Tuesday, March 3, 2009

JOM MOHON KURANGKAN INTEREST OD ASB

Aku percaya.. semua kawan-kawan pembaca blog nii.. kebanyakkan nya mesti ada OD ASB.. ada yang buat kat RHB bank.. ada pulak kat CIMB Bank.. bagus nya kita ada OD nii.. kita melabur.. tak pakai duit kita.. tapi kita melabur pakai duit bank.. walau pun bank kenakan interest.. tapi bukan kita yang kena bayar.. PNB pulak yang tolong bayarkan.. best kan jadi bumiputra nii.. ha ha ha

Hebatkan.. bagi kes kita.. dah lah kita untung jual/beli hartanah, dapat untung dividen ASB lagi.. pastu interest bank.. kerajaan yang bantu settlekan..

Dulu masa aku mohon OD ASB ngan RHB Bank.. mereka kenakan BLR + 0%.. tapi sampai sekarang.. rate tuu tak ubah-ubah.. zaman gawat kee.. tak gawat kee.. mereka tak berubah.. Sedangkan bank lain.. bagi tawaran menarik.. pastu interest rendah gila

Jadi.. aku syorkan.. bagi mereka yang ada OD ASB ngan bank RHB.. bagus kita semua mohon kat mereka nii.. supaya mereka kurangkan interest .. sebab bank lain macam CIMB Bank.. dah bagi tawaran .. BLR-1.25% .. rendah tuu.. harap-haraplah RHB boleh pertimbangkan permohonan kita

Untuk percepatkan RHB nii bukak mata.. Jom lah kita pakat ramai-ramai.. tulis surat kat mereka.. mohon mereka turunkan interest. Pastu dalam tempoh 2 minggu.. kita follow up balik ngan pegawai RHB tuu.. mana lah tau ada rezeki

Aku dah pun hantar surat kat RHB Kajang.. minggu lepas.. setakad nii tak dee berita lagi.. tapi aku still follow up.. nanti kalo ada berita baik.. mana tau permohonan aku tuu diterima.. aku akan up date dalam blog


Jom bertindak sekarang.. sebab laa nii ekonomi gawat.. pastu bank pun kena bersaing antara mereka... kita bukan tekan pihak bank.. tapi kalo mereka tak layan kita.. kita semua kena sepakat.. jadi terpaksalah kita keluarkan duit kita.. pastu buat OD ASB kat bank lain pulak.. bank yang boleh bagi tawaran menarik.. tul tak?

Oklah.. bye bye

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012-3193576

18 comments:

shaiful said...

Bagus cadangan jurukur ni .... Mudah2an RHB pertimbangkan. Yang x bestnya kalau baru nak apply OD, bank tengok komitmen la pulak walaupun secured loan.

KEOWN said...

bos... emailka format surat tue.... yek...

Anonymous said...

Bro Surveyor.. saya tanya CIMB officer dia kata BLR-1.25% offer sampai 31 march aje lepas drp tu BLR-1% . Lagi dia kata takde minima 5k pun boleh nak bukak OD.
Betulkan saya kalau tersilap.

juruukur said...

shaiful.. kalo kita buat OD kat RHB.. cam-cam mereka nak tengok.. pastu lambat kan.. apa kata kalo kita mohon kat bank lain pulak.. yang bagi tawaran lagi menarik..

keown.. dah email

bro.. bab tuu aku tak pasti.. nanti aku semak ngan CIMB..

ayip said...

wowww...best btoi cadangan tu..emelkan pada sy jua...hehhehe

tp kalau nak kuaqkan duit OD semua kat RHB..alamak...jenuh tu...duit sudah rolling pada rumah...hahahaha

kena tunggu good news lar ek!!!

hehehe

KEOWN said...

ok dah dapat.. akan aku fax hari ini juga..

syafiq said...

salam

syafiq said...

hafizal ni mmg bagus orangnya...dah 18 tahun kenal.

juruukur said...

syafiq.. ha ha ha.. jom kita jual barang2 orang kawin..

jeguk said...

emailkan kepada saya boleh x?
nak cuba try test...mana tau ada rezeki..

jeguk[a]gmail.com

tq..

jeguk said...

opss...silap..

jeguk08[a]gmail.com

hehehe...

powercube said...

RHB dah offer BLR -1% effective 1st April 2009. Aku dah apply.

juruukur said...

powercube.. aku ada dengar gak tuu.. CIMB bagi berapa lak ekk?

Bukan kee CIMb bagi BLR-1.25%?

Kastemer Bank said...

Bro, lu ingat senang2 boleh mintak RHB turun-kan BLR ke? Nak mintak turun kalu, RHB pun kena mintak izin BNM.

shaiful said...

Jurukur... CIMB skrg BLR-1.25%, masih available. So far service pun cepat, dlm kes aku drpd submit sampai sign offer letter diaorang ambik masa 5 hari bekerja. Compare masa aku apply RHB, sebulan baru tau result, x lulus lak tu.

juruukur said...

Pul.. he he he.. bertukarlah ke CIMB..

jeguk said...

Alahamdulillah..setelah 2 bulan akhirnya arinie aku terima surat ODASB aku sudah direvisekan blrnya dari +0 ke -1.0..
walaupun pada awalnya diberitahu bahawa application aku xdiluluskan..

juruukur said...

jeguk.. tahniah.. tahniah.. kasi tambah lagi OD ASB.. ha ha ha

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP