Tuesday, September 15, 2009

KEJAYAAN Mr AG

Dalam minggu lepas.. terlalu banyak benda baru.. yang aku belajar.. aku belajar macam mana nak kembangkan bisnes ala orang Cina.. hu hu hu

Wowowowo.. tima kasih banyak-banyak Mr AG.. sebab sanggup syer ilmu ngan aku.. apa yang dia bagi tau.. benda yang sangat simple.. tapi cukup-cukup praktikal..

Pesan Mr AG kat aku.. “lu mau kaya.. lu mesti selalu main monopoli”

Untuk makluman korang.. Mr AG nii.. dia niaga hardware.. dah hampir 25 tahun… jual simen, jual pasir, besi dan barang-barang pembinaan..

Apa yang dia buat.. hasil untung niaga hardware.. dia turn beli tanah.. pastu kasi bikin rumah kedai.. pastu kasi sewa ngan Maybank, Hong Leong Bank, 7- Eleven, restoran, klinik.. semuanya sewa ngan dia.. hoyooo masuuukkkk beb..

Selain ada rumah kedai berpuluh bijik.. Mr AG nii ada ladang kelapa sawit.. 356 ekar kat Pahang dan 255 ekar kat N. Sembilan.. wooooo… kayaaa nya

Aku heran laa ngan mereka nii.. bukan ada belajar tinggi pun.. bukan buat bisnes yang canggih-canggih pun.. cakap orang putih pun tak reti.. tapi bab carik duit.. memang tip top laa.. hebat laa

Apa pun.. tahniah Mr AG.. teruskan usaha lu orang

Ok laa.. bye bye

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012-3193576

11 comments:

topeq said...

dieorg pnd mendiversifikan harta2...kalu macam tu kena la maen cfw101/102 selalu...heeheh..

mdizone said...

gilos la diorang ni. rempit tak hingatnye. Setakat rumah lelong low cost yang orang bid giler2 sekarang ni sure diorang tak heran. Dia kata tu mainan budak2 hehe.

So pengajaran yang aku nampak, kena bina bisnes yang generate duit,pastu invest duit tu kat property. Kalau makan gaji slow sangat nak kumpul duit untuk invest.

sourplum said...

peh.. kagum

wakata said...

fizal,
selamat hari raya. 0-0

pie2020 said...

awakk pun bykk tanah gakk fizall...
jgn rendah diri lak .. hehhe ..

MattDemon said...

Bro Fizal jutawan senyap...tanah banyak kat beranang tue..hehe..

Selamat Hari Raya Aidilfitri..

Maaf Zahir Batin :)

PoKLi said...

saya mesti pilih....mmg best la...kawan2 dgn org yg banyak ILMU....sbb dapat kembangkan ILMU dan praktil ilmu tu..tapi boleh tanya tak berapa umur Mr AG tu?

Anonymous said...

adakah emel macam ni boleh dipercayai?

Happy Aidilfitri....

Please let me start by brief introduction of myself,My name is Haji. Muhammad Abdullah from Sudan but currently,i am living in the United Kingdom because of the investment project i have at hand and this is why i contacted you.

I have two area of investment in my mind which is, Agro farming or developing of Resort in an island area and traveling agent.

All i need from you is to know if there is any farm land or land that will be suitable for resort in your country,also include for me the terms and conditions on foreign investors/investments in your country to know if i am eligible to register and operate a company in your country and possibility to acquire a land over there?

I will most appreciate it if you can give this investment inquiry a food of thought as I want you to respond to me as quick as possible.
Finally,be informed that all capital investment shall be provided by me while all business plans,feasibility and ideas shall be made available by you.

Waiting for your kind and urgent reply

My Regards to you and families.

kayzen said...

Mr Ag: “lu mau kaya.. lu mesti selalu main monopoli”


Juruukur: “lu mau kaya.. lu mesti selalu main CASHFLOW 101”

juruukur said...

susah mau caya email cam nii..

kayzen.. tu aku setuju.. bila ko free?.. jom kita layan seround dua.. main CF101.. dah lama tak asah bakat

-tuanbri- said...

jom la main kat office satuSolution...

hari ahad open office tu balik awal kenapa? kita sambunag main CF101...

seperti biasa, macha Faris main tipu lagi..

www.tuanbri.com

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP