Friday, October 23, 2009

GOSIP HARTANAH

Pagi tadi.. seawal pagi.. aku ada meeting kat Sg Long.. pastu meeting kat Bangi.. he he he.. tuu laa rutin juruukur.. meeting meeting meeting.. tak sudah sudah.. apa pun aku seronok sangat profesion juruukur nii.. sebab aku boleh jumpa ngan ramai klien

Setakad hari nii.. aku syukur sangat.. sebab banyak benda baru.. aku boleh belajar dari klien aku nii.. baik dari segi strategi pelaburan.. upgrade pelaburan.. dan macam-macam laa

Apa daa.. aku melalut nii.. he he he.. sebelah tengah hari lak.. aku lunch ngan saudara KN kat Bangi

Lama betoi… aku tak jumpa saudara KN nii.. istimewanya saudara KN nii.. kalo bab gossip hartanah nii.. banyak info yang dia tahu.. pakar maklumat laa katakan..

Ehh.. korang ingat.. artis jee ada gossip.. ahli politik jee ada gossip.. hartanah pun ada gossip gak… he he he..

Benda gossip nii.. korang jangan caya sangat.. yelah.. kadang-kadang tuu.. benda tuu betul.. kadang-kadang tuu salah.. jadi info gossip-gossip nii.. kalo korang nak caya.. caya 50% jee..

Saudara KN bagi tau.. sekarang nii.. ada pihak tertentu bercadang nak buat lebuhraya baru.. dari tol UIA sana sampai laa kat Sungai Long.. ni kira bypass laa.. kira jalan alternative laa.. jadi bagi sapa-sapa yang nak elak jem kat MRR2 tuu.. bole laa ikut jalan nii..

Dan setakad hari nii.. kononya pihak yang terlibat.. tengah bawak kertas cadangan nii.. kepada pak menteri.. kalo pak menteri kata on.. maka insyallah.. projek nii akan on laa.. sejauh mana kejayaan pihak yang terlibat.. aku pun tak tahu.. kita tengok nanti

Kalo laa projek nii on.. lebuhraya nii.. akan ada bebrapa interchange.. antaranya kat UIA, pastu kat Ukay Height.. pastu kat Ampang.. kat Hulu Langat.. kat Mahkota Cheras.. last sekali kat Sg Long

Wowowo.. nampaknya ada banyak peluang.. yang boleh buat duit nii.. pengalaman aku laa.. bila ada hiway.. pastu ada interchange lak.. selalunya nilai hartanah kat area tuu.. akan naik..

Ingat nii cuma gossip jee tau.. korang jangan caya sangat ekk.. he he he

Note : saudara KN.. jom kita cari tanah area nii.. he he he.. kalo betoi gayanya…. Bole kayooo kitooo.. he he he

Oklaa.. bye bye…

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012-3193576

20 comments:

dodi said...

gossip bagus nih.. saya suka cadangan hiway baru dari Gombak ke Sg. Long.

MRR2 dah sesak sangat dah nak tampung kenderaan dari arah Kepong/Gombak menghala ke Cheras/Kajang/Bangi/Putrajaya

juruukur said...

uncle.. kalo on projek nii... ramai tuan tanah.. kayo kayooo... tanah kerajaan ambik.. dapat duit pampasann

rohaniah noor said...

jgn mudah percaya pd gossip sbb tak tentu projek tu lulus lagi.
takut nnt jadi mcm bukit beruntung.
tp, tanpa highway pun, semi d kat sg long mmg dah hampir setengah juta pun...

juruukur said...

betoi betoi

azman said...

salam,
the highway is called KL Outer Ring Road (Lebuhraya Lingkaran Luar). It should be from Templer to Sg Long. But i haven't got the details of the exits. Maybe somebody can help and paste it here. My guess on the exits are Templer, Sg Pusu, Ukay Perdana, Bukit Belacan, Hulu Langat, Mahkota Cheras, Sg Long.

rohaniah noor said...

wah.. azman, you really have done research on this thing la..
hm.. if like that, the rumors might be true

sourplum said...

semakin buleh di percayai nih
=)

Anonymous said...

gosip tu hampir betul bila ada budak master/phd yang buat kajian. dulu saya penah tolong kutip data masa nak buat lebuhraya s alam kemuning...tahun 2002...dapat sehari rm80...penat ya amat...7pg-7 mlm...kira berapa kereta yang lalu lalang...guna macam tasbih tu...

Anonymous said...

yerp yang pasti ada satu highway tgh wat dari rawang straight to gombak/kuantan..signboard dah siap..so people dari ipoh/tg malim/batang kali tak perlu lalu ke rawang/selayang...terus all the way ke gombak..hmm by the way..boleh check ke EPU (economy planning unit)..diorang ada senarai projek tgh wat n future planning...sapa nak check projek n nak kejar projek..leh refer kebenarannya di sana..bagi tajuk je..on the spot leh check..lagi bagus kalau ada orang dlm.

KEOWN said...

macam kenal aje en KN nie.. hahahhahha

ttg high tue... selagi kerajaan belum kata ok dan sign surat .. tak leh terima pakailah...

so... gossip lah namanya...

apa-apa pun ada 5 interchange.... dua daripadanya.. sebelum tol sg long kalau dari saujana impian dan juga lepas tol gombak kalau dari gombak ke karak...

3 lagie.... akan kayakan sementara org melayu......

rasanya rumah kat saujana impian atau kajang perdana... ataupun yang baru berhampiran kajang perdana baik utk siapa yang keje diampang... leh ikut high way baru....

tapi ini cerita lama lagie.. so kalau nak melabur boleh mula dari sekarang....

KEOWN said...

bun... cargass carik tanah area berkenaan.... exact alignment.. akan menyusul... tapi rasanya dah ok kot.. cuma ada beberapa tempat yang nak kena realignment.. kalau tak ubah nanti ramai org tak leh berkelah diair terjun dah...

MattDemon said...

wah..ader harapan rumah aku kat Prima Saujana naik rege lagi..la nie pun naik RM50K lam masa dua tahun..Alhamdulillah..:)

KEOWN said...

matt.. umah demo tue memang bagus tue.. lepas nie.. dah boleh naik ke 350k plak

juruukur said...

keown.. kalo jadi projek tuu.. orang semenyih.. kajang.. langat.. kayo kayo ooo

Anonymous said...

Saya pernah terlibat dengan membuat kertas kerja untuk cadangan projek tersebut, pada mulanya dipanggil cadangan lingkaran ampang kajang Expressway (LAKE). Selepas dihantar ke EPU, cadangan tersebut telah diminta oleh EPU untuk dipinda sehingga melangkaui ke templer dan cadangan baru dipanggil Templer-Ampang - Kajang Expressway (TAKE). Sekarang hanya menunggu kelulusan daripada EPU sahaja.

KEOWN said...

now dah tukar ke KLORR rasanya.. start dari UIA ke sg long... EPU maybe tengok budget RMK10 rasanya

azman said...

thanks Keown.. thanks for the interchange info.. really appreciate it..

Anonymous said...

kalau camtu, blhla beli rmh kat puncak saujana TPPT.. kalau ade jln trs ke dkt2 sg long plaza tol tuh, sure naik harge la rmh situ..

Anonymous said...

KLORR tu nama asal yang dibuat di dalam pelan perancangan awal unit perancang jalan kementerian kerja raya bagi cadangan highway tu. nama sekarang TAKE

azman said...

in this Star article, there's a picture showing the proposed outer ring road..
http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2009/11/9/nation/5072469&sec=nation

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP