Thursday, April 30, 2009

BERJAYA KURANGKAN INTEREST OD ASB BANK RHB

Alhamdulilah.. hari nii aku terima call dari RHB.. maklumkan permohonan aku.. untuk kurangkan interest OD ASB telah pun berjaya.. siap fax lagi surat kelulusan tuu.. alhamdulilah

Sebelum nii.. masa aku mohon OD ASB dulu.. interest rate BLR + 0.00%.. tapi tadi dia bagi tau.. dah pun dikurangkan kepada BLR – 1.00%. tima kasih RHB

Apapun.. aku harap sangat pada CIMB.. bagus korang bagi offer.. yang best-best kat kami nii.. bukan apa.. barulah industri kewangan kita lebih ceria.. kasi lah turun interest tu sikit.. kesian lah kat kami nii.. tindakan korang tuu.. mampu sedarkan bank-bank lain..

Cuba korang tengok AIR ASIA.. macam-macam dia buat.. alangkah bagusnya.. kalo Tony Farnendez (Air Asia) tuu.. dia dibagi lesen untuk buat bank.. mungkin macam-macam offer.. yang boleh kita dapat.. tul tak..?

Apa pun.. sapa-sapa yang lom tulis surat tu.. bagus korang segera bertindak.. sebab tawaran nii.. cuma dibagi kepada siapa yang mohon jee..

Ok gang.. selamat berjaya

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012-3193576

77 comments:

Anonymous said...

Baru2 ni aku pi topup OD aku so OD lama automatik akan ikut rate baru.

juruukur said...

ye ke... bagus-bagus.. info menarik nii

Wida said...

Wow.. tahniah hafizal.. saya belum rasa pun duit od saya.. tgh menunggu..

sourplum said...

bile la aku le buat OD nih

juruukur said...

wida.. tak pee.. pelan pelan kayuh.. he he he

sourplum.. tak lama lagi dapat lah tuu..saba saba

jeguk said...

Fizal..
ko hantar surat mintak pengurangan tu ke branch yg ko buat OD ke or ke HQ?Aku ada tanya kat branch yg aku buat OD..diorang sungguh2 cakap xboleh.. Anyway tahniah...best arr...

Fizal...bleh x ko scan and bagi aku surat yg diorang fax kat ko menyatakan permhonan pengurangan rate OD ko tu...senang aku nak tunjuk prove ada org boleh dapat pengurangan rate OD nih..biasalah diorang mesti bagi alasan memang x boleh punya..
jeguk08[at]gmail dot com

Anonymous..
bestlah kalau camtuh...buat kat branch mana ek??
Aku arituh tanya pasal pengurangan,penambahan OD...yg tambah baru ikut rate -1,yg lama tetap +0...memang x leh otomatik ikut rate baru...cheh!

pOkLi said...

bro,aritu aku top up OD kat CIMB...lepas tu dia kata tak boleh top up..kena bukak 2 Current Akaun.....w/p bank sama,cawangan sama,interest sama, tapi kena bukak 2 OD acc....sengal betul..susah aku nak bayar nanti..any idea?

abuya said...

fizal, aku nyer od kt rhb sek. 16 s.alam...blr-0%.
tuan leh mail tak sample letter tu....
aku nak karang surat nie lemah ckit....
malek5835@yahoo.com......
thanks jurukur....

al_husni said...

datuk fizal, ni bile hantar surat ni? aku minggu lepas hantar..bape lama masa amik utk kelulusan?
abuya, hang buat kt sek 16 s.alam ke? sama la geng..

juruukur said...

jeguk.. aku hantar kat cawangan.. yang aku mohon dulu.. cuba ko mohon kat sana dulu..

mungkin dia orang tuu.. tak tau kot.. tapi tak pee.. nanti aku email kat koo.. surat kelulusan yang aku terima tuu..

pokli.. yeke.. cam tuu kee.. tapi tak logik lah pulak kan.. pening lah bank nii

abuya.. bole.. nanti aku email

al-husni.. ada sebulan lebih gak.. baru lulus.. insyaallah.. lulus tuu

abuya said...

sebulan lebih gak baru nak lulus...lama gak diaorang nak kaji kelulusan tu yer.
tanya cikit...let say aku dah guna OD lbh kurang RM7k b4 this. ini OD kira interest rate lama lah kalau bank nanti dah approve new interest rate??

ayip said...

fizal...

emel contoh surat pada saya..

gasto_x@yahoo.com

tq fizal..

Anonymous said...

abg fizal...
bole kongsi contoh surat tuh...email kat saya yer...
mdfairuz@sirim.my ...
tq

sourplum said...

waa. nmpk nye rmai menunjukkan minat utk pengurangan interest OD nih

entri juruukur mmg tepat pada masa nye.. ehe

juruukur said...

abuya.. yap.. tul tuu.. selagi lom lulus.. pakai rate lama.. kalo dah lulus.. baru pakai rate baru

ayip.. aku tulis kat sini jee lah..

jeguk said...

salam..
Fizal..tq sbb uploadkan contoh surat tuh...
nanti jgn lupa emailkan pada saya yek surat approval tuh..delete ler ape2 yg xpatut untuk didisclosekan..hehe...

juruukur said...

jeguk.. bole bole.. he he

jeguk said...

salam...
nak update skit pasal permohonan pengurangan kadar interest OD aku...baru semalam org RHB cawangan yg aku buat OD call..permohonan aku tidak berjaya...sebab yg di berikan...RHB hanya akan beri pengurangan terhadap pelanggan yg kadar interest OD 6.75% ( flat rate )tapi dalam kes aku rate OD aku BLR+0...so aku x layak..maka diorang decline permohonan aku...

fizal...rate OD ko memang sebelum nie memang flat rate 6.75& ke or BLR+0?

KEOWN said...

ingat org bank pandai rupanya.. entahlah....

6.75 + 0 = 6.75 kan...

mmmm apa raaaa... nie semua nak bagi alasan aje..nie..
aku punya pun tak pasti.. rasanya blr + 0.. hafizal pun sama kot..
nnati aku follow up....

kalau dia tak kasi/..... aku tebis balik aku punya OD lah.. kalau macam ini....

juruukur said...

aku nya.. blr + 0.. ok jeguk.. no problem.. kita pakai strategi lain lak..

nanti aku call ko

Anonymous said...

salam faizal. nak mintak tolong gak, bole kongsi contoh surat tuh...email kat saya yer...
amirsmktk@yahoo.co.uk
tq

sourplum said...

email kt sy jgk fizal =)
sourplum86@gmail.com

mridzuan said...

salam bro hafizal,

kalau tak keberatan. bole tak share surat mintak pengurangan rate OD tu. nanti wa belanja mkn. huhu.

email: mridzuan@gmail.com

didahului dgn ucapan terima kasih./

juruukur said...

ridzuan.. aku ada syer sebelum nii.. cuba ko semak dalam blog aku.. ada aku sertakan sekali contoh surat

Anonymous said...

ada contoh surat tak...boleh share

Anonymous said...

xanax online buy generic xanax online - xanax 902

Anonymous said...

generic tramadol tramadol like ultram - tramadol hcl er 200 mg side effects

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl picture - where to buy tramadol cod

Anonymous said...

generic xanax 5-htp and xanax drug interactions - xanax prednisone drug interactions

Anonymous said...

order tramadol buy tramadol 200mg - tramadol hcl ld50

Anonymous said...

xanax depression sonata and xanax drug interactions - buying xanax online safe

Anonymous said...

buy tramadol online information on tramadol 50mg tablets - tramadol (ultram) prescribing information

Anonymous said...

xanax 0.5mg xanax high blood pressure medicine - how can i buy xanax online

Anonymous said...

generic xanax can i really buy xanax online - xanax 2mg cheap

Anonymous said...

xanax online does 2mg xanax look like - xanax grapefruit

Anonymous said...

buy carisoprodol what's carisoprodol high like - side effects of carisoprodol tablets

Anonymous said...

xanax online xanax length of effect - buy xanax online with paypal

Anonymous said...

order xanax online which has less side effects xanax or klonopin - xanax side effects hearing

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg soma generic carisoprodol - tramadol carisoprodol abuse

Anonymous said...

xanax online do all xanax pills look like - xanax dosage yahoo answers

Anonymous said...

xanax sale xanax online cheap no prescription - buy xanax cheap online no prescription

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol for dogs with cancer - tramadol ultracet

Anonymous said...

xanax online xanax drug rehab - xanax side effects upset stomach

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol 350 mg tablet side effects - carisoprodol 350mg tablets price

Anonymous said...

xanax online xanax overdose what to do - good place buy xanax online

Anonymous said...

cialis no rx cialis reviews women - cialis price us

Anonymous said...

buy cialis online cialis price walmart - cialis daily 5 mg

Anonymous said...

xanax online xanax online illegal - where to buy xanax in bangkok

Anonymous said...

discount xanax do pre employment drug tests test xanax - best way order xanax online

Anonymous said...

buy cialis cheap generic cialis mexico - cialis daily kaufen

Anonymous said...

buy cialis online buy generic cialis online australia - 40 mg cialis reviews

Anonymous said...

cialis online buy genuine cialis online - cialis 20 coupon

Anonymous said...

xanax online suboxone xanax and alcohol - xanax side effects jaw pain

Anonymous said...

buy cialis online usa cheap cialis us generic - cialis trial

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#62431 tramadol dosage recreational - long does 100mg tramadol last

Anonymous said...

buy tramadol buy tramadol online usa cheap - good place buy tramadol online

Anonymous said...

order tramadol overnight tramadol for dogs 100mg - buy tramadol in usa

Anonymous said...

buy tramadol cash on delivery tramadol overdose side effects - where can you buy tramadol online

Anonymous said...

buy tramadol overnight shipping buy tramadol online no prescription cod - tramadol 50 mg prospect

Anonymous said...

buy tramadol tramadol online pharmacy - order tramadol online overnight shipping

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol high length - tramadol addiction studies

Anonymous said...

tramadol overnight shipping buy tramadol 24x7 - tramadol 100 mg snort

Anonymous said...

buy tramadol tramadol hcl overdose symptoms - tramadol buy

Anonymous said...

http://blog.dawn.com/dblog/buy/#34852 can you high tramadol - buy tramadol online with a cod

Anonymous said...

buy tramadol safe place buy tramadol online - overnight tramadol no prescription uss

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 50mg tablets get high - buy tramadol extended release

Anonymous said...

buy ativan online zopiclone ativan side effects - lorazepam 1 mg buy

Anonymous said...

http://reidmoody.com/#45570 ativan withdrawal pregnancy - ativan withdrawal klonopin

Anonymous said...

http://reidmoody.com/#65473 i need to buy ativan where - feel high ativan

Anonymous said...

http://reidmoody.com/#92465 ativan dosage equal to xanax - ativan effective time

Anonymous said...

xanax without prescription many 1mg xanax equal bar - xanax length of effect

Anonymous said...

buy xanax online xanax .75 mg a day - buy xanax overnight delivery no prescription

Anonymous said...

buy xanax online side effects xanax extended release - do drug test test xanax

Anonymous said...

http://staam.org/#90723 tramadol 200 mg extended release - tramadol get you high

Anonymous said...

cheap tramadol no prescription tramadol hcl 50 mg tablet r&s - tramadol street price

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#72895 high on xanax like - buy xanax with paypal

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#82165 xanax positive drug screen - xanax side effects .5mg

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP