Friday, May 7, 2010

PILOT PROJEK AKU DAH BERJAYA

Hari ni.. aku nak bagi tau.. kat kekawan semua.. pilot projek aku.. pecahkan geran tanah yang kurang sekar.. dah pun berjaya.. pihak pejabat tanah.. dah pun luluskan permohonan kita orang.. horeeeyyy.. Alhamdulillah sesangat

Kalo sebelum nii.. aku takut-takut nak cerita panjang pasal benda nii.. tapi hari nii.. bolee sudah.. he he he.. aku faham sudah.. pasni bole laa aku tolong.. terutama orang-orang kampung.. untuk selesaikan masalah tanah dia orang

Jadi pasni.. korang bole laa.. war-warkan kat keluarga korang.. sanak saudara korang.. kat kekawan korang.. bagi tau mereka.. tanah kurang sekar.. dah bole pecah geran.. kasi urus tanah dia orang tuu cepat-cepat… dapatkan geran individu.. tak mau lagi geran kongsi-kongsi laa

Bila ada geran sendiri nii senang broo.. nak charge kat bank bole.. cukai bayar sendiri-sendiri.. nilai tanah dah lain.. nak jual senang.. pastu bole charge kat bank.. pendek kata.. tanah tuu bernilai sangat laa

Jadi apa tunggu lagi.. cepat laa.. kasi urus tanah korang.. he he he

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL AHLAN

13 comments:

Anonymous said...

yer lorr?congrats and well done..
baru bercadang2 nak beli tanah....tp bukan tanah seekar 2 ekar ler..tanah nak wat tanam pokok...:)

tp best betul dgr invest kat hartanah ni..hopefully satu hari nanti mampu beli tanah sendiri..

-tinta-

Anonymous said...

kurang 1 ekar...kalau tanah bangunan 10,000kp...boleh pecah jadi 2 lot sama besar tak...

al_husni said...

tuan, tanah kt johor blh?

juruukur said...

tinta.. bole jee..

kalo tanah 10,000kp.. tanah bangunan.. bole pecah 5000 5000 untuk satu lot.. tapi bergantung ngan lebat tanah lot asal tu

al-husni.. bole jee.. tapi kena tengok lokasi tanah tuu

drezahar said...

salam...seronok baca...i planned nak upgrade tanah dari pertanian ke perumahan...macamana caranya...
Utk memecah kan lot berapa kos yg diperlukan .oleh bagi detail jika cth tanah tu seekar...

elly said...

salam....saya berminat nak pecah tanah yang kurang 1 ekar,sebelum itu nak tahu kosnya berape,berapa lama masa yang perlu diambil,adakah melibatkan penama2 lain di dalam geran untuk hadir ke pejabat tanah atau perlu sign persetujuan.

Untuk makluman tanah tsbt keluasan 0.9 ekar ,pertanian dan lokasi di jenderam.

Anonymous said...

salam...
sy nak tanyer bpe kos utk pecah tanah kurang seekar? sebab tanah sy dah ade lot, then dlm satu lot tuh ade 3 name...nak individu punyer geran boleh ke? walaupun kalu ikutkan dalam 2000kps jer???

Anonymous said...

Salam. nak minta nasihat tuan. Kalau beli tanah lot banglo, betul kah pemaju mesti buat kerja asas termasuk paip utama yg ada bekalan air, di kawasan lot tanah? jadi tugas pembeli hanya urus sambung air dari paip asas ke lot masing2? memang ada dlm s & P mengenai infrastruktur asas ini. T. kasih.

eilmu bookstore said...

saya nak minta bantuan tuan, saya baru beli tanah, tp baru tau geran ada 3 nama, tanah dah di bahagikan mengikut keluasan 1064m perseg1.masalah akan timbul bila berlaku kematian seseorang.bleh tak bagi secara kasar bagaimana nak dapatkan single geran, pihak 2 org lagi bersetuju, jd bleh tak bg anggaran kos terlibat supaya kami bertiga share kos tukar geran berasingan.tq.

Anonymous said...

Salam tuan, saya ada beli tanah di terengganu kurang seekar, beli 5 orang. Boleh mintak khidmat tuan tak untuk uruskan supaya keluar geran atas nama 5 0rang.

Anonymous said...

encik hafizal,

boleh tak bagitau kos utk buat geran individu?
sy plan nak beli tanah kat muar, dari paklong and mak saya, tapi geran tu berkongsi 6 nama dengan tanah hak milik sepupu-sepupu mak.
harga tanah tu below rm30 k.
saiz sy tak pasti..geran pun sy tak tgk lagi.

siti - pmtg pauh, penang.

organikfarmingwynn78 said...

salam Tuan,berapakah kos untuk pecah geran individu dari tanah pertanian ke bangunan.keluasan tanah 1 ekar 1 root 20pole

kokonutblog said...

Mcm mana tu? Tanah rumah org tua saya atas nama 4 org berdama pck-mck.susah berkongsi ni.

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP