Friday, March 27, 2009

TEKNIK BELAJAR MAIN FCPO

Sejak dua menjak nii.. jadual aku agak padat sikit.. sebab ada banyak kerja ukur, yang nak kena siapkan cepat.. sampai budak-budak aku pun.. muka dah naik masam.. kerja sampai lewat malam.. ha ha ha.. tapi sebagai boss.. kita kena lah bijak sikit.. ambik hati dia orang nii.. bagi motivasi kat mereka

Aku happy sangat... bila kami boleh kerja.. dalam satu team.. susah sama-sama.. senang pun sama-sama.. setakad hari nii.. alhamdullilah sangat.. mereka nii.. bagus sangat..

Berbalik cerita CPO.. dalam sibuk-sibuk urus kerja ukur nii.. sempat gak aku try balik main CPO.. tu pun sebab terbakar ngan ayat-ayat sifu Putra, Sifu Hannan, Nogix dan Faizura.. hangat aku.. bila mereka nii boleh buat untung.. banyak pulak tuu.. ha ha ha

Jadi semalam, aku pun bank in lah RM10K dalam akaun APEX.. pas bank in jee.. aku call APEX bagi tau.. yang aku dah bank in duit.. selang 1 minit.. mereka pun call balik.. confirm bagi tau.. yang mereka dah terima duit tuu.. jadi boleh lah aku trade.. macam mana pun semalam.. aku tewas.. kalah 10 point.. Hari nii aku cuba lagi.. dan alhamdulilah.. untung 18 point..

Malu lah kan.. bila kita cerita.. kita dapat profit 18 point.. 18 x RM25 = RM450 jee.. sedangkan orang lain untung ribu-ribu.. juta-juta.. tul tak? Tapi bagi aku.. sekurang-kurangnya.. aku blaja teknik baru.. cara untuk buat duit

Aku tak berani nak komen panjang lebar pasal CPO nii.. sebab aku baru jee mencuba.. dan sekarang nii dalam proses blajar lagi.. tapi aku nak ucapkan tima kasih banyak-banyak.. terutamanya kat Sifu Putra, Sifu Hannan, Nogix, Faizura dan kawan-kawan sekelas CPO yang lepas.. tima kasih, tima kasih.. koranglah yang perkenalkan aku ngan CPO nii

Pada pandangan aku.. kalo nak senang.. belajar main CPO nii.. kita mesti ada team.. team tuu mesti pandai melabur.. baik.. jujur.. amanah.. tolong menolong.. pastu mesti ada hubungan baik ngan broker.. Insyallah kita boleh berjaya..

Aku akui.. lain orang.. lain cara mereka belajar.. ada yang mulakan ngan paper trade dulu.. tengok graf.. buat analisis.. mungkin ambik masa sebulan dua.. pastu bila mereka ada confident.. baru mereka masuk gelanggang.. untuk trade

Tapi.. aku sebaliknya.. aku masuk gelanggang dulu.. trade dulu.. sampai sifu pun terperanjat beb.. pastu aku rugi.. cara cam nii bahaya.. tapi nii lah cara aku belajar.. sebab bila kita rugi.. baru senang kita paham.. lagi cepat kita belajar.

Korang jangan ikut cara aku.. aku tak tahu.. samada cara nii betul tak.. aku main hantam jee.. ha ha

Note : Wahai kawan-kawan sekelian.. malam nii.. kita ada TT (Teh Tarik) kat Ramal Junction.. dari jam 9 malam sampai subuh.. datang jangan tak datang..

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012-3193576

14 comments:

sourplum said...

baru aku tau ape mksd TT tuh
huhu

Matt Azuri said...

bro..setiap kali ader sesi TT, hati aku meronta2 nak balik..tapi apakan daya, aku mencari sesuap nasi di tanah asing..

Btw, tahniah kerana berani..cara ko memang aku suka...high risk...tapi high satisfaction..:)

kakct said...

Kan bagus klu blh buat video conference atau yg sewaktu
dgnnya, wa pun blh join kehangatan TT tuh.

Tak pa la MATT, walaupun jauh dimata tp dekat dihati...hahaha

najib @ nogix said...

Akhirnye kawan aku dah buat profit..hehe..mmg best la main cpo nih..memula tu memang kita blur..sebab pegi kelas je tanpa trade betul2..skali dah trade baru kita tau nak park order,nak take profit macammana,mcm mn rasanye bila loss bila profit hehe..
Kene ada komunikasi yang jelas gak ngan FBR kita baru benda tu smooth..

KEOWN said...

aku tak dapat join TT mgg nie... ada sanggar kerja di Sunway Hotel untuk penubuhan Pusat penyelidik di UKM.. kena lah bertungkus lumus membentuk penubuhan pusat tersebut.

Bun... CPO going back again ke??? hehehe

kumin_gonewiththewind said...

Matt...aku pun jauh jugak...x tau bila bole join dgn otai2 kat sini..
Hafizal,
ko bole ajar aku x pasal CPO ni? :)

juruukur said...

sourplum.. ha ha ha .. TT tuu teh tarik... ha ha

matt.. cara nii.. memang best.. tapi risiko tinggi.. aku syukur sangat.. sebab ada kawan2 membantu..

kakct.. bagus gak cadangan tuu.. nanti saya usahakan..

nogix.. tu aku setuju.. untung happy.. kalah pun happy.. isnin kita trade lagi ekk..

keown.. yap.. aku main cpo balik.. aku cuba cuba jee nii.. sifu putra, sifu hanan, nogix n faizura yang bantu.. best gak main benda nii.. ko nak try..?

kumin.. bab cpo nii.. ko boleh rujuk ngan sifu putra.. dia tuu dah lama main benda nii..

KEOWN said...

hehehhe.. CPO nak kena trade kan.. takut kang tak terkejar plak masa aku.... kang tak apsal2 tuang kelas hehhe

juruukur said...

Tak pe keown.. bagi aku try dulu.. ha ha ha

KEOWN said...

yap.. go for it...

k.aida said...

wow... best ah fizal... urat dawai tulang besi, anda sangat berani, saya suka.... bila la pulak sifu putra nak ajar saya main cpo ni.. alahai, saya x seberani awak....

juruukur said...

k.aida.. saya belasah jee nii.. ahak ha ha..

tapi best main cpo nii.. senang untung.. senang rugi..

tak pee.. kasi saya try dulu.. nak rasa cam mana pahit manis cpo.. ha ha ha

RazzaQ said...

bro,kat mana nak blajar main cpo ni?leh ajar aku tak?

juruukur said...

bole belajar ngan sifu pie2020.com.. dia expert.. he he he

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP