Sunday, March 29, 2009

CINTA KLASIK

Semalam aku bersama family balik Melaka.. sebab dah lama aku tak balik kampung.. Rindu pulak rasa hati.. nak jumpa ngan makcik pakcik kat kampung..

Biasalah.. anak-anak aku yang paling seronok.. bila ramai-ramai kat kampung.. ada yang menyanyi.. bergaduh.. main-main.. ada pulak yang menangis.. macam-macam ada

Kali nii.. kami balik kampung.. ada special sikit.. sebab makcik dan pakcik aku.. mereka nak berkawin semula.. dulu mereka nii suami isteri selama 18 tahun.. pastu bercerai selama 18 tahun.. dan semalam.. cinta klasik tuu bertaut kembali..

Mengaji Quran dengan Chik Wa
Lepas mengaji terus berzanji
Tua bukan sebarang tua
Cinta klasik pengikat janji

Pengarah filem bernama Mamat
Penyanyi pulak bernama Kak Nita
Yang tua dah pun selamat
Yang muda tak dengar berita?

Ok.. korang layan gambar kat bawah niii… ha ha ha





















INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012-3193576

12 comments:

sourplum said...

lama tu 18thun..
bgus la bersatu blk..
smoga bhagia smpai ke akhir hayat

juruukur said...

ha ha.. tu lah cinta klasik namanya.. ha ha ha

Matt Azuri said...

wow..cinta retro ni...

lam hidup nie..pasangan suami isteri bukan sahaja sebagai love mate, tetapi juga sebagai companionship sepanjang hayat..sbb di kala usia tua, hanya teman bicara yg diperlukan mengimbau kembali perjalanan hidup yg dilalui bersama.

abuya said...

kalau dah jodoh takkan ke mana.
18+18 tahun=36 thn tu wooo....wowwww....
semoga dipanjangkan jodoh lps nie....

KEOWN said...

tue la.. Cinta itu buta.. setelah celik semula.. bersatu kembali di dalam hati yang tulus..

sepul_jb said...

18 tahun same2
18 tahun tak same2
kahwin balik
klasik...memang klasik..hehe

juruukur said...

matt.. tu lah jodoh namanya.. dulu bersatu.. pastu berpisah.. pastu lah bersatu kembali..

abuya.. setuju setuju

keown.. betul betul.. cinta tu memang buta.. tu yang bahaya tu.. sebab hari2 tengok student UKM.. mana tau kang tersangkut ngan student.. bahaya bahaya.. ha ha ha

sepul_jb.. lama tak berita pul.. baru balik malaysia kee?

k.aida said...

memang betul betul kelasss.... kelasssikk...

itulah, masa mula2 kahwin, cinta tu datang, subur mekar dan dibaja. bila dah lama2 depan mata kadang2 kita take things for granted. kalau x dibaja,x bagi besdaypresent(ahaks)
cinta lama2 suam2 kuku pastu layu. bila dah berjauhan, baru ingat apa yg dah hilang dr diri kita, masa tulah timbul rindu semula, dah tunjukkan cinta kita pd the other half pg ni? heheh

KEOWN said...

kak aida... kes nie unik sikit.. ada hidden matter....

heheheh walau apa pun.. bersatu adalah yang terbaik....

juruukur said...

k.aida.. setuju setuju..

keown.. ha ha ha..

pokli said...

emm.bestnya tgk org bercinte...mcm2 jenis cinta..cinte pd org..cinta pd rumah..cinte pd kerja..mcm2 la.anyway terima kasih pd juru ukur jutawan kerana sudi TT sekali tadi di BBP...Lepas TT juru ukur tolong kami basuh rumah Vista Millenium.tq.tq.tq..ada ubi ada batas.ada budi kena balas.lps ni dah boleh cargas cari penyewa or pembeli...hehehe...

juruukur said...

pokli.. ha ha ha.. petang nii kita main cashflow

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP