Thursday, March 25, 2010

BISNES KUBUR PUN BOLE KAYA BEB

Hari nii aku meeting ngan Mr S.. kita orang bincang.. pasal nak buat projek kubur Cina

Sekarang niii… bisnes kubur cam niii.. banyak untung ooo.. sebab tuu.. mereka nii ya ya sangat nak develop buat kubur

Bukan senang nak buat projek kubur nii.. mula-mula tuu.. pihak pemaju akan panggil pakar fengsui mereka.. buat lawatan tapak dulu… kasi tengok tempat tuu.. ada ong kee tak..

Kalo tak dee oangg… fengsui lak tak cun.. mereka akan carik tapak lain laa… Kalo sebaliknya.. tempat tuu ada onnggg.. ayoooo happy betoi dia orang

Tanah kubur cam nii.. kena upgarade beb.. kena tukar syarat tanah tuu.. dari pertanian kepada kategori perniagaan (kubur).. pastu mereka kena bayar premium tambahan lagi.. mahal tuu

Istimewa kubur mereka nii.. bagi setiap lubang kubur tuu.. ada geran masing-masing.. maksudnya.. setiap lubang.. ada geran individu beb.. bestkan.. he he he he

Pastu lak… mereka design landskap kawasan kubur tuu.. cun-cun.. best-best.. sampai ada klassss gituu

Jadikan.. bila ada geran cam nii… pastu ada landskap lak.. pihak bank pun.. bole laa bagi loan.. bagi pembeli lak.. mereka boleh pilih.. lokasi mana mereka mau.. mau ngadap matahari terbit.. mau ngadap barat.. mau dok ngan jiran.. terpulang laaa.. asalkan korang bayar jeee fees dia

Advance laa dia orang niii kan… bisnes kubur pun bole kayaa… he he he

Ok laaa.. bye bye

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL AHLAN

12 comments:

Wida said...

Bab ni takyah la kita tiru.ikut Islam,semua benda baik2 ni mudah.cukup2lah kita dah susahkan benda2 mudah mcm perkahwinan tu.janganlah sampai kematian pun kita nak susah2kan.

juruukur said...

tul tuu... sebab setakad hari nii.. banyak lagi tanah kubur.. untuk orang Islam kat Melaysia nii.. he he he he

ikhwankia said...

mudahkan perkahwinan.aku setuju sangat... biar ramai muda mudi kawin cepat.. kurang tensen...tapi yg susah2kan kawin sape yerk...yang nak kawin lagik pun mudah2kan jugak lah...errk

sourplum said...

tb2 jump ke topik kwen plak
:P

Fariezul Jaafar said...

ni hak milik selama-lamanya ni..
sampai dibangkitkan semula la tapi..

2bz4money said...

Kekadang sedih jugak lihat kawasan kubur islam dipenuhi semak, lalang dan ada nisan yg dah tumbang. Kena ada jugak maintainance fees atau pakat2 kariah buat gotong royong setahun sekali..

kayzen said...

oh tak sangka kubur pon ader geran.. hehehe

sourplum said...

kena ade geran beb
baru bule ckp kubur masing2
ehe

Ajumain said...

hmmm...mmg betul tu bisnes kubur pun bole kaya...TAPI tak semestinya orang bisnes nie utk orang muslim jer...

Ada sorang brader gombak nie...pun masyuk gak tapi bukan jual beli tanah kubur la ekkk... just do maintainance (potong rumput, baja, tanam rumput karpet, sediakan lot kubur yang teratur ikut kiblat dll) kawasan kubur area sri gombak klu xsilap...memang sgt kemas tuh (da tengok sendirik)...

Apa2 hal bisnes kubur nie memang masyuk aperrr...kubur cantik barulah senang orang nak pergi melawat...kan...kan...kan

Salam...

ikhwankia said...

sedia lot kubur..bersih atas kubur...tanam rumput atas kubur...ingat ade orang dalam kubur...ingat kite akan masuk dalam kubur..."orang yg bijaksana adalah orang yg banyak mengingati alam kubur".

kerapusenangin said...

bagus la ko ni ikhwankia... ingat mengingati... untuk kita yang akan mati... di suatu hari nanti... itu sudah pasti... itu pun tak reti reti..

Anonymous said...

Just want to say what a great blog you got here!
I've been around for quite a lot of time, but finally decided to show my appreciation of your work!

Thumbs up, and keep it going!

Cheers
Christian, iwspo.net

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP