Thursday, April 30, 2009

CPO OH CPO

Rasanya.. bagus gak aku syer sikit.. pasal perkembangan CPO aku.. setakad hari nii.. perkembangan dia amat positif laa.. alhamdulilah

Ni semua pun.. hasil bantuan sifu Putra, sifu Hannan dan Si Faizura.. sebenarnya sekarang nii pun.. aku still merangkak-rangkak lagi.. lom boleh berdiri pun.. hehe.. kesian Hannan.. kesian Putra.. hari-hari aku ganggu.. sebab cuma bila dapat tips dari sifu-sifu nii je.. baru lah aku trade.. kalo tak.. aku dok luar jee.. he he

Setakad hari nii.. aku pernah untung 75 tick dalam sehari.. 75 x RM25/tick = RM1875.. tapi rugi pun banyak kali gak.. he he he.. ada sehari tuu.. rugi sampai RM1000.00.. geram beb.. tapi secara purata.. kalo nak dapat 8-10 tick sehari tuu.. boleh sangat.. katakan dapat 8 tick pun.. boleh RM200.. tolak bayar broker RM30.. dapat lah untung RM170.. banyak tuu.. sapa nak bagi.. kita cuma main sms.. pastu call call.. dapat untung RM170..


Pada pendapat aku lah.. kalo nak dapat RM500 sebulan tuu.. hasil dari main CPO nii.. insyallah boleh dapat.

Formula aku trade senang jee.. "masuk biar untung.. tak masuk kita tak rugi.. jangan pulak masuk tapi rugi"..he he.. tapi ada yang bagi nasihat lak.. "ingat cpo.. ingat kurangkan risiko".. he he

Untuk sapa-sapa nak try main CPO nii.. bagus korang masuk kelas sifu Putra (012-3314327) dulu.. cara dia ajar tuu.. memang sempoi.. tak melalut-lalut.. senang sangat nak paham. Pas kelas tuu.. korang dah leh trade.. sonang joo

Oklah.. selamat mencuba

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012-3193576

12 comments:

saiful said...

cpo ni berapa modal minima yg diperlukan.

juruukur said...

emm sekarang nii RM8K..

ayip said...

fizalll...lama tak komen kat blog awak...manyak bz lar..

anyway...tahniah...dah ada keyakinan tu...siap dapat untung lagik...

hehehehe

juruukur said...

ayip.. he he he

k.aida said...

wah.... 1 ari untung 1800, kalo 10 ari dah 18k.. wow.... 3 bulan dah buleh beli tanah cash 50k,pas sebulan jual balik 150k... wow...pokcik kayos.....hebat.. hebat...;p

juruukur said...

k.aida.. he he.. risiko besar gak.. kalo RM -18K.. apa jadi.. pokcik miskin.. he he he

POKLI said...

aku dah gi jumpa bro putra78...lepas ni kena cargas main CPO pulak...mana best main CPO ke hartanah? nak dpt return rm500 dalam rumah susah skit...satu rumah flat baru boleh dpt rm150-250 je sebln......tapi main CPO....pehhh RM500 tu....mmmmmm...lepas ni kena masuk kelas CPO la pulak

kayzen said...

"masuk biar untung.. tak masuk kita tak rugi.. jangan pulak masuk tapi rugi"

macam pernah aku dengar ayat ini.. kat mana erk..

juruukur said...

pokli.. hehe.. best oo main cpo ni.. kalo untung.. tapi kalo rugi pun syok gakk.. heh he he.. gigit jari ooo

kayzen.. kat bangi... he he he..

Anonymous said...

pehhh..hebat abg fizal nie...sekhari rm1.8k...turun ilmu skit....aku nie bile la nak real trade...hari2 paper trade jer...dah 2 bln lebih aku rase...huhuhu
-mdfairuz

pOkLi said...

hafizal..nanti kalau dah untung beli CPO...beli la EMAS ker....saya pon skrg dah jual emas public gold....spread rendah...boleh beli balik bila nak pakai duit...

juruukur said...

mdfairuz.. mula2 paper trade dulu.. pastu trade betoi2.. he he

pokli.. aku nak beli emas gak nii.. tapi bila rasanya.. waktu terbaik ekk boss?

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP