Sunday, September 6, 2009

LAGI-LAGI PASAL BUKU

Alhamdulilah.. dalam bebrapa minggu nii.. aku dah habis baca beberapa bijik buku.. Antaranya :

1. How To Become A Millionaire tulisan Tony Wong
2. Anda Kreatif Bebaskan Kreativiti Anda tulisan Yew Kam Keong
3. Nota Jutawan Nota Motivasi tulisan Irfan Khairi
4. 21 Success Secrets Of Self Made Millionaire tulisan Brian Tracy
5. How To Succeed In Home Based Business Earn 1,000 000 A Year tulisan Pete Billac
6. The Real Book Of Real Estate tulisan Robert Kiyosaki

Banyak benda baru.. aku belajar dari mereka nii.. antaranya kalo nak kreatif.. mesti berkawan ngan budak-budak.. sebab budak nii.. mereka tak tau takut.. pastu mereka suka explore..

Selain tuu pasal pelaburan hartanah.. banyak idea-idea baru.. yang Robert syer dalam buku dia.. bestttttt

Ok laa.. jom kita membaca

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012-3193576

9 comments:

kayzen said...

bagus la bykkkan membaca.. bila aku boleh beli buku ko plak zal? hehehe

bird said...

btul gak tu.. buku pasal rumah dah byk... buku pasal tanah belum lagi.. sure ramai yg minat nak beli, sbb info pasal tanah ni tak byk lagi kat pasaran..

start ngan e-book dulu la fizal.. mula2 blog, pastu e-book, pastu publish buku la..

Anonymous said...

mgkn bole berkawan dgn budak2 estate management..dorg ni byk idea bgs2..haaha

PoKLi said...

sapa2 nak jadi agen emas pokli akan dpat ebook menyingkap rahsia pelaburan emas tulisan Jutawanemas.com En Syukor....bernilai RM80....tapi agen2 pokli bagi free jer...
sharing is caring...

besttt wooo baca buku nih

ingat emas ingat pokli...

mdizone said...

Aku pun tunggu jugak bila la nak kuar ebook pasal tanah oleh mr hafizal kita ni. Buku pasal rumah dh banyak dah. tanah tak kuar2 lagi. Baik cepat zal nanti orang lain sambar dulu

jerantutkini said...

a'kum.. aku minat sangat cerita pasal tanah ni sebab tempat aku (jerantut pahang)tanah / rumah tersangat le mahalnya.. rumah semi-D kat sini semuanya 250k keatas.. terespun dah 200k .. kalau nak banding ngan kuantan jauh murah kat kuantan, yg aku perasan kenapa jadi mahal ialah tak ada ramai pemaju, asyik-asyik pemaju yang sama (cina), siap satu kawasan dia jual kawasan lain pulak so org tak de choice, aku cadangkan kepada mana-mana kontraktor atau pemaju melayu bolehle invest kat jerantut ni, penduduk tak ramai mana tapi cikgu kelantan/terengganu yg posting sini kebanyakkkanya beli rumah tu yg jadi rumah asyik habis je kalau jual, walaupun mahal gila... kat sini aku ada sikit maklumat pasal tanah, dua ekar nak jual dekat dgn bandar (memang strategik buat rumah) tuan tanah tak nak jual kat cina w/pun dah dioffer utk dibeli dgn 500k. so kalau ada yang berminat bolehle kita sama-sama invest, beli-pecahlot-jual lot/buat banglo jual, bayangkan kalau semi d laku dgn harga 300k kalau banglo?..kalau berminat boleh join sebab aku ni tak le berduit sangat, tapi kalau ada yang berpengalaman dlm hal beli jual tanah ni nak gak aku join invest..boleh e-mail zahari74@gmail.com

pie2020 said...

fizall ..

leh pinjamm ilmuu awakk kee .. jjomm TT .. dah lama tak update cite ko ....

Anonymous said...

Bos, the real book of real estate bahasanya apa? english bukan ?

juruukur said...

ye.. buku the real book of real estate dalam english..

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP