Tuesday, January 19, 2010

MACAM MANA TEKNIK MEREKA JUAL TANAH?

Aku nak sambung sikit cerita semalam.. yelaaa.. bila aku dapat tahu.. ke semua 8 plot tanah tuu.. habis dijual dalam tempoh singkat.. aku pun heran gak.. macam mana group nii jual tanah tuu

Sebab geran individu tak dapat lagi.. tanah masih lagi kategori pertanian.. tak tukar syarat lagi.. pastu mereka syaratkan.. pembeli kena bayar cash.. target pembeli lak.. mesti orang kaya. Bukan senang nak jual oooo

Apa yang mereka buat.. mereka tak pernah kata.. mereka nak jual tanah.. tak de istilah “jual tanah”.. sebaliknya mereka kata.. “jom kita kongsi-kongsi beli tanah nak”.. “kongsi”.. bila dengar istilah kongsi nii.. ramai laa yang suka

Pastu lak.. mereka siap kirakan untung lagi kat rakan kongsi.. modal RM85K.. pastu bila dapat geran individu.. nilai tanah jadi.. RM194,400.. ooo.. pakai cara cam nii.. patut la berebut orang nak beli..


Walaupun sebelum nii.. aku anti cara nii.. sebab menyusahkan pembeli.. susah nak uruskan tukar syarat.. last last susahkan aku gakk.. tapi kalo kita boleh uruskan bebaik.. baloi sangat.. amat berbaloi ooo.. he he he

Cara cam nii.. bagusnya.. penjual untung.. pembeli pun untung.. jadi sama-sama untung..

Tima kasih banyak-banyak kat tuan haji semua.. sebab syer teknik kat aku.. ni ilmu baru untuk aku nii..

Aku lak.. syer teknik nii.. kat kekawan semua.. bukan apa.. sekurang-kurangnya ramai lagi kekawan dapat manfaat

Aku percaya.. ilmu baik cam nii.. tak baik simpan-simpan.. tul tak?

Ok laa.. bye bye..

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL AHLAN

8 comments:

ajip said...

Salam..kalo tak silap ler wak S dalam cerita bro ni aku kenal org nya..diorang ni memang otai dalm bab2 tanah ni..nak tanya sikit bro,kalau tanah seekar Malay Reserve,Freehold(status pertanian),tepi jalan besar di Sungai Merab,berapa anggaran harga semasa?tq

2bz4money said...

jom kita pulak buat pool utk kongsi2 tanah..busuk2 85k cash lak tu; tak cukup kalu nak berOD..

MattDemon said...

Terima kasih bro Hafizal sbb share-share ilmu nie..:)

MattDemon said...
This comment has been removed by the author.
juruukur said...

ajip.. nak jual kee? nilai tuu tak tau laa.. bergantung pada lokasi.. jalan keluar masuk.. topografi tanah.. kemudahan dan lelain.. kalo nak jual.. aku minat nak site visit.. he he he

2bz4money.. modal besar oo.. tapi apa salahnya.. kalo nak cuba.. he he he

mattdemon.. sesama

KEOWN said...

nak joingggggggg hehehhe

KEOWN said...

KPI 2010 kena ada datu lot tanah bun... boleh dapat ke KPI tahun ini hehehehhe

juruukur said...

keown.. bole insyallah

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP