Friday, January 2, 2009

TT BERSAMA PIE2020.COM

Untuk makluman semua.. malam nii jam 930 ke atas ada TT bersama Pie2020.com kat Ramal Junction..

Kawan-kawan semua dijemput datang..

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR

18 comments:

jeguk said...

ape topik hangat TT malam tadi?
best ar..dapat TT..sembang2,crita2,share2 info..dll..respect/salute this community..PMC..

din said...

Hi Juruukur,

Nak tanya sikit, kalau dalam sebidang tanah ada banyak nama dan dipecahkan mengikut lot2, dalam satu geran ada 5 nama tapi satu geran. Kira tak asingkan lah gerannya. Problemnya, boleh tak kalau satu lot tu nama aku n nak jual kat orang, bank boleh bagi loan tak kat pembeli? Ke pembeli perlu beli cash je? Tempatnya kat Sg. Buloh...Lot tanah aku ada 3 bijik umah semuanya disewakan and satu tanah lot baglo...

juruukur said...

jeguk.. best.. boleh jumpa otai-otai semua.. he hehe

juruukur said...

din.. kalau dalam 1 geran ada 5 nama, maksud aku ko belum ada geran individu lagi.. ko bole jual bahagian ko tu pada orang lain. Pastu ko boleh buat pindah milik dari nama ko kepada pembeli baru.

Pengalaman aku sebelum nii.. bagi kes mcm nii bank tak nak bagi loan, jadi pembeli tuu kena bayar cash. Selalunya kat sini lah yang kita susah nak carik pembeli. Sebab pembeli kena keluarkan banyak cash

Untuk mudahkan pembeli, apa yang ko boleh buat.. ko tukarkan kesemua syarat tanah tuu dulu, dari kategori pertanian kepada bangunan kediaman, pastu bila dah selesai.. ko buat pecah bahagian.. jadi ko boleh dapat geran individu dan tanah tu dah berkategori bangunan kediaman (lot bungalow)

Kalau dah mcmn ni baru senang pembeli nak beli.. sebab dah boleh buat loan. Harga ko nak jual pun dah lain.. ko boleh jual mahal sikit

Berapa kos yang terlibat?.. ko boleh fax salinan geran kat aku.. nanti aku hantar quotation kat koo.. tak mahal pun.. berbanding hasil yang ko dapat..

hafizal 012 3193576

Abbas said...

la.. ada tt ke semalam... terlepas aku.....baru sehari aku x lawat blog nih.. mcm2 informasi aku terlepas

Diver said...

Alahai,,
ada hadiah kedatangan pulak kepada sesiapa yang datang semalam..
kawan takkan lupa kepada girlfriend yang ramai2 tu...juga tuan punya buku merah...
tapi,..tu argh,,..malu nak berborak dengan dia orang!..

sib baik ramai yang lain kenal dan sempat berkenal orang baru..
Matt Kenya,..tumpang dukacita dan bersabar lah... ada hikmahnya tuu..
mungkin ngko nak dapat duit free nanti..
.
tak sempat borak panjang dengan Hafizal..balik awal,..lesen terhad..

Juga merasa la duit dividen Pie tuu..TQ Pie..nanti boleh belanja lagik..

juruukur said...

abbas.. tak pee.. lain kali boleh datang lagi

diver.. heh hehe.. lain kali kita datang TT lagi.. sekarang nii dah banyak bunga.. heh hehe

Matt Azuri Zukainain said...

Bro Diver..seronot sembang ngan bro...banyak pengalaman...tapi masa terhad kan...tu pun dah cecah kul 3 am..hehe..

Tenkiu gak to Pie sbb banjer hasil dividen...trimas daun keladi..

Bro Hafizal..sayang gak sbb bro kena balik awal...Insya-Allah jumpa lagi lam masa terdekat..

KEOWN said...

tak dapat datang larrr... terlepas peluang... askar tenaga kuat.. kul 12 lebih baru tidur...

din said...

Juruukur,

Terima kasih kerana reply komen.

Boleh sy tau berapa harga bagi pecahkan geran kepada satu nama sahaja?

Sy nak jual cepat tapi amat sukar untuk cari pembeli cash.

Sy dah send sms ke no hp, boleh bagi fax no? saya akan fax semua dokumen...

Atau kita jumpa? dengan tuanbri sekali lah...

juruukur said...

din.. bagus ko fax salinan geran kat aku dulu.. sebab aku nak kena semak zooning tanah ko.. kat mbsa, samada boleh tukar syarat, kepada lot bungalow atau sebaliknya

Pastu nanti, bila semua info dah ada.. baru kita jumpa.. bincang lebih lanjut lagi

ko fax kan kat aku.. no fax : 03 8068 5395 attn : hafizal

din said...

Ok hafizal,

sok aku fax kat ko... kalau fax malam takpe ke?
sebab aku kerja kol 4ptg samapi kol 1 pagi lah...

aku dah send sms kat ko, terima tak?

juruukur said...

boleh.. fax malam pun boleh.. no problem.. dah fax sms aku ekk..

din said...

juruukur,

ok akan ku fax kan segala dokumen yang berkaitan, sebelum buat apa2 quotation bgtau dulu ye.. kira berbincanglah... :)

juruukur said...

baik... nanti aku buat quotation dulu..

din said...

thanks juruukur...

Kalau sabtu ni free jom tgok tapak tanah nya nak?

juruukur said...

din.. boleh.. bagus gak tuu.. juruukur no hal punya.. kita jumpa sabtu nii 10/1/09.. jam 10.00am kat sg buluh

sms kat juruukur no phone ko din.. nanti senang sikit juruukur nak hubungi ko..

din said...

ok... rasanya dah fax dah dokumen.. ada dapat tak?

guna ofis punya fax...

kalau tak dapat nanti sabtu kita jumpa lah terus bagi..

tak paham sangat lah nak baca geran2 ni, siap ada surat kuasa wakil pulak... hehe.. apa tu????

ni no HP nya : 017 -7141420

rasanya itu hari dah sms kat no juruukur... :)

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP