn hehehe tu yg tak tahan tu... :)

kalu ade yg bhgn modal sikit2 tu mau join jugak.. best cz banyak potensi.... :)

ojah said...

sikit2 jek pastu diikuti dgn hehehe tu yg tak tahan tu... :)

kalu ade yg bhgn modal sikit2 tu mau join jugak.. best cz banyak potensi.... :)

juruukur said...

ojah.. he he he.. huak huak huak..

bird said...

eh hafizal.. emelkan lah details nye kat aku jugak.. khairul@aidan.com.my

nanti aku fikir-fikirkan..

peruzz said...

nok jugak tumpang melabur dalam tanah tanih tu...tp tak cukup 10k jerk dr modal minima tuh..aci ke?? takpe.. mungkin tunggu peluang2 akan dtg..tu pn kalo ade offer lg la.. hehehe

woow... kejap jek dah kumpul banyak tuh.. tahniah broo..

gud luck.. semoga semuanya berjalan lancar

KEOWN said...

uhh 1.8 juta.... step by step bro... mulakan dengan projek pertama dulu...

juruukur said...

keown.. betul tuu.. kalo ada tanah yang lain.. sekurang-kurangnya fund dah ada

Wida said...

Salam Fizal.. wida pun minat.. nanti bgtau ye 019-8151406 nurul.wahida@yahoo.com

juruukur said...

wida.. bagi aku semak dulu tanah tuu.. pastu nanti.. aku ello ko

peruzz.. bole jee.. tapi bagi aku semak dulu yekk.. tanah tuu

bird.. jap ekk

lan said...

zal, kalau dah ade extra fund, bleh try tanah kat sg. buloh..
nanti bleh tunjukkan lokasi yg ade potensi tu...

juruukur said...

bole lan.. no problem..

el said...

saya nk beli tanah..sy nk minta nasihat dr juru ukur ni..penjual tanah tu cakap geran tanah akan diberi setelah 2 thun..sbbnyer tanah tu dlm proses pecah lot...dia suruh saya byr deposit dulu..slps byr deposit...dia bg agreement..dlm mase sebln dia suruh byr penuh...mane mane ek?

el said...

saya nk beli tanah..sy nk minta nasihat dr juru ukur ni..penjual tanah tu cakap geran tanah akan diberi setelah 2 thun..sbbnyer tanah tu dlm proses pecah lot...dia suruh saya byr deposit dulu..slps byr deposit...dia bg agreement..dlm mase sebln dia suruh byr penuh...mane mane ek?

juruukur said...

el.. bagi kes cam nii.. selalunya tuan tanah.. mereka carik pembeli dulu..

bila dah dapat pembeli.. baru mereka proses untuk pecahkan.. untuk dapatkan geran individu..

kalo bole elak.. bagus kita elak beli tanah cam nii..

Anonymous said...

saya nak tanya..ape dia tanah rizab melayu?freehold?lease hold?bila lease hold boleh mohon tukar ke freehold ke?

Anonymous said...

saya nak tanya..ape dia tanah rizab melayu?freehold?lease hold?bila lease hold boleh mohon tukar ke freehold ke?

Anonymous said...

saya nak tanya..ape dia tanah rizab melayu?freehold?lease hold?bila lease hold boleh mohon tukar ke freehold ke?

Anonymous said...

saya nak tanya..ape dia tanah rizab melayu?freehold?lease hold?bila lease hold boleh mohon tukar ke freehold ke?

Anonymous said...

saya nak tanya..ape dia tanah rizab melayu?freehold?lease hold?bila lease hold boleh mohon tukar ke freehold ke?

Anonymous said...

saya nak tanya..ape dia tanah rizab melayu?freehold?lease hold?bila lease hold boleh mohon tukar ke freehold ke?

Anonymous said...

sori..saya tertekan byk kali..

juruukur said...

ok.. tak pee..

saya nak tanya..
juruukur : ya bole

ape dia tanah rizab melayu?
juruukur : tanah rezab melayu nii.. hanya bole dijual, dipajak, digadai, dipindahmilik antara orang Melayu jee.. bangsa lain tak bole

freehold?
juruukur : frehold lak.. sebaliknya.. urusan jual, beli, pajak, gadai, pindahmilik.. ngan semua bangsa..tak kisah melayu kee.. cina kee.. semua bole

lease hold?
juruukur : lease lak.. tempoh pajakan... ada yang 20 thn,, ada yang 60 thn.. ada yang 99 tahun dan lain-lain.. terpulang kpd kerajaan negeri laa.. pas expired tempoh pajakan tuu.. kena mohon sambung pajakan

bila lease hold boleh mohon tukar ke freehold ke?
juruukur : setakad hari nii.. aku tak pernah jumpa lagi.. tanah lease bole tukar freehold.. tapi ang aku tau.. macam negeri perak.. sebelum nii.. mereka bole bagi lease sampai 999 tahun.. lama tuu

Anonymous said...

juruukr..kalau nk ukur n letak batu utk tanah 1 or 2ekar..berape kena byr upah juruukur biasanya?tq

Anonymous said...

kenape perlu ade geran sementara?sblm dberi geran kekal

juruukur said...

aku rasa.. bagus ko email @ fax salinan geran kat kami.. nanti kami bagi quotation..

he he he.. geran sementara nii.. nak bagi mudahkan tuan tanah.. bila ada geran sementara.. tanah tadi bole diurusniaga... bole jual beli, bole cagar, bole charge kat bank.. bole pindah milik dan lelain

kalo nak tunggu geran kekal.. proses dia agak lambat sikit... kesian kat tuan tanah..

Abdullah said...

salam.

perbincangan paling menarik yang pernah sy jumpa.

Sy baru2 nk ceburi bidang hartanah ni, nak tanya sikit2 boleh tak?

1. tanah leasehold, lawannya adalah malay reserve & freehold, betultak? camana lak dengan tanah geran antarabangsa?

2. TOL ni apa abbreviation dia /nama penuh?

3. Tanah tol hanya khusus untuk bertanam ke? boleh bina rumah ke?

sy ada contact yg minat melabur dalam bidang ni, sapa2 ada peluang pelaburan boleh contact saya di 019lapan940657

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP