Friday, January 22, 2010

NAK PINJAM CD MOTIVASI BOLE?

Semenjak dua menjak nii.. aku suka sangat dengar CD.. terutama CD motivasi.. nii angkara CD Robert Tiyosaki laa nii..

Al kisah ceritanya.. masa aku beli game CASHFLOW101 dulu.. dalam box tuu ada CD.. tak penah pun aku bukak.. tapi bebaru nii.. aku try laa layan CD nii..

Mula-mula tuu bosan gak.. rasa macam budak skima jee.. tapi lelama tuu.. rasa macam syoookk lah pulak.. he he he

Yelaa.. bisnes cam aku nii.. asyik travel jee.. kejap meeting sini.. kejap meeting sana.. masa travel tuu banyak.. pastu kena jem jem pulak.. banyak laa masa terbuang cam tuu jee.. sebelum nii.. aku asyik layan Era laa.. 92.9 laa.. lama-lama rasa macam dah biasa jee.. tuu sekarang nii.. nak try.. buat benda luar biasa sikit nii.. nak layan CD motivasi lak.. he he he

Jadi kan.. aku nak pinjam laa kat korang.. mana tau.. korang ada CD motivasi yang best-best.. bole laa aku pinjam.. sehari dua jee aku pinjam.. pastu aku kasi balik..


Bagi mereka yang jauh lak.. mungkin korang bole post jee.. kat aku.. pastu nanti.. aku post balik kat korang

Kalo tak pun.. aku sewa ngan korang.. pun boleh.. tapi jangan laa mahal-mahal ekk..

Atau pun.. mana tau.. ada yang nak bagi hadiah kat aku.. aku sudi terima.. he he he.. apa orang kata.. kecik tapak tangan.. lori tanah aku tadahkan.. he he he

Ok laa.. bye bye

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL AHLAN

17 comments:

LUKEMAN YUSOFF said...

Zal, samalaa. Aku sekarang pun dok layan CD CF101 tu je dlm kete. Hari ni dengar dapat ilmu lain, esok dengar dapat lain lak....Kalau nak pinjam CD2 agama banyaklaa jugak koleksi aku ada hehehe....

CD motivasi, kewangan & pelaburan setakat yg ada sekarang yg dlm CF tu je laa. Ingat nak beli & dengar lagi lah; Robert Kiyosaki, Anthony Robbin, Donold Trump, Warren Buffet.

Jom kita pi shopping sama2 & nanti kita share laa CD2 tu, xpun burn utk ahli2 kelab kee hehehe....

Repeat make perfect..Rumah aku skrg astro dah potong. Dulu pasang astro pun sebab nak amik IELST hehe..Sekarang anak2 bagi dengar CD2 yg ada nilai tambah sahaja hehehe...Biar anak2 jadi lagi hebat drp ibubapanya :) :)

Jom shopping, study, discuss, apply & reach our goal together..

KEOWN said...

bila nak shopping buku nie... pesta buku march nie.. aku selalu pegi satu hari ngan anak aku. di waktu hari keje.. orang kurang sikit....

maybe tahun nie boleh buat rombongan kot?

juruukur said...

lukeman.. bole aku pinjam ko nya?

keown.. bole.. nanti kita gi

LUKEMAN YUSOFF said...

Zal, nak pinjam CD agama ke? Boleh je. CD tu boleh burn, nanti aku burn kan inshaAllah.

Keown kalau buku better gi jalan TAR tu, diskaun 20% tu, tp kena call dulu laa kot stock xde.

Pesta buku mungkin akan dapat yg latest version lah, tp diskaun mungkin xde lah tu , xpun dapatla kot 10%. Pesta buku biasanya kami shopping majalah (pa&ma, anakku, dekor etc-dapat diskaun utk yg stok lama)

Aku nak gi cari sahih bukhari & muslim lah kat TAR tu, yang lama nya macam tinggal kat kg, tapi cari kat kg xjumpa lak..sapa lak pinjam. Xpela niat hadiah je lah..Cari yang baru...

LUKEMAN YUSOFF said...

Esok pagi aku ingat nak gi TAR lah:
Sahih Bukhari RM40
Sahih Muslim pun RM40 b4 diskaun.
CD-CD motivasi xdelah, buku2 motivasi ada. Ada yang nak kirim ataupun nak follow ke? Lama dah jugak ni xmelepak kedai buku...(Bajet baru dah masuk kena invest utk diri sendiri/ilmu dulu). CD motivasi, kewangan & pelaburan tu kena cari amcorp jugaklah, lagi banyak sana..

PG said...

Salam Sahabat2 semua..
Gembira nya hati ini apabila melihat sahabat2 semua berlumba2 mencari ilmu.
Semoga Allah permudahkan urusan kita semua.
Best of Luck

Wida said...

Salam, Fizal ada stok CF101 lagi tak? Nak belilah..

juruukur said...

wida.. skrang nii stok susah nak dapat laa.. cuba ello lukeman.. insyaallah dia boleh bantu..

lukeman.. nanti aku carik kat amcorp mall.. TQ man

pg.. buat seronot-seronot.. he he he..

LUKEMAN YUSOFF said...

Wida boleh call no ni; 013-3558183 Izhar ataupun 012-2332356 Ricky, diorg jual, aku xjual..Izhar haritu jual RM250 & Ricky di AmcorpMall jual RM300

juruukur said...

murah betoi tuu..

2bz4money said...

Simpan resit bahan2 bacaan yg dibeli pasal boleh claim tax deduction upto 1k. Tanamkan budaya membaca/mendengar/mengamal positif..bestlah sikap korang ni sumer..

Anonymous said...

Hello everyone!
I would like to burn a theme at this forum. There is such a thing, called HYIP, or High Yield Investment Program. It reminds of ponzy-like structure, but in rare cases one may happen to meet a company that really pays up to 2% daily not on invested money, but from real profits.

For several years , I make money with the help of these programs.
I don't have problems with money now, but there are heights that must be conquered . I get now up to 2G a day , and I started with funny 500 bucks.
Right now, I managed to catch a guaranteed variant to make a sharp rise . Turn to my blog to get additional info.

http://theinvestblog.com [url=http://theinvestblog.com]Online Investment Blog[/url]

juruukur said...

2bz4money.. baikkk.. nanti bole potong taxxx

nazri@anakantugombak said...

Juruukur, kite pernah jumpa kat kelas CPO. Tak sure la ko ingat ke tak. Nice blog. Aku suggest ko beli CD Anthony Robbins Unlimited Power and also Seven Habits of highly effectiv people. Kalau layan hari2 CD waktu drive, ok sebab akan programkan our mind. Aku ingat nak jumpa ko TT sebab nak discuss hal tanah. Aku boleh bagi pinjam kalau ko nak. Tq

juruukur said...

nazri.. bole jee.. bila bole jumpa?

terrarosa said...

Salam kenal,
aku masuk blog ngko sebab nak cari tip untuk beli tanah....
banyak tip ngko aku copy untuk bacaan peribadi,
boleh ke ?

jadi sebagai balasan , aku pos dekat ngko CD "The Magic Of Thinking Big" oleh David J.Schwartz
Boss aku yg kasi pinjam
dan untuk tujuan pendidikan, aku ada buat 'copy' juga heheheheee...
aku dah baca buku dengan tajuk yang sama sejak dari tahun 2006, memang best !
kalau nak CD tu ,
sila hantar alamat ngko dekat angkasabunga@yahoo.com

terima kasih untuk semua tip yang ada di sini.

juruukur said...

terrarosa... ehh.. tima kasih bebanyak

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP