Tuesday, November 3, 2009

KE MANA ARAH KITA SELEPAS NI?

Aku perhatikan sekarang nii.. acara lelong rumah semakin sengit.. kalo ada jee rumah menarik.. berduyun-duyun geng kita masuk.. he he he

Baru korang tau.. betapa hebatnya group kita.. ramai yang kaya-kaya. Kita ada.. doctor.. lecturer.. engineer.. investor.. taukeh minyak.. tuan haji.. dato.. tan sri.. semua ada

Kalo masa awal-awal dulu.. kat dewan lelong tuu.. kita boleh la kira ngan jari.. berapa ramai orang Melayu masuk auction

Kalo dulu.. kita senang-senang jee beli rumah rezab bumiputra.. ngan harga RP. Tapi sekarang nii.. tak lagi.. kadang-kadang tuu.. kita terpaksa bersaing sesame sendiri

Ini tunjukkan.. kumpulan kita dah boleh.. berdiri sama tinggi.. duduk sama rendah.. ngan bangsa lain. Tahniah untuk kita semua.. tahniah.. tahniah

Jadi aku percaya.. selepas nii.. investment kita tak terhad kepada rumah lelong jee.. mungkin ada yang akan upgrade kepada benda-benda baru..

Sekarang nii pun.. ada kekawan kita dah main francais.. mereka bukak Ani Sup Utara.. 1901.. Kumon.. dan lelain

Ada gak yang dah start beli tanah.. nak buat lot-lot bungalow.. sebahagian mereka jual.. sebahagian lagi mereka simpan.. dan nilai pelaburan mereka.. mencecah jutaan ringgit.. wowowowo.. tahniah untuk korang

Tapi apa yang aku lebih bangga.. ramai kekawan kita.. dah pun berhenti kerja.. mereka berusaha untuk majukan bisnes masing-masing.. tahniah kepada Sifu Pie.. Sifu Faris.. Sifu Bri.. Sifu El..

Kalo laa mereka semua tuu… dah ada arah masing-masing.. ke mana arah kita selepas nii ekk?

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012-3193576

15 comments:

~tuah.rimbun~ said...

semakin berdaya saing org kita ni...
wow...

mdizone said...

aku pun nak mencelah.

Aku pon dah tender resignation. Arah ke mana lepas ni belum dapat dipastikan.Perancangan dah ada cuma rezeki Allah yang tentukan.

Doa2kan kejayaan aku ye

juruukur said...

wowowo.. hebat hebat kawan kita..he he he

Nazman said...

aku dah lama dh x mkn gaji.. hari-hari kene kerja, kalu x keje tadak gaji.. maklumlah, keje sdiri..

Anonymous said...

Tahniah pada anda semua..aku respeck la kat korang..mida jutawan..

-akusaya

bird said...

keje sendiri takleh main2, kena keje keras.. baru ade hasil.. kalu nak malas, keje makan gaji je la.. hmm fizal, tringat plak citer zaman ko bersusah payah start business dulu..

betul, rumah lelong ramai dah join.. sekarang pun susah nak dpt RP lagi..

tringin plak nak join invest in tanah plak.. tapi tak tau selok belok tanah.. bila ko nak buat kelas tanah aa?.. mesti ramai nak join ni..

juruukur said...

bird.. lama betoi tak jumpa ko.. bila nak minum2 nii?

kerolazli said...

tul la bro..kalau buat kelas tanah..mesti lagi cantik la..cerita basic pun takper..fees rm100 pun takper..on..

ja244 said...

juruukur saya pun minat sesangat nak belajar pasal tanah...beli tanah...pecah lot..jual tanah..nak tau apa risiko2nyer dan benefit2nyer..berapa modal patut ada....kalau buat kelas jgn la mahal sgt eh...kerolazli takpe dia kaya...saya x kaya...bleh eh juruukur..bleh laa...

ja244 said...

kiranya saya nak jadi protegee tuan juruukur...tapi saya takde duit banyak...bleh eh tuan?..saya nak belajar ni...

juruukur said...

ja244.. aku tak buat kelas.. apa yang aku tahu.. pasal tanah tanih nii.. aku kasi free consulation jeee..

apa yang lebih penting.. biar ramai kekawan kita.. nampak peluang buat duit melalui tanah.. hu hu hu.. poyoo jee.. he he he

Diver said...

Alhamdulillah..
perkumpulan yang baik..
tak ada le asyik cerita bab politik dan sukan jer..

cuma..disebalik persaingan bersama..
kita perhatikan kemampuan dan ilmu sesama kita..
boleh dikembangkan jika bertaut..
then..besepakat untuik gerak lebih jauh ke depan..

ish..kawan tercalar dan tercabar niih...

-tuanbri- said...

Sesiapa yang berminat untuk menghadiri sessi soaljawab bersama Peguam-peguam kes lelong, sila sahkan kehadiran anda di :

http://satusolution.com/blog/?p=20

Thanks,
tuanbri.com

ja244 said...

wahhh free consulation...byk btol ilmu dalam blog ni yg takde dalam mana2 buku..apa2 pun kasi khatam dulu blog juruukur ni...terima kasih juruukur for the sharing... :)

ochai said...

salam juruukur.. info2 dalam blog ni amat bermenafaat.. bila agaknya TT nak diadakan? area Bangi pun ok caz saya adalah jugak invest area situ..
minta maklumkan dlm masa terdekat yer...

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP