Tuesday, October 28, 2008

JOM.. MOHON TANAH KERAJAAN

Mohon tanah kerajaan nii.. tak lah susah sangat. Apa yang penting, korang mesti ada info. Info ni boleh dapat dari pejabat tanah, dari orang kampung, orang politik. Bila dah ada info, korang pergi pejabat tanah daerah tempat yang korang nak mohon tuu.. Bagi kes aku, aku biasa kat pejabat tanah Gombak, Hulu Langat, Sepang.

Sampai pejabat tanah, korang mohon borang Jadual 1 (borang mohon tanah kerajaan). Korang isilah borang tuu. Senang je isi. Lekat kan sekali dengan pelan tanah korang. Bagus pelan ni disediakan oleh pihak juruukur. Sebab juruukur paham pasal koordinat. Banyak kes, mohon tanah tempat lain, dapat tempat lain.. Punca nya, masalah koordinat

Bila dah hantar borang tuu, korang kejar pejabat tanah, 2 minggu sekali datang, tanya apa status permohonan kita. Nanti korang tau lah, seribu satu alasan pihak pejabat tanah. Tapi korang jangan jemu.. korang kejar jee..

Bagi kes aku, Pie and Keown. Kami mohon tanah kat Pahang. Setakad nii berjalan lancar. Aku harap sangat tanah ni boleh dapat dalam tempoh terdekat nii.. Nanti boleh buat ladang PMC beb.. Ni kira big projek nii.. Walaupun nilai tanah nii antara 7k hingga 10k seekar.. tapi kalau dah ratus ekar.. dah berapa... juta-juta gak.. heheh..

Itu jam, apa kelas nak beli low kos.. banyak sangat sekatan, baik kita tanam kelapa sawit, tanam getah, heheh.. lagi tinggi pasif income boleh dapat. Mana tau pulak area tu ada balak, lagi best. Boleh jadi tokeh balak kita orang ... heheh (angan-angan)

Setakad ni,, sepanjang karier aku jadi juruukur nii.. alhamdulilah.. aku ada lah dapat 1 keping tanah.. Nilai tanah tuu sekarang ni RM250k, boleh lah untuk masa tua.. heheh..

Apa pun.. kalau korang ada info pasal tanah kosong.. Ni aku nak offer nii.. jom kita syer sama-sama.. Korang ada info, aku ada teknikal and pengalaman.. Kita JV.. Untung gila babas beb... heheh

Korang pernah dengar pasal tanah TOL?? Sok aku cerita.. macam mana lak nak mohon tanah TOL nii..

Sebagai renungan hari nii.. "Apa itu kaya? Kaya adalah bila pasif income kita lebih banyak dari perbelanjaan.. Maka kita sudah jadi orang kaya.."

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR

286 comments:

1 – 200 of 286   Newer›   Newest»
topeq said...

bc ko aply mcm sng je..hehe.. bleh ke mntak gtu jer.. bkn kne usahakn dl tnah tu.. pstu baru leh aply..huhu..
kne ade kabel jgk ke nih..

jeguk said...

TOL= temporary occupied license ek?

Diver said...

nANTI ada projek mohon tanah utk sawit ker,..apa ker..
ajak kawan juga yer..

mengharap pada yang ada..

juruukur said...

heheh.. susah gak mohon tanah kerajaan nii ekkk... hehehhe

fariz said...

juruukur,

1.sesiapa pon layak ke apply tanah kurnia nie? ada cth2 kelayakan ke? umur 18tahun ke? laki ker?ensem ke? apa ker?

2. tanah nie free ke atau kene byar?harga ikut market ke atau murah lagik??

3. keluasan tanah..die main bg jer ke atau kita yg mintak? ke tgk availability?

4. tanah kat pahang, ko mintak kat pej tanah kat pahang ler yerk? ko ukur sendiri?

5. kelas CPO ada, kelas OD ada..kelas baca koordinat tanah ada tak?haha

-tuah-

peruzz said...

ok. tp macam tak bape faham la.. kalo kite berkenan kat sesuatu tanah tuh.. kite kene cek dl la status tanah tuh erk.. cek tuh tanah kerajaan ke tak atau tanah org perseorangan.. kene cek kerajaan mau develop tanah tu ke tak erk utk masa terdekat or masa depan..? ke macam mane erk.. minta tolong jasa baik encik juruukur terang ngan lebey detail .. org belum kawin pn leh mitak itu tanah ker? soklan tuah tuh bagus2 gak..hope encik juruukur dapat membantu insan2 yg kerdil bab2 tanah ni.. hehe

Azman Ali said...

saya mau tau lebeh lanjut.. saya mau info lebih lanjut..hhehehe

juruukur said...

Tuah :

1.sesiapa pon layak ke apply tanah kurnia nie?
juruukur:umur mesti 18 ke atas, rakyat malaysia, bukan indon,heheh pakai company pun boleh

2. tanah nie free ke atau kene byar?harga ikut market ke atau murah lagik??
Juruukur : kena bayar sikit jee.. kategori tanah pertanian, 1 ekar dalam RM650.00++ jee.. Bayar pada pejabat tanah. Sedangkan market value RM130k/ekar.. heheh.. kalu dapat 2 ekar : RM260k.. kayo kayo..

3. keluasan tanah..die main bg jer ke atau kita yg mintak? ke tgk
availability?
Juruukur: bergantung pada kita. Kalu lah tanah tu besar. ko mintak sorang jee.. ko dapat semua lah.. tapi selalunya pej tanah bagi seorang 1 ekar jee sekarang nii..

4. tanah kat pahang, ko mintak kat pej tanah kat pahang ler yerk? ko ukur sendiri?
Juruukur : Mintak kat pahang laa.. pej tanah pahang..

5. kelas CPO ada, kelas OD ada..kelas baca koordinat tanah ada tak?haha
Juruukur : Akan adakan kelas.. tunggu..hehehe

juruukur said...

Peruz and azman ali

Korang nii... banyak soalan lah.. nanti kalo ada peluang, aku inporm korang lah... korang isi borang, aku tolong uruskan.. mau kaaa??

peruzz said...

kami budak br nak mengenal dunia investment encik hafizal..hehehe.. kalo gune khidmat encik hafizal boley ke...kire gune khidmat kompeni bro laa..tp saya mau tanah free tuh kt kg saya la..terengganu tercinta... bley tak.. hehe.

juruukur said...

heheh.. susah oo mau dapat info tanah kosong nii.. kalau Selangor tak mau kkkaaaa???

Syamoi said...

Salam, fizal...aku dah lama cari lubang pasal tanah kurnia ni..sampai skarang still x dapat apa info lagi...kalo tanah selangor pun xpe..hehe..just bayar premium je kan?

yang aku tau kena apply kat PTG tul x?...detailkan sikit proses application tu leh?aku pun jurukur gakz..heheheeh!!!..saya mesti mauuuu....

juruukur said...

syamoi.. aku tak tau lah nak explain.. emm lebih senang kita jumpa je.. boleh borak lebih lebih sikit.. heheh

ctfarazila said...

oo timakasih le sebab kongsi pasal ni...first time aku dengar ni... anyway aku ade member IT keje kt pejabat tanah JB.Lehla suh dia tolong ek...pastu terus boleh refinance ke tanah tu? bolehla dpt $$$ buat modal kan? gitu ek?

juruukur said...

mohon dulu.. dapatkan geran.. pastu boleh lahh.. kalu nak jual kee.. nak OD kee.. nak cuk tanam kee.. heheh.. yang pasti boleh dapat RMMMMM.. hehhe

bling2 said...

aku de jumpe byk tnh kat KL ni yg xde pemilik.. huhu... tp xde mase nk g mohon...

maybe tuan fizal minat nk JV..

apa info yg diperlukan?

pelan aje?

al_husni said...

salam hafizal, minat gak nk sembang psl tanah ni.. sepupu keje kat risda slalu deal utk penanaman semula, dia kata selalu gak dpt offer cantik dr org kg, dia dpt tanah betul2 tepi jalan besar 3.5 ekar dlm rm100k, mungkin kita bleh try usha member yg kerja risda tuk carik maklumat..

peruzz said...

encik hafizal tak join ke futsal nanti..kalo join.. lepas main futsal leh sembang2 pasal mohon tanah gomen nih..

juruukur said...

al-Husni.. jom lah borak borak.. mana tau ada rezeki.. rezeki terpijak tuu..

al_husni said...

hafizal, no hang yg kt bwh tu ker? klu betul nnt aku calling2, bleh pekena kopi secawan...

juruukur said...

yap.. hafizal 012 3193576..

Nahar said...

Wow...
banyak info la tuan...t.q
dok cari lama dah info ttg tanah ni..
baru skrg berjumpa,
aku penah jumpa ko skali masa TT PMC kat Wangsa maju ari tu.. kalau tak salah ler

anyway teruskan usaha anda,
hanya tuhan yg dapat membalas ilmu yg dicurahkan disini..

sepul_besut said...

best jugak cite pasai tanah ni.. ptot ar arwah abah aku suka beli tnh.. tp aku xreti nak gunakan tnh2 tu..

juruukur said...

heheh.. macam maca boleh buat..selain dari tanam pokok... hehehh

1. boleh tukar syarat, boleh buat lot bungalow, pastu jual
2. boleh pecah sempadan, dari lot besar, jadikan lot kecik kecik, pastu jual
3. tukar syarat tanah jee.. pastu refinance balik
4. dan lain-lain lahhhh hehehhe

sepul_besut said...

hohoho.. aku rsa leh tanam pokok jer.. jual n refinance mesti mak aku xkasik.. sbb tuh tanah pusaka.. 12 ekar mmg dh ade getah.. 3 ekar lg ayah tiri aku baru jer tanam pokok getah gk.. ade lg 3 ekar tanah beris.. ni mmg penuh hutan pokok gelang.. area tapak universiti darul iman n 3 ekar lg ada org buat padi tp xbyr sewa pon.. bg free.. igt nak pecah lot jugak y nie.. tp aku xpnh amek tau pasai sume tnh2 ni.. ntah laa.. mcm xde minat.. bila bc blog ni ade rsa teruja skit.. hehe..

juruukur said...

Kalau lot tu besar, sampai 12 ekar. Projek pertanian lah yang terbaik.. heheh

peruzz said...

encik juruukur kata kalo bab2 tanah leh tanye die kan..so.. hambe mmg berminat bab2 tanah free ni.. so cane mau apply tanah pree2 ni.. mmg kene tanye kaki2 dalam pejabat tanah jgk la erk... pak sedara aku keje kat pejabat tanah... tp tak tau la die mau tlg ke tak..lgpun terengganu skrg .. bab2 tanah camni.. cam dah die beku jap.. dulu mmg ade dgr jgk org kt kg aku dapat tanah camni..tp skrg da susah laaa

Abbas said...

akum juruukur,

nak jumpa ngan ko lei x??
nak tanya pasal mohon tanah kerajaan nih... lei x??
contact aku klau free

0132047626
abbas

juruukur said...

boleh.... no problem..

Abbas said...

alo bro juruukur
ko skang kat ner? ader masa x nak lepak2 kat putrajaya?? aku gler nye banyak nak tanya pasal tanah nih...

Abbas said...

alo bro juruukur
ko skang kat ner? ader masa x nak lepak2 kat putrajaya?? aku gler nye banyak nak tanya pasal tanah nih...

pie2020 said...

aku rasa.. sesapa yg nak tauu pasall tanah nie.. elokk kalau kita jumpa masa TT jee .... jurukurr tuu sibukkk dgn job dia ... timee tT lee dia relax sikitt ... sambill tu korang tanya lah soalann soalann pasall tanahh... percuma jee ..takde cajjj .. .

juruukur said...

Abbas.. boleh jee.. nanti kita jumpa kat Putrajaya ekk.. kat Alamanda.. sebab kebetulan aku ada urusan kat sana.. kita borak2.. minum2...heh hehe

Pie..betul tuu.. tak dee caj pun..free consultation..

Abbas said...

thanx juruukur... byk aku blajar semalam... kengkawan, klau nak tau pasal sumer benda sal tanah nih, sila2 lah jumpa juruukur...

Abbas said...

thanx juruukur... byk aku blajar semalam... kengkawan, klau nak tau pasal sumer benda sal tanah nih, sila2 lah jumpa juruukur...

juruukur said...

Abbas.. he heh.. ko ada masalah tanah jee... kongsikan kat sini ekkk.. boleh gak syer ngan kawan2 lain

Anonymous said...

setahu aku tanah kurnia ni..biasanya leasehold..

korg renung2kan lah...

juruukur said...

betul tuu.. leasehold.. cuma ada yang dapat 60 tahun, ada yang dapat 99 tahun..

ada klien aku tu.. cuma dapat 20 tahun jee pulak..

walaupun lease.. tak kisah.. sebab lepas kita bayar premium.. kita boleh mohon geran.. bila dah dapat geran.. tanah tadi dah boleh diurus niaga.. nak cagar, nak pajak, nak jual pun boleh..

boleh cairkan tanah tuu.. tukar pada cash..

feizal said...

Assalammualaikum Juruukur,

Bila baca blog ni memang berbaloi sungguh. Sekarang ni memang nak mohon tanah kerajaan. Boleh ke pergi je kat pejabat tanah isi borang 1 tapi langsung tak ada info. Hanya bergantung bulat-bulat pada pejabat tanah. Soalannya, ada ke kakitangan Pejabat tanah tu beritahu tempat lokasinya. Maklum le orang duk kat pekan. Payah nak masuk kampung dan tanya tanah kosong. Harap maklum.

juruukur said...

feizal.. kena baik-baik ngan orang pej tanah tu.. insyaallah boleh dapat lubang tuu

Anonymous said...

Salam...TERjumpa blog ni melalui blog JutawanEmas. Bestlah cerita pasal hartanah ni...
Saya ada mohon tanah di Sook,SABAH
15 ekar tapi area tadahan air tapi dah ada penempatan sejak zaman2 batu lagi, da ramai orang beranak pinak, becucuk tanam dll, dah jadi perkampungan pun. Saya apply tahun 2008 (diwakilkan oleh bapa saya)tapi belum ada apa2 berita kerana kawasan tu dalam kawasan YB Dato Joseph Kurup. Atau mungkin cara saya apply salah.

Tok.Ou

juruukur said...

Tok Ou.. untuk mohon tanah kerajaan.. kita boleh semak.. cara untuk memohon kat pejabat tanah..

kalo kat semenanjung... kita kena isi borang jadual 1, pastu kena sediakan pelan kawasan yang kita nak mohn tuu.. dan kita jugak kena buat bayaran permohonan kpd pejabat tanah.. nanti pejabat tanah akan bukak fail.. pastu bagi nombor rujukan fail

bila dah dapat no rujukan nii.. kita kena follow up.. bagus follow up.. setiap 2 minggu.. untuk tanya perkembangan permohonan kita..

Zainal Fared said...

Assalamualaikum Hafizal, saya nak tanya sikit berkenaan tanah nih, kalau tanah kurnia ni, boleh bertukar hak milik ke (jual)? Ataupun boleh ke kalau nak dicagarkan ke bank? Saya ada tanah 3 ekar di Johor yang tak diusahakan sekarang nih.

juruukur said...

Zainal.. tanah kurnia boleh jual.. no problem.. tapi tanah Zainal dah ada geran?

feizal said...

Salam Hafizal,

Bagus jugak aku dapat info dari engkau. Berjelar-jelar penerangannya. Yang penting sekarang aku cuba dapatkan info tanah kosong kerajaan tu dulu. Bila dah ada info, boleh le aku hubungi engkau.

Zainal Fared said...

Salam Hafizal,
yang ada dengan saya sekarang nih hanya Borang 11BK & Borang B2 sahaja. Meaning blom dapat full grant lah eh? Camner procedure nak dapatkan grant ngan procedure nak jual? Perlu approval Jabatan Tanah Negeri ke kalau nak jual?

juruukur said...

feizal.. bole.. nanti aku bantu koo.. no problem..

zainal fared.. apa kata ko email atau fax.. info tanah koo tuu bole? nanti aku semakkan untuk ko

Anonymous said...

Salam semua,
Nak ucapkan selamat berpuasa.

Saya ada soalan berkenaan tanah kurnia. Pakcik saya mewarisi sebidang tanah banglo lot dari arwah ayahnya. Saiz dlm setengah ekar di kawasan Kuantan. Ada org berkenan nak beli tapi sebab tanah ni adalah kurnia kerajaan kpd arwah ayahnya, maka terdapat sekatan jual pd orang luar.
Pakcik saya sekarang menetap di KL. Ada cara nak tukar syarat tersebut? Kalau ada yg nak membantu urusan RM bole dibincang.

juruukur said...

aku tak berapa clear kes ko nii.. bole tak emailkan atau fax salinan geran kat aku.. nanti aku tolong semakkan

KEOWN said...

rasanya nie cuma syarat halangan jual/pindah milik kepada org lain dengan syarat kelulusan MB kot..... rasanya ok... boleh buat....

aku pun ada satu tanah kat temerluh.. syarat macam nie.. ok aje tukar nama

juruukur said...

mungkin tanah nii. ada sekatan kepentingan kot.. tanah nii tak boleh dijual, dipajak, digadai melainkan dengan kebenaran pihak berkuasa negeri..

kalo kes cam nii.. kita boleh mohon consent jee dr MB.. sonang jee..

tapi setiap negeri lain-lain keown.. kita kena semak betoi2.. kes kawan kita nii

kalo ada geran.. baru bole bagi advise..

KEOWN said...

betul tue.. ada geran baru leh kasi ulas details....

ha ah lain negeri laing kerenahnya/syarat.

rasanya ok.... berapa k nak jual tanah tue?

Anonymous said...

Saya akan scan dan email geran. Email ke usaha2u@gmail.com and
usaha_ugsb@yahoo.com?

juruukur said...

ok.. sila sila.. nanti aku semak

Anonymous said...

saya dah email geran.
Tanah tu ada buyer yg berkenan nak beli pada harga $100,000. Saiz 2021 meter persegi.

juruukur said...

k

Anonymous said...

salam..
saya ada tanah kurnia..boleh jual ke?
tanah di kulai,johor.

emel saya jika ada sape2 berminat..

gmsatria@yahoo.com

Muhammad Hafiz said...

saya baru bercadang untuk memohon tanah kerajaan,keluasan lebih kurang 2 ekar.tanah milik saya adalah dilot pertama status bangunan lebih kurang 100mtr dari jalan utama.jadi tanah yang dirizabkan perlu dibersih dan ditambun dahulu untuk memberi laluan kepada lot-lot yang lain untuk dibangunkan.tanah sebegini bolehkah kita memohon dari kerajaan?

ssl said...

dimana boleh memohon tanah kerajaan
? kalau sudah kahwin boleh mohon tak?

Ayu said...

Thanks En. Shahrizal, Banyak info yang membantu.semoga Allah murahkan rezeki kerana sudi berkongsi ilmu.

feizal said...

Nak join le forum ni. Bagus la.

BURGER DELIVERY IN PUTRAJAYA said...

AKU RASA KESIAN ATAS NASIB KELUARGA AKU,ORG YUA AKU DAH TUA ,UMUR PUN DAH MEMCECAH 50HAN,DAN 60HAN,
TAPI SEINCI TANAH KERAJAAN NEGERI PAHANG PUN XDAPAT,
SEKARANG NI AKU NAK TOLONG MOHON TANAH UNTUK DIA ORG,AKU NAK BINA RUMAH UNTUK MEREKA SEBELUM MATA MEREKA TERLELAP,
KEKADANG AKU MENANGIS MENGENANG NASIB KELUARGA AKU...
AKU PON X MAMPU BUAT APA?

AKU X MINTAK HIDUP SUSAH TAPI SEMUA DUGAAN ALLAH SWT,AKU REDA...
SESIAPA BOLEH BANTU AKU MOHON TANAH,,, PLEZZ LAH BANTU LAH INSAN DAIF SEPERTI AKU..
FAUZI KUANTAN.

amat said...

amat

saye baru lepas spm. nak mula cebur dlm pertanian nie. boleh ke saye mohon tanah? kalau mohon, bape lame boleh dapat? berapa bayaran? org mcm saye boleh dapat ke?

Anonymous said...

bro really interested of ur points, harap contact sy thru email..mazlanmd@gmail.com
. nak buat via kop.

Baijuri said...

Saya berminat dan dah ada tanah TOL di Bukit Gantang Perak. Sila reply ke email saya: Mohdbaijuri@gmail.com atau 0125446303

Anonymous said...

bro.. boleh kiter berbincang lebih lanjut.. sila hubungi sy di darthfaizal@gmail.com

KHIDMAT BELI JUAL SEWA HARTANAH (PROPERTIES) said...

untung jadi bumiputera,,,,

Anonymous said...

sala , secara ringkas ingin bg tau bkn senang nk mohon tanah kerajaan,klu di pahang perlu buat carian di pjbt tanah,pastikan tanah 2 tdk pernah dipohon.usahakn tanah tanah 2,dlm masa 2 thn bru akan dikluarkn geran sementara(TOL).skrg maksimum utk individu pohon 4 ekar.

Mus said...

kalau student universiti boleh mohon x? kena ada dokumen apa?

Anonymous said...

buy valium online no prescription cheap buy valium in uk online - valium generic 10 mg

Anonymous said...

generic xanax cheap 2mg xanax bars - get xanax online

Anonymous said...

can i buy xanax online buy xanax cheap - happens u overdose xanax

Anonymous said...

zolpidem buy online zolpidem dose to get high - zolpidem tartrate peach yellow

Anonymous said...

online xanax no prescription xanax for anxiety and sleep - 5 htp xanax drug interactions

Anonymous said...

cheap xanax no prescription buy xanax online discover card - much does 1mg xanax go

Anonymous said...

generic zolpidem buy zolpidem with mastercard - long term use of zolpidem

Anonymous said...

buy diazepam diazepam 2mg buy online - can buy diazepam online usa

Anonymous said...

generic ativan ativan long term side effects - ativan addiction recovery

Anonymous said...

diazepam 5mg drug group of diazepam - buy msj diazepam online

Anonymous said...

buy diazepam apo diazepam uses - street price diazepam 10mg

Anonymous said...

alprazolam 0.5mg xanax xr vs generic - drug stronger xanax klonopin

Anonymous said...

buy diazepam diazepam valium vs clonazepam - diazepam 10 mg para que sirve

Anonymous said...

xanax mg xanax dosage typical - xanax dosage withdrawal

Anonymous said...

buy xanax valium online florida xanax and alcohol risks - xanax reactions

Anonymous said...

ambien no rx ambien cr narcotic - ambien cr dosage maximum

Anonymous said...

buy ambien online ambien cr - ambien side effects alcohol

Anonymous said...

buy ambien online ambien generic costco - ambien violence

Anonymous said...

buy ambien online generic substitute ambien cr - where to buy ambien cr online

Anonymous said...

order carisoprodol buy soma with mastercard - buy generic soma online no prescription

Anonymous said...

buy ambien online overnight delivery cheapest ambien no prescription - what does ambien cr pill look like

Anonymous said...

zolpidem online ambience mall gurgaon eating joints - ambien positive drug screen

Anonymous said...

buy valium online valium 20mg effects - purchase valium diazepam

Anonymous said...

saya bermint ni...mcm mane ye nk mohon tanah???langsung tk tahu care2 nk mohon tanah ni.....

Anonymous said...

salam 1 malaysia.. saya berminat nak mohon tanah kerajaan ni. saya area selangor.jika ada maklumat email saya : mo.za49@yahoo.com

ashikin Shah Alam said...

tolang lau ade tanah saye pn nk jga mohon.saye memg kosg tk thu nk mohon tanah...memg sye betul2 mint nk mohon tanah ni.......tolong insan yang lemah.......

Anonymous said...

Magnificеnt ωeb site. Lоts of useful infoгmatіon here.
Ι'm sending it to several friends ans also sharing in delicious. And certainly, thank you on your sweat!

Have a look at my site - Payday Loans
Also visit my homepage - Payday Loans Online

Mang Bo said...

Syg berminat dgn tanh kurnia ni.. mohon sgt2.. ada ank isteri yg perlu sy tanggung.

Anonymous said...

Hi semua
Aku Mary , 27 tahun :)
Saya mencari pria yang baik. Jika dia ada...
Saya cinta dan olahraga... Harap Anda mengerti

[img]http://loveepicentre.com/uploades/photos/30375.jpg[/img]

www.blogger.com adalah forum yang sangat menarik bagi saya , jadi saya pikir kami memiliki hobi yang sama
Jadi mari kita chatting...
My e - mail marypopovaks@gmail.com, Skype *
Kirimi saya foto Anda !

__
ditambahkan kemudian:

Fotografi ini rusak , maaf !

Oh , dan semua foto saya di sini :
http://loveepicentre.com/user/Popova

Anonymous said...

Blogger: MINDA HARTAWAN - Post a Comment lorazepam no prescription - buy lorazepam online no prescription http://www.ativanonlineoffer.com/#buy-lorazepam-online-no-prescription

Anonymous said...

Blogger: MINDA HARTAWAN - Post a Comment lorazepam without rx - cheap lorazepam http://www.ativanonlineoffer.com/#cheap-lorazepam

Anonymous said...

Blogger: MINDA HARTAWAN - Post a Comment buy soma without rx - soma 350 mg http://www.emprendiendoideas.com/#soma-350-mg

Anonymous said...

Blogger: MINDA HARTAWAN - Post a Comment soma without rx - buy soma online without rx http://www.emprendiendoideas.com/#buy-soma-online-without-rx

Anonymous said...

Blogger: MINDA HARTAWAN - Post a Comment buy soma - buy soma online no prescription http://www.emprendiendoideas.com/#buy-soma-online-no-prescription

Anonymous said...

Blogger: MINDA HARTAWAN - Post a Comment buy ventolin - buy ventolin online http://www.ventolinforsaleonline.com/#buy-ventolin-online

Anonymous said...

Blogger: MINDA HARTAWAN - Post a Comment generic ativan online - purchase lorazepam http://www.ativanonlineoffer.com/#purchase-lorazepam

Anonymous said...

Blogger: MINDA HARTAWAN - Post a Comment lorazepam without prescription - ativan medication http://www.ativanonlineoffer.com/#ativan-medication

Anonymous said...

Blogger: MINDA HARTAWAN - Post a Comment where can i buy acomplia online - buy generic acomplia http://www.a6soft.com/#buy-generic-acomplia

Anonymous said...

stereitigmesk cozaar without prescription - buy cozaar http://www.pharmaonlinesales.com/

Anonymous said...

Blogger: MINDA HARTAWAN - Post a Comment generic sibutramine - cheap sibutramine http://www.meridiaordernow.com/#cheap-sibutramine

Anonymous said...

Blogger: MINDA HARTAWAN - Post a Comment cheap ativan online - ativan medication for anxiety http://www.ativanonlineoffer.com/#ativan-medication-for-anxiety

Anonymous said...

Blogger: MINDA HARTAWAN - Post a Comment buy lorazepam - lorazepam online http://www.ativanonlineoffer.com/#lorazepam-online

Anonymous said...

Blogger: MINDA HARTAWAN - Post a Comment generic ativan online - purchase lorazepam http://www.ativanonlineoffer.com/#purchase-lorazepam

Anonymous said...

Blogger: MINDA HARTAWAN - Post a Comment soma sale - soma for sale no prescription http://www.emprendiendoideas.com/#soma-for-sale-no-prescription

Anonymous said...

Blogger: MINDA HARTAWAN - Post a Comment ventolin price - ventolin without prescription http://www.ventolinforsaleonline.com/#ventolin-without-prescription

Anonymous said...

Blogger: MINDA HARTAWAN - Post a Comment cheap soma online no prescription - generic soma for sale http://www.emprendiendoideas.com/#generic-soma-for-sale

Anonymous said...

Blogger: MINDA HARTAWAN - Post a Comment ativan online - buy ativan online http://www.ativanonlineoffer.com/#buy-ativan-online

Anonymous said...

Blogger: MINDA HARTAWAN - Post a Comment purchase ventolin online - ventolin online pharmacy http://www.ventolinforsaleonline.com/#ventolin-online-pharmacy

Anonymous said...

Blogger: MINDA HARTAWAN - Post a Comment buy generic prednisone - cheap prednisone http://www.ourdailybreadmarket.net/#cheap-prednisone

Anonymous said...

Hi, MoxoredapeTox sibutramine no prescription - meridia for sale online http://www.amaryllisgarden.com/#meridia-for-sale-online

Anonymous said...

Hi, MoxoredapeTox buy accutane online no prescription - isotretinoin no prescription http://www.wheretobuymedsonline.com/accutane/

Anonymous said...

Hi, MoxoredapeTox propecia price - cheap propecia http://www.wheretobuymedsonline.com/propecia/

Anonymous said...

Hello, order finasteride - buy cheap finasteride http://www.bigdocpoker.com/#order-finasteride-online

Anonymous said...

Costco And Prescription Drug Savings prednisone online - prednisone online pharmacy http://www.prednisone4sale.com/#prednisone-online-pharmacy

Anonymous said...

Hello, buy zithromax online no prescription - buy generic azithromycin http://www.zithromaxonlineprice.com/#buy-generic-azithromycin

Anonymous said...

Hello, finasteride online pharmacy - cost of propecia http://www.wheretobuymedsonline.com/propecia/

Anonymous said...

Hello, generic strattera atomoxetine - buy cheap strattera http://www.lasmaracasonline.com/#buy-cheap-strattera

Anonymous said...

Hello, order ambien online no prescription - buy zolpidem no prescription http://topandhra.com/#buy-zolpidem-no-prescription

Anonymous said...

Hello, azithromycin without rx - buy cheap zithromax http://www.zithromaxonlineprice.com/#buy-cheap-zithromax

Anonymous said...

Hello, cheap finasteride 5mg - cheap generic propecia http://www.wheretobuymedsonline.com/propecia/

Anonymous said...

Hello, finasteride sale - purchase finasteride online http://www.bigdocpoker.com/#buy-finasteride-online-no-prescription

Anonymous said...

Hello, buy accutane - buy isotretinoin online http://www.josoclasolucio.com/#order-isotretinoin

Anonymous said...

Performance Pills For Women acomplia diet pills - buy acomplia online http://www.buydiscountedisotretinoin.net/#buy-acomplia-online

Anonymous said...

Hello, order lasix no prescription - furosemide online http://www.jacksbackyarddallas.com/#furosemide-online

Anonymous said...

Hello, buy lipitor online - lipitor sale http://www.costoflipitoronline.net/#lipitor-sale

Anonymous said...

Hello, generic lipitor for sale - lipitor pills http://www.costoflipitoronline.net/#lipitor-pills

Anonymous said...

Hello, lipitor online pharmacy - generic for lipitor http://www.costoflipitoronline.net/#generic-for-lipitor

Anonymous said...

Hello, buy lipitor online - lipitor sale http://www.costoflipitoronline.net/#lipitor-sale

Anonymous said...

Hello, lipitor without rx - price of generic lipitor http://www.costoflipitoronline.net/#buy-generic-lipitor

Anonymous said...

Hello, cost of atorvastatin - lipitor medication http://www.costoflipitoronline.net/#lipitor-medication

Anonymous said...

Hello, generic atorvastatin - purchase lipitor http://www.costoflipitoronline.net/#purchase-lipitor

Anonymous said...

advitleva buy propecia - propecia no prescription http://www.bestpricefinasteride.com/

Anonymous said...

Hello, cheap cytotec online - cytotec sale http://www.cytotecforlessonline.net/#cytotec-sale

Anonymous said...

advitleva quetiapine online - quetiapine without prescription http://www.seroqueldiscounts.com/

Anonymous said...

advitleva premarin without prescription - buy premarin http://www.premarindiscount.com/

Anonymous said...

Hello, cytotec without prescription - cheap cytotec no prescription http://www.cytotecforlessonline.net/#cheap-cytotec-no-prescription

Anonymous said...

Internal Medicine Associates Indianapolis topamax medication - where to buy topamax http://www.topamaxbetterprice.com/

Anonymous said...

Names Of Malaria Drugs order topiramate no prescription - order topiramate online http://www.topamaxforless.com/

Anonymous said...

dalsCleax cheap generic propecia - generic propecia no prescription http://www.propeciaspecialprice.com/#generic-propecia-no-prescription

Anonymous said...

Treat Genital Herpes Without Medication order topamax - buy topamax without prescription http://www.topamaxdiscount.com/

Anonymous said...

Condylox Online Rx Drugs topiramate 25mg - order topamax online http://www.topamaxforless.com/

Anonymous said...

dalsCleax cheap accutane - accutane no prescription http://www.isotretinoinlowcost.com/#accutane-no-prescription

Anonymous said...

dalsCleax buy diazepam - buy valium http://www.diazepamgenericonline.com/#buy-valium

Anonymous said...

dalsCleax ciprofloxacin cost - cipro without prescription http://www.ciproonlinerx.com/#cipro-without-prescription

Anonymous said...

dalsCleax order valium online no prescription - valium 5mg http://www.diazepamgenericonline.com/#valium-5mg

Anonymous said...

Isoflurane Use In Veterinary Medicine topamax without prescription - topiramate without prescription http://www.topamaxdiscount.com/

Anonymous said...

The Medicine Flomax imitrex online no prescription - buy imitrex online no prescription http://www.brawr.net/ - [url=http://www.brawr.net/]buy imitrex online [/url]

Anonymous said...

Buffalo Medicine Woman azithromycin without rx - buy cheap zithromax http://www.boggietownmovie.com/, [url=http://www.boggietownmovie.com/]purchase azithromycin online [/url]

Anonymous said...

Womans Libido Tablets cheap adipex 37.5 - buy cheap adipex http://www.thevinebar.com/ - [url=http://www.thevinebar.com/]adipex cost [/url]

Anonymous said...

Hepatitis C And Illicit Drugs cheap phentermine 37.5 no prescription - phentermine online pharmacy http://www.illinoishelmetproject.com/phentermine.html, [url=http://www.illinoishelmetproject.com/phentermine.html]buy phentermine no prescription [/url]

Anonymous said...

Abuse Alcohol Colorado Division Drug generic fluconazole - order fluconazole http://www.aftermarketcaddy.com/, [url=http://www.aftermarketcaddy.com/]generic diflucan online [/url]

Anonymous said...

Advantages Of Medicines generic effexor cost - generic effexor price http://www.forrealbeachresort.com/ - [url=http://www.forrealbeachresort.com/]generic effexor online [/url]

Anonymous said...

Drug Rehab In Houston Texas order fluconazole no prescription - cheap diflucan http://www.aftermarketcaddy.com/, [url=http://www.aftermarketcaddy.com/]diflucan sale [/url]

Anonymous said...

Keio Journal Medicine buy reductil online no prescription - meridia diet pills http://www.meridiaonlineorder.net/#meridia-diet-pills , [url=http://www.meridiaonlineorder.net/#buy-sibutramine ]buy sibutramine [/url]

Anonymous said...

The Institute Of Natural Medicine sibutramine online no prescription - meridia pills for sale http://www.meridiaonlineorder.net/#meridia-pills-for-sale , [url=http://www.meridiaonlineorder.net/#order-sibutramine-online ]order sibutramine online [/url]

Anonymous said...

At-home Yurine Drug Test sibutramine diet pills - cheap meridia online http://www.meridiaonlineorder.net/#cheap-meridia-online , [url=http://www.meridiaonlineorder.net/#meridia-online-no-prescription ]meridia online no prescription [/url]

Anonymous said...

Bryan Duncan Strong Medicine Cd buy meridia diet pills - meridia weight loss http://www.meridiaonlineorder.net/#meridia-weight-loss , [url=http://www.meridiaonlineorder.net/#meridia-sale ]meridia sale [/url]

Anonymous said...

Hormone Drugs Asthma meridia medication - sibutramine no prescription http://www.meridiaonlineorder.net/#sibutramine-no-prescription , [url=http://www.meridiaonlineorder.net/#meridia-for-sale-online ]meridia for sale online [/url]

Anonymous said...

Growth Promoting Drugs where to buy meridia diet pills - meridia diet pills without prescription http://www.meridiaonlineorder.net/#meridia-diet-pills-without-prescription , [url=http://www.meridiaonlineorder.net/#meridia-medication ]meridia medication [/url]

Anonymous said...

Help With Cost Of Medications buy sibutramine without prescription - generic meridia http://www.meridiaonlineorder.net/#generic-meridia , [url=http://www.meridiaonlineorder.net/#buy-sibutramine-no-prescription ]buy sibutramine no prescription [/url]

Anonymous said...

Friends, prozac without prescription - buy prozac no prescription http://www.prozaccheaponline.net/#buy-prozac-no-prescription , [url=http://www.prozaccheaponline.net/#cheap-fluoxetine-no-prescription ]cheap fluoxetine no prescription [/url]

Anonymous said...

Friends, generic prozac - fluoxetine without prescription http://www.prozaccheaponline.net/#fluoxetine-without-prescription , [url=http://www.prozaccheaponline.net/#prozac-medication ]prozac medication [/url]

Anonymous said...

Friends, prozac online pharmacy - order fluoxetine http://www.prozaccheaponline.net/#order-fluoxetine , [url=http://www.prozaccheaponline.net/#buy-fluoxetine-no-prescription ]buy fluoxetine no prescription [/url]

Anonymous said...

Friends, cheap prozac online - generic prozac no prescription http://www.prozaccheaponline.net/#generic-prozac-no-prescription , [url=http://www.prozaccheaponline.net/#buy-generic-prozac-online-no-prescription ]buy generic prozac online no prescription [/url]

Anonymous said...

Friends, generic prozac - fluoxetine without prescription http://www.prozaccheaponline.net/#fluoxetine-without-prescription , [url=http://www.prozaccheaponline.net/#prozac-medication ]prozac medication [/url]

Anonymous said...

Friends, buy fluoxetine online no prescription - buy prozac online no prescription http://www.prozaccheaponline.net/#buy-prozac-online-no-prescription , [url=http://www.prozaccheaponline.net/#fluoxetine-online-no-prescription ]fluoxetine online no prescription [/url]

Anonymous said...

Friends, cheap fluoxetine - generic prozac cost http://www.prozaccheaponline.net/#generic-prozac-cost , [url=http://www.prozaccheaponline.net/#fluoxetine-20-mg ]fluoxetine 20 mg [/url]

Anonymous said...

Friends, generic prozac - fluoxetine without prescription http://www.prozaccheaponline.net/#fluoxetine-without-prescription , [url=http://www.prozaccheaponline.net/#prozac-medication ]prozac medication [/url]

Anonymous said...

Friends, fluoxetine for sale - prozac without rx http://www.prozaccheaponline.net/#prozac-without-rx , [url=http://www.prozaccheaponline.net/#fluoxetine-cost ]fluoxetine cost [/url]

Anonymous said...

2, cheap stendra online - generic stendra online http://www.stendraonlinecost.com/#generic-stendra-online , [url=http://www.stendraonlinecost.com/#avanafil-online ]avanafil online [/url]

Anonymous said...

2, zolpidem 10mg - order ambien online no prescription http://www.opensourcewcms.com/#order-ambien-online-no-prescription , [url=http://www.opensourcewcms.com/#buy-zolpidem-no-prescription ]buy zolpidem no prescription [/url]

Anonymous said...

2, stendra online no prescription - buy stendra online no prescription http://www.stendraonlinecost.com/#buy-stendra-online-no-prescription , [url=http://www.stendraonlinecost.com/#purchase-stendra-online ]purchase stendra online [/url]

Anonymous said...

2, avanafil online - order stendra online http://www.stendraonlinecost.com/#order-stendra-online , [url=http://www.stendraonlinecost.com/#buy-stendra-no-prescription ]buy stendra no prescription [/url]

Anonymous said...

2, finasteride online pharmacy - cost of propecia http://www.wheretobuymedsonline.com/propecia/], [url=http://www.wheretobuymedsonline.com/propecia/]buy propecia no prescription [/url]

Anonymous said...

2, order zolpidem - buy ambien online without prescription http://www.opensourcewcms.com/#buy-ambien-online-without-prescription , [url=http://www.opensourcewcms.com/#ambien-for-sale-online ]ambien for sale online [/url]

Anonymous said...

2, stendra online - stendra price http://www.stendraonlinecost.com/#stendra-price , [url=http://www.stendraonlinecost.com/#stendra-without-prescription ]stendra without prescription [/url]

Anonymous said...

2, purchase ambien - buy generic ambien http://www.opensourcewcms.com/#buy-generic-ambien , [url=http://www.opensourcewcms.com/#generic-ambien-cost ]generic ambien cost [/url]

Anonymous said...

t, order levitra online no prescription - purchase levitra online http://www.levitrapillsforsale.net/#purchase-levitra-online , [url=http://www.levitrapillsforsale.net/#buy-cheap-levitra ]buy cheap levitra [/url]

Anonymous said...

t, cheap levitra - discount levitra http://www.levitrapillsforsale.net/#discount-levitra , [url=http://www.levitrapillsforsale.net/#generic-vardenafil ]generic vardenafil [/url]

Anonymous said...

t, generic levitra no prescription - order levitra online no prescription http://www.levitrapillsforsale.net/#order-levitra-online-no-prescription , [url=http://www.levitrapillsforsale.net/#purchase-levitra-online ]purchase levitra online [/url]

Anonymous said...

t, levitra without rx - generic levitra 20mg http://www.levitrapillsforsale.net/#generic-levitra-20mg , [url=http://www.levitrapillsforsale.net/#generic-levitra-no-prescription ]generic levitra no prescription [/url]

Anonymous said...

t, levitra without prescription - vardenafil price http://www.levitrapillsforsale.net/#vardenafil-price , [url=http://www.levitrapillsforsale.net/#cost-of-levitra ]cost of levitra [/url]

Anonymous said...

tfv buy sertraline online - zoloft price http://www.zoloftonlinesales.net/#cheap-sertraline, [url=http://www.zoloftonlinesales.net/#cheap-sertraline]discount zoloft [/url]

Anonymous said...

tfv generic cytotec no prescription - cytotec 200 mg http://www.cytoteconlinecheap.net/#order-cytotec, [url=http://www.cytoteconlinecheap.net/#order-cytotec]cytotec no prescription [/url]

Anonymous said...

tfv zoloft for anxiety - buy generic zoloft http://www.zoloftonlinesales.net/#zoloft-cost, [url=http://www.zoloftonlinesales.net/#zoloft-cost]cost of sertraline [/url]

Anonymous said...

tfv buy generic lipitor - lipitor no prescription needed http://www.lipitordiscountonline.net/#order-lipitor, [url=http://www.lipitordiscountonline.net/#order-lipitor]discount lipitor [/url]

Anonymous said...

tfv buy azithromycin without prescription - cheap azithromycin online http://www.zithromaxonlinerx.net/#zithromax-sale, [url=http://www.zithromaxonlinerx.net/#zithromax-sale]order zithromax no prescription [/url]

Anonymous said...

tfv cheap lamisil - generic terbinafine http://www.lamisilonlinerx.net/#lamisil-cost, [url=http://www.lamisilonlinerx.net/#lamisil-cost]order terbinafine no prescription [/url]

Anonymous said...

tni buy sertraline online - zoloft price http://www.zoloftonlinesales.net/#cheap-sertraline, [url=http://www.zoloftonlinesales.net/#cheap-sertraline]discount zoloft [/url]

Anonymous said...

tni [url=http://www.cytoteconlinecheap.net/#generic-cytotec ]order cytotec no prescription [/url] - buy generic cytotec no prescription - buy cytotec without prescription http://www.cytoteconlinecheap.net/#cytotec-for-sale ,

Anonymous said...

tni lipitor online - generic lipitor http://www.lipitordiscountonline.net/#lipitor-medication, [url=http://www.lipitordiscountonline.net/#lipitor-medication]cost of lipitor [/url]

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 286   Newer› Newest»

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP